Home » , » Α. Αλαβάνος: Εξοδος απ' το ευρώ και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα - Απάντηση από τον Γ. Δραγασάκη (2 Βίντεο)

Α. Αλαβάνος: Εξοδος απ' το ευρώ και επιστροφή σε εθνικό νόμισμα - Απάντηση από τον Γ. Δραγασάκη (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 15 Μαΐου 2012 | 2:24 π.μ.

Ο Αλέκος Αλαβάνος έγραψε το Σάββατο, στην ιστοσελίδα της συλλογικότητας «Μέτωτο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» ένα κείμενο που δημιούργησε αίσθηση και συζητήσεις στον κόσμο της Αριστεράς.

Δεν θα αναφερθούμε αναλυτικά σ’ αυτό (όποιος/α θέλει μπορεί να το διαβάσει εδώ)

 Ο Α. Αλαβάνος –του οποίου η σταθερά θέση είναι να φύγουμε από το ευρώ και να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα- κάνει κριτική στον Σύριζα ότι δεν μιλάει ανοιχτά και ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό λέγοντας του ότι η έξοδος από το Μνημόνιο οδηγεί κατευθείαν έξοδο και από το ευρώ. (Κάτι ανάλογο χρεώνει και το ΚΚΕ στον Σύριζα).

Τις θέσεις του αυτές διατυπώνει στην τηλεοπτική εκπομπή  Γ. Πρετεντέρη στο βίντεο που παραθέτουμε.



Στην ίδια εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη ήταν καλεσμένος και το στέλεχος του Σύριζα Γ. Δραγασάκης. Στις τοποθετήσεις του ακούμε εκτός των άλλων την απάντηση –όχι και τόσο πειστική κατά την άποψη μας- που έδωσε στις απόψεις του Α. Αλαβάνου.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2012 στις 3:11 π.μ.

Ο Ρουζβελτ ζει και μας οδηγει για το κτισιμο του μετωπου της αρσιστερας! Και για την αναπτυξη βεβαιως-βεβαιως! Μαγικη λεξη απο μονη της, οπως θελουν να πιστευουν ακομα! Ποσο "λιγοι" αποδεικνυονται μερικοι αλλα τοσοι οσο για να "ψηλωνουν" πρετεντερειες μετριοτητες. Οχι τιποτα αλλο, αλλα να, και μετα απο τετοιου ειδους παρεμβασεις χωρις συγκροτημενο λογο ανατροπης της καπιταλιστικης τραγικης πραγματικοτηατς δυναμωνουν ακομα περισσοτερο τα καλπικα φοβικα ψευδοεπιχειρηματα της προπαγανδας των ελλεεινων αστων.

Μάρκομ Ξ
15 Μαΐου 2012 στις 10:27 π.μ.

Η 'νέα' ιδέα που εκστόμισαν στο χτεσινό eurogroup είναι ότι μπορεί να μην προβλέπεται αποπομπή χώρας από την ευρωζώνη, αλλά προβλέπεται αποπομπή χώρας από την ΕΕ!

1) Να δω, αν μας διώξουν από την ΕΕ, ποιος θα αγοράζει τα πορτοκάλια Ισπανίας και τα γερμανο - γαλικκά προϊόντα τους, ποιος θα γ..μει το εμπορικό του ισοζύγιο υπέρ των δικών τους.

2) Λέτε να βγούμε από ευρώ και ΕΕ; Τι θα κάνουν τότε όλοι αυτοί που λένε ότι θα έρθει η συντέλεια του κόσμου; Επίσης, τι θα κάνουν όλοι αυτοί που έχουν πλάνο και σχέδιο για το τι θα κάνουμε αν μείνουμε απ' έξω;

Ίδωμεν...

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2012 στις 11:58 π.μ.

Πιστεύω ότι πρέπει να φύγουμε από ΕΕ,αλλά όταν ο λαός δεν είναι έτοιμος και κανένας δεν τον έχει πείσει για το καλό της εξόδου,αντίθετα το ΟΛΟ σύστημα τον τρομοκρατεί,ένα σοβαρό κόμμα πρέπει να κάνει άλλες κινήσεις.Ο Αλάβάνος έκανε μεγάλη μαλακία ,με αυτά που είπε και ανέβασε ΠΑΣΟΚ καιΝΔ στα μάτια του φοβισμένου κόσμου,οχι γιατί λέει ψέματα,αλλά η στιγμή που τα λέει και ο τρόπος που τα λέει είναι ηλίθιος και ΄φοβάμαι ότι έκανε μεγάλο κακό στην αριστερά.Αυτή την στιγμή είμαστε μέσα στην ΕΕ,παλεύουμε με όλες τις δυνάμεις εναντίον όλων αυτών που μας επιβάλουνε,έχοντας έτοιμο σχέδιο για την καλύτερη έξοδο.Τώρα ένωσε όλους τους συντηριτικούς καλά έκανε και έφυγε από αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.Δεν έχει ιδέα πως σκέφτεται ο απλός κόσμος και τι κινήσεις χρειάζονται,όχι για να κοροιδέψει,αλλά να πείσει τον κόσμο.Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνεργαστεί με άλλους σοβαρούς ανθρώπους που μπορούν να σκεφτούν ΄και να παλέψουν ,να πείσουν τον λαό για όλα τα ενδεχόμενα ,με γνώμονα το καλύτερο για τον λαό.Τις ίδιες μαλακίες κάνει και το ΚΚΕ,ντροπή σε αυτούς τους αριστερούς που οδηγούνε τον λαό στο πασοκ και την νδ.Αν θέλανε ας συνεργαζόντουσαν σωστά υπερ του λαού.

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2012 στις 3:33 μ.μ.

Ρε Αλέκο δεν έχεις ακούσει γι'αυτό που λέμε timing?Εκτός τόπου και χρόνου είσαι ρε αδερφέ..

15 Μαΐου 2012 στις 9:26 μ.μ.

Υπάρχει και κάτι που λέγεται στρατηγική!

Άμα συμφωνεί μαζί σου και ο αντίπαλος, τράβα ψάξου!

Αν ήταν πηγαίναμε και με τις ορθόδοξες θέσεις του ΚΚΕ. Εκεί ψηλά, ψηλά που φτάνουν μόνο λίγοι και διαβασμένοι.

Βήμα βήμα. Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος. Δεν μπορούμε να μιλάμε για έξοδο απο το ευρώ ακόμη!

Ας δει ο κόσμος ότι προσπαθούμε εντός του συστήματος και του ευρώ και ας πάει η μπάλα την Ευρώπη. Να φανούνε και οι προθέσεις τους.

Και μετά τα λέμε και με ένα δημοψήφισμα.

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2012 στις 11:46 μ.μ.

Απο την μια η Αλεκα και ο Αλεκος και απο την αλλη τα λυματα του συστηματος,φτυαριζουν ακαταπαυστα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Οσο συνεχιζονται αυτες οι αναλυσεις του κ..ου με συντονιστες τα καναλοσκυλα που κατευθυνουν και μεθοδευουν επιθεσεις κατω απο την ζωνη, χανουμε.

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2012 στις 9:58 π.μ.

ο κνιτιλα τελικα δεν ειναι αντιληψη ειναι ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ!

και μιας και μιλησαμε για στρατηγικη συγκλιση με τον αντιπαλο: η παραμονη στο Ευρω ειναι μια βασικη θεση του αντιπαλου. μην διαστρεβλωνουμε τα πραγαμτα. εκτος και αν το ντοπιο συστημα που λυσσασμενα μας εχει πρηξει για το Ευρω ειναι αντισυστημικο συντροφοι.

Μην παραλγιζομαστε. επιτελους λιγη λογικη!!!

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2012 στις 4:29 μ.μ.

Είναι απίστευτο αλλά υπάρχουν και αυτοαποκαλούμενοι αριστεροι που υπερασπίζουν τις γελοιότητες αυτές του Δραγασάκη και του ΣΥΡΙΖΑ

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2012 στις 6:06 μ.μ.

Αλλοι γραφουν ιστορια. αλλοι την διαβαζουν και αλλοι την ζουν συντροφοι του ΚΚΕ που μενοντας κολλημενο στις σεχταριστικες του θεσεις,απεμπολισε ακομη μια φορα την ενοτητα της αριστερας.Ο χρονος κυλαει γρηγορα και ο λαος δεν γινεται να περιμενει τον τελειο ιδεατο κοσμο τηςδικης σας και μονο δικη σας ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2012 στις 7:21 μ.μ.

Ποια αριστερά ρε καραγκιόζηδες;
Ένα πιο δεξιο ΠΑΣΟΚ είσαστε.
Θα μιλήσετε και για ιστορία, ευρολιγούρηδες.
Μια ζωή ουρά του ΠΑΣΟΚ παντού.
Μυριστήκατε κυβέρνηση λιγούρια και αρχίσατε τις κολοτούμπες.

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2012 στις 2:48 π.μ.

O λαος εχει προβληματα που καινε καθημερινα, ενω εσεις ενδιαφερεσται μονο να βαζεται την -σφραγιδα σας κατω απο καθε κινητοποιηση, χωρις ομως να ενδιαφερεστε για ουσιαστικη λυση του προβληματος,γιατι η αλλαγη ,θα ερθει οταν ερθει και η επανασταση...Στην ουσια μονο κακοηθειες , βρισιες και στειρους διαλογους.Συνεχειστε να αποτελειτε με αυτη την σταση, τα τελεια αναχωματα του φθαρμενου καπιταλιστικου συστηματος.

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2012 στις 8:36 μ.μ.

τελικά ο καπετάν-Αλέκος, που λέει και η ελληνοφρένεια, λέει πράγματα που προσεγγίζουν σαφώς το ΚΚΕ και απομακρύνονται σαφώς από τον σύριζα. Βέβαια, αυτή η διαπίστωση παραμένει ένα μυστικό, ούτε ο ίδιος την επισημαίνει, πολύ περισσότερο δε ούτε τα πρετεντεροειδή το επισημαίνουν. Ο λόγος; προφανώς κάτι τέτοιο θα ενίσχυε το ΚΚΕ και θα αποδυνάμωνε το Σύριζα (πράγμα κακό για το σύστημα) και συν τοις άλλοις θα φαίνονταν καθαρά η αποστασιοποίηση του σύριζα από όλη την υπόλοιπη αριστερά, θα έπαυε να είναι ο καλός και ενωτικός σύριζα και οι κορώνες για τον διασπαστικό ρόλο του κκε θα γίνονταν καπνός. Μπροστά στην γέννηση ενός νέου πασοκ κάθε αριστερός ας αναλογιστεί το ρόλο του...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger