Home » , » 5 + 1 μείνανε.

5 + 1 μείνανε.

Από mitsos175 , Τρίτη 1 Μαΐου 2012 | 3:47 μ.μ.


Από ομιλία Σαμαρά Πάτρα
Επιστρατεύουν ψέματα μπροστά στον πανικό της συντριβής. Τα διάφορα site που πρόσκεινται στη Νέα Δημοπρασία έχουν βαλθεί να πείσουν ότι το μαύρο, που θα φάνε στις εκλογές (και θα είναι δαγκωτό), είναι τάχα άσπρο. Παρουσιάζουν γκάλοπ δήθεν συσπείρωσης και τρίχες κατσαρές. Μιλάν για γκάλοπ από τη Συγγρού, όπως το είδε ο  Σαμαράς στον ύπνο του.

Πήρα λοιπόν τηλέφωνο ένα φίλο που δουλεύει σε μια από τις πολλές εταιρίες δημοσκοπήσεων. Τον ρώτησα για αυτά και μου απάντησε: «θα σου πω μόνο αυτό: Παλιά παίρναμε τον κόσμο τηλέφωνο και οι περισσότεροι μας απαντούσαν λέγοντας άλλοτε ΠΑΣΟΚ, άλλοτε ΝΔ. Τώρα παίρνουμε τηλέφωνο, και οι εννιά στους δέκα το κλείνουν. Και πολλοί βρίζουν το μνημόνιο και τα δυο κόμματα.

Ακούμε και εμείς τα «σχολιανά» μας από μερικούς, χωρίς να φταίμε. Αυτοί τι λες εσύ να κάνουν; Αλλά εμείς κάνουμε γκάλοπ με αυτούς που μας απαντάν. Ακόμα όμως και από αυτούς, οι περισσότεροι λένε, θα ψηφίσω, αλλά όχι τους ίδιους, μικρά κόμματα».

ΚΚΕ

Ο κόσμος τιμωρεί το δικομματισμό για το κόψιμο των μισθών και των συντάξεων. Οι περισσότεροι αποφάσισαν τι θα ψηφίσουν αλλά το κρατάνε έκπληξη για τα τομάρια της βουλής. Σήμερα, χιλιάδες σ όλη την χώρα συμμετείχαμε στην απεργία της Πρωτομαγιάς. Τα κόμματα του κατοχικού μνημονίου, τα οποία έκοψαν μισθούς, συντάξεις και απόλυσαν κόσμο, φυλλοροούν. Διαλύονται. Για τον απλό λόγο, ότι ο κόσμος δε θα ρισκάρει περαιτέρω μειώσεις αποδοχών και χαράτσια. 

Οι ανοικτές συγκεντρώσεις της Αριστεράς, σε αντίθεση με τις κλειστές πίσω από τις ασπίδες των ΜΑΤ των δοσίλογων, δείχνουν τη νέα δυναμική, το νέο πολιτικό σκηνικό. Ακόμα και κόμματα που εξαφανίζονται από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης έχουν κόσμο, παλμό, αυτό που λέμε ρεύμα ανόδου. 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πχ έμαθα ότι έκανε μια πολύ καλή σε συμμετοχή και παλμό συγκέντρωση στην Αθήνα. Το ΚΚΕ είχε περισσότερο κόσμο στην εκλογική περιφέρεια του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ από το ΠΑΣΟΚ! Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης, κάνει πετυχημένες μεγάλες ανοικτές συγκεντρώσεις.  

Έχω δει γκάλοπ που βγάζουν κόμμα της Αριστεράς πρώτο. Έχουν πχ τη ΝΔ 3η. Ακόμα έχω δει και το Σαμαρά κοντά και κάτω από το Βενιζέλο! Με ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ, να προηγούνται και των δύο. Κυριακή κοντή γιορτή. Θα δούμε τι ισχύει από όλα αυτά.

Ξέρω ένα πράγμα με σιγουριά. ΔΕΝ ψηφίζουμε βάσει δημοσκοπήσεων. Ψηφίζουμε για να μη μας κλέψουν άλλο το μισθό, μη μας μειώσουν τη σύνταξη, γιατί μείναμε άνεργοι, δηλαδή με οικονομικά και πολιτικά κριτήρια. Για υγεία, για δωρεάν παιδεία κλπ. Οπότε αντίο Σαμαρά, Βενιζέλο.   

ΣΥΡΙΖΑ

Το ξαναλέω λοιπόν. Μην ακούτε προπαγάνδα. Θυμάστε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, τα δήθεν «ντέρμπυ», τους «καταλληλότερους» που έτρωγαν φόλα, τα exit poll που έβγαζαν άλλον πρώτο κλπ. Βγείτε έξω, να δείτε τι γίνεται. Υπομονή, η αλήθεια θα φανεί σύντομα.

Η νίκη της Αριστεράς θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Και τότε, θα υπενθυμίζουμε στα φερέφωνα τα «ανέκδοτα» που έλεγαν πριν. Ε ρε γέλια που θα κάνουμε το βράδυ των εκλογών...

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

1 Μαΐου 2012 στις 3:58 μ.μ.

Μακάρι να είναι όπως τα λες. Η αβεβαιότητα αυτή είναι θανατηφόρα... Κοντός ψαλμός, όμως, όπως λες. Πάντως τα μηνύματα από τον κόσμο (οι συγκεντρώσεις δε δίνουν εικόνα, υπάρχει πόλωση και καλή οργάνωση για λόγους διαφήμισης) είναι θετική και στο πνεύμα με το οποίο κλείνεις.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger