Home » , » Εχθρός δεν είναι οι μειονότητες, αλλά το κεφάλαιο! (Βίντεο)

Εχθρός δεν είναι οι μειονότητες, αλλά το κεφάλαιο! (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 29 Απριλίου 2012 | 3:36 μ.μ.

 Παναγιώτης Μαυροειδής 

Αποσπάσματα από παρεμβάσεις στην εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλλα, για Θράκη, μειονότητα, μετανάστες στις 25-4-2012.

Π. Μ: ο εχθρός έχει περάσει ήδη τις πύλες, αλλά δεν μπαίνει από την Θράκη.Ήρθε από τις Βρυξέλλες και αποβιβάστηκε κατ' ευθείαν στην πρωτεύουσα Αθήνα. Είμαστε σε στιγμή κοινωνικής καταστροφής με τα μνημόνια, με τη χούντα ΕΕ, ΔΝΤ. Έχουμε 1,5 εκαταμμύριο ανέργους, φτώχεια, καταβαράθρωση των κοινωνικών πολιτικών

Κ Χ: Αυτά είναι γεγονότα, ωστόσο το θέμα μας σήμερα είναι η Θράκη. Δεν υπάρχει θέμα Θράκης;

Π. Μ: Βεβαίως, θα σας πω τι μας ανησυχεί για τη Θράκη. Πρώτο, υπάρχει κοινωνική ερήμωση. Είναι γεμάτη κουφάρια επιχειρήσεων. Πολλοί έλληνες επιχειρηματίες μπήκαν σε προγράμματα με επιδοτήσεις έως και 70% από το ελληνικό κρατος, τα βάλανε στην τσέπη τους και φύγανε. Υπάρχει τεράστια ανεργία. Δεύτερο: η Ξάνθη φιλοξενεί ένα από τα 5 εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που έκλεισαν με απόφαση της Ευρωπαικής Ένωσης. Από αυτά υποφέρει η Θράκη.
_________

 Συντονιστής: Πολλοί μιλάνε για το υδροκέφαλο κράτος της Αθήνας που συγκεντρώνει το 80% του παραγόμενου πλούτου της Ελλάδας.

 Π. Μ: Φτώχεια έχει και η Αθήνα τώρα. Αυτό πρέπει να συζητήσουμε. Άλλαξε η εποχή. Πρέπει να μιλήσουμε για αυτή τη φτώχεια και για τη διαφορά που χωρίζει τον πλούτο από την φτώχεια. Όχι την διαφορά μεταξύ των φτωχών.

 Συντονιστής: Υπάρχει και κάτι άλλο. Γραμμή από το τούρκικο προξενείο να μη γίνονται δεκτές της Εθνικής Τράπεζας, αλλά της της θυγατρικής της στην Τουρκία FINANCEBANK

 ΠΜ: Επιταγές της Εθνικής Τράπεζας δεν γίνονται δεκτές στο διεθνές εμπόριο, λόγω της οικονομικής κατάρρευσης.
 ______________

Εκπρόσωπος Υπουργείου Εσωτερικών: Δημιουργείται στοκ παράνομων μεταναστών και υπάρχει απειλή για τα δικαιώματα των ελλήνων εργαζομένων. Δεν είναι αντίπαλοι. Αλλά χρησιμοποιούνται, εργαλειοποιούνται.

Π. Μ: Θα λέγατε το ίδιο και για τους ανέργους; Προσέξτε: Ενδεχομένως, μπορεί να μετατραπούν σε όργανα, όπως και οι άνεργοι.

Εκπρόσωπος Υπουργείου Εσωτερικών: Όχι. Έρχονται για να μετατραπούν σε όργανα. Τους φέρνουν, δεν έρχονται μόνοι τους.

Π. Μ: Δεν είναι έτσι. Η φτώχεια και η πείνα τους φέρνουν
_________

Π. Μ: Σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, σαν αντικαπιταλιστική αριστερά, θεωρούμε ότι η κατεύθυνση αντιμετώπισης των προβλημάτων είναι σε άλλη κοινωνική πορεία με διαφορετική κοινωνική και πολιτική ανάπτυξη που θα προτάσσει τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων, ανεξάρτητα από την καταγωγή και τη συνείδηση, που έχουν οι ίδιοι. Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα του αυτοκαθορισμού.

Κ. Χ: Βεβαίως

Π. Μ: Ο κίνδυνος ελέγχου ανθρώπων ή και μειονοτήτων από ξένες χώρες είναι πάντοτε υπαρκτός. Αντιμετωπίζεται όμως όταν υπάρχουν ίσα δικαιώματα κατοχυρωμένα. Στη Θράκη φτιάχνονται σήμερα Ειδικές Οικονομικές Ζώνες χωρίς εργασιακά δικαιώματα για όσους δουλέψουν εκεί, είτε αυτοί είναι μουσουλμάνοι, τούρκοι ή έλληνες στην καταγωγή. δεν μπορούμε να μη το συζητάμε αυτό. Υπάρχει οργή αυτές τις μέρες. Φοβούμαστε να μην υπάρχει έλεγχος μειονοτήτων από την άρχουσα τάξη της γειτονικής Τουρκίας; Μα εδω υπάρχει έλεγχος του πρωθυπουργού της Ελλάδας! Διορίστηκε σε μια νύχτα από την τρόικα για να επιβάλλει τα μνημόνια και την κοινωνική καταστροφή που ζούμε! Αυτό συμβαίνει τώρα, μπροστά στα μάτια μας.


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger