Home » , » Το δίλημμα.

Το δίλημμα.

Από mitsos175 , Σάββατο 28 Απριλίου 2012 | 11:02 μ.μ.


Τα νέα είναι ενθαρρυντικά. Για πρώτη φορά στην πολιτική Ιστορία θα δούμε νομούς να περιέρχονται σε κόμματα της Αριστεράς. Τόσο το ΚΚΕ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άλλα μικρότερα αλλά μαχητικά κόμματα, δείχνουν να έχουν μια δυναμική ανατροπής.
Το δίλλημα των εκλογών είναι αν θα συνεχιστεί αυτή η πολιτική της εξόντωσης ή θα μπει τέλος στους εκβιασμούς, στα χαράτσια, τις μειώσεις αποδοχών, την ενεργεία την ύφεση.

Είναι εντυπωσιακό ότι η οργή του κόσμου είναι τέτοια, που, ότι και να λένε τα φερέφωνα γυρίζει μπούμερανγκ. Τα κόμματα λεηλασίας (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) είναι πολιτικώς νεκρά. Απομένει η κηδεία τους στις εκλογές. Δηλαδή τελειώσαμε; Όχι. Ο καπιταλισμός έχει ακόμα βέλη στη φαρέτρα.

Οι εκλογές αυτές για την τρόικα αλλά και το λαό θα είναι ένα είδος δημοψηφίσματος. Η τρόικα προσπαθεί να περάσει εκβιασμό λέγοντας ψέματα: Χρεοκοπία ή μνημόνιο. Ο λαός όμως ξέρει ότι ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Επομένως το πραγματικό δίλλημα είναι: ΘΕΛΕΤΕ ΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ  Ή ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ; Φυσικά η συντριπτική πλειοψηφία θέλει το δεύτερο.

Όμως εδώ υπάρχει ένα μεγάλο θέμα. Ποιος είναι αυτός που αγωνίζεται πραγματικά εναντίον του μνημονίου; Το σύστημα προσπαθεί να ξεγελάσει ακόμα μια φορά. Προσέξτε τακτική: Βάζει νέα κόμματα, που δήθεν αντιστέκονται στο μνημόνιο. Ο λαός θεωρεί ότι η ψήφος στα δεκανίκια, είναι όχι στο μνημόνιο, αλλά την κρίσιμη στιγμή οι ηγέτες θα αλλάξουν στάση. Πολλοί προέρχονται άλλωστε από τα παλαιά κόμματα. Η τρόικα λοιπόν θα τα μετρήσει τελικά στο ναι.

Ξέροντας ότι από μόνο του το να λες ότι «είμαι κατά του μνημονίου» δε φτάνει, κάνουν ένα σόου ταχυδακτυλουργικό. Επιδίδονται σε σκυλοκαβγάδες, ξεκατινιάσματα, τα οποία τραβούν την προσοχή. Όσο απολαυστικό (και είναι πράγματι απόλαυση) και να φαίνεται ο καυγάς ανάμεσα σε πολιτικές κότες, δεν απαντά σε βασικά πολιτικά ερωτήματα.

Δεν με ενδιαφέρει σαν άνεργο, άνθρωπο που έκοψαν το μισθό, άπορο συνταξιούχο, άστεγο, αν η γυναίκα του ενός πολιτικού ή ο παππούς του άλλου έκαναν αυτό η εκείνο. Με ενδιαφέρει, θα έχω μισθό που να μπορώ να ζήσω; Θα έχω σύνταξη αξιοπρεπή; Θα σταματήσει το χαράτσι ή θα έρθει κι άλλο;

Η Αριστερά έχει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα: έχει το δίκιο με το μέρος της. Η συζήτηση πρέπει να ξαναστραφεί στην ανεργία, την ακρίβεια, την ύφεση, τη φτώχια κλπ. Σε ουσιαστικά θέματα. Και φυσικά στις προτάσεις. Εκεί πλεονεκτούμε.

Οι εκλογές είναι απλά ένα μέσο αντίστασης. Το σύστημα τις νοθεύει. Είτε άμεσα με τα computer, είτε έμμεσα με ταξίματα, εκλογικούς νόμους, κλπ. Για την άμεση νοθεία, θα έχουμε το νου μας. Τόσο στις εφορευτικές επιτροπές όσο και αλλού. Αν τολμήσουν αλλοίωση της λαϊκής θέλησης «αλά παλαιά», τότε θα είναι η τελευταία τους πράξη πριν την κρεμάλα. Για αυτό δεν το θεωρώ πολύ πιθανό.    

Όμως νόθευση μπορεί να γίνει με την απάτη πριν την κάλπη. Δεν θεωρώ σικέ πχ την κόντρα Καμμένου - Σαμαρά. Είναι κόντρα όμως, για τη διαχείριση του κομματιού της γκρεμισμένης μπλε πολυκατοικίας και όχι ουσίας.

Τα «μαξιλαράκια» εμποδίζουν τους ανθρώπους να εκφραστούν πραγματικά. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι του Καμμένου και του Κουβέλη δεν θέλουν το μνημόνιο και επομένως δε θα ψήφιζαν ποτέ ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Αυτό δεν θέλουν να το καταλάβουν στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.

Πως θα το χειριστεί όμως η Αριστερά; Τι θα προκύψει μετά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ; Είναι δεδομένη η συντριβή τους. Στη Λάρισα ο Σαμαράς πάτος. Σε κλειστό γυμναστήριο μίλησε. Με το γνωστό τρυκ. Χειρότερα ο Βενιζέλος στις ομιλίες του. Για να μην πω το τρέξιμο που έκανε, για να γλυτώσει τις φάπες στην Πάτρα. Φάπες, που περιμένουν και το Σαμαρά.

Όταν λοιπόν ο κόσμος τους κυνηγά, δεν τους ψηφίζει. Κι ας λένε ότι θέλουν οι αναξιόπιστες πηγές. Μετά όμως τις εκλογές τι;

Εκείνο που χρειάζεται να ξεκαθαριστεί, είναι η σύνδεση του μνημονίου με το καπιταλιστικό σύστημα, την ΕΕ και η διαμόρφωση ταξικής συνείδησης στους εργαζόμενους. Επαναδιαπραγμάτευση με αυτούς που σου εκδίδουν το νόμισμα που κυκλοφορεί στη χώρα δεν υπάρχει. Γιατί απλά σου λεν ή χορεύεις στο δικό μας σκοπό, ή δεν έχει ευρώ. Ξεκάθαρα πράγματα. Ούτε υπάρχει ανθρωπιά στον καπιταλισμό. Ή κέρδος για τους ιδιοκτήτες κλινικών, ή δωρεάν υγεία και ανθρωπιά. Ή ανεργία για αύξηση κερδών, ή ανθρώπινο ωράριο και αξιοπρεπείς μισθοί.

Μέσα στον καπιταλισμό δεν υπάρχει λύση. Ο καπιταλισμός έφερε την κρίση. Η ΕΕ είναι για την Γερμανία, ότι το ΝΑΤΟ για τις ΗΠΑ. Διαλέξτε:  Αποικία του 4ου Ράιχ με μισθούς πείνας σε ευρώ, ή Ανεξάρτητο Κράτος με δικό του Νόμισμα και πολιτική ανάπτυξης; Τι θα το κάνεις το ευρώ Έλληνα, αν πάει ο μισθός 186€ και το χαράτσι 300€ το μήνα; Που θα τα βρεις; Θα τα γεννήσεις; Έχει σημασία αν θα κυκλοφορούν ευρώ, δραχμές ή άλλα νομίσματα, όταν εσένα σε απολύσουν και θα σε κάνουν άστεγο; Όταν δεν θα έχεις τίποτα στην τσέπη;

Η Αριστερά λοιπόν πρέπει να σηκώσει το γάντι. Να μιλήσουμε στο λαό. Να του πούμε την αλήθεια. Και ο κόσμος θα έρθει με μας. Το νέο μνημόνιο προβλέπει νέες μειώσεις μισθών, αυξήσεις φόρων και πληθωρισμού, απολύσεις 300.000 υπαλλήλων και άλλα δεινά.

Για την περιβόητη «εθνική κυριαρχία» τώρα, που τάχα θα πληγεί αν φύγουμε απ την ΕΕ. Πούλησαν ένα νησί στο Ιόνιο 5.000.000€. Η τιμή εκκίνησης (συνήθως πολύ χαμηλότερη από όσο αξίζει), ήταν 7.000.000€. Τσάμπα το έδωσαν δηλαδή. Τι ΑΟΖ, τι υφαλοκρηπίδα και πράσινα άλογα, θα κατοχυρώσει η χώρα, όταν ξεπουλιούνται νησιά και αιγιαλοί; Ποιος ο λόγος των εξοπλισμών; Ποιόν δουλεύουν; Και ποιος θέλει εγγύηση τα νησιά, τα ύδατα, τα ορυκτά, τα μνημεία; Το μνημόνιο. Και τι μας λένε; Ότι αν θέλετε ΕΕ, θα έχετε μνημόνιο. Πάτε στο διάολο και η ΕΕ και το μνημόνιο.

Για τους αδερφούς μετανάστες. Οι συνθήκες της ΕΕ απαγορεύουν σε ανθρώπους την ελεύθερη διακίνηση σε όποια χώρα επιθυμούν, ενώ ταυτόχρονα, κάνουν ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την ελεύθερη διακίνηση αγαθών! Απίστευτο έ; Οι πατάτες, τα μήλα, οι μπανάνες κλπ μπορούν να διακινούνται ελευθέρα. Οι άνθρωποι όχι! Ρωτάω ξεκάθαρα: Γιατί δεν δίνουμε στους ανθρώπους αυτούς την ευκαιρία να επιλέξουν, αν θα μείνουν ή αν θα φύγουν να πάνε κάπου αλλού σε καλύτερες συνθήκες; Γιατί να τους κλείσουμε σε στρατόπεδα; Τι έκαναν διαφορετικό από συγγενείς μας, που πήγαν μετανάστες στο εξωτερικό;  Γιατί να τους γυρίσουμε πίσω στον πόλεμο και τον κίνδυνο; Γίναμε τόσο απάνθρωποι οι άνθρωποι;  

Η ΕΕ θέλει στρατόπεδα. Είναι διαταγή. Θέλει την εξαθλίωση, ώστε να επιλέγει μέσα από αυτά τα στρατόπεδα, τους νέους σκλάβους των γερμανικών και άλλων κολοσσών. Πρόσεχε. Όταν τελειώσουν οι μετανάστες, θα μπουν τα παιδιά σου μέσα.

Τι σε πειράζει, ποιος είναι ο διπλανός, αν έχεις δουλειά, αν έχεις να φας και εσύ και αυτός, αν έχεις δικαιώματα; Δεν υπάρχουν λες δουλειές. Στο καπιταλισμό όχι. Αν δουλεύει ένας από το πρωί ως το βράδυ για 186 ευρώ το μήνα, γιατί να πάρει άλλον το αφεντικό; Άσε που του τον εκβιάζει «Ξέχνα την άδεια, αλλιώς παίρνω άλλον που παρακαλά».  Την ανεργία τη θέλουν αυτοί. Την φτώχια τη δημιουργεί το σύστημα. Τους πολέμους επίσης. Και εσύ τι κάνεις; Αντί να χτυπήσεις το κακό στη ρίζα, ρίχνεις ναζιστική βενζίνη στην καπιταλιστική φωτιά. Ε , μη λες μετά, κάηκα βοήθεια. Οι ναζί προστατεύουν τους πλουτοκράτες, σκέψου λοιπόν με ποιους είσαι.

Λένε εγκληματικότητα και τρίχες. Έντιμοι και ανέντιμοι υπάρχουν παντού. Μαζί με ένα δυο ανέντιμους, έρχονται εκατό άλλοι έντιμοι, εργατικοί, φιλότιμοι φτωχοί άνθρωποι, με όνειρα και ελπίδες. Θεωρείς  σωστό, για μια ελάχιστη μειοψηφία, να κατηγορούμε όλους τους υπόλοιπους; Η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται με εγκληματικότητα. Αντιμετωπίζεται με πολιτικές ανάπτυξης. Με οργανωμένη κοινωνία, με υποδομές. Με δυνάμεις που προστατεύουν το λαό, όχι με μπάτσους που προστατεύουν πολιτικούς. Τα γουέστερν (δικαίωμα πυροβολισμού κλπ)  που κάποιοι πολιτικοί επιθυμούν, είναι επικίνδυνα. Σκοτώνονται άνθρωποι. Εκτός αυτού, γυρίζουν εναντίον σου. Φαντάσου να διαμαρτύρεσαι για μισθό και να πει ο μπάτσος «τον σκότωσα γιατί με απείλησε». Είδες με τις κάμερες και το άσυλο, πως την πάτησες αστέ.

 Πως είναι δυνατόν να νιώθεις ασφαλής δίπλα σε ένα μαχαιροβγάλτη ναζί και όχι δίπλα σε ένα φτωχό αλλοδαπό; Πως είναι δυνατόν να ξεχάσεις τις σφαγές αμάχων, τη σφαγή των παππούδων σου και των γονιών σου; Θέλω να πιστεύω πως δεν ξέχασες. Οι ναζί θέλουν την εγκληματικότητα. Την έχουν ανάγκη και τη δημιουργούν.

Η δικτατορία στηρίζεται σε δυο πόδια: το φόβο και το ψέμα. Κόψε τα πόδια του φασισμού. Μη φοβάσαι. Και ψάξε την αλήθεια.

Το σύστημα πεθαίνει. Και λυσσομανά εναντίον της Αριστεράς. Φερέφωνα που λένε ψέματα, φήμες, προπαγάνδα, άνανδρες επιθέσεις σε υποψηφίους βουλευτές του ΚΚΕ μ- λ, - Μ λ ΚΚΕ,  χτυπήματα μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καταστροφή περιπτέρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, δείχνουν τη λύσσα και τον πανικό.

Μετά τις εκλογές, μας περιμένουν νέοι αγώνες κατά του συστήματος. Η ανατροπή του σάπιου πλησιάζει. Οι εκλογές θα δείξουν μια νέα Αριστερή δυναμική ελπίδας και προόδου. Η δυναμική αυτή, θα είναι η μαγιά νέων εντονότερων αγώνων, για την ορατή πλέον τελική  νίκη της αταξικής κοινωνίας.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 8 σχόλια

28 Απριλίου 2012 στις 11:45 μ.μ.

ήθελα να αφήσω μήνυμα στην κουβέντα που ανοίξατε για τις εκλογές αλλά δεν υπάρχει τρόπος δημοσίευσης οπότε δημοσιεύω εδώ την άποψη μου όπως την έγραψα στο μπλοκ μου πριν λίγες μέρες

http://osr55.wordpress.com/2012/04/21/
Για κάθε εχέφρων άνθρωπο κύρια επιδίωξη στις εκλογές αυτές θα πρέπει να είναι η καταβαράθρωση του πασοκονουδου, να μην μπορούν να εξασφαλίσουν 151 έδρες….

..............
είναι νομίζω η μόνη φορά που πιστεύω ότι η ψήφος μπορεί να αλλάξει την ζωή μας

και όταν λέω μας εννοώ και στην κύπρο αλλά και στην ιταλία και στην ισπανία και πορτογαλλία και στις άλλες χώρες που τις προετοιμάζουν για κινεζοποίηση των κατοίκων τους

η ψήφος προς πασοκνδ δίνει το μήνυμα της απόλυτης κατάντιας της απόλυτης ξεφτίλας και νοητικής εξαθλίωσης που δίνει πολύ απλά το σύνθημα σε όλους αυτούς που απλά εξαθλιώσαν ήδη τον ελληνικό λαό να συνεχίσουν να τον εξαθλιώνουν ακόμα περισσότερο

Η πρώτη και κυρίαρχη επιδίωξη για κάθε εχέφρων κυριολεκτικά όμως εχέφρων άνθρωπο, γιατί ειλικρινά θεωρώ ότι εκτός και αν είσαι παντελώς λαμόγιο λακές βιομήχανος εφοπλιστής μεγαλοεργολάβος κλπ κάποιος μισθωτός που ψηφίζει πασοκνδ είναι απλά καθυστερημένος ηλίθιος λοβοτομημένος κλπ κλπ

η πρώτη που λέτε και κυριάρχη επιδίωξη για κάθε εχέφρων άνθρωπο σε αυτές τις εκλογές είναι να ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ κωλοπασοκονουδομαλακοπαιδα

να μην μπορούν να εξασφαλίσουν ποσοστά που να τους δίνουν 151 βουλευτές

να πιστέψει ο κόσμος ότι ΝΑΙ ΡΑ ΜΑΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ενος κομματος

αν γίνει αυτό όλα πλέον είναι εφικτά

και γιαυτό άλλωστε λυσσάξανε όλοι στο αμερικα και στας ευρώπας με δημοσιεύματα του στυλ ότι αν δεν ψηφίσετε τα “σωστά” κόμματα τότε θα επέλθει η καταστροφή η πέμπτη παρουσία θα βγουν τα ζόμπι αστεροειδής κλπ κλπ

Σε αυτές τις εκλογές πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει συμμετοχή στις εκλογές καθαρά ως μέσον τακτικής υπό την έννοια του ότι αν καταστεί εφικτή η αδυναμία των δύο κωλοκομμάτων πασοκνδ να κυβερνήσουν ακόμα και μαζί γιατι για αυτοδυναμία δεν το συζητάμε τότε είναι απολύτως εφικτό ο μαλακοπίτουρας φιλήσυχος φιλειρηνικός μαλάκας να πιστέψει ότι ναι ρε γμτ το παιχνίδι δεν είναι τόσο στημένο όσο θα ήθελαν να είναι

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2012 στις 4:02 μ.μ.

Αγαπητέ φίλε mitso175, αυτό είναι το δίλλημα των εκλογών όπως τα λες. Δεν μπορώ όμως να μη σχολιάσω τις νέες κατευθύνσεις του ΣΥΡΙΖΑ, για αντιμνημονιακή κυβέρνηση συνεργασίας που θα στηρίζεται και στον Καμένο…. ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζεις Καμένος μπορεί να σου βγει. Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο μια τέτοια διακυβέρνηση θα μας βγάλει από τα αδιέξοδα? Αυτό είναι ή πολιτική αφέλεια και κοροϊδία. Από την άλλη φίλε mitso τα άλλα μικρότερα κόμματα της αριστεράς που όλα δίνουν με αξιοπρέπεια τη μάχη των εκλογών έχουν όνομα. Δεν είναι σωστό να μην κατονομάζονται… Εγώ θα ψηφίσω ΑΝΤΑΡΣΥΑ και για έναν επιπλέον λόγο. Για να σπάσει ο δικομματισμός της Αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ). Γιατί δεν μπορούμε άλλο ενδοαριστερό εμφύλιο ή να αποθέσουμε το μέλλον σε "λαϊκές εξουσίες" της δεύτερης παρουσίας, ούτε και να κάνουμε αυτοσκοπό τις προοδευτικές κυβερνήσεις με κέντρο την αριστερά και περιφέρεια την ακροδεξιά. Η στήριξη στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπορεί όχι μόνο να αφαιρέσει έδρες από το μνημονιακό μπλοκ αλλά και να αλλάξει το τοπίο και μέσα στην αριστερά. Καλή δύναμη σε όλους.

ΒΑΓΓΟΣ
29 Απριλίου 2012 στις 8:25 μ.μ.

ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΓΓΕΝΤΡΩΤΙΣΜΟΥ

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2012 στις 9:27 μ.μ.

Βάγγο, ο Σύριζα και η Δημαρ με αυτά που προτείνουν ως προγράμματα, και αυτά που έκαναν τόσο καιρό στους εργατικούς αγώνες, πιστεύεις ότι ανήκουν στην αριστερά; Έχουν την εμπιστοσύνη του κόσμου της εργασίας; Αύριο, πρωτομαγιά θα αξολουθήσουν την ουρά της ΓΣΕΕ.

Τον "δημοκρατικό συγκεντρωτισμό" τον απεχθάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι "αγκυλώσεις" του παρελθόντος.Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από μοντέρνους αριστερούς.
"Δημοκρατικά" ακολουθεί ότι αποφασίσει μία μερίδα της ηγεσίας του ΣΥΝ. Η δε "δημοκρατικότητα" της ΔΗΜΑΡ φάνηκε όταν πλειοψηφούσε η άποψη της στήριξης της κυβέρνησης Παπαδήμου αλλά ο Κουβέλης δεν την ακολούθησε.

Από πότε το ευρώ, η εε, και η συνέχιση του καπιταλιστικού συστήματος(δεν βάζουν θέμα μονομερής διαγραφής του χρέους) στην περίοδο της μεγαλύτερης κρίσης του, είναι "αριστερά αιτήματα";

Οι προγραμματικές αποκλίσεις είναι τεράστιες για να καλυφθούν. Ποιο κοντά είναι Τσίπρας-Κουβέλης στον Καμμένο, παρά στην Αλέκα και στα κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς

Τι θα έκανε, λοιπόν, η (κεντρο)αριστερή κυβέρνηση(σαν και αυτή που "ονειρεύεται" ο ΣΥΡΙΖΑ);Αυτά και πολλά άλλα στο παρακάτω σάιτ.

http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6640576&publDate=15/1/2012

1 Μαΐου 2012 στις 9:52 π.μ.

Ποιον κοροϊδεύουν εδώ οι ΚΚΕδες;
Πρόσφατα είδα στην τηλεόραση σε πάνελ ΚΚΕ υποψήφιο να κατηγορεί το σύριζα ότι στήριξε την 'εξέγερση των κουκουλοφόρων'!(αναφερόμενος στην εξέγερση του Δεκέμβρη...)
Ήταν σαν να άκουγες ακροδεξιό του ΛΑ.Ο.Σ...

Να μην μιλήσουμε για τις απαραδεκτες συντηρητικές θέσεις τους για την κάνναβη, την ομοφυλοφιλία και άλλα που είναι πάλι σαν να ακούς ακροδεξιό.

Ή να μην θίξουμε που η Παπαρήγα αβαντάρει με τον πιο χυδαίο τρόπο τον δικομματισμό προλέγοντας την επικράτηση του στις εκλογές.

Πραγματικά έχω σοκαριστεί με το πόσο δεξιά και καθεστωτικά έχει πάει το ΚΚΕ και θα το πιάσω αυτό σε ξεχωριστό μου άρθρο στους σχολιαστές χωρίς σύνορα.

Δεν έχω καμιά αυταπάτη για ΣΥΡΙΖΑ αλλά το ΚΚΕ είναι πολύ χειρότερο όπως θελει να μας αποδεικνύει σε κάθε περίσταση...

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2012 στις 3:34 μ.μ.

Ποιον κοροϊδεύουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ του στυλ "δεν έχω καμιά αυταπάτη για ΣΥΡΙΖΑ";Ας δούμε κάποια συγκεκριμμένα πράγματα του "Ριζοσπαστη"

(Κεντρο)αριστερή κυβέρνηση: «Λύση» ολέθρου
http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6640576&publDate=15/1/2012

[..Τι θα έκανε, λοιπόν, η αριστερή κυβέρνηση;

Θα προχωρούσε στην κατάργηση των ιδιωτικοποιήσεων; Προφανώς όχι, αφού τις ιδιωτικοποιήσεις και γενικά τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις προβλέπει η Συνθήκη του Μάαστριχτ, που ο ΣΥΝ έχει ψηφίσει. Ούτε, βεβαίως, η κρατικοποίηση ορισμένων επιχειρήσεων, που ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προτείνει, αποτελεί απάντηση στις αναδιαρθρώσεις. Και το αστικό πολιτικό σύστημα μπορεί συγκυριακά να επιλέγει την καπιταλιστική κρατικοποίηση, για να δώσει χρόνο στα ιδιωτικά μονοπώλια να εξασφαλίσουν νέα κέρδη.

Θα επιχειρούσε η αριστερή κυβέρνηση να καταργήσει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και να καθιερώσει το οκτάωρο - επτάωρο; Αμφίβολο, αλλά ας υποθέσουμε ότι θα το επιχειρούσε. Ομως αυτό, πρώτον: Σκοντάφτει σε σειρά αποφάσεων της ΕΕ, αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου. Δεύτερον: Θα συναντούσε τη λυσσαλέα άρνηση - αντίδραση των βιομηχάνων και γενικά του κεφαλαίου. Τυχόν σύγκρουση αυτής της αριστερής κυβέρνησης και με την ΕΕ και με το ελληνικό κεφάλαιο θα σήμαινε σειρά μέτρων εναντίον της. Συμπέρασμα: `Η θα προχωρούσε η αριστερή κυβέρνηση σε ριζική αντιμετώπισή τους (πράγμα που η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει ούτε να το σκεφτεί) ή θα έκανε πίσω ολοταχώς στο όνομα του «ρεαλισμού». Επομένως;

Θα προχωρούσε η αριστερή κυβέρνηση στην κατάργηση των ατομικών - επιχειρησιακών και λοιπών τέτοιου τύπου συμβάσεων, επαναφέροντας παντού και υποχρεωτικά τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και ανεβάζοντας την Εθνική Σύμβαση σε αξιοπρεπές για τον εργάτη επίπεδο; Και αν ναι, τι θα έκανε όταν οι ενώσεις των βιομηχάνων, εφοπλιστών κ.λπ. μαζί με την ΕΕ, αντιδράσουν, εκβιάσουν, μποϊκοτάρουν; Μήπως θα στηριζόταν στο «κίνημα» που διαφεντεύουν συνδικαλιστές σαν εκείνον του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου;

Θα επιχειρήσει η αριστερή κυβέρνηση να φέρει τα όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες, καθώς και να τσακίσει την εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών; Αν ναι (παρότι αμφίβολο), θα έπρεπε να ανατρέψει όλους τους σχετικούς νόμους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που επίσης έχουν τη σφραγίδα της ΕΕ, του ΣΕΒ και των άλλων τμημάτων του κεφαλαίου. Θα έρθει η αριστερή κυβέρνηση σε σύγκρουση με αυτές τις δυνάμεις για το Ασφαλιστικό; Και με ποιον τρόπο;

Πώς θα εξάλειφε η αριστερή κυβέρνηση την ανεργία; Την ανεργία γεννούν οι επιχειρήσεις που κλείνουν, οι επιχειρήσεις που μεταφέρονται σε άλλες χώρες, οι επιχειρήσεις που εκσυγχρονίζουν τον εξοπλισμό τους για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές (κερδοφόρες), οι επιχειρήσεις που μειώνουν το εργατικό δυναμικό τους για να αντέξουν στον ανταγωνισμό, οι επιχειρήσεις που εξαφανίζονται ή συρρικνώνονται στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης στην ΕΕ και την ΟΝΕ, όπως έγινε με τους κλάδους της κλωστοϋφαντουργίας, της ένδυσης, του μετάλλου, της ναυπηγικής βιομηχανίας κ.ά. Την ανεργία διογκώνουν οι αυτοαπασχολούμενοι που σαρώνονται από την επιδρομή των μονοπωλίων, οι αγρότες που οι καλλιέργειές τους πετάχτηκαν στο περιθώριο. Πώς θα αντιμετωπίσει αυτό το θέμα η αριστερή κυβέρνηση;

Τι θα κάνει η αριστερή κυβέρνηση με τα μνημόνια; Θα τα καταργήσει; Δηλαδή, θα καταργήσει όλα τα μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια; Και αν το επιχειρήσει (πράγμα αμφίβολο), πώς θα αντιμετωπίσει την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ που θα πέσουν πάνω της; Θα προχωρήσει σε αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ; Αυτό ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει ούτε να το ακούει και το λέει. Επομένως, θα διεξάγει «ισχυρές διαπραγματεύσεις», για το πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Αλλά αυτές τις «διαπραγματεύσεις» υποστηρίζει και η ΝΔ, τις έκανε και το ΠΑΣΟΚ..]
(συνέχεια)

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2012 στις 3:36 μ.μ.

(συνέχεια)

Πέρα από τα του "Ριζοσπάστη", ας πούμε μερικά πράγματα ακόμα GREG BATMARX. Αυτά που γράφεις ενάντια στο ΚΚΕ, τα προτείνουν κατά καιρούς με τον α ή β τρόπο νεοφιλελεύθεροι διανοητές στην λογική των ΜΚΟ, στην οποία είναι προσκολλημένες και κάποιες συριζέικες συνιστώσες. Σας διαψεύδει το ότι ο Βαλλιανάτος κατεβαίνει εκλογικά με το σχήμα του Μάνου. Η ουσία δηλαδή βρίσκεται στην οικονομική πολιτική και όχι το τι γίνεται στο κρεβάτι ή στα πάρτυ και στις παρέες του καθενός.

Τους μιλάς ότι πιθανόν οι αστικές τάξεις της Γαλλίας-Γερμανίας να μας διώξουν από το Ευρώ καθώς η Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων για να δώσει δάνειο 70 εκατομμυρίων στην ΔΕΗ απαίτησε να μπει στην σύμβαση όροι που προβλέπουν το πως θα γίνει η αποπληρωμή, αν η Ελλάδα επιστρέψει στην δραχμή και αυτοί, και υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο για την περίπτωση αθέτησης της αποπληρωμής, και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α σου μιλά ακόμα για Ευρώ και ΕΕ αγνοώντας την πραγματικότητα.

Περισσότερα στο
Ρήτρα δραχμής υπό τον φόβο εξόδου από το ευρώ
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/oikonomika/rhtra_draxmhs_ypo_ton_fovo_eksodoy_apo_to_eyrw.1742410.html?service=print

Δηλαδή αριστερός είναι κάποιος που λέει ότι είναι αριστερός ή τον κάνουν οι προγραμματικές του δηλώσεις, η σύγκρουση με το κεφάλαιο, η συνέπειά του;
Με την ίδια λογική GREG BATMARX και ο Παπουτσής και ο Λοβέρδος είναι αριστεροί γιατί κάποτε «πέρασαν» από την αριστερά..
Όπου υπήρξε κυβέρνηση της «ευρύτερης αριστεράς», σαν αυτή που «ονειρεύονται» ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, το πολιτικό κατεστημένο, το defence.net
ακολούθησε η καταρράκωση της αριστεράς. Παρόμοιο και όχι μακρινό παράδειγμα αποτέλεσε η κυβέρνηση του Πρόντι στην Ιταλία(2006-2008). Όπου και με αριστερές ψήφους ψηφίστηκαν τα μέτρα λιτότητας, και η παραμονή των Ιταλικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν. Η διάλυση του Μετώπου στην Πορτογαλία όπου πολιτευτές του Μετώπου ψήφισαν υπέρ του πρώτου πακέτου λιτότητας, και υπέρ της εισβολής των Ιμπεριαλιστών στην Λιβύη. Π.χ. τι θέση θα πάρει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στην πιθανότητα επέμβασης του ΝΑΤΟ στην Συρία; Θα την καταδικάσει ή θα το παίξει «ίσες αποστάσεις»;

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και η ΔΗΜ.ΑΡ είναι οι "κολυμπήθρες του Σιλωάμ" για τους ΠΑΣΟΚους. Προτείνουν σοσιαλδημοκρατία με λίγο κενσυανισμό ο μεν,
Αγνοώντας τις κοινωνικές συνθήκες στις οποίες σχηματίστηκε η σοσιαλδημοκρατία.
Νεοφιλελευθερισμό με ευαισθησίες, απαγόρευση διαδηλώσεων, και σύγκλιση με το ΠΑΣΟΚ ο δε.

Το ΚΚΕ, όπως και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής(ΜΛ KKE-Ανταρσύα-ΕΕΚ), με όλες τις αντιφάσεις τους, τις αδυναμίες τους, αποτελούν την ποιο σοβαρή εργατική πρόταση μέσα και έξω από το κοινοβούλιο.

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2012 στις 11:15 μ.μ.

GREG BATMARX

Τις ποιο συντηρητικές θεσεις για την κάνναβη και το αλκοολ
τις ειχε ξεκινήσει ο αναρχικός χωρος παλιά κατι που ενόχλησε
τον Μπουκσιν παρα πολυ, επίσης ενα μεγάλο μερος του χωρου αν
εχεις διαβάσει κατι άμεσες "λυσεις' που εχει για την στουρναρη,θα το ξανασκευτεις
αλλο πράγμα τι μπορεί να συζητάμε μεταξυ μας και αλλο οταν απευθυνόμαστε
ανοιχτά στον κοσμο.
Οσο για τους ομοφυλόφιλους η άποψη του κκε λεει πως ειναι απολυτος σεβαστές
οι ερωτικές τους προτιμήσεις ,η ένσταση του ειναι οτι δεν υπάρχει τρίτο
φυλο και αυτο διοτι ειναι μια ψευδό-Ελευθερία που θελει να παρουσιάσει
ως ριζοσπαστικό κατι προσωπικό
Εγω θυμάμαι πραγματικά πογκρόμ στα εξαρχία στην εμ.Μπενάκη εξω απο
κατι ηλ.παιχνίδια στην γωνια την 10ετια του 90.Σήμερα δεν γνωρίζω που
τσακίζουν τους ανθρωπους σκιες,επειδή φέρνουν τους μπατσους στην
πλατεία ,οτι δηλ.κάνουν και εκείνοι στις πορείες

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger