Home » , » Επιστολή αποχώρησης μελών του πυρήνα Πολυτεχνείου Κρήτης από το ΕΠΑΜ

Επιστολή αποχώρησης μελών του πυρήνα Πολυτεχνείου Κρήτης από το ΕΠΑΜ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 25 Απριλίου 2012 | 4:05 μ.μ.

 Αγαπητοί /-ές Συναγωνιστές/-ίστριες,
 
 Συντάξαμε αυτή την επιστολή για να κοινοποιήσουμε στους συναγωνιστές/-ίστριες τους λόγους που μας ώθησαν σε αποχώρηση από τη μορφή στην οποία κατέληξε το ΕΠΑΜ. Η αιτία αυτής της απόφασής μας είναι κυρίως τα όσα τραγικά και άκρως αντιδημοκρατικά βιώσαμε στο 1ο Συνέδριο παρωδία του ΕΠΑΜ, όπως αυτά θα παρουσιαστούν παρακάτω. Πρίν όμως παρουσιάσουμε τα συγκεκριμένα γεγονότα και επιχειρηματολογήσουμε σχετικά, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα, καθώς τον τελευταίο καιρό έχει αναπτυχθεί στις τάξεις του ΕΠΑΜ μια χυδαία παραφιλολογία, που ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του νοσηρού πολιτικού κουτσομπολιού και έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη διαστρέβλωση θέσεων, επιχειρημάτων αλλά και προσωπικοτήτων.

Πρώτον: Με συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης που επικρατεί στην χώρα μας,  που απέβη “Αδύναμος Κρίκος” του παγκόσμιου κεφαλαιοκρατικού συστύματος, συμφωνούμε απόλυτα στην ιδέα του σχηματισμού ενός Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου με βραχύ-μεσοπρόθεσμα αιτήματα-κρίκους, όπως είναι αυτά που διατυπώνονται στην Ιδρυτική Διακήρυξη του ΕΠΑΜ, για να απελευθερωθεί η χώρα  από το καθεστώς κατοχής, νέο-αποικίας και δωσιλογισμού που επικρατούν, ώστε να σημάνει μια νέα εποχή για το λαό μας αλλά και τους άλλους λαούς που είτε πλήττονται, είτε θα πληγούν, με τον ίδιο ή παρόμοιο τρόπο.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι το Μέτωπο που απαιτεί η συγκυρία, δεν είναι  ένα μόρφωμα που απλώς θα λέγεται μέτωπο και θα αποτελείται από ανθρώπους διαφορετικών ιδεολογιών, ενώ επί της ουσίας θα είναι ένα άλλο κομμάτι του ήδη κατακερματισμένου πολιτικού σκηνικού και θα φιγουράρει ως μια ακόμη ''Αντι-μνημονιακή" δύναμη. Αυτό επί της ουσίας θα είναι παλαιάς καθεστωτικής κοπής Κόμμα βαφτισμένο απλώς ως μέτωπο! Η συγκυρία απαιτεί κάτι εντελώς ξεχωριστό. Απαιτεί ένα Μέτωπο που θα λειτουργήσει σαν συγκολλητική ουσία στις χιλιάδες συλλογικότητες, κινήματα βάσης, συνελεύσεις γειτονιών, πολιτικών φορέων, οργανώσεων και κομμάτων, που είναι βάσει προταγμάτων Αντιμνημονιακά-Αντικατοχικά. Απαιτείται δηλαδή ένα Μέτωπο τύπου Ε.Α.Μ., προσαρμοσμένο στις νέες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές που θα συνδέει διαλεκτικά την τακτική με την στρατηγική καθώς και το Εθνικό με το Ταξικό ζήτημα. Ένα Μέτωπο που στις τάξεις του θα συμμετέχουν, σε ισότιμη βάση και αποδεχόμενοι τις καταστατικές και οργανωτικές αρχές του, εκτός από άτομα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και κινήματα όπως αυτά που περιγράψαμε παραπάνω (εκτός φυσικά από καθεστωτικές, παρακρατικές και νέο-φασιστικές, ρατσιστικές δυνάμεις). Ένα Μέτωπο που θα μετατρέψει τα χιλιάδες ρυάκια αντίστασης του λαού μας σε ένα ορμητικό χείμαρρο, που θα αλλάξει ριζικά τον συσχετισμό δυνάμεων και θα προσπαθεί να δίνει τις μάχες με τους δικούς του όρους.

Δεύτερον: Δεδομένης αυτής της αναγκαιότητας, και παρά τις επιφυλάξεις μας για τις μέχρι τότε τουλάχιστον ασαφείς επιλογές, αρχές και χειρισμούς συγκεκριμένων ατόμων, επιλέξαμε να ενταχθούμε από την πρώτη σχεδόν μέρα ίδρυσης του στο ΕΠΑΜ, μιας και πιστέψαμε ότι αυτό το Μέτωπο προορίζεται να διαδραματίσει το συγκεκριμένο ρόλο που απαιτεί η συγκυρία. Αν και γνωρίζαμε όλες τις δυσκολίες που υπήρχαν, καθώς, αν γινόταν αυτό το είδος Μετώπου που περιγράψαμε, θα ήταν από τα μοναδικά Μέτωπα στην ιστορία που θα είχαν δημιουργηθεί από προσωπικότητες και όχι από συγκροτημένες πολιτικές δυνάμεις, ριχτήκαμε με αυτοθυσία και ανιδιοτέλεια στον αγώνα για την ενημέρωση και αντίδραση του ελληνικού λαού, κυρίως από τα Χανιά και την Κρήτη όπου και σπουδάζουμε ή/και εργαζόμαστε. Πραγματικά δεν ήταν εύκολο. Δεν είναι εύκολο για νεαρούς φοιτητές να εγκαταλείπουν στην κυριολεξία την προσωπική τους ζωή για να αφοσιωθούν με όλες τους τις δυνάμεις στον εν εξελίξει αδυσώπητο και βρώμικο κοινωνικό πόλεμο. Όμως το γεγονός ότι κλέβουν τα όνειρα και τις ελπίδες μας σε συνδυασμό με το αγκάλιασμα και την αποδοχή του κόσμου, καθώς και η αίσθηση ότι το ΕΠΑΜ αντιπροσωπεύει κάτι αγνό, κάτι καινούριο, μια νέα πολιτική κουλτούρα και δημοκρατία αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να είναι μια μάχιμη πολιτική οργάνωση μας έδινε φτερά στα πόδια και μας έκανε να μη λυγίσουμε στιγμή το κεφάλι!

Στα πρότυπα αυτά δημιουργήσαμε τον Πυρήνα ΕΠΑΜ Πολυτεχνείου Κρήτης που αποτελείτο από φοιτητές, μεταπτυχιακούς καθώς και καθηγητές. Θεωρούσαμε πολύ σημαντική την προσχώρηση του πυρήνα μας στις τάξεις του ΕΠΑΜ,  γιατί ήταν ο πρώτος Πυρήνας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στο χώρο της νεολαίας. Η παρουσία της νεολαίας είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς έτσι δημιουργείται ένα πραγματικά Ενιαίο Μέτωπο με μάχιμα, ελπιδοφόρα και νέα χαρακτηριστικά που θα το βοηθήσουν να απαλλαγεί από ιδεολογίες και πρακτικές του παλαιού, χρεοκοπημένου και σάπιου πολιτικού συστήματος.

Τρίτον: Αναγνωρίζουμε τον πρωτοπόρο ρόλο του Δ. Καζάκη στην πραγματική ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας σχετικά με τα επίδικα ζητήματα της εποχής, καθώς με τη συνεχή του δράση, κατάφερε να προωθήσει τα ζωτικής σημασίας προτάγματα του ΕΠΑΜ σε ένα μεγάλο ακροατήριο, την ώρα που τα καθεστωτικά ΜΜΕ παρουσίαζαν ως μονόδρομο την δωσίλογη και αντιλαϊκή πολιτική. Παρόλα αυτά, δεν ήταν ο μόνος που κατέβαλλε αυτή την προσπάθεια, όπως πιστεύουν πολλοί (μια απλή αναζήτηση στο Ίντερνετ θα πείσει και τον πιο δύσπιστο). 

Αναγνωρίζουμε επίσης τον πρωτοπόρο και δύσκολο αγώνα που κατέβαλε για την δημιουργία και ίδρυση του ΕΠΑΜ. Παρόλα αυτά, επίσης δεν ήταν ο μόνος που έκανε αυτή την προσπάθεια, καθώς δεκάδες συναγωνιστές/-ίστριες σε όλη την Ελλάδα είχαν κάνει την υπόθεση του Μετώπου δική τους υπόθεση με σκληρό, ανιδιοτελή και  καθημερινό αγώνα.
                                               
                                                         Α´ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΑΜ 6-7-8/4/2012

       Στο συνέδριο επί της ουσίας  αναδείχτηκαν ανάγλυφα όλα τα πολιτικά, ιδεολογικά, οργανωτικά και πρακτικά προβλήματα που ταλάνιζαν το ΕΠΑΜ. Συγκεκριμένα: Ανύπαρκτος ουσιαστικός απολογισμός της πορείας του ΕΠΑΜ μέχρι το συνέδριο καθώς και προσυνεδριακός διάλογος επί των βασικών θεμάτων του συνεδρίου που είχε σαν αποτέλεσμα να κρυφτούν κάτω από το χαλί όλα τα νοσηρά φαινόμενα. Αυθαίρετος διορισμός προεδρείου και εισηγητών του συνεδρίου, χωρίς την ενημέρωση των προσωρινών οργάνων και κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας του συνεδρίου, όπως αυτός είχε συζητηθεί τροποποιηθεί και εγκριθεί από τους πυρήνες πανελλαδικά. Οι άνθρωποι της αυθαίρετης-δοτής σύνθεσης του προεδρείου, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη (μη) λειτουργία του συνεδρίου, καθώς χειραγωγούσαν το σώμα με προσωπικές τοποθετήσεις-παρεμβάσεις, δεν διατυπώνονταν ξεκάθαρα τα ζητήματα που καλούνταν το σώμα να ψηφίσει, μπέρδευαν συνεχώς συνδικαλίστικα τα χρώματα των καρτών, με αποτέλεσμα οι σύνεδροι να μην γνωρίζουν τι ακριβώς ψηφίζουν και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στερούσαν ή αφαιρούσαν το λόγο από συναγωνιστές που είχαν διαφορετική άποψη. Σαφής επιβολή ως βάσης για συζήτηση του καταστατικού που προτάθηκε μια μέρα πριν από το συνέδριο (5/4/2012) από το Δ. Καζάκη, με απαράδεκτο αυταρχικό προοίμιο και αντιφατικές ανεπαρκείς διατάξεις. Μετά από τη συγχώνευση των δύο εντελώς διαφορετικής λογικής καταστατικών σε ένα (!!!), ουδέποτε λήφθηκαν υπόψιν οι γραπτές προτάσεις και οι τρίλεπτες τοποθετήσεις δεκάδων συναγωνιστών για σοβαρότατα θέματα. Εν τέλει παρέμειναν χωρίς διευθέτηση (άρα πρόσφορα για αρχηγικές αυθαιρεσίες) κομβικά οργανωτικά ζητήματα, όπως το θεσμικό πλαίσιο του "αρχηγού”-προεδρεύοντος, της πολιτικής γραμματείας και του οργανωτικού γραφείου, η ρύθμιση της προβολής των προταγμάτων και της δράσης του ΕΠΑΜ στα Μ.Μ.Ε. άλλωστε, όπως δήλωσε κυνικά στο συνέδριο ο Δ. Καζάκης, “ότι δεν απαγορεύεται επιτρέπεται”, άρα, μέσω του κενού σαφών, ρητών και κατηγορηματικών καταστατικών δεσμεύσεων, επιβάλλεται τελικά η “ενός ανδρός και της περί αυτόν αυλής αρχή”. Αυθαίρετος ορισμός και επιβολή-ανακοίνωση εισηγητών και εισηγήσεων επί των βασικών θεμάτων. Σαφής επιβολή της εισήγησης του Δ. Καζάκη σχετικά με το εάν θα έπρεπε το Ε.ΠΑ.Μ να κατέβει στις εκλογές. Η πρότασή του ήταν ότι ''πρέπει το ΕΠΑΜ να κατέβει στις εκλογές πάση θυσία, αλλιώς δεν έχει κανένα λόγω ύπαρξης και δεν θα διαφέρει σε τίποτα από τις άλλες προδοτικές δυνάμεις(!!!)". Μάλιστα για να δικαιολογηθεί η παραπάνω πρόταση ο Δ. Καζάκης παρουσίασε ανύπαρκτες συμμαχίες ή και συμμαχίες που τίθενται υπό αμφισβήτηση (όπως ότι ο Μίκης Θεωδοράκης και η ΣΠΙΘΑ θα στηρίξουν μια τέτοια κίνηση, ότι δήθεν στην Κεφαλλονιά είχε δημιουργηθεί ήδη κοινό ψηφοδέλτιο μεταξύ των δυνάμεων ΕΠΑΜ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.α).

Η όλη συμπεριφορά του Δ. Καζάκη και των λοιπών αυλικών ήταν απαράδεκτη. Άναυδο έμεινε το σώμα του Συνεδρίου με την φράση του Δ.Καζάκη ''ΣΚΑΣΜΟΣ!" και ''ΌΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΕΞΩ..." με σαφή επιθετικό-απειλητικό τόνο! Μάλιστα, όταν ηλικιωμένος συναγωνιστής που του είπε να ζητήσει συγνώμη, προπηλακίστηκε από την περιφρούρηση! Βέβαια, μετά την χαώδη κατάσταση που είχε δημιουργήσει αυτή η φράση, αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη για να συνεχιστεί η διαδικασία (την οποία συγνώμη αναίρεσε σε επόμενη ραδιοφωνική εκπομπή, τονίζοντας με θράσος ότι καλά έκανε που είπε “σκασμός” στο σώμα, και ότι θα έπρεπε αυτό να το είχε πει το προεδρείο!).

Άναυδοι έμειναν και οι συναγωνιστές από το ΕΠΑΜ Χανίων όταν γνωστό για τη διαλυτική-αποκρουστική του δράση στοιχείο από τον Τομέα Χανίων, με μοναδικό προσόν τη χυδαία-επιθετική αυλοκολακεία, ορίσθηκε ως εγκάθετος στη θέση του προεδρείου, παρά την αντίθετη γνώμη της πλειοψηφίας του Τομέα. Όταν καταθέσαμε ένσταση και ζητήσαμε τα πρακτικά με τα οποία ο εν λόγω κ. βρέθηκε ξαφνικά στο προεδρείο τότε αγνοηθήκαμε επιδεικτικά! Άναυδο έμεινε επίσης το σώμα όταν διαπιστώθηκε ότι παρατηρητής -με μυστήριο τρόπο- είχε κάρτες συνέδρου και ψήφιζε επιδεικτικά σε κρίσιμες ψηφοφορίες (διεκόπη το συνέδριο, η γραμματεία δήλωσε επίσημα ότι δεν είναι αυτή που του έδωσε το φάκελο συνέδρου, γεγονός που επιβεβαιώνει το χειραγωγικό ρόλο του πραξικοπηματικού προεδρείου)... 

Η χαριστική βολή για το σώμα του συνεδρίου ήταν η μεθοδευμένη αριστοτεχνικά από το προεδρείο απόπειρα από του βήματος καταγγελίας-πρότασης αποπομπής του σ. Δ. Πατέλη με δράση στην Πολιτική Επιτροπή, ακριβώς μετά την αναχώρηση της εφορευτικής επιτροπής για την εκτύπωση των ψηφοδελτίων για την εκλογή του κεντρικού οργάνου ( Ο σκοπός και αυτής της χειραγωγήσης ήταν σαφής: να καθυστερήσει η εκλογή, να αναγκαστούν να φύγουν οι σύνεδροι από την επαρχία, αλλά και όσοι αγανάκτησαν από τους απαράδεκτους χειρισμούς του μηχανισμού, ώστε να επιτευχθεί το πλέον επιθυμητό για το μηχανισμό της αυλής αποτέλεσμα), απόπειρα την οποία ακύρωσε μαχητικά το 80% των συνέδρων. 

Όλα τα παραπάνω επέτρεψαν σε εκατοντάδες συναγωνιστές / -ίστριες να αντιληφθούν ανάγλυφα πράγματα και καταστάσεις που μέχρι τότε δεν ήταν σαφή ή θεωρούσαμε πως ήταν ήσσονος σημασίας, πως η συλλογική μας δράση και οι δημοκρατικές διαδικασίες μας θα τα έθεταν υπό έλεγχο ή θα τα ακύρωναν. Οι μάσκες έπεσαν. Τα ήθη και οι αρχές ενός μηχανισμού, με επικεφαλής στέλεχος του βαθέος πασοκικού κράτους, φανερώθηκαν απροκάλυπτα. Η εμπειρία του συνεδρίου κατέδειξε ότι μια φράξια, αυτή του άνωθεν αρχηγικού μηχανισμού, λειτούργησε και έδρασε λίγο πολύ αποτελεσματικά και χειραγωγικά και έφτασε στις αποφάσεις που από την αρχή του Συνεδρίου φαινόταν να αναζητούσε. 

Δυστυχώς όλα αυτά τα στοιχεία τα βιώσαμε και τα παρακολουθήσαμε άναυδοι στο Α´ Συνέδριο-Παρωδία του ΕΠΑΜ. Στοιχεία που ουδεμία σχέση έχουν με τις νεανικές μας ανησυχίες και αγωνίες, με το προσωπικό μας ήθος, αλλά κυρίως με τις ανάγκες της εποχής, όπως αυτές παρουσιάστηκαν και αποκρυσταλλώθηκαν στο Κίνημα μέχρι τώρα. Στοιχεία τα οποία, ως δηλωτικά των μηχανισμών του σάπιου διεφθαρμένου καθεστώτος που μας οδήγησε σε συνθήκες γενοκτονίας, δεν αποθαρρύνουν απλώς, αλλά απωθούν τη νεολαία από κάθε σχήμα και μόρφωμα που τα υιοθετεί και τα αναπαράγει. Στοιχεία εναντίον των οποίων διεξάγει ανένδοτο αγώνα το φοιτητικό κίνημα και η νεολαία επί δεκαετίες. Μόνον όσοι δεν θέλουν τη νεολαία με το μέρος τους, άρα όσοι απεμπολούν την προοπτική, προτάσσουν τέτοιες χρεοκοπημένες και αποκρουστικές μορφές, δομές, μηχανισμούς και συμπεριφορές. 

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι τα παραπάνω προέκυψαν επειδή ο Δ. Καζάκης με ορισμένη “αυλή” που έκανε όλο και πιο αισθητή την παρουσία της, καλλιεργούσε συστηματικά την ιδέα ενός ''Κόμματος Αρχηγικού τύπου", άσχετα αν ο ίδιος αρχικά απέρριπτε συχνά αυτές τις κατηγορίες. Πώς αλλιώς μπορεί να δικαιολογηθεί από τον ίδιο η συμπεριφορά και τα λεγόμενά του κυρίως στο “Ράδιο Χωρίς FM”, όπου θεωρούσε προσυνεδριακά δεδομένο ότι το Ε.ΠΑ.Μ είναι αρχηγικού τύπου κόμμα ενώ η απάντησή του σε χιλιάδες προβληματισμούς συναγωνιστών ήταν απίστευτου κυνισμού και αλαζονείας χυδαιότητες, όπως:  “οι πουστόφρονες μου κάνουν πούστικη κριτική”, “στο συνέδριο δεν θα είμαι αυτός που ήμουν, θα πέσει τσεκούρι στα ζιζάνια”, θα γίνει “ξεκατίνιασμα”, “αξιολόγηση” και “εκκαθαρίσεις”, “θα φύγουν με τις κλωτσιές”. Ο ίδιος ανέλαβε από ραδιοφώνου το ρόλο του αυτόκλητου “δονητή στο έδαφος για να βγουν οι γεωσκόληκες για να τους πατήσει κάτω”, ή του σαδιστή που ανέλαβε να “κάνει ηλεκτροσόκ στο σώμα του ΕΠΑΜ” και άλλα πολλά “δημοκρατικά”. Εδώ η απουσία θεσμικής καταστατικής ρύθμισης του πλαισίου λειτουργίας και χρήσης των Μ.Μ.Ε. εκφράζεται στην πλέον επικίνδυνη μορφή της. Όποιος έχει προνομιακά και μονοπωλιακά το βήμα σε ιδιωτικά και θεσμικά ανεξέλεγκτα από το ΕΠΑΜ Μ.Μ.Ε. - Μετοχική εταιρεία “Το ΧΩΝΙ” (με στελέχη συγκροτημάτων γνωστών επιχειρηματικών ομίλων), Ράδιο χωρίς FM, Web TV-, τα οποία δολίως προβάλλουν (και εκλαμβάνονται καλοπροαίρετα από πολλούς) ως “φωνή του ΕΠΑΜ”, μπορεί να υποβάλλει και να επιβάλλει αυθαίρετα πρωτοβουλίες, να διαμορφώνει προπαγανδιστικά ιδεολογικοπολιτικές επιλογές και κατευθύνσεις, να επιβάλλει οργανωτικές διευθετήσεις, δηλ. να ασκεί δικτατορικά αρχηγική χειραγώγηση σε ένα πολιτικό μόρφωμα Ι.Χ.! Να τι σημαίνει “ότι δεν απαγορεύεται επιτρέπεται”!

Γύρω από τον Δ. Καζάκη έχει δημιουργηθεί μια αυλή απαρτιζόμενη από ανθρώπους με μακρά θητεία στο βαθύ καθεστώς και τους μηχανισμούς του, από καιροσκοπικά και ιδιοτελή στοιχεία παλαιοκομματικού τύπου (μια απλή αναζήτηση στο Ιντερνετ θα πείσει και τον πιο δύσπιστο) συνεπικουρούμενη από απελπισμένους χειροκροτητές, που αναζητούν έναν “αρχηγό-σωτήρα-μεσσία” και θαρρούν ότι τον βρήκαν. 

Καλλιεργείται μάλιστα ένα νέο διαδικτυακό επικοινωνιακό φαινόμενο, εργαλείο ελέγχου και χειραγώγησης της κοινής γνώμης, μια ιδιότυπη αναβίωση του αλήστου μνήμης “αυριανισμού”. Εκφράζοντας ένα ιδιότυπο είδος προσωπολατρικού λαϊκισμού με αξιώσεις Ιεράς Εξέτασης, το εργαλείο αυτό ακυρώνει ό,τι πραγματικά προοδευτικό υπήρχε στο ΕΠΑΜ, με ενορχηστρωμένες χυδαίες επιθέσεις ορισμένου τύπου ανώνυμου και απρόσωπου “κοινού” στο Chat, που αποσκοπούν στην ηθική σπίλωση και καταρράκωση ανθρώπων που θέτει στο στόχαστρο η αυλή, καλλιεργώντας φασίζουσες μεθόδους αντιμετώπισης της άλλης άποψης (τύπου “μπάναρε τον ...”). Κάθε ορθολογική-επιστημονική προσέγγιση, υποκαθίσταται από φανατικές κραυγές και βωμολοχίες “πιστών”. Τα παραπάνω ενισχύονται και από την συστηματική σπίλωση της διανόησης και της επιστήμης (όλοι δήθεν έχουν αγοράσει τα πτυχία τους και είναι πουλημένοι), γεγονός που υπονομεύει κάθε πιθανότητα μετωπικής συσπείρωσης του αγωνιζόμενου κομματιού αυτού του τόσο ζωτικής σημασίας στρώματος του λαού! 

Όλα αυτά έχουν σαν αποτέλεσμα, οποιαδήποτε διαφορετική άποψη από αυτή του έχοντος το μιντιακό προνόμιο-μονοπώλιο, να παρουσιάζεται ως κακοπροαίρετη και σκοτεινή, που σκοπό έχει να αμφισβητήσει την αυθεντία του Ηγέτη! 

Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι και η τελεσιγραφικού τύπου ανακοίνωση, μια μέρα πριν την 1η συνεδρίαση του Εθνικού Συντονιστικού Συμβουλίου (!!!), για συμμετοχή στις εκλογές σε συνεργασία με το κόμμα “Δημοκρατική Αναγέννηση” του Σ. Παπαθεμελή. Στα πλαίσια αυτής της σύμπραξης, αλλοιώθηκαν σχεδόν όλα τα προτάγματα του Ε.ΠΑ.Μ που μας συσπείρωσαν στον κοινό αγώνα. Αντί για την αξίωση ανατροπής του καθεστώτος κατοχής, περάσαμε στην απονομιμοποίησή του, οι δωσίλογοι μετατράπηκαν σε ενόχους, η έξοδος από την Ε.Ε και το ευρώ και η υιοθέτηση εθνικού νομίσματος περνούν στα δευτερεύοντα, με έκκληση για δημοψήφισμα και η μη αναγνώριση του χρέους μετατράπηκε σε "παύση πληρωμών προς τους δανειστές". Δεν μπορείς να επικαλείσαι την αναγκαιότητα μετωπικής ενότητας του λαού και τελικά να συνεργάζεσαι με ένα χρεοκοπημένο παλαιοκομματικό αρχηγικό μόρφωμα, αρχηγός του οποίου είναι ένα σύμβολο του βαθέους κράτους του δικομματισμού, με μακροχρόνια θητεία και στα 2 κυβερνητικά κόμματα. Δεν μπορείς να μιλάς για ρήξη με το σάπιο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και να συνεργάζεσαι με τα πιο φθαρμένα του υπολείμματα. Δεν μπορείς να αναφέρεσαι στην αναγκαιότητα ευρείας κοινωνικοπολιτικής συμμαχίας, στην αναγκαιότητα οργάνωσης γενικής πολιτικής απεργίας και αυτοοργάνωσης του αγωνιζόμενου ελληνικού λαού με επιτροπές από τα κάτω και τελικά να προχωράς σε εκλογικές συνεργασίες κορυφών με άκρως συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις που ουδέποτε έθεσαν τέτοιους στόχους και ουδέποτε συνέβαλλαν στην αγωνιστική αφύπνιση του ελληνικού λαού.

Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι δεν αποχωρούμε εμείς που συνειδητοποιήσαμε αυτά τα φαινόμενα και γεγονότα από το μέτωπο, αλλά ότι απέμεινε από την εκφυλιστική μετάλλαξη του ΕΠΑΜ θέτει εκ των πραγμάτων εαυτόν εκτός των αναγκών του αγώνα, εκτός της νομοτελούς προοπτικής του μετώπου. Δεν έχουμε την πολυτέλεια για απογοητεύσεις, παραιτήσεις και ιδιώτευση. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα από τους δρόμους που ανέκαθεν είχαν, έχουν και θα έχουν την δική τους Ιστορία και στο χώρο σπουδών/εργασίας μας, όπου κρινόμαστε καθημερινά. Οφείλουμε να αντλήσουμε διδάγματα από την ιστορία των επαναστατικών κινημάτων και από την σύντομη εμπειρία του ΕΠΑΜ, ώστε να αναβαθμίσουμε ποιοτικά και ουσιαστικά τη μετωπική συγκρότηση του αγώνα του λαού μας.

Με δεδομένο ότι αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός πρέπει να τελειώσει την δουλειά που άφησαν στη μέση οι πρόγονοί μας το 1821, το 1940-44 και το 1973, το ήθος μας και η ιστορική αναγκαιότητα, μας επιβάλλουν να δώσουμε τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Οι άνθρωποι που θέλουμε να έχουμε δίπλα μας δεν ανεχόμαστε να έχουν την ψυχή των νενέκων, των “αγωνιστών” του Πολυτεχνείου που βολεύτηκαν στις εκλογικές καρέκλες και των ηγεσιών τύπου Βάρκιζας. Το μέτωπο που θα φέρει τη νίκη, επιτάσσει τη συστράτευση ανιδιοτελών αγωνιστών με την ψυχή και την καρδιά του Κολοκοτρώνη, του Άρη Βελουχιώτη και των αγωνιστών που έχυσαν το αίμα τους κάτω από τα τανκς, με διάφανες αρχές, μορφές οργάνωσης και διεξαγωγής του αγώνα, αντίστοιχες της κοινωνίας που θέλουμε.

Χανιά, 25.4.12

Υ.Γ Για επικοινωνία μαζί μας  polyt.kritis@gmail.com


ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ ΟΙ:

ΑΦΙΩΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ           -       Φοιτητής

ΒΛΑΧΟΥ ΓΙΟΥΛΗ                             -       Μεταπτυχιακό

ΒΟΛΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                         -       Φοιτητής

ΓΕΩΡΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  -       Φοιτητής

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ                -      Φοιτητής

ΚΑΓΚΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ             -       Φοιτητής

ΚΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                              -       Φοιτητής

ΚΟΝΔΥΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                   -       Φοιτητής

ΚΥΡΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ            -       Φοιτητής

ΜΑΡΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ                    -        Φοιτητής

ΜΠΑΡΜΠΕΡΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ            -       Φοιτητής

ΜΠΑΡΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ         -        Φοιτητής

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ                -        Φοιτητής

ΠΑΤΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                     -        Επίκουρος Καθηγητής Φιλοσοφίας

ΡΕΠΠΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ                         -        Φοιτητής

ΣΩΤΗΡΕΛΗΣ ΝΙΚΟΣ                           -        Φοιτητής


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 41 σχόλια

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2012 στις 6:54 μ.μ.

Εύχομαι ολόψυχα οι φοιτητές να πέρασαν το μάθημα με αυτή την υπογραφή.
Επίσης, κάποτε να αναρωτηθούν τί ακριβώς έμαθαν σε αυτό τον κύκλο των χαμένων ποιητών...

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2012 στις 7:38 μ.μ.

Ανώνυμε εύχομαι κάποτε να αξιωθείς να δέσεις τα κορδόνια αυτών των παιδιών.
Γιατί οι τσάτσοι και οι χειροκροτητές του ΠΡΑΚΤΟΡΑ Καζάκη δεν αξίζουν ΟΥΤΕ ΚΑΝ για αυτό.

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2012 στις 8:17 μ.μ.

Άντε να σκάει η φούσκα του ξιπασμένου wannabe Ανδρέας του 2012,που πάει με όλα σαν την Coca-Cola..

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2012 στις 9:17 μ.μ.

Σύντροφοι Μπράβο,συνεχίζουμε για τη δημιουργία ενός νέου Εαμ που θα σώσει την πατρίδα μας από το χάος και θα ανοίξει το δρόμο για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος.Πρέπει πολύ γρήγορα να χτίσουμε αυτό το μέτωπο.

Ανώνυμος
25 Απριλίου 2012 στις 10:52 μ.μ.

Twra pou to epam adiazei, poio doxeio gemizei?

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2012 στις 12:26 π.μ.

Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ,
όχι σε γιαλαντζί "αντιμνημονιακούς" τύπου Καζάκη, Καμένου κλπ

26 Απριλίου 2012 στις 12:58 π.μ.

Θα έλεγα στα παιδιά τα οποία σέβομαι και εκτιμώ ως πρωτοπόρους
στην αντιμετώπιση της επερχόμενης συστημικης κατάρρευσης ,
Οτι ο φυσικός τους χώρος είναι το ΕΠαΜ και τους έχουμε ανάγκη .
Διότι καλά τα εγχειρίδια των Πατελη - Καζακη αλλά εκεί μπροστά στο μακελειό
εσείς θα είστε οι Σημαιοφόροι μας και εσείς μέλλει να γίνετε οι γεννήτορες του Νέου Έλληνα !
Ο Καζακης ενεργοποίησε και ενεργοποιεί τον μηχανισμό πολιτικής σκέψης στους συναγωνιστές , το ίδιο κι ο Πατελης πράγμα καθ’ όλα άξιο σεβασμού !
Όμως … είτε κόμμα είτε μέτωπο είτε κίνημα ,
υπάρχουν καμιά εκατοστή πυρήνες εδώ χάμω που ακόμα ζουν και πάλλονται
και είμαστε εμείς κι εσείς
Αν είναι λάθος επιλογή οι εκλογές θα δείξει .
Όμως αυτό που είναι σίγουρα λάθος , είναι να αφήσουμε να χαθεί μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα δημιουργία ,
του παλλαϊκού μετώπου που ακόμα στηρίζεται σε αυτά τα « αμεσοδημοκρατικα φροντιστήρια » τους πυρήνες του. Και είναι κρίμα !!!!

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2012 στις 2:47 π.μ.

"Θα συνεχίσουμε τον αγώνα από τους δρόμους που ανέκαθεν είχαν, έχουν και θα έχουν την δική τους Ιστορία και στο χώρο σπουδών/εργασίας μας, όπου κρινόμαστε καθημερινά. Οφείλουμε να αντλήσουμε διδάγματα από την ιστορία των επαναστατικών κινημάτων και από την σύντομη εμπειρία του ΕΠΑΜ, ώστε να αναβαθμίσουμε ποιοτικά και ουσιαστικά τη μετωπική συγκρότηση του αγώνα του λαού μας."
Αποχωρείτε για να αντλησετε διδάγματα ...απο τη σύντομη πορεία του ΕΠΑΜ?.....ποιοί ακριβώς είστε ...οι 16 που βλέπω στην κατάσταση?..και που θα συσπειρωθείτε ?...έχετε δοκιμάσει να ξεκινήσετε μόνοι σας ποτέ κάτι σ'αυτή τη χώρα που όπου πας να κάνεις το πρώτο βήμα καταλήγεις σε κινούμενη άμμο?
Δεν παίρνω τη θέση κανενός αλλά δε μ άρέσουν
οι διασπάσεις ...και τα πολλά ψιλά γράμματα ...σαν τις ασφαλιστικές εταιρίες είστε ώρες ώρες..
Εκτιμώ τις προσπάθειες και το δείξατε
Υγεία πάνω απο όλα..

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2012 στις 8:49 π.μ.

μια παρατήρηση, που δεν αλλάζει την ουσία του κειμένου ούτε αντιπαρατίθεται σε αυτο> ο παπαθεμελής είναι κυρίως μια ξοφλημένη πολιτική φιγούρα ΑΛΛΑ δεν είναι το βαθύ κράτος που παρουσιάζεται εδώ: η πορεία του υπήρξε γενικά αξιοπρεπής - υπήρξε υπουργός, αποχώρησε από πασοκ, συνπεπραξε με νδ και τελικά έφυγε κι απο κει. χαμηλών τόνων και χωρίς νέυρο, ξεβράστηκε από το κράτος του δικομματισμού στο 0.5%.
τώρα το γιατί τον περιμάζεψε ο καζάκης, βγάζοντας έτσι τα μάτια του και γκρεμίζοντας ό,τι έχτιζε μήνες τώρα, είναι μια πολύ μεγάλη μου απορία.
έστω, ας μας μείνουν παρακαταθήκη οι εξαιρετικές οικονομικές και οικονομικο-ιστορικές αναλυσεις του, που άνοιξαν τα μάτια σε πολύ κόσμο που διψούσε για γνώση και πλέον αφυπνίζεται.

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2012 στις 11:43 π.μ.

Να δούμε πότε θα πάρετε χαμπάρι ότι μόνον το κκε είναι αριστερή δύναμη στον τόπο.

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2012 στις 2:09 μ.μ.

Δε νομίζω ότι είναι τυχαία η συστηματική εκκαθάριση στο Επαμ όλων των μαρξιστών,αρχίζει και βρωμάει το πράγμα άσχημα...

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2012 στις 6:37 μ.μ.

11.43 Πίστεψέ με,αν το ΚΚΕ ανοιγόταν στον κόσμο κι έκανε μέτωπο όπως μόνο αυτό ξέρει και μπορεί,
δε θα ψαχνόταν κανείς αριστερός σε υποκατάστατα,
σε μιας χρήσης μορφώματα τσαρλατάνων,και σε
συριζαίικους σοσιαλδημοκρατικούς χυλούς με ''ενωτικές'' παπαρολογίες.
Αν σας αρκεί το 8-9% συνεχίστε να λέτε στον κόσμο 'εμείς σας τα λέγαμε' σαν γεροντοκόρες.
Λογικά θα συνεχίσετε να το παίρνετε και αυτή τη δεκαετία.
Αν θέλετε κάτι παραπάνω προσεγγίστε τον κόσμο.
Ανοιχτείτε.
Δεν γίνεται ένας χυδαίος αντικομμουνιστής σαν τον Καζάκη κι ένας σοσιαλδημοκράτης σαν τον Τσίπρα να στήνουν αναχώματα και να αφαιρούν κόσμο από το ΑΛΗΘΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ που ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΚΕ μπορεί να φτιάξει.
Κι εντάξει,ο Καζάκης αποκαλύφθηκε κι έχει φύγει ο αριστερόκοσμος από εκεί,αλλά με τον Τσίπρα τι γίνεται;Φουσκώνει και σε λίγο θα το παίζει αξιωματική αντιπολίτευση (αφού οι πρασινογάλαζοι
θα συγκυβερνήσουν).

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2012 στις 9:50 μ.μ.

11:43 π.μ. να δουμε ποτε θα κοψετε την ειρωνια και το υφακι "ειχα, εχω και θα εχω δικιο, ας με ακουγες". γιατι μεχρι τοτε θα σας φτυνει καθε φυσιολογικος ανθρωπος με αξιοπρεπεια. εκτος κι αν χαιρεκακα περιμενετε να εξαθλιωθουμε τοσο ωστε να παρουμε τα οπλα και να ξεκινησουμε ανταρτικο.
αλλα μην αυταπατασαι, γιατι η ιστορια μας λεει, πως ανταρτικο αυθεντικο ενας αποκηρυγμενος το εστησε, οταν το Κομμα εκτελουσε εντολες Μοσχας. Ομοιως και στο μελλον, δεν θα εκπλαγω αν εχουμε νεκρους στο Συνταγμα την ωρα που το ΚΚ θα διαδηλωνει στην Παρνηθα περιμενοντας να ωριμασουν οι συνθηκες.
Επίσης δεν αντιλαμβανομαι προς τι το γλειψιμο προς το ΚΚ - τι θα πει "οπως μονο αυτο ξερει"? Το μονο που ξερει καλα το ΚΚΕ ειναι να παιζει το παιχνιδι του δικομματισμού, και θα φανει και με τα χλιαρα ποσοστα του.

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2012 στις 10:48 μ.μ.

Προς πατριωτικό μέτωπο Δεξιάς & Αριστεράς κατά του Μνημονίου http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=40239&Itemid=131

Ανώνυμος
26 Απριλίου 2012 στις 11:09 μ.μ.

ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ..

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2012 στις 1:48 π.μ.

Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΖΑΚΗ...

στο "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΠΑΜ"

Του Δημήτρη Καζάκη

[......] Για πολλούς το πρώτιστο μέλημα είναι οι επερχόμενες εκλογές. Επομένως το όλο θέμα είναι να στήσουμε ένα κόμμα ή κάποιο ευρύτερο σχήμα με θέσεις που να έχουν απήχηση και να ετοιμαστούμε για τις εκλογές. Όποτε κι αν γίνουν. Όμως κάτι τέτοιο σε καταδικάζει σε μια από τα ίδια. Ακόμη κι αν βρεθεί κόσμος να σε ψηφίσει.

Είναι αδιανόητο πόσοι σήμερα προβάρουν τα καλά τους, ώστε να είναι έτοιμοι να καταλάβουν τα έδρανα της Βουλής. Ψηφοδέλτια στήνονται αναφανδόν. Παλιά και νέα κόμματα επί ποδός εκλογών. Όλοι τους σε άγρα ψήφων. Ποντάρουν στο γεγονός ότι επειδή πλατύτερες μάζες αντιλαμβάνονται την πολιτική μέσα από το «τι θα ψηφίσω στις εκλογές», μπορούν να τις ξεγελάσουν και έτσι να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Αυτό που χρειάζεται είναι κάποια ονόματα-κράχτες, πέντε υποσχέσεις, άλλα πέντε δεηθώμεν και έτοιμο το ψηφοδέλτιο. Λίγο σπρώξιμο από κάποια επιχειρηματικά ή άλλα κυκλώματα και έτοιμη η «λαϊκή απήχηση».

Υπολογίζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Οι εξελίξεις είναι αδυσώπητες, οι καταστάσεις μέσα στην κοινωνία γίνονται όλο και πιο άγριες. Όποιος προετοιμάζεται για τις εκλογές, απλά ετοιμάζει το ξεβράκωμά του. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, θα κρατήσει για λίγους μόνο μήνες, επιδεινώνοντας δραματικά την πολιτική κρίση που βιώνει η χώρα. Η λύση του προβλήματος δεν μπορεί να δοθεί μέσα από εκλογές, όπως αυτές γίνονταν μέχρι σήμερα. Όποιος ποντάρει στην ανάδειξή του μέσα από τέτοιες εκλογές, είναι απολύτως σίγουρο ότι θα καταλήξει στον σκουπιδοτενεκέ της πολιτικής. Και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2012 στις 3:29 μ.μ.

Δεν είμαι ούτε ήμουν στο ΕΠΑΜ αλλά έχω τη διαίσθηση ότι αυτοί που σήμερα κατηγορούν τον Καζάκη για συνεργασίες ''παρά φύσιν''θα καταλάβουν καλύτερα αυτό που ξέρουν περισσότερο θεωρητικά πότε δηλαδή υποτάσσεται η τακτική στην στρατηγική..

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2012 στις 3:58 μ.μ.

ένα παλιό αλλά επίκαιρο. Να ποιες ήταν οι επιπτώσεις σύζευξης των πλατειών χωρίς πολιτικές αρχές και κεντρική πολιτική

Που ήταν χθες οι αγανακτισμένοι; Αναδημοσιεύει από το Avant Garde ο risinggalaxy.

http://parallhlografos.wordpress.com/2011/06/17/%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%87%CE%B8%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9/

Αλώνιζαν ή όχι ακροδεξιά στοιχεία στο πάνω Σύνταγμα, κρυμμένοι πίσω από την ιδιότητα του «αγανακτισμένου ελληναρά»; Χαιρετάνε ή όχι ναζιστικά μαζί με τον εθνικό ύμνο; Πανυγηρίζαν ναι ή όχι πως «δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά μόνο κόκαλα ελλήνων τα ιερά»;
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO.
http://www.youtube.com/watch?v=TPVB4FmCjC4

Τελικά ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ τους δικαίωσε..

..Μαζί με το defence.net

Προς πατριωτικό μέτωπο Δεξιάς & Αριστεράς κατά του Μνημονίου
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=40239&Itemid=131

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2012 στις 8:49 μ.μ.

Ρε συ 3.58,η Αριστερά πρέπει να προβληματιστεί γιατί στάθηκε ανίκανη να μετατρέψει τις πλατείες σε κάτι πιο ελπιδοφόρο,και όχι να κατηγορεί το σύστημα για το ότι οδήγησε τις πλατείες εκεί που ήθελε!!!
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΕΞΩ.
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ 40 ΜΕΡΕΣ.
ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ,ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΑΠ'ΤΟΝ ΚΩΛΟΚΑΝΑΠΕ.
ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΑΜΕ;
ΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ''ΕΤΟΙΜΟΣ'' ΑΠ'ΤΗΝ ΑΡΧΗ;;;
Τι κάναμε για να μετατρέψουμε το αυθόρμητο σε συνειδητό σύντροφε;
ΤΙΠΟΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟ.
ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΠΟΛΙΑΣΤΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
Και ξέρεις γιατί δεν κάναμε τίποτα σπουδαίο;
Γιατί κι εμείς δεν είμαστε τόσο συνειδητοί όσο λέμε σύντροφε.
ΠΑΠΑΡΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ.
Ο ΚΑΘΕ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ (ΚΑΖΑΚΗ ΔΕΝ ΛΕΩ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕ ΓΡΗΓΟΡΑ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΙΣ ΓΕΡΟΝΤΟΚΟΡΕΣ.
Το παίζουμε συνειδητοί στους απ'έξω,ενώ στην ουσία είμαστε φοβισμένοι σεχταριστές που βολεύονται με αυτό που υπάρχει,φοβούνται κάθε αλλαγή,και ΤΡΕΜΟΥΝ μια απότομη άνοδο του μαζικού κινήματος γιατί πιστεύουν (τυχαία;) ότι θα τους αφήσει παραπίσω και θα τους ξεβράσει.
Τα μαγαζάκια μας νά'ναι καλά.8-9 % το ΚΚΕ,άλλο τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ,2% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ,στον κόσμο τους οι μικρότεροι,κι έχει ο Θεός κι αυτή τη 10ετία...
Δεν σού'φταιξαν λοιπόν οι πλατείες.
Οι πλατείες ήταν ΔΩΡΟ το οποίο αποδειχτήκαμε τραγικά ανεπαρκείς και ανίκανοι να το εκμεταλλευτούμε.
Και αυτό ας είναι ΔΙΔΑΓΜΑ επιτέλους.
Γιατί ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΘΑ ΞΑΝΑΥΠΑΡΞΟΥΝ.ΣΥΝΤΟΜΑ.
ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2012 στις 10:32 μ.μ.

@8.49

17 Ιουνίου
Που ήταν χθες οι αγανακτισμένοι;

http://parallhlografos.wordpress.com/2011/06/17/%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%87%CE%B8%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9/

[..Ρωτάμε λοιπόν ξανά: Που ήταν το 1.000.000 αγανακτισμένοι που θα βούλιαζαν το σύνταγμα και θα έδιωχναν την κυβέρνηση με το ελικόπτερο. Η απάντηση είναι απλή: Δούλευαν. Γιατί οι "αγανακτισμένοι" δεν απεργούν. Ξέρουν μόνο να γλύφουν και να γκρινιάζουν και όχι να δίνουν πραγματικές μάχες. Ξέρουν μόνο να κατεβαίνουν στο δρόμο, όταν τους καλεί η τηλεόραση. Όταν η "κινητοποίηση είναι main stream. Όταν είναι λαοσύναξη, όταν είναι “για να σωθεί η πατρίδα”. Όταν σε αυτήν την κινητοποίηση δεν υπάρχουν κόκκινες σημαίες, αριστεροί, "κόμματα" και συνδικάτα. Η χθεσινή διαδήλωση ήταν μια περίτρανη απόδειξη όχι μόνο για τη σύνθεση των αγανακτισμένων αλλά και για την πολιτική τους στάση. Γι’ αυτό φρόντισαν να εξαφανιστούν. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτοί οι αγανακτισμένοι δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση όχι μόνο με την αριστερά, αλλά και με το ταξικό κίνημα. Γιατί χθες δεν ήταν εκεί οι επαγγελματίες "συνδικαλιστές", αλλά εργαζόμενοι που απεργούσαν αλλά και κόσμος που ταξικά αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως τμήμα της ευρύτερης εργατικής τάξης. Αυτή τη συνείδηση δεν την έχουν οι αγανακτισμένοι. Και ούτε πρόκειται να την αποχτήσουν. Γιατί έχουν μια άλλη συνείδηση, του "πατριώτη" και ο πατριώτης χθες είχε στηθεί στην τηλεόραση περιμένοντας τους δύο αρχηγούς του να τα βρουν ή καλύτερα να παραιτηθούν και να διορίσουν τον σερ Μαρκεζίνη πρωθυπουργό και τον Παπαδήμο υπουργό για να σωθεί η "Ελλάς"...]

[..Η αντιπαράθεση με τους φασίστες

..Στην πραγματικότητα η σύρραξη αυτή απλώς επιβεβαίωσε το χθεσινό συσχετισμό της πλατείας. Για πρώτη φορά η πλατεία Συντάγματος μετά από 20 μέρες εθνικοφροσύνης, βρέθηκε με κόκκινες και κοκκινόμαυρες σημαίες, ανθρώπους που δεν ήταν ποτέ γλείφτες της εξουσίας και ψηφοφόροι των κομμάτων, με ανθρώπους που δεν αναπολούν τις μέρες του 2004, ούτε τη χούντα του Παπαδόπουλου. Η πλατεία είχε γεμίσει με απεργούς και αγωνιστές που δεν ψάχνουν ούτε στρατηγούς, ούτε τεχνοκράτες. Αυτό μπορεί να εκνεύρισε τους τηλεοπτικούς σπόνσορες των αγανακτισμένων, που έχασαν την πρωτοκαθεδρία στην πλατεία, μπορεί να βάζει σε δοκιμασία την ειρηνική συνύπαρξη των πατριωτών με τους εναλλακτικούς της κάτω πλατείας, αλλά αυτό θα έπρεπε να το περιμένουν. Χθες ήταν η μέρα της εργατικής τάξης και όχι των απογοητευμένων ψηφοφόρων των κομμάτων εξουσίας. Χθες ήταν κάτω ο κόσμος που ψάχνει κοινωνική λύση και όχι νέους δυνάστες. Χθες ήταν κάτω ο κόσμος που σέβεται την κοινωνική και πολιτική του ταυτότητα και όχι αυτοί που θεωρούν ότι η λύση είναι μια μεγάλη Ελλάδα ή ένα μεγάλο Woodstock. Και δεν είναι τυχαίο ότι όσο ήταν αυτός ο κόσμος κάτω, η κυβέρνηση ήταν έτοιμη να το βάλλει στα πόδια. Όσο κι αν ορισμένοι νομίζουν ότι δεν μας φτάνουν μόνιμα (αν δεν κατέβει κάτω 1 ή και 2 εκατομμύρια…) οι δυνάμεις, , η χθεσινή μέρα απέδειξε ότι οι εικόνες των μαχητικών συγκρούσεων είναι αυτές που δεν μπορούν να διαχειριστούν τα επιτελεία της αστικής τάξης, ούτε και να τις εντάξουν σε οποιοδήποτε σχεδιασμό. Πράγμα που άνετα μπορούν να κάνουν με τις ακίνδυνες μούντζες και τα Ελλάς-Ελλάς των απογοητευμένων οπαδών τους, που είναι όμως έτοιμοι να πιάσουν στον αέρα το ξεροκόμματο που θα τους πετάξει η αστική εξουσία.

Η αριστερά δεν έχει να περιμένει τίποτα από τα κατσαρόλια των υπηκόων. Αν έχει να περιμένει κάτι είναι από τον κόσμο εκείνο που όχι μόνο είναι αλλά και αισθάνεται εργατική τάξη και φυσικά από τον κόσμο που μάχεται και αισθάνεται περήφανα που είναι στην αριστερά. Αυτός ο κόσμος είναι η εγγύηση για οποιοδήποτε σχέδιο. Οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν όταν δουν ότι η αριστερά και ο κόσμος της είναι αποφασισμένη να μπει μπροστά και να δώσει λύση. Το δρόμο τον ανοίγει πάντα η πρωτοπορία. Κάποιοι θέλουν να είναι με το πλήθος. Ας είναι και ας λουστούν και τις επιλογές του πλήθους. Μετά όμως μην κλαίγονται για το κακό που τους βρήκε..]

Ανώνυμος
27 Απριλίου 2012 στις 10:52 μ.μ.

Σχόλιο από
http://avantgarde2009.wordpress.com/2011/06/16/%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AE%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CF%87%CE%B8%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CE%B9/

Respect

[..Βεβαίως κανείς μπορεί να αλλάξει απόψεις. Δεν έχει σημασία αν στήριζε το ένα ή το άλλο κόμμα εξουσίας. Φυσικά δεν απαιτούνται πιστοποιητικά φρονημάτων για να αντιδράσει κανείς. Αλλά όταν κατεβαίνει σε μια πλατεία παριστάνοντας το καλό παιδί, που θέλει την πατρίδα του πίσω καθαρή, όπως δήθεν ήταν κάποτε, και βρίζει μαζί με τους πολιτικούς και τα συνδικάτα, αλλά δεν λεει κουβέντα για τα αφεντικά που τον ληστεύουν κάθε μέρα λεηλατώντας ταυτόχρονα επί 60 χρόνια τη δημόσια περιουσία, ας μας επιτρέψουν οι κάθε είδους λάτρεις του αυθόρμητου να επιμένουμε ότι ο κόσμος αυτός δεν έχει ξεκόψει με το αστικό καθεστώς και ότι αναζητάει καινούργιο δυνάστη. Γιατί αυτή η διαπίστωση είναι ελιτισμός; Αυτοί που τρέχουν στις συγκεντρώσεις της Σπίθας τι ψάχνουν δηλαδή; Ο Θεοδωράκης δεν ήταν αυτός που πρότεινε πρώτος τον σερ Μαρκεζίνη; Τι άλλο σημαίνει εθνική ενότητα, πέρα από την ενότητα με τα αφεντικά; Τι άλλο σημαίνει να σωθεί η πατρίς πέρα από το να σωθεί ο ελληνικός καπιταλισμός.

Όποιος δεν παίρνει μια ξεκάθαρη θέση εδώ, αφήνει το έδαφος ανοιχτό στην ανασυγκρότηση του αστικού καθεστώτος. Και αυτή η ανασυγκρότηση θα γίνει κάτω από το σύνθημα της εθνικής ενότητας και της διάσωσης της πατρίδας.
Πρέπει επειγόντως να εξηγήσουμε ότι αυτό είναι μια απάτη. Ότι αυτοί που λήστεψαν τη χώρα είναι οι καπιταλιστές και όχι γενικώς οι πολιτικοί τους υπάλληλοι. Στο σύνταγμα υπάρχει ένα πανό που λεει "όλοι ενωμένοι ποτέ νικημένοι". Ακόμα μια απάτη. Το λαός ενωμένος έγινε "όλοι ενωμένοι". Κανένας φυσικά δεν ενοχλείται απ’ αυτό. Αλλά ναταν μόνο αυτό;

Η αριστερά έχει κόσμο συνειδητοποιημένο. Δεν υποτιμάμε τον υπόλοιπο κόσμο. Αλλά πρέπει να πούμε στα ίσα ποιος είναι ο δικός μας δρόμος. Αν η αριστερά δεν ήταν σκορποχώρι, αν είχε σχέδιο, αν σήκωνε ψηλά τις δικές της σημαίες, τότε θα έκανε αμέσως αισθητή τη διαφορά. Ο κόσμος που σήμερα ψάχνει στους τυχοδιώκτες τύπου Σπίθας την εναλλακτική λύση, θα έστρεφε το κεφάλι του αμέσως στην αριστερά. Αλλά όταν η αριστερά κρύβεται, παίζει κρυφτούλι και στο τέλος πετάει το μπαλάκι στους "κατσαρολοκρούστες", τότε λογικό είναι να μην την παίρνει κανείς σοβαρά.

Η ιστορία των κοινωνικών αγώνων και όχι μόνο, έχει αποδείξει ότι πάντα κάποιοι μπαίνουν μπροστά. Κι αυτοί συνήθως είναι μια μειοψηφία, αλλά μια συνειδητή μειοψηφία. Δεν εννοούμε μια μειοψηφία μερικών δεκάδων, αλλά μερικών χιλιάδων. Η κατάκτηση της πλειοψηφίας είναι απλώς μια υπεκφυγή, από την επανάσταση. Όσο η αστική εξουσία στέκεται στα πόδια της δεν είναι δυνατή καμία κατάκτηση της πλειοψηφίας. Ο περισσότερος κόσμος εμπιστεύεται την εξουσία, νομίζει ότι όλα θα διαλυθούν χωρίς αυτήν. Ότι είναι ένα αναγκαίο κακό. Γενικά φοβάται τις περιπέτειες, πολλές φορές και με το δίκιο του. Οι υποχρεώσεις και ο αγώνας για την επιβίωση πολλές φορές συντηρητικοποιουν τους ανθρώπους, άλλοτε τους φοβίζουν. Οι περισσότεροι αποφεύγουν τα μπλεξίματα. Ήδη η καθημερινότητα είναι δυσβάσταχτη. Αυτό μεταφράζεται και σε αντίστοιχες κοινωνικές και πολιτικές συμπεριφορές. Ακόμα και όταν όλα καταρρέουν γύρω μας όπως τώρα, οι άνθρωποι αναπολούν το παρελθόν, ακόμα και ένα ανύπαρκτο ένδοξο παρελθόν. Η αριστερά δεν μπορεί να υποτάσσεται σε αυτή τη συνείδηση, ούτε να περιμένει πότε θα αλλάξει και ο τελευταίος. Ούτε μπορεί να γλύφει τις αυταπάτες αυτών των ανθρώπων. Ο μόνος τρόπος για να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους που διαρκώς κοντοστέκονται είναι να μας δούνε αποφασισμένους.
Όποτε η αριστερά μπήκε αποφασιστικά στη μάχη κέρδισε και τον κόσμο. Όποτε έδειξε δισταγμό και αναποφασιστικότητα έμεινε μόνη της. Και αυτό το πλήρωσε πολύ ακριβά και πολύ ακριβότερα ο κόσμος της. Μπορεί κανείς να διαφωνεί. Να πιστεύει ότι ο κόσμος αλλάζει ξεκινώντας από τον καθένα ξεχωριστά, ότι αλλάζει επίσης χωρίς να πάρουμε την εξουσία. Αυτό είναι μια πολιτική στάση. Αλλά ας έχει το θάρρος να υπερασπιστεί αυτό το δρόμο..]

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2012 στις 2:42 π.μ.

Για τους ηλιθιους επαναστατες, οπως και για τους αδιαβαστους επαναστατες,
ας ψαξουν εδω την απαντηση:
http://dimitriskazakis.blogspot.com/2011/02/i.html

28 Απριλίου 2012 στις 12:54 μ.μ.

Πολύ σωστός ο 8:49. Μιλώ σαν απλό και από τα πιο ενθουσιώδη μέλη των συνελεύσεων, που είδα με μεγάλη μου απογοήτευση το κίνημα αυτό, το πρώτο αγνό και αυθεντικό λαϊκό κίνημα εδώ και δεκαετίες, να μαραζώνει και να διαλύεται σιγά σιγά στα εξ' ων συνετέθη και οι ευθύνες της αριστεράς γι' αυτό είναι τεράστιες. Πού ήταν η αριστερά? Ο κόσμος αυτός είχε ένα βασικό κοινό αίτημα, δημοκρατία, λόγο στη ζωή μας. Τέρμα στη φαυλοκρατία. Λαϊκή εξουσία και να πάνε στον αγύριστο όλοι οι επαγγελματίες εξουσιαστές. Έψαχνε ιδεολογικούς ηγέτες και εκφραστές (όχι νέα αφεντικά). Πού ήταν αυτοί, και αν δεν προέρχονταν από την αριστερά από που θα ερχόντουσαν? Τεράστια απογοήτευση, για άλλη μια φορά ανεπαρκής και ασυνεπής η αριστερά στην χώρα μας. Οι λόγοι? Νομίζω ο 8:49 το ανέλυσε επαρκώς.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2012 στις 3:39 μ.μ.

10.32 και 10.52

Πιστεύω απόλυτα στις πρωτοπορίες και νομίζω ότι φαίνεται ξεκάθαρα και απ'το παραπάνω σχόλιό μου
(8.49).
Αλλά λέω ότι οι πρωτοπορίες ΠΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ,
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ,ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥΣ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ.
ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ ΑΥΘΟΡΜΗΤΟ ΣΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ.
ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ,ΠΑΝΤΟΥ.
Όταν μαζεύονται εκατοντάδες χιλιάδες κάπου για 40 μέρες,κάθε μέρα,ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΟΒΙΚΟΣ ΣΕΧΤΑΡΙΣΤΗΣ.
Εννοείται ότι ο άλλος που ήταν χρόνια στον καναπέ και επιτέλους σηκώνεται δεν είναι έτοιμος επαναστάτης.Έχει μαζέψει πολλά 'χόρτα' η 'πέτρα' του γιατί δεν 'κυλούσε' για χρόνια.
Καθήκον σου και καθήκον μου ήταν και είναι να τους ξεχορταριάσουμε.
ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ.
Ποιος περίμενες να κάνει τη μούντζα γροθιά;
Ο τσαρλατάνος;Το εθνίκι;
ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.
Το ότι οι τσαρλατάνοι και τα εθνίκια έπαιξαν μπάλα μαζί τους με γλυκερά εθνοπατριωτικά καλέσματα και εμείς οι ''συνειδητοί'' ούτε που ακουμπήσαμε (είτε γιατί τους περιφρονήσαμε είτε γιατί δεν ξέραμε πώς να τους μιλήσουμε και τί να τους πούμε) είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ,ΤΩΝ ''ΣΥΝΕΙΔΗΤΩΝ''.
Οι τσαρλατάνοι τη δουλειά τους έκαναν.
Εννοείται ότι όλα τα παραπάνω είναι πρώτα αυτοκριτική.Δεν τα λέω για τους άλλους.
Καλό είναι όμως να ξέρουμε τις αδυναμίες μας προτού πάμε να κριτικάρουμε αφ'υψηλού τον οικογενειάρχη που ξεσηκώθηκε.
Έχουμε μπει ποτέ στη θέση του οικογενειάρχη τον οποίο κατηγορούμε;
Ξέρουμε πως ζει και τί άγχη έχει καθημερινά;
Η' μόνο φανταζόμαστε διαβάζοντας 2 εφημερίδες και πού και πού κανα μαρξιστικό βιβλίο;
Άσε που το αφ'υψηλού δεν πηγάζει από πουθενά.
ΟΛΟΙ ΟΙ ''ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ'' ΤΡΩΜΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΗΤΤΕΣ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ!ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ,ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ.
ΜΕ ΕΜΑΣ 'ΑΠΕΝΑΝΤΙ' ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΣΥΔΟΤΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ,ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ.
ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ;
ΜΕ ΤΙ ΜΟΥΤΡΑ ΚΡΙΤΙΚΑΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΑΤΟΥΣ;
ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗ ΣΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΪ ΜΑΣ;;;
ΔΕΝ ΞΕΚΑΒΑΛΑΜΕ ΛΙΓΑΚΙ;
ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ΑΠΕΜΕΙΝΕ.ΚΟΥΒΑΛΑΜΕ(ΕΣΤΩ ΑΠΟ ΣΥΝΗΘΕΙΑ) ΜΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ
(ΕΣΤΩ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ),ΜΙΑ 'ΦΛΟΓΑ' ΑΝ ΘΕΣ,ΜΙΑ 'ΟΡΓΑΝΩΣΗ',ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ (ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΣΚΟΠΑ ΒΕΒΑΙΑ,ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ).
Να μεταδώσουμε ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ και σε άλλους χωρίς να μας ξινίζουν τα μούτρα τους.
ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ μπορεί κάτι να γίνει καλύτερο.
Κι ας μην παριστάνουμε τους παντογνώστες.
Αλλιώς θα κάνουνε πάρτι για πάντα οι αστοί,οι
τσαρλατάνοι,σε λίγο και οι Τσίπρες.
Και μεις θα κοιτάμε.

ΥΓ Σόρρυ για τα πολλά κεφαλαία,αλλά τα πήρα.

8.49

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2012 στις 4:01 μ.μ.

2.42

Καλύτερα ηλίθιος ή άσχετος αλλά επαναστάτης,από το να είσαι έξυπνος και γνώστης αλλά ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ.
Τι απάντηση να βρω στον Καζάκη;
Τη μια έλεγε ότι θα μείνει μέτωπο,την άλλη έφτιαξε κόμμα.
Τη μια έλεγε ότι οι επόμενες εκλογές είναι τσίρκο,ότι κοστουμαρίζονται κάθε λογής σούργελα για να μπούνε στη Βουλή και ότι όσοι μπούνε σ'αυτή τη Βουλή θα εξαφανιστούν σαν κομήτες,την άλλη τα δίνει όλα για να κατέβει στις εκλογές και να μπει στη Βουλή.
Τη μία έλεγε δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά,την άλλη παίρνει αγκαζέ τον Παπαθεμελή.
Τη μια παίρνει αγκαζέ τον Αμυρά παρ'όλο που γνώριζε τα οπλαρχηγικά του,την άλλη μόλις γίνεται βούκινο η υπόθεση τον διώχνει.
Τη μια συμμαχεί με τον Παπανικόλα(!),την άλλη τον αδειάζει ο Παπανικόλας(!!).
Τη μια λέει έξω απ'το ευρώ,την άλλη λέει συμμαχώ εκλογικά στη βάση δημοψηφίσματος για το ευρώ.
Τη μια λέει μη αναγνώριση του χρέους,την άλλη συμμαχεί εκλογικά στη βάση της παύσης πληρωμών χωρίς να κάνει κουβέντα για μη αναγνώριση χρέους.
Τη μια λέει επί σειρά μηνών ότι στο συνέδριο του ΕΠΑΜ θα κατεβάσει πρόταση και όλοι οι συναγωνιστές του είναι σύμφωνοι,για να μπει στόχος 'έξω απ'την ΕΕ',την άλλη γίνεται το συνέδριο και διατηρείται η θέση 'αναθεώρηση των σχέσεών μας με την ΕΕ' την οποία ο ίδιος εδώ και μήνες στηλίτευε ως ξεπερασμένη.
Μόνο σε 2 πράγματα έχει μείνει σταθερός.
1)Στη μανιώδη (μην πω μανιακή) πολεμική κατά της Αριστεράς,των κομμάτων της,καθώς και όσων αριστερών τολμούν να τον κριτικάρουν.
2)Στο αγκάλισμα ακροδεξιών και νεοφασιστικών στοιχείων με τη δικαιολογία ότι 'δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά' (παρεμπιπτόντως,το 'δεν υπάρχει δεξιά και αριστερά' είναι κλασική ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ άποψη).
Άσε μας λοιπόν και συ με τον Καζάκη σου.
Αυτά είναι που λέω και στους από πάνω...
Εκεί που οι σοβαροί κι οι 'συνειδητοί'
φοβούνται,οι κάθε λογής έμποροι ελπίδας και καιροσκόποι αλωνίζουν.

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2012 στις 4:04 μ.μ.

Κοντολογίς 2.42,άσε μας με τον Καζάκη σου γιατί
ο ρόλος του αποκαλύφθηκε και πλέον δεν είναι σε θέση να απαντά σε κανέναν.
Αντικομμουνιστής μέχρι αηδίας.

8.49

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2012 στις 5:39 μ.μ.

Πού ήταν η αριστερά?

Αυτό το ερώτημα το κάνουν πάντα οι κρυφοδεξιοί. Που στήριζαν(και αρκετοί ακόμα στηρίζουν) τα δύο κόμματα εξουσίας. Η αριστερά ήταν εκεί φιλαράκο. Εσύ δεν πήγες.
Και όχι μόνο δεν πήγες, αλλά τους έδιωξες από τις πλατείες γιατί φοβόσουν μήπως "σε καπελώσουν".
Τι να σου κάνει η έρμη η αριστερά; Να μείνει σου φταίει. Να φύγει πάλι σου φταίει. Αυτά τα θυμάσαι όταν έλεγες "έξω τα κόμματα από την πλατεία"; Τώρα γιατί γκρινιάζεις;

Συνήθως τα περιμένεις όλα από τους άλλους χωρίς να αλλάξεις στο παραμικρό τις συνήθειές σου και τον τρόπο σκέψης σου. Και φυσικά χωρίς καμία δέσμευση, χωρίς να διακινδυνευτεί το ελάχιστο. Ούτε καν μία μέρα απεργίας Και ας μην πας στην πορεία. Και όλα αυτά για να μην χάθεί το "μεροκάμματο" και να μην "κακοχαρακτηρισθείς" για να το παίζεις μπαλάκια με όλους κλπ κλπ..

Πατάμε λοιπόν ένα κουμπί, γίνεται επανάσταση ή ανατροπή ή αλλαγή(διαλέξτε και παίρνετε). Πάντα από τους άλλους, γιατί εμείς έχουμε δουλειές, είμαστε οικογενειάρχες, έχουμε ψώνια, σπίτι, πεθερικά, γονείς, γατιά, σκυλιά(οι άλλοι δεν έχουν) Και τσουπ επιστρέφουμε στην "κανονικότητα" που ξέραμε μέχρι πριν 3 χρόνια. Τόσο απλά

Τρέμει ο Παγκόσμιος Καπιταλισμός!
Ο Dow Jones καταρρέει!

Ο Καζάκης,γνήσιος επαναστάτης, ποιο έξυπνος από τον Λένιν, ψάχνοντας από εδώ, ψάχνοντας από εκεί, βρήκε την Αχίλλειο φτέρνα του συστήματος. Έκανε κόμμα με τον πολιτικό Γίγαντα Παπαθεμελή. Αυτό και αν είναι "οι αντιεξουσιαστές στην εξουσία".

Εάν ο Λένιν έβαζε τον Ρασπούτιν στην Κ.Ε. του ΣΔΡΕΚ ίσως να υπήρχε ακόμα η ΕΣΣΔ!

Ανώνυμος
28 Απριλίου 2012 στις 6:14 μ.μ.

Τελικά αποδείχτηκε ότι η Αλέκα έχει δίκιο είτε μας αρέσει είτε όχι το ΚΚΕ. Η Ελλάδα έχει την ποιο δυνατή αριστερά στην Ευρώπη είτε πάλι μας αρέσει είτε όχι.

Όταν η αριστερά φοβήθηκε, δίσταξε να κατέβει στις πλατείες με τις σημαίες της, έχασε την μάχη.
Όταν απαρνήθηκε τον εαυτό της, τα σύμβολά της.
Όταν ακολούθησε κάθε γλειώδη άποψη του κάθε επαρμένου μικροαστού που μουτζωνε γιατί οικονομούσε 4 χιλιάρικα το μήνα και τώρα βγάζει 2,5, του κάθε εθνικιού που φώναζε "οι προδότες στο γουδί", του κάθε ονειροπαρμένου που ψάχνει για νεφελίμ ελοχιμ και μασώνους.Αντί να καταπολεμήσει αυτές τις ιδέες μέσα στο κίνημα, ακόμα και ας μην έχει μεγάλο αποτέλεσμα, συμβιβάστηκε μαζί τους. Έκανε πως δεν άκουγε.
Όταν στα πλαίσια της "αρμονικής συμβίωσης", η αριστερά δεν διαφώτισε τον κόσμο μη τυχόν και οι δεξιοί(κεντροδεξιά είναι το ΠΑΣΟΚ) βολεμένοι-μισοβολέμένοι φωνάξουν ότι "τους καπελώνουν".

Αντίθετα η κυβέρνηση έπεσε για μισή μέρα όταν η αριστερά στις 15/6/2011 βγήκε περήφανα και αποφασιστικά με τις σημαίες της, τα σωματεία, με τον κόσμο της εργασίας και οι αναρχικοί και λίγοι κομμουνιστές πέταξαν τα εθνίκια(το δεξί χέρι του καπιταλισμού) έξω από την πλατεία.

Και ταλαντεύσεις και λάθη υπάρχουν μέσα στο κίνημα. Μόνο που τώρα ο χρόνος τρέχει. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της "αρμονικής συμβίωσης" των πλατειών και των δισταγμών της αριστεράς. Καζάκης - Καμμένος - Τσίπρας και συγκεκαλλυμμένοι νεοναζί, πίσω από την μάσκα του "πατριώτη", της "νομιμότητας και ασφάλειας"

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2012 στις 3:12 π.μ.

4.01 και 4.04 αυτα καταλαβες εσυ;

Το αρθρο απανταει με αναφορα στους θεωρητικους τ κινηματος στην ηλιθια και βλακωδη αποψη οτι εθνικο και ταξικο δεν πανε μαζι σε καμια περιπτωση και οποιος αρθρωνει οτιδηποτε εμπεριεχει το δευτερο ειναι ακροδεξιος κ φασιστας.

Οσο για το οτι δεν υπαρχει αριστερα δεξια, αυτο δεν ξερω που το ειδατε γραμμενο, ισως στην μικρονοη συλλογιστικη σας τα λογικα αλματα ειναι συνηθισμενα. το καταλαβαινω..


Οσα για ολα που καταλογιζεις σαν αλλαγη στασης τ Επαμ, αν παρακολουθουσες και λιγο το τι γινεται μεσα και δεν μαζευες οτι παπαρολογια κυκλοφορει στα μπλογκς, θα εβλεπες οτι η μη αναγνωριση χρεους, το εθνικο νομισμα και ολα που συνθετουν την ιδρυτικη διακυρηξη δεν αλλαζουν. το ΕΠΑΜ ειναι αυτονομο, εχει λογο υπαρξης, σκοπο και θα αυτοδιαλυθει μολις επιτευχθει αυτος.
Συνεργασια ομως μπορει να γινει με τον οποιοδηποτε σε ελαχιστη κοινη βαση συγκλισης χωρις να ταυτιζεσαι.. Πολυ απλο, το εχει πει πρωτος ο Μαρξ (βλεπε αναφορα στ συμμαχια με το διαβολο)..


Βεβαια, τι καθομαι και σας λεω.. Μεσα στ μιζερη ζωη σας και στ κολλημενα μυαλα σας, ο διανοητικοσ φασισμος βασιλευει..
Και για το εγκεφαλικο σας προβλημα δεν σας εχει βγαλει μον ο ο καζακης στ σεντρα, αλλα κορυφαιοι θεωρητικοι και πραγματικοι αριστεροι επαναστατες.


Ζωα, ε ζωα..

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2012 στις 7:13 π.μ.

Καλημέρα.
Το θέμα Καζάκη και ΕΠΑΜ δεν θα με απασχολήσει περισσότερο φίλε 3.12.Και δεν μπήκα στον κόπο να διαβάσω το άρθρο του.Δεν χρειάζεται.
Αν όμως κάποτε γράψει άρθρο για τον οπορτουνισμό
και για τον χυδαίο αντικομμουνισμό με αναφορά στους κλασσικούς και με ιστορικά παραδείγματα,
θα ρίξω μια ματιά.
Αυτό θα είχε ενδιαφέρον.Και πλάκα.
Για τους καμποτίνους έχει ήδη μιλήσει,γι'αυτό και δεν το προσθέτω στην πλάκα.

4.01 και 4.04

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2012 στις 5:21 μ.μ.

Δεν είμαστε “όλοι μαζί”.Υπάρχουν ταξικές διαφορές, η κοινωνία είναι χωρισμένη σε τάξεις, τι να κάνουμε;

“There’s a class war, all right, but it’s my class, the rich class, that’s making war, and we’re winning.”
Warren Buffett

“Υπάρχει ταξικός πόλεμος, εντάξει, αλλά η δική μου η τάξη, η πλούσια τάξη που κάνει πόλεμο και κερδίζουμε”!
Γουόρεμ Μπάφετ 2008. Εκατομμυριούχος – φιλάνθρωπος

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΤΖΩΝ ΡΙΝΤ. «ΟΙ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓKΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ»

Ρωσία 1917 στην Οκτωβριανή

[..Πήγαμε στην πόλη. Στην έξοδο του σταθμού στέκονταν δύο στρατιώτες με εφόπλου λόγχη. Τους είχαν περικυκλώσει καμία εκατοστή έμποροι, υπάλληλοι, και φοιτητές. Όλο αυτό το πλήθος τους έβριζε και τους φώναζε. Οι στρατιώτες στέκονταν αμήχανοι σαν παιδιά που τα τιμωρούν άδικα.

Την επίθεση την κατεύθυνε ένας ψηλός νεαρός με στολή φοιτητή, με μία υπεροπτική έκφραση στο πρόσωπο.
- «Νομίζω, ότι ξέρετε καλά», έλεγε προκλητικά, «πως σηκώνοντας τα όπλα ενάντια στα αδέλφια σας, γίνεστε όπλο στα χέρια των ληστών και των προδοτών».

- «Όχι αδελφάκι», απάντησε σοβαρά ο στρατιώτης. «Εσείς δεν καταλαβαίνετε. Αφού στον κόσμο υπάρχουν δύο τάξεις: το προλεταριάτο και η αστική τάξη. Δεν είναι έτσι; Εμείς ...>

- «Το ξέρω αυτό το ανόητο παραμύθι!» τον διέκοψε απότομα ο φοιτητής. «Οι αμόρφωτοι μουζίκοι σαν και εσένα, άκουσαν αυτά τα συνθήματα, μα ποιος τα λέει, και τι σημαίνουν, αυτό δεν το ξέρετε. Γι αυτό παπαγαλίζεις!». Το πλήθος γελούσε. «Κι εγώ είμαι μαρξιστής! Σου λέω, πως αυτό δεν είναι σοσσιαλισμός. Είναι απλώς αναρχία και ωφελεί τους Γερμανούς».

- «Μάλιστα καταλαβαίνω», απάντησε ο στρατιώτης, Στο μέτωπό του έτρεχε ιδρώτας. «Εσείς, όπως φαίνεται, είστε άνθρωπος μορφωμένος, και εγώ ένας απλός άνθρωπος. Μόνο που νομίζω..»

- «Εσύ», τον διέκοψε περιφρονητικά ο φοιτητής, «πιστεύεις αληθινά πως ο Λένιν είναι πραγματικά φίλος του προλεταριάτου;»

- «Μάλιστα το πιστεύω», απάντησε ο στρατιώτης. Του φάνηκε πολύ βαρύ.

- «Καλά φιλαράκο! Ξέρεις όμως πως ο Λένιν τον έστειλαν από την Γερμανία σ’ένα σφραγισμένο βαγόνι; Ξέρεις πως ο Λένιν παίρνει χρήματα από τους Γερμανούς;»

- «Ε αυτό δεν το ξέρω», απάντησε με πείσμα ο στρατιώτης.«Όμως μου φαίνεται πως ο Λένιν λέει ακριβώς εκείνο που ήθελα να ακούσω. Και όλος ο απλός λαός μιλάει έτσι. Αφού υπάρχουν δύο τάξεις: η αστική τάξη και το προλεταριάτο..»

- «Βλάκα! Εγώ, αδελφέ, δύο χρόνια ήμουν κλεισμένος στο Σλίσεμπουργκ για την επανάσταση, όταν εσύ πυροβολούσες ακόμα τους επαναστάτες και έψελνες το “θεέ, φύλαγε τον τσάρο!” Ονομάζομαι Βασίλης Γκεοργκίεβιτς Πάνιν. Δεν άκουσες καμιά φορά για μένα;»

- «Δεν άκουσα και να με συγχωρείς..», απάντησε ταπεινά ο στρατιώτης. «Βλέπεις, είμαι άνθρωπος αμόρφωτος. Εσείς πρέπει να είστε μεγάλος ήρωας..»

- «Αυτό ακριβώς», απάντησε με βεβαιότητα ο φοιτητής. «Και παλεύω ενάντια στους μπολεσεβίκους, γιατί αυτοί θα καταστρέψουν τη Ρωσία και την ελεύθερη επανάστασή μας. Τι έχεις να πεις τώρα;»
Ο στρατιώτης έξυσε τον σβέρκο του.

- «Δεν μπορώ να πω τίποτα!». Το πρόσωπό του ήταν κουρασμένο από την πνευματική υπερένταση. «Κατά τη γνώμη μου η υπόθεση είναι ξεκάθαρη, μόνο που εγώ είμαι αμόρφωτος άνθρωπος!.. Η κατάληξη είναι έτσι: υπάρχουν δύο τάξεις το προλεταριάτο και η αστική τάξη..»

- «Ξανά μου άρχισες με αυτή την ανόητη συνταγή!» τσίριξε ο φοιτητής

- «..μόνο δύο τάξεις», συνέχισε με πείσμα ο στρατιώτης. «Και όποιος δεν είναι με την μία, σημαίνει ότι είναι με την άλλη»..]

--------------------------------------
Ότι έλεγε ένας φτωχός. αμόρφωτος στρατιώτης στη Ρωσία του 1917, το λέει ποιο "στρωτά" ένας αμερικανός μορφωμένος ζάμπλουτος το 2008

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2012 στις 5:53 μ.μ.

Η κοινωνία δεν είναι χωρισμένη σε τάξεις. Δεν υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα. Δεν υπάρχει ταξικός πόλεμος(τον είχε καταργήσει παλαιότερα ένας υπουργός). Οι άνθρωποι δεν έχουν συμφέροντα από τα οποία απορρέουν οι ιδέες τους και οι απόψεις τους. Φροντίζουν για όλα οι άρχοντες(η αστική τάξη) να τους διδάξουν το «κοινό καλό». Οι εργαζόμενοι οφείλουν να ψηφίζουν το ίδιο κόμμα με το αφεντικό τους αφού όλοι «για το καλό της πατρίδας» προσπαθούμε.

Τα εργασιακά δικαιώματα, εργατικές διεκδικήσεις είναι «αγκυλώσεις» και «κολλήματα» του παρελθόντος. Οι απεργίες των ναυτεργατών για την μη άρση του καμποτάζ, για να μην δουλεύουν με 400 ευρώ το μήνα είναι «εθνικά επιζήμιες». Μόνο η κερδοφορία των εργοδοτών είναι ιερή και απαραβίαστη αιώνια αλήθεια.

Και μετά αναρωτιέστε και αντιδράτε γιατί κάποιος ισχυρίζεται το «μαζί τα φάγαμε».

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2012 στις 6:30 μ.μ.

Aυτά που γράφουν αυτοί που νομίζουν ότι είναι αριστεροί,δείχνει γιατί η αριστερά δεν είναι η προτίμηση του λαού.Εχετε χωρίσει εντελώς τον λαό ,μιλάνε κάποιοι για προλετάριο,τι είναι αυτό?Πως το χωρίζεται σε αριστερά δεξιά?Αρα έχετε χωρίσει τον λαό και έχετε απέχθεια για την πλειοψηφία του λαού.Η αριστερά κάποτε ένωσε τον λαό,εδώ και χρόνια τον χωρίζει.Αν είχατε μυαλό θα καταλαβαίνατε ότι μόνο με ένωση μη κολημένων αριστερών και δεξιών,μπορεί να νικηθεί αυτό που γίνεται στην χώρα και παγκόσμια.Πείτε ότι ενωνότανε όλη η αριστερά,νομίζετε ότι θα μπορούσε να σταθεί ,αν δεν πάρει μαζί της και δεξιούς,αυτός ο πόλεμος χρειάζεται πολλούς,αλλιώς είναι χαμένος πόλεμος,εγώ δεν θέλω να χαθεί αυτός ο πόλεμος γιατί θα έχω τρομερό πρόβλημα,αν εσείς είσαστε βολεμένοι ,μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε συζητήσεις καθαρότητας ιδεολογιών κλπ,η ιδεολογία πρέπει να έχει και πράξη,η πράξη είναι συνεργάζομαι με τον λαό που θέλει να παλέψει,ασχέτως που ανήκε,τώρα έχουμε πόλεμο,στον πόλεμο χρειάζεται ενότητα.Σας βαρέθηκα.Δεν έχετε συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει και τι χρειάζεται,βγείτε έξω από την περιχαράκωση και δείτε την πραγματικότητα,δείτε τριγύρω τι γίνεται,πριν είναι αργά.Ο φασισμός είναι εδώ,πρέπει να τον παλέψουμε ,η μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία.

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2012 στις 9:34 μ.μ.

@7.13

Οταν μαθεις να ακους, να διαβαζεις και να σκεφτεσαι, τοτε θα εχει νοημα μια συζητηση μαζι σου..
Μεχρι τοτε, δεν νομιζω οτι εχει..
Και αμφιβαλλω αν εισαι καν διαβασμενος (δε λεω για μορφωμενος που σιγουρα δεν εισαι). Αμφιβαλλω αν εχεις διαβασει εστω Μαρξ και Λενιν.
Μηπως ρε φιλε ακουσες απο μερικους αλλους διαφορα και αποφασισες να γινει κουμουνιστης;

Εσεις εχετε καταστρεψει την υγιη αριστερα, τι να το κανω εγω και ο καθενας αν ξεκινας απο ανωτερη βαση αν αρνεισαι να λειτουργησεις αυτο που ειναι μεσα στο κεφαλι σου.
Δογματικοι και θρσηκοληπτοι, προσκυνηστε το εικονισμα, κλειστε τα ματια και τα αυτια σας και ριχτητε στ μαχη..
Ειστε ο 'αριστερος' κλωνος των φασιστων. Ιδια νοοτροπια, ιδιες πρακτικες.

Ζωα, ε ζωα...

Ανώνυμος
29 Απριλίου 2012 στις 10:50 μ.μ.

Τον διάχυτο φασισμό τον παρακολουθούσατε να ανεβαίνει αλλά εσείς δεν τολμούσατε να συγκρουστείτε πολιτικά - ιδεολογικά και εν ανάγκη και πρακτικά μαζί του. Και μεμφόσασταν όσους το έκαναν γιατί "χώριζαν τον λαό". Και λέγατε ότι το έθνος είναι πάνω από όλα όπως έλεγε και ο Μουσολίνι.

Και "δεν παίζατε με το μεταναστευτικό" τότε με τους 300 μετανάστες-εργάτες στη Νομική.

Αφού θέλατε να διαταραχθεί η "αρμονία των πλατειών" με τους καλλυμένους(πίσω από την μάσκα του "υπερπατριώτη") φασίστες, Τότε που "απαγόρευαν" τα κόμματα και τα συνδικάτα στις πλατείες. Το θυμόσαστε;

Ανεμοδούρι είσαστε. Όπου φυσά ο άνεμος. Χωρίς καμία διάθεση για ρήξη και αγώνες. Τι να παλέψεις ρε καημένε; Που μία πορεία στα γραφεία της ΕΕ δεν τολμάτε να πάτε;

Μαζί λοιπόν με τον "σύντροφο" Καμμένο, τον Τσίπρα, τον Καζάκη. Όλοιμαζί και με τους μεταμφιεσμένους Πασοκους. Και με τους Κουβέληδες που θέλουν να απαγορεύσουν τις πορείες(αυτό πολύ δημοκρατικό). Ενώ ο άλλος "σύντροφος" Ψαριανός "που θα έκλανε στης Βουλής τα έδρανα", συγκρίνει τους νενοναζί με την κομμουνιστική αριστερά. Για να μην έχουμε "ακυβερνησία" και κυνδυνέψει "η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας".Όλα χωρούν. "Όλοι μαζί" ή μάλλον "όλοι χαζοί για να έρθουν οι νεοναζί"


Το να πει μονομερής διαγραφή του χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, έξοδος από Ευρώ και ΕΕ πράγματα που σημαίνουν ότι βάζουμε χέρι στην περιουσία και τις απαιτήσεις των ξένων και ντόπιων κεφαλαιοκρατών ούτε λόγος. Αυτά βέβαια τα προτείνουν η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα των αυτοαπασχολούμενων, των "μπλοκάκηδων", των μικρών αγροτών και η μη βολεμένοι γύρω από αυτά που δεν έχουν να χάσουν και πάρα πολλά πράγματα..

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2012 στις 10:49 π.μ.

To KKE επαληθευτηκε ακομη μια φορα, απο νωρις ξεσκεπασε το ρολο ΚΑΙ του Καζακη που τον περιφερουν απο ΜΜΕ σε ΜΜΕ με μονιμο στοχο να συκοφαντηθει το ΚΚΕ απο τα λεγομενα του και τις οποις θεσεις του που αποτελουν ουσιαστικα ενα συμπλεγμα δηθεν αντικαπιταλισρων αποφενω, "πατριωτικων φληναφηματων" και "αντικατοχικων φαντασιωσεων".Για οσου ςδεν καταλαβαινουν γιατι τι ΚΚΕ δεν πεφτετι στη λουμπα της αποπανω δημιουργιας ενος "νεου ΕΑΜ" οπως λενε θα πω τουτο¨,το ΕΑΜ το '40 ηταν γεννημα θρεμα αλλου ειδους συνθηκων, της θεληση της συντριπτικης πλειοψηφιας του λαου να αντισταθει αμεσα στον κατακτητη, ηταν λοιπον οι ιστορικες συνθηκες που το δημιουργησαν, το ΚΚΕ μπηκε μπροστα, εγινε η ψυχη του ακριβως γιατι οι Κομμουνιστες τοτε οπως και σε καθε αλλη στιγμη ιστορικη της νεοτερης ιστοριας μας , προταξαν το συμφερον του λαου, της εργατικης ταξης, δεν μπηκαν μπροστα για απολαβες και ανταλαγματα, σημερα ομως ο λαος δεν εχει να αντιμετωπισει μια "κατοχη" οπως διαφοροι Καζακηδες λενε, αλλα μια βαθεια καπιταλιστικη κριση που θετει επι ταπητος το ερωτημα:εξοδο απο την κριση σε οφελος του λαου και των εργαζομενων η εξοδος προς οφελος του μεγαλου κεφαλαιου.Για να βγει λοιπον μπροστα ο λαος, να δημιουργησε τα συγχρονα μετωπα, πρεπει πρωτα να θελησει να αλλαξει το συστημα εντελως, να παει φουλ για λαικη εξουσια δηλαδη, και αυτο ακομη ωριμο δεν ειναι.
Οποτε καθε λεξη περι κατοχης, καθε δημιουργια διαφορων "ΕΑΜ" αποτ απανω ουσιαστικα αποτελει παρωδια και ξεγελασμα του λαου, χαδι στα αυται οσων θελουν εδω και τωρα ευκολες, γρηγορες λυσεις χωρις να παιρνουν υποψη τους τις αντικειμενικες συνθηκε που υπαρχουν στη χωρα μας

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2012 στις 5:29 μ.μ.

Το ΚΚΕ,είναι ότι πιο συντηριτικο υπάρχει στην κοινωνία και κοροιδεύει τον κόσμο.Απ'ό την μία λέει ότι είναι κρίση καπιταλιστική(είναι),από την άλλη να περιμένουμε την δευτέρα παρουσία,όταν ο λαός αποφασίσει να ρίξει τον καπιταλισμό,μέχρι τότε το ΚΚΕ,θα παλεύει για να ανέβει ο μισθός και μερικά άλλα ψιλά για τον λαό.ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΆΝΟΙΑ ΑΥΤΏΝ ΠΟΥ ΛΈΝΕ...Το ΚΚΕ ζητάει ψήφο για συνδικάτο ,όχι για κάτι άλλο,γι'αυτό προτείνω το ΚΚΕ,ΝΑ ΒΆΖΕΙ ΜΌΝΟ ΥΠΟΨΗΦΙΌΤΗΤΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΈς ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΆΤΑ ΚΑΙ ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΉ,ΓΙΑΤΊ ΕΚΕΊ ΜΈΣΑ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΤΊΠΟΤΑ.Γελοιότητες και μετά συκοφαντεί τον Καζάκη συνεχώς που λέει πράγματα για εδώ και τώρα κινήσεις που θα βοηθήσουν τον λαό και την χώρα και όχι αύξηση μισθού(προσέξτε ,σε αυτό καταλήγουνε οι του ΚΚΕ κάθε φορά όταν μιλάνε και απογοητεύουνε αυτούς που έχουνε μυαλό ).Ο Καζάκης έχει πολλά κοινά με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ,που θεωρώ τους πιο σοβαρούς από τους αριστερούς,με μια διαφορά,ότι πρέπει να ενωθούν δυνάμεις που μέχρι τώρα ήτανε στα δεξιά από βλακεία και να παλέψουνε επίσης συγκεκριμένες καταστάσεις στο τώρα.Η συνεργασία με τον Παπαθεμελή,είναι συγκεκριμένου σκοπού.Με γνώση και των δύο πλευρών.Οταν μιλάμε για λαό ,να κοιτάμε πως σκέφτεται και ο λαός και μια εξαθλίωση δεν είναι απαραίτητο να φέρει τους αντικαπιταλιστές,μπορεί να φέρει πολύ χειρότερα.Οταν ο λαός στραφεί εναντίον του καπιταλισμού ,θα στραφεί και σε προοδευτικούς,όχι την συντήριση του ΚΚΕ.Επειδή εγώ κοιτάω πρώτα τους ανθρώπους,για μένα,είναι το ίδιο συντηριτικοί,η πλειοψηφία των ανθρώπων του ΚΚΕ,όπως και ο Παπαθεμελής και οι άνθρωποι που τον ψηφίζουν.Οποιος φύγει από την πολιτική τοποθέτηση του καθενός και δει αυτούς τους ανθρώπους στην καθημερινότητα,δεν νομίζω ότι θα δει μεγάλες διαφορές.Οποιος έχει επαφή με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους το καταλαβαίνει αυτό.

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2012 στις 1:37 π.μ.

εκτος απο το να βρίζεις ξερεις τίποτε αλλο αντε για πες, να δουμε ρε άνθρωπε τι πρόταγμα έχεις
να συνεργαστεί η αριστερά σε τι ακριβός με το ΕΠΑΜ.
Η δευτέρα παρουσια ειναι επιλογή του λαου εαν ειναι ετσι οπως τα λες ο λαος κανει την
ανατροπή οχι τα κόμματα και ουτε με ψήφο που εχεις σκαλώσει

εχετε παρατηρήσει οι οπαδοί του ΕΠΑΜ τι φρασεολογία χρησιμοποιούν ουγκα γκα μπαγκ γκουμ

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2012 στις 8:15 μ.μ.

29 Απριλίου 9.34

Δεν επεδίωξα καμία συζήτηση μαζί σου.
Σου είπα ότι το ΕΠΑΜ και ο Καζάκης δεν θα με απασχολήσουν περισσότερο.
Έχω σοβαρότερα πράγματα να κάνω.
Το πώς και το γιατί,αποκαλύπτεται κάθε μέρα.
Τα είπε προχτές ο Πατέλης,τα είπε χτες ο Λυμπερόπουλος,τα λέει σήμερα ο Καμμένος.
Τι χρειάζεται να προσθέσω σε όλα αυτά;
Μόνο τη σιχαμάρα μου και την τάση μου προς έμετο
για τους φυτευτούς αγκιτάτορες-κομήτες.
Τίποτα άλλο.
Έχεις απόλυτο δίκιο σε ένα πράγμα.
Δεν έχω διαβάσει ούτε μια σελίδα από Μαρξ και Λένιν και είμαι αμόρφωτος και αστοιχείωτος.
Άλλωστε,αν ήμουν μορφωμένος και μαρξιστής-λενινιστής θα δούλευα στη Wall Street.
Και θα με τρέμανε οι ιμπεριαλιστές και τα γεράκια της χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας.
Με πρώτη τη Goldman Sachs.
Καληνύχτα και άντε πάγαινε.

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2012 στις 8:30 μ.μ.

Eγώ μιλάω ουγκα γκα μπαγκ ,σίγουρα δεν μπορώ να συνεννοηθώ με κάποιον που δεν καταλαβαίνει απλά ελληνικά και έχει χαθεί ,μέσα στην διαλεκτική του κομμουνισμού και δεν ξέρω τι άλλο..........

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger