Home » , » Τριγμοί στο ΚΚΕ;

Τριγμοί στο ΚΚΕ;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 | 6:54 μ.μ.

Και ενώ σήμερα το ΚΚΕ οργανώνει μεγάλο συλλαλητήριο στο πεδίο του Αρεως στις 8,30 μ.μ οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας λένε ότι η βάση αυτού του κόμματος συρρικνώνεται δραματικά κάνοντας την ηγεσία του ΚΚΕ να διακατέχετε από «προβληματισμό και περισυλλογή» όπως γράφει χαρακτηριστικά ένα αστικό έντυπο.

Άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 6 Μάη δημιούργησαν «φυγόκεντρες τάσεις» και «τριγμούς» στο ΚΚΕ αφού από τα 3,5 περίπου εκατομμύρια ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν τα κόμματα του Μνημονίου το ΚΚΕ επέλεξαν μόνο 18.000 ψηφοφόροι δίνοντας του μια οριακή αύξηση φτάνοντας το στο 8,5% από 7,54% που είχε το 2009.

Το πιο σημαντικό ίσως απ’ όλα είναι –σύμφωνα με πολιτικό αναλυτή- ότι σε ενδεχόμενο νέων εκλογών το 22% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ θα μετακινηθούν προς τον Σύριζα και το κόμμα του Περισσού θα καταγράψει ιστορικό χαμηλό ποσοστό.

Δεν θεωρούμε σκόπιμο αυτή την στιγμή να κάνουμε κανένα σχόλιο για την στάση που επέλεξε να κρατήσει το ΚΚΕ μετά τις πρόσφατες εκλογές. Πάντως δεν πέρασαν ανέφελα στα κομματικά του μέλη οι τελευταίες επιλογές του και είναι χαρακτηριστικό το παρακάτω σχόλιο που δημοσιεύεται σήμερα στο «Εθνος»:

«Μετεκλογικοί τριγμοί στο ΚΚΕ της Καβάλας. Ο Β. Λιόγκας, που ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ για τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις και τρεις φορές υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας του ΚΚΕ, ανακοίνωσε την "πλήρη οργανωτική του αποδέσμευση από την οργάνωση Καβάλας του ΚΚΕ". Η χρονική στιγμή που επέλεξε ο Β. Λιόγκας για να την ανακοινώσει, μπορεί να αξιοποιηθεί από κύκλους που θέλουν να πλήξουν το Κόμμα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Καβάλας του ΚΚΕ, ζητώντας παράλληλα την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου Καβάλας, αφού, όπως αναφέρεται, εκλέχθηκε με τη Λαϊκή Συσπείρωση που είναι παράταξη του ΚΚΕ».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 49 σχόλια

Ανώνυμος
14 Μαΐου 2012 στις 7:40 μ.μ.

Χμμμμ εχετε γραψει απειρες φορε οτι δεν σχολιαζετε/κρινετε δημοσκοπησεις.(υπονοωντας οτι ειναι αναξιοπιστες).
Και παρολαυτα χρησιμοποιετε μια δημοσπηση ως εγκυρη για να κανε κριτικη εις βαρος του ΚΚΕ.
ΤΥΧΑΙΟ ;;; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ

Ανώνυμος
14 Μαΐου 2012 στις 8:00 μ.μ.

Πες την αλήθεια στον εαυτό σου,τι σε στεναχώρησε πιο πολύ : ότι το βαθύ κόκκινο χρησιμοποίησε τα στοιχεία μιας δημοσκόπησης ή ότι το ΚΚΕ μετά από τόσα κοσμοιστορικά γεγονότα πήρε μόνο 18.000 ψήφους παραπάνω?

Σκέψου

14 Μαΐου 2012 στις 8:01 μ.μ.

Ποια δημοσκόπιση επικαλούμαστε σαν έγκυρη; Δημοσιεύματα του αστικού τύπου χρησιμοποιούμε. Μάθε να διαβάζεις

Ανώνυμος
14 Μαΐου 2012 στις 8:04 μ.μ.

Για την ποιοτητα της συζητησης και για την ακριβεια λογων και εργων, θεωρω θεμιτο να δημοσιευσετε την αποψη σας πανω στην προταση νομου που ανακοινωθηκε πως θα κατατεθει απο το ΚΚΕ, οπως κανατε και με το δημοσιευμα του γνωστου για τη στοχευση και τις αποψεις ΕΘΝΟΥΣ. Εγω βαζω μια πρωτη αναγνωση (οχι δικη μου) οσο αφορα την εν λογω προταση:

ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΤΑΡΑΖΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
http://ellinikoforoum.blogspot.com/2012/05/blog-post_774.html

Ανώνυμος
14 Μαΐου 2012 στις 8:10 μ.μ.

Μάλλον εννοεί αυτό
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/05/rass.html

Και πάντως σύντροφοι ενώ λέτε ότι δεν δίνεται και καμία βαρύτητα, στις δημοσκοπήσεις, αλλά ούτε και τις σχολιάζεται, λέτε "Αυτό που μπορεί να σημειώσουμε είναι ότι πρώτη φορά στα χρονικά παρουσιάζεται αριστερό κόμμα να βγαίνει πρώτο σε δημοσκόπηση σε πρόθεση ψήφου.
Κάτι άλλο που μπορεί να επισημάνουμε είναι ότι η ίδια εταιρεία σε δημοσκόπησή της λίγες μέρες πριν τις πρόσφατες εκλογές -20 Απρίλη- έδινε στην Ν. Δ 24,1% και στον Σύριζα 10,3%. Και μόνο απ’ αυτό τα συμπεράσματα για την εγκυρότητα και αυτής της εταιρείας δημοσκοπήσεων βγαίνουν μόνα τους."

Χωρίς αυτό να είναι και κάτι το μεμπτό. Δεν κατάλαβα δηλαδή γιατί δεν θα πρέπει να σχολιάζονται τα ...μεγάλα τζάκια των δημοσκοπήσεων; Και να κρίνονται και να κατακρίνονται για τις υπηρεσίες που πουλάνε στην ντόπια αστική τάξη.

mikeB

Ανώνυμος
14 Μαΐου 2012 στις 8:16 μ.μ.

Για καμάρι σας το έχετε ότι χρησιμοποιείτε τον αστικό τύπο; Πω πω.. έφυγε ο Λιόγκας... πραγματικά υπό κατάρρευση το ΚΚΕ

Ανώνυμος
14 Μαΐου 2012 στις 8:35 μ.μ.

Μαλιστα,το ΚΚΕ εχει ξεκαθαρες θεσεις απεναντι στο λαο για την μοναδικη λυση που τον συμφερει.Δυστηχως ενα αδυναμο ΚΚΕ δεν θα ειναι σε θεση να αντιμετωπισει την απογοητευση του κοσμου μετα απο οποιαδηποτε κυβερνηση που θα προσπαθησει να διαχειρηστει τον καπιταλισμο.Βεβαια κατι που δεν αναπαραγεται απο τους αντιμνημονιακους κυκλους ειναι η αποφαση του κακου ΚΚΕ που δεν κανει τιποτα για την καταγγελια των μνημονιοσυμβασεων με προταση νομου στην βουλη.
Λαμπρος.

Ανώνυμος
14 Μαΐου 2012 στις 8:46 μ.μ.

η συγκέντρωση του κόκκινου λαού στο Πεδίο του Άρεως η απάντηση των κομμουνιστών στις (όχι και τόσο) ενδόμυχες βλέψεις σας για την διάλυση του ΚΚΕ. Σ αυτές τις κρίσιμες ώρες όλοι κρινόμαστε και εσείς έχετε λάβει σαφή θέση υπέρ του ρεφορμισμού και κατά του κομμουνισμού.

14 Μαΐου 2012 στις 9:12 μ.μ.

Κίνηση ΜΑΤ από το ΚΚΕ που ταράζει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.
Πρόκειται για μια κορυφαία πολιτική πρωτοβουλία, που θα «λύσει» σε μια μόνο συνεδρίαση – στην πρώτη συνεδρίαση – το γόρδιο δεσμό και θα ακυρώσει το τέρας της επικοινωνιακής σαχλαμάρας που έστησαν και συντηρούν οι υποκριτές της πολιτικής διγλωσσίας

Γράφει ο Κ. Κυριακόπουλος

Πρόκειται για μια κίνηση η οποία εντέχνως αποσιωπήθηκε απότα ΜΜΕ προκειμένου να παραμείνουν στο επίκεντρο οι πολιτικοί αλαλαγμοί και οιπανηγυρισμοί για το «διερευνητικό» θέατρο των εντός και επί τα αυτά κινούμενωνεν δυνάμει πρωκτοκυβιστών.


Η απόφαση της ηγεσίας του ΚΚΕ να καταθέσει αμέσως με το άνοιγμα της Βουλής, πρόταση νόμου για την καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, είναι αυτό που προφανώς δεν περίμεναν οι πρωταγωνιστές και οι κομπάρσοι που επιμένουν να κρύβονται πίσω από φραστικά πυροτεχνήματα που δεν αμφισβητούν επί της ουσίας ούτε την κυρίαρχη πολιτική ούτε την ουσία της ξένης κατοχής στον τόπο.
Πρόκειται για μια κίνηση πραγματικά εντυπωσιακή, που ξαναφέρνει το ΚΚΕ στο επίκεντρο των εξελίξεων, αφού καταφέρνει να ανακτήσει με τρόπο πραγματικά ουσιαστικό την πρωτοβουλία των κινήσεων που απώλεσε με την λαθεμένη τακτική επιλογή της ηγεσίας του προεκλογικά.
Κυρίως όμως πρόκειται…

Για μια κορυφαία πολιτική πρωτοβουλία, που κόβει άπαξ και δια παντός τον «αέρα» στην πολιτική κενολογία και στον ανούσιο φραστικό εντυπωσιασμό.

Πρόκειται για μια κορυφαία πολιτική πρωτοβουλία, που θα «λύσει» σε μια μόνο συνεδρίαση – στην πρώτη συνεδρίαση – το γόρδιο δεσμό και θα ακυρώσει το τέρας της επικοινωνιακής σαχλαμάρας που έστησαν και συντηρούν οι υποκριτές της πολιτικής διγλωσσίας

Με την κατάθεση αυτής της πρότασης νόμου στη Βουλή, ο καθένας πλέον θα είναι υποχρεωμένος να αναλάβει τις ευθύνες του.
Κανείς δε θα μπορεί να κρύβεται πίσω από διακηρύξεις και υποσχέσεις γενικόλογες…
Κανείς δε θα έχει το περιθώριο να παραπέμπει την ελπίδα και το όνειρο στο αόριστο μέλλον.
Με την κατάθεση αυτής της πρότασης νόμου στη βουλή, ο κάθε κατεργάρης θα βρεθεί στον πάγκο του.
Εδώ είναι που θα αποδειχτεί με τρόπο αδιάψευστο, ποιος και τι έλεγε, πως και τι ακριβώς εννοούσε.
Με την κατάθεση αυτής της πρότασης νόμου στη βουλή, μπαίνει οριστικά τέλος στα ψευδολογήματα και στην πολιτικάντικη υποκρισία.
Όλα τα κόμματα… Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί… Και το σύνολο των βουλευτών του Ελληνικού κοινοβουλίου… θα πρέπει να αποφασίσουν ανάμεσα σε δύο επιλογές.
Επιλογή πρώτη: Ψηφίζω ΝΑΙ στην κατάργηση – καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
Επιλογή δεύτερη: Ψηφίζω ΟΧΙ στην κατάργηση – καταγγελία των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
Τρίτη επιλογή για… Ολίγον ξεβράκωμα δεν υπάρχει.
Συγχαρητήρια στο ΚΚΕ γιατί αυτή τη φορά αυτή η πολιτική πρωτοβουλία… Είναι όλα τα λεφτά.
Κι όσο για σένα αναγνώστη να θυμάσαι ότι εμείς από αυτήν εδώ την ιστοσελίδα, τολμήσαμε να κρίνουμε με ιδιαίτερη αυστηρότητα και με ιδιαιτέρως καυστική γλώσσα την ηγεσία του ΚΚΕ για τις λαθεμένες της πολιτικές επιλογές τακτικής.
Δες για παράδειγμα ΕΔΩ…
Και μετά αναλογίσου, πόσες υποτίθεται «αντιμνημονιακές» ιστοσελίδες θα τολμήσουν να αναδημοσιεύσουν αυτό το άρθρο;

Διότι στην Ελλάδα, εύκολα δηλώνεις ότι είσαι αυτό που «πουλάει» αλλά πρέπει να έχεις και τα κότσια να το αποδεικνύεις όταν οι εξελίξεις το απαιτούν. Νομίζω;

Ανώνυμος
14 Μαΐου 2012 στις 9:25 μ.μ.

OTI NA NAI LETE REEEEEEEEEEEEEE.. ISXYRO KKE

14 Μαΐου 2012 στις 9:28 μ.μ.

Εγώ πιστεύω ότι το ΚΚΕ δεν χρειάζεται αλλάγη στρατηγικης αλλά αλλαγη φρουράς! Να δώσουν τόπο στα νιάτα του Κόμματος! Ετσι και αλλιώς στο ΚΚΕ ουδείς ανατικατάστατος!

Ανώνυμος
14 Μαΐου 2012 στις 9:30 μ.μ.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
14 Μαΐου 2012 στις 10:01 μ.μ.

Θεωρείτε ότι η αναπαραγωγή τέτοιων άρθρων του αστικού τύπου και σε τέτοια χρονική στιγμή από το blog σας δεν αποτελεί από μόνο του σχόλιο;
Θεωρώ ότι θα ήταν και για το ΚΚΕ αλλά και για τους αναγνώστες του blog σας πιο δίκαιο να είστε πιο ευθείς.
Ως φίλος και ψηφοφόρος του ΚΚΕ πιστεύω ότι οι εκτιμήσεις του Κόμματος δεν στηρίζονται αποκλειστικά και μόνο στα αποτελέσματα των εκλογών όχι επειδή δεν το αφορούν αλλά επειδή συνυπολογίζουν και άλλους παράγοντες (λαϊκο κίνημα, ευρωλαγνία των λαΙκών στρωμάτων, φόβος, αυταπάτες κ.λ.π.)
Ενημερώνομαι συστηματικά από το blog σας γιατί φιλοξενεί τις απόψεις πολλών ριζοσπαστικών χώρων και δεν το λέω για να μη μου επιτεθείτε αλλά πιστεύω η αναπαραγωγή τέτοιου είδους αρθρων είναι από άτυχη ως και κακόβουλη χωρίς να είμαι σε θέση να αποφασίζω φυσικά τι επιλέγετε να δημοσιεύετε.
Με εκτίμηση
Νίκος από Θεσσαλονίκη

14 Μαΐου 2012 στις 10:51 μ.μ.

http://www.kavalanet.gr/enimerosi/news_static/1336631397.php

Ας διαβάζουμε και λίγο την ανακοινωση του πριν προβοκάρουμε

Ανώνυμος
14 Μαΐου 2012 στις 11:14 μ.μ.

"...Το πιο σημαντικό ίσως απ’ όλα είναι –σύμφωνα με πολιτικό αναλυτή- ότι σε ενδεχόμενο νέων εκλογών το 22% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ θα μετακινηθούν προς τον Σύριζα και το κόμμα του Περισσού θα καταγράψει ιστορικό χαμηλό ποσοστό..."

Αυτο ειναι απο δημοσκοπηση ...ΜΗΝ μας δουλευετε εκει στο Βαθυ...αυτοανιρειστε...

Ανώνυμος
14 Μαΐου 2012 στις 11:29 μ.μ.

Το ΚΚΕ δεν θα αλλάξει θέση, διότι απλούστατα η υπάρχουσα είναι σωστή και επιβεβαιωμένη από τα πράγματα ως ορθή. Δεν θα συρθεί σε ευκαιριακές συμμαχίες με γκρουπούσκουλα με ασυνάρτητες θέσεις, ανύπαρκτους στο μαζικό εργατικό-λαικό κίνημα, ούτε θα καλλιεργήσει αυταπάτες σε απελπισμένους μικροαστούς που θέλουν να πιστεύουν ό,τι να' ναι. Η εμπειρία είναι πλέον τεράστια και μιλάει από μόνη της. Εάν τώρα, κάποιοι κατηγορούν το ΚΚΕ (όπως ο σαλτιμπάγκος Τζίμης Πανούσης) ας αναλογιστεί οποιοσδήποτε ποιόν εκπροσωπούν αυτοί οι τύποι και ποιά ευθύνη αναλαμβάνουν απέναντι στο λαό.

κομιξ
14 Μαΐου 2012 στις 11:53 μ.μ.

Και ποιος προβοκάτορας άλλαξε το έμβλημα του ΚΚΕε μαύρο χρώμα;

κομιξ
14 Μαΐου 2012 στις 11:58 μ.μ.

Όσο για τη βρώμα που κυκλοφορεί κα δώσει το κκε "τόπο στα νιάτα", ήταν το μόνο κόμμα που δημοσίευσε την ηλικιακή σύνθεση των υποψηφίων του, με την σχετική πλειοψηφια, 30%+, 20αριδες.

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2012 στις 12:10 π.μ.

Γενικότερα υπάρχει μια δυσαρέσκεια στο εσωτερικό και στη βάση του κόμματος και καλό είναι να αναφέρεται και να υπάρχουν και "ψιλοδιαρροές" τέτοιου τύπου για να υπάρχει και μια πίεση.Κάτι δε πήγε καλά,και το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο εκλογικό,αλλά και στη συσπείρωση κόσμου που δεν είχε ή δεν έχει σχέση με το ΚΚΕ που δεν είναι ικανοποιητική.Αν περιμένουμε με τη διαλεκτική να κάνουμε αποτίμηση του τι έγινε κάπου,κάπως,κάποτε και να γράψουμε ένα βιβλίο σε μερικά χρόνια που θα λέει 150 χρόνια ιστορία του κόμματος-κριτική λαθών,για να πούμε ότι έγινε πατάτα το 12,ζήτω που καήκαμε.Δε βλέπω προβοκατόρικη τη δημοσίευση σε αυτό το μπλόγκ,γιατί πιστεύω ότι είναι αναγκαίο να ασκηθεί πίεση από όλες τις μεριές μπας και σωθεί η παρτίδα στο τέλος.

Γιώργος

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2012 στις 12:49 π.μ.

Ζήτω οι επαναστάτες της φακής που ζητάνε εκλογές εδώ και τώρα. Καραμπινάτος δεξιός οπορτουνισμός. τώρα θυμηθήκαμε και τα μνημόνια.Ηέξοδος από την ΕΕ θα γίνει με ή για την Λαική εξουσία. Πόσες κωλοτούμπες θα κάνουν τα σοφιανάκια σε 3 μέρες. Σα δεν ντρέπεστε να κοροιδεύετε τους ΚΚεδες. Θα δείτε από τίμιους αγωνιστές και άλλες αποχωρήσεις. Την εποχή τυρίμου δεν θα σας αφήσουμε να την επαναφέρετε στο Κόμμα. Λαθρεπιβάτες.

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2012 στις 1:12 π.μ.

Εγώ βλέπω το ΣΎΡΙΖΑ "μπουκωμένο" και στριμωγμένο. Σήμερα, είχε βγει ένα συνεργείο του ΣΥΡΙΖΑ εξόρμηση στη γειτονιά μου και όταν άρχισαν να τους ρωτάνε γιατί δεν δέχονται ψήφο από το ΠΑΣΟΚ (αφού άλλα έλεγαν προεκλογικά) έφυγαν σχεδόν τρέχοντας. Σχεδόν τους λυπήθηκα...
Γιωργος2

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2012 στις 2:12 π.μ.

Λαϊκή εξουσία μέχρι την δευτέρα παρουσία.

Άμα χρειαστεί θα περιμένουμε τη σιδηρά κυρία της εργατικής τάξης, να μας κάνει το νόημα για να μπούμε στο προσκήνιο της ιστορίας.

Αμήν και πότε...

mikeB

Μάρκομ Ξ
15 Μαΐου 2012 στις 9:01 π.μ.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν πραγματικά "τριγμοί" στο ΚΚΕ. Αυτό που ξέρω είναι ότι όποιος τολμά να εκστομίσει έστω και μια υπόνοια κριτικής προς το ΚΚΕ αντιμετωπίζει τη μήνη ποιων ακριβώς επίσης δεν ξέρω. Ε, λοιπόν σ/φοι του ΚΚΕ, αν όντως είστε τέτοιοι εσείς που αντιδράτε, πρέπει να μάθετε να δέχεστε την κριτική. Ακόμα και για προβοκάτσια να πρόκειται, έχετε πολύ περισσότερα να κερδίσετε αν την αντιμετωπίζετε ψύχραιμα και με επιχειρήματα. Από όσους εκτίθενται στον πολιτικό και κοινωνικό στίβο, κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο.

συντροφικά,
Μάρκομ Ξ

Redpersonality
15 Μαΐου 2012 στις 9:40 π.μ.

"Σενάρια για «τριγμούς» στο ΚΚΕ κατασκευάζει - κατά την προσφιλή του τακτική - το ΕΘΝΟΣ, αξιοποιώντας την απόφαση του Β. Λιόγκα, εκλεγμένου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Καβάλας, για «πλήρη οργανωτική αποδέσμευση από την οργάνωση Καβάλας του ΚΚΕ». Αφήνει μάλιστα σκόπιμα να εννοηθεί ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση συνδέεται άμεσα με τις εκλογές, για να δημιουργήσει την αίσθηση ότι υπάρχει πρόβλημα στο ΚΚΕ. Ανθρακες ο θησαυρός για το ΕΘΝΟΣ. Η αποστασιοποίηση του Β. Λιόγκα από το ΚΚΕ, «κρατάει» από το 2010. Το ΕΘΝΟΣ, που είτε αποσιωπά τη δράση και τις θέσεις του ΚΚΕ, είτε γράφει για να το συκοφαντήσει, νόμισε πως χτύπησε φλέβα, στην πρεμούρα του να «δέσει» όσα έλεγε προεκλογικά περί «τριγμών» στο ΚΚΕ. Αυτή είναι η «αντικειμενικότητά» τους. Κάνουν την επιθυμία πραγματικότητα και αυτή σερβίρουν σαν «αντικειμενική δημοσιογραφία» στους αναγνώστες του."

Μήπως το Βαθύ Κόκκινο να σταματήσει να αναπαράγει άρθρα απο αστικές φυλλάδες??

15 Μαΐου 2012 στις 10:15 π.μ.

Διαβάζοντας τα σχόλια κατάλαβα ότι δεν έχει πάρει χαμπάρι όχι μόνο η ηγεσία αλλά ούτε και μια μεγάλη μερίδα της βάσης του ΚΚΕ το πόσο ιστορική ήττα ήταν για το κόμμα μετά από δύο μνημόνια να μείνει στο 8,5%!

Ρε σύντροφοι θα συνέλθετε ή το γυρίσατε στο χριστιανισμό;

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2012 στις 10:39 π.μ.

Από το σημερινό Ριζοσπάστη (15 Μάη)
Κατασκευάζουν σενάρια

Σενάρια για «τριγμούς» στο ΚΚΕ κατασκευάζει - κατά την προσφιλή του τακτική - το ΕΘΝΟΣ, αξιοποιώντας την απόφαση του Β. Λιόγκα, εκλεγμένου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Καβάλας, για «πλήρη οργανωτική αποδέσμευση από την οργάνωση Καβάλας του ΚΚΕ». Αφήνει μάλιστα σκόπιμα να εννοηθεί ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση συνδέεται άμεσα με τις εκλογές, για να δημιουργήσει την αίσθηση ότι υπάρχει πρόβλημα στο ΚΚΕ. Ανθρακες ο θησαυρός για το ΕΘΝΟΣ. Η αποστασιοποίηση του Β. Λιόγκα από το ΚΚΕ, «κρατάει» από το 2010. Το ΕΘΝΟΣ, που είτε αποσιωπά τη δράση και τις θέσεις του ΚΚΕ, είτε γράφει για να το συκοφαντήσει, νόμισε πως χτύπησε φλέβα, στην πρεμούρα του να «δέσει» όσα έλεγε προεκλογικά περί «τριγμών» στο ΚΚΕ. Αυτή είναι η «αντικειμενικότητά» τους. Κάνουν την επιθυμία πραγματικότητα και αυτή σερβίρουν σαν «αντικειμενική δημοσιογραφία» στους αναγνώστες του.

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2012 στις 11:09 π.μ.

Το "ο λαός ψήφισε λάθος" της Παπαρήγα θυμίζει το "είστε ζώα" του Λεβέντη, ή υπερβάλω;

Το σύνθημα "Αλλάξτε ψήφο" είναι προφανώς υπερ του ΣΥΡΙΖΑ!

Να επιτέλους η συνεργασία της αριστεράς!

15 Μαΐου 2012 στις 11:36 π.μ.

@ Κομιξ

Επειδή γνωρίζω από μέσα φίλε μου όντας φίλος και ψηφοφόρος του ΚΚΕ από το 1993 όταν και ψήφισα για πρώτη φορά, μπορώ να σου πώ ότι κουμάντο δεν κανούν οι 30αρηδες αλλά οι 60αρηδες. Το ότι υπάρχουν πολλοί νέοι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ δεν μου λέει και πολλά, όταν τις αποφάσεις τις παίρνουν πολύ μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι. Η νέοι του ΚΚΕ θα πρέπει να σταματήσουν να αφήνουν τους γονείς τους να αποφασίζουν για αυτούς και να πάρουν τη πολιτική ζώη τους στα χέρια τους. Άλλωστε οι νέοι βρίσκονται στη χειρότερη θέση και έχουν πολύ μεγαλύτερο κίνητρο και δυνάμεις να αγωνιστούν και να πετύχουν. Τι πιο φυσιολογικό στη ζωή από αυτό!

Υ.Γ Αυτό ακριβώς το έχω πει και στον γραμματέα της τοπικής μου οργάνωσης, καθώς και σε αρκετά μέλη του κόμματος της περιοχής μου! ¨Οσο αφορά τους χαρακτηρισμούς στους επιστρέφω !

Ανώνυμος
15 Μαΐου 2012 στις 11:57 π.μ.

σενάρια

Σενάρια για «τριγμούς» στο ΚΚΕ κατασκευάζει - κατά την προσφιλή του τακτική - το ΕΘΝΟΣ, αξιοποιώντας την απόφαση του Β. Λιόγκα, εκλεγμένου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Καβάλας, για «πλήρη οργανωτική αποδέσμευση από την οργάνωση Καβάλας του ΚΚΕ». Αφήνει μάλιστα σκόπιμα να εννοηθεί ότι η συγκεκριμένη ανακοίνωση συνδέεται άμεσα με τις εκλογές, για να δημιουργήσει την αίσθηση ότι υπάρχει πρόβλημα στο ΚΚΕ. Ανθρακες ο θησαυρός για το ΕΘΝΟΣ. Η αποστασιοποίηση του Β. Λιόγκα από το ΚΚΕ, «κρατάει» από το 2010. Το ΕΘΝΟΣ, που είτε αποσιωπά τη δράση και τις θέσεις του ΚΚΕ, είτε γράφει για να το συκοφαντήσει, νόμισε πως χτύπησε φλέβα, στην πρεμούρα του να «δέσει» όσα έλεγε προεκλογικά περί «τριγμών» στο ΚΚΕ. Αυτή είναι η «αντικειμενικότητά» τους. Κάνουν την επιθυμία πραγματικότητα και αυτή σερβίρουν σαν «αντικειμενική δημοσιογραφία» στους αναγνώστες του.

Νίκος Β.
15 Μαΐου 2012 στις 2:15 μ.μ.

Μια διαφορετική (σύντομη αλλά εύστοχη) εκδοχή για την.....κίνηση ΜΑΤ του ΚΚΕ


http://kokkinostupos.blogspot.com/2012/05/blog-post_8860.html

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2012 στις 12:15 π.μ.

..υποθέτω ότι το άρθρο είναι αντίστοιχης αξιοπιστίας με αυτα που προβλέπανε είσοδο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην βουλή με 3%? Απολογηθείτε για αυτό πρώτα κι αφήστε τις εξυπνάδες στο ΚΚΕ: ούτε τέτοιες παπάτζες έλεγε για να παραπλανήσει αφελείς ούτε εστίασε στις εκλογές, μέχρι τελευταία στιγμή πριν και απο την επόμενη των εκλογών,πρωτοστάτεί σε εργατικούς αγώνες! Προφανώς και υπάρχει στεναχώρια και προβληματισμός, αλλά όποιος είναι με το ΚΚΕ ξέρει ότι τα πράγματα δεν είναι ευκολα. Άλλοι θα έχουν πρόβλημα, που νόμιζαν ότι συγκολλώντας 10 αποκόμματα θα έκαναν κόμμα και επικεντρώνοντας σε εκλογές και μεταβατικά προγράμματα θα κάναν παπάδες..τώρα τρέχτε να συναντήσετε τον Τσίπρα και με τα άρθρα τύπου Π.Π. και ΔΕΛΑΣΤΙΚ φτιάχτε το νέο ΠΑΣΟΚ! Αλλά μην προσπαθείτε να καλύψετε τα χάλια σας με τέτοιες ξετσιπωσιές

16 Μαΐου 2012 στις 2:15 π.μ.

Ασε τα σάπια, την προβοκάτσια και την λάσπη Manuel Harper Αλλού εδώ δεν σε παίρνει. Δεν υπάρχει κανείς συντάκτης του μπλογκ μας που προέβλεπε είσοδο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην βουλή με 3%.

Οσο για την θέση μας για τον Σύριζα είναι ξεκάθαρη «Ο Σύριζα/Συν είναι ένα πολιτικό μόρφωμα όπου ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και ο οπορτουνισμός είναι κύρια χαρακτηριστικά του» όπως γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/01/blog-post_5935.html

Αν νομίζεις με κραυγαλέα ψέματα και Γκεμπελική τακτική μπορείς να θίξεις την αξιοπιστία του μπλογκ μας είσαι βαθιά νυχτωμένος.

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2012 στις 2:20 π.μ.

Η εκτίμηση του ΚΚΕ για την δεδομένη συγκυρία, είναι για τα πανηγύρια, κατι το οποίο είναι εμφανές και από το εκλογικό αποτέλεσμα. Δεν θα περίμενα κάτι διαφορετικό από ένα κόμμα που με δεδομένα, τη στάση του απέναντι στο κίνημα του δεκέμβρη, την κριτική του στους αγανακτισμένους, τη στάση του στις 20 οκτώβρη και την ευφυέστατη κριτική του στο κίνημα της πατάτας (?!?) έχει αποδείξει την εχθρική του στάση απέναντι σε όποιον δεν είναι εντός της περιφρουρησής του. Σίγουρα το ΚΚΕ κινητοποιεί μεγάλες μάζες της εργατικής τάξης αλλά τις κρατάει στείρες, από τη δυναμική του αυθόρμητου και πολυμορφικού κινήματος που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Η ευθήνη για όλα αυτά, και αρκετά άλλα, βαραίνει πρωταρχικά την ηγεσία, άλλα και όλους αυτούς που αδιάλακτα, μονόπλευρα και αντιδιαλεκτικά στηρίζουν και αναπαράγουν αυτόν τον χυδαίο σεχταριμό, στο όνομα ένος μετώπου με το λαό. Αυτό όμως δεν λέγεται μέτωπο, λέγεται καθοδήγηση. Το ΚΚΕ κατά την άποψη μου θα πρέπει να ασχοληθεί λίγο με τα εγκόσμια και να αλλάξει ρότα άμεσα (μαζί με ηγεσία), διαφορετικά οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές για την εγατική τάξη και το λαικό κίνημα. Το αντικαπιταλιστικό μέτωπο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Μην αρχισετε πάλι τα οπορτουνιστής, αριστεριστής, αντι-ΚΚΕ, αντικομμουνιστής, πράκτορας, προβοκάτορας κλπ έχω βαρεθεί να τ ακούω. Αν είναι βρείτε κανα καινούργιο, μετεκλογικό.

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2012 στις 10:22 π.μ.

προς Ανώνυμος 16 Μαΐου 2012 2:20 π.μ.

παλιομεταμοντερνιστή!!!

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2012 στις 2:04 μ.μ.

τιν να
γραψω τα γραψες μονοσου το κινημα του δεκεβρη το κινημα της πατατας ολα τα αντικκεεδικα συνδρομα εδω κιτα φιλε μου η ζωη δεν σταματα τον ιουνη το κκε θα μεινη ορθιο και σα αυτη τη μαχη μπροστα μας εχουμε ενα πολεμο να δωσουμαι αναμασα στους συνεποις επαναστατες και στους οπουρτουνιστες-αντεπαναστατες συριζα ανταρσια και αναρχικα

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2012 στις 4:04 μ.μ.

Αγαπητο Βαθυ κοκκινο
νομιζω οτι ο Manuel Harper απευθυνοταν στον Νίκος Β. Μην βιαζεσαι και συ να απαντησεις..

"Οι τριγμοι στο ΚΚΕ" παντως ειναι ενα συντομο ανεκδοτο. Που μαλιστα το αναπαραγεται απο αστικη φυλαδα. Προσοχη με αυτα που αναδημοσιευετε θα βρεθειτε εκτεθιμενοι.

kage

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2012 στις 12:22 π.μ.

..αγαπητέ giorgis,θυμάμαι σταθερά να αναδημοσιεύεται σχετικά άρθρα του Παναγιώτη Μαυροειδή με την σχετική ψευτικη επιχειρηματολογία (και ως προς το 3% αλλά και ως προς το ότι το ΚΚΕ χρσιμοποιησε τέτοια επιχειρήματα). Να στο θυμίσω:
http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/04/h.html
Δεν είδα καμιά κριτική του blog,άρα προφανώς συμφωνείτε με το περιεχόμενο του άρθρου που αναδημοσιεύεται. Και προφανώς έχει να κάνει με τα κριτήρια σας,που είναι στενά κομματικά- αλλο αν και καλά το παίζεται "ανεξάρτητοι". Υπενθυμίζω και κάτι ανεκδιήγητα άρθρα που επισης αναδημοσιεύατε και έλεγαν ότι το ΠΑΜΕ δεν οργανώνει απεργίες στις εταιρείες που έχουν διαφήμιση στον 902 (κι όμως αρκει μια απλή αναζητηση στον ριζοσπάστη για να βρει πλήθος κινητοποιήσεων σε Χοντος και Τζάμπο).
Αντιθέτως δεν κάνατε τον κόπο να κάνετε μια στοιχειώδη ανάρτηση για την επιτυχία της Ομοσπονδίας Ποτών? Γιατί? Δεν θέλετε εργάτες στην "γιορτή" σας? Δεν σας απασχολεί η αφύπνηση τη εργατικής τάξης αλλά μόνο να την μπείτε στο ΚΚΕ? Και δεν βλέπετε ότι ο΄χωρος που προωθείτε σπρώχνει κόσμο στην νέα σοσιαλοδημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ (κι όχι απο αποτυχία αλλά με βάση την ίδια την λογική του):
http://red-traverso.blogspot.com/2012/05/blog-post_5752.html
Αφού δεν μπορείτε να κάνετε επικοδομοιτική κριτική, αφήστε λοιπόν το ΚΚΕ να μάχεται για την εργατική τάξη αντιμετωπο με δυσκολίες, αποτυχίες αλλά και τις αδυναμίες του χωρις να μαχαιρώνεται πισώπλατα..και κοιταχτείτε λίγο στον καθρέπτη..να δείτε ποιος είναι ο προβοκάτορας

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2012 στις 12:34 π.μ.

..και πια αξιοπιστία? Το να αναπαράγεται δημοσιεύματα του αστικού τύπου είναι αξιοπιστία? Και αλήθεια, ποια είναι τα κριτήρια σας ως προς αυτό? Να χαιδεύετε τα αντικκε σύνδρομα του καθενός?

17 Μαΐου 2012 στις 1:20 π.μ.

Είσαι εκτός τόπου και χρόνου Manuel Harper Κάνεις την επιθυμία σου πραγματικότητα φτάνοντας στο σημείο να ισχυρίζεσαι ότι υιοθετούμε κάθε άποψη που αναδημοσιεύουμε. Δεν έχει νόημα να ανοίξω συζήτηση μαζί σου. Συνεχίζεις να ψεύδεσαι ασύστολα … μαζί με ανέκδοτα του τύπου «το παίζεται "ανεξάρτητοι"» λες και δεν βλέπει κάθε αναγνώστης του μπλογκ μας το κείμενο που τον καλωσορίζει όταν επισκέπτεται τον ιστότοπο μας.

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2012 στις 3:14 μ.μ.

..δεν είδα να παίρνεται αποστάσεις απο αυτά τα άρθρα..και δεύτερον, προφανώς εσείς επιλέγετε να αναδημοσιεύσετε τα συγκεκριμένα και όχι κάποια άλλα. Μιλάω για κομματική στράτευση- αυτήν βλέπω άλλωστε να έχετε σε προτεραιότητα. Έχω μάθει να σέβομαι αυτούς που λένε ξεκάθαρα την αποψη τους και δεν προσπαθούν να την προωθήσουν πλαγίως. Υπο αυτούς τους όρους, προφανώς δεν έχει νόημα περαιτέρω συζήτηση..

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2012 στις 6:40 μ.μ.

το κκε νομιζω πως ηρθε η ωρα να αλλαξει τιο τροπ δρασης του!δεν ειναι δυνατον να χλευαζει τις λαικες συνελευσεις και το συνταγμα ως απολιτικα,να περιφρουρει τη βουλη μαζι με τα ματ,να μην αφηνει το κοσμο να δειξει την αλληλεγγυη του στους απεργους της χαλυβουργιας,να μην ασχολειται με τους ναζι τοσο καιρο που μαχαιρωνουν αγνιστες και μεταναστες,να μην εχει συγκρουστει εδω και χρονια με το κρατος και ποσα ακομα ρε παιδια!ολα αυτα και πολλα ακομα τα πληρωνει τωρα και οπως φαινεται για πολυ καιρο αοκμα!αν και αναρχικος λυπαμαι για αυτη την σταση του σε τοσο κρισιμες καταστασεις.χρειαζομαστε ολη την αριστερα στο δρομο αλλιως θα μας λιωσουν τα αφεντικα και το κρατος!ή γουρουνι ή ανθρωπος!

17 Μαΐου 2012 στις 10:25 μ.μ.

Προς φανατικούς ΚΚΕδες

Αφού το ΚΚΕ λέει πάντα την αλήθεια στον λαό, γιατί δεν βγαίνει να πει ότι παλεύει για τη ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ; Από τα λίγα μαρξιστικά που γνωρίζω οι όροι "λαϊκή εξουσία" και "λαϊκή οικονομία" δεν υφίστανται σαν πολιτικοί όροι.

με σεβασμό για τους κομμουνιστές που έχουν δώσει τη ζωή τους για τα ιδανικά τους,
Μάρκομ Ξ

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2012 στις 11:51 π.μ.

Γιωργος Ρ.

Αν το 8,5% είναι ήττα-δε λέω οτι είναι υπέροχο φυσικά- τοτε το 46% στα δεξια ακροδεξιακαι φασιστικα κόμματα σε σχέση με το 39% του 2009 τίνος ήττα ειναι;Γιατι άλλο να δινουμε κουράγιο στο λαό κι άλλο να χαιδεύουμε αυτιά. Η τηλεόραση κραταει τα ινια και μεις εδω μιλάμε για την ήττα του ΚΚΕ; Ολες οι εναλλακτικες που προτεινε το σύστημα για να μαλακώσει η άρνηση στο δικομματισμό πέρασαν θριαμβευτικά, ενω ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε καθαρά πισω απο τα όσα έλεγε κι έκανε ΣΤΡΟΦΗ ΕΝΤΕΛΩς ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ και πριν κι ακόμη περισσότερο τωρα.Ακόμη και το σφυροδρεπανο της καημενης της ΚΟΕ το εσβησε η ΑΥΓΗ μην τρομαξει τους συντηρητικούς ψηφοφόρους του. Εγω δεν πανηγυριζω γι αυτό. Αντε να κανεις βημα μπροστα μετά.Οσο για τους τριγμους στο ΚΚΕ , αν ευοδωθουν οι ελπιδες των "εξυπνων" που αγωνιούν-λεμε τωρα- το διπολο "σεχταρισμός"(ΣΚΛΗΡΕς ΘΕΣΕΙς)-οππορτουνισμός πιθανότατα να δωσει συντηρητική διέξοδο στην όποια ρηξη.Αυτο θέλουν; Ενα ΚΚΕ αδυναμο που μπορει να υποχωρήσει για να αποκτησει προσβαση στη χαμενη μαζα που ειναι συντηρητική;
Ωραιοι αριστεροι και κομμουνιστες! Τοση εξωφρενικη σημασια εχουν λοιπον τα νουμερα των εκλογων για τους "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕς";

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2012 στις 1:51 μ.μ.

Μάρκομ Ξ
Ελα τωρα,για δικτατοριες θα μιλαμε? Προχωρα εσυ δημοκρατικα με τον Συριζα να εκδημοκρατησεις τον καπιταλισμο και ασε στην ισυχια του το ...ρεφορμιστικο ΚΚΕ που εγκατεληψε τον Μαρξ.
Εξαλου....πεδιον δοξης λαμπρο στον Αλεξη να εφαρμοσει τον ..μαρξισμο με τον Αρσενη!

18 Μαΐου 2012 στις 5:44 μ.μ.

Το ΚΚΕ έχει κολλήσει για πολλά χρόνια στα ίδια ποσοστά και θα το ψηφίζουν συνέχεια οι ίδιοι άνθρωποι όσο μένει κολλημένο κι όσο συνεχίζει να πιστεύει σε ένα σύστημα που έχει αποτύχει και που δεν είχε καμμία απολύτως σχέση με σοσιαλισμό,δημοκρατία και ελευθερία.Και μόνο το γεγονός οτι το ΚΚΕ έμεινε στάσιμο όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχασαν 3.500,000 ψηφοφόρους τα λέει όλα.Λέει δηλαδή οτι αφού το ''κόμμα του λαού'' δεν ανέβηκε τώρα,δεν πρόκειται να ανέβει ποτέ.
Όσο για τα παραμύθια που μας πουλάνε για λαική εξουσία και λαική οικονομία,τα ακούμε βερεσέ.Ας παραδεχθούν πρώτα δημόσια οτι λαική εξουσία και οικονομία δεν υπήρχαν στα καθεστώτα που ακόμα λατρεύουν,για να τους πιστέψουμε οτι όντως έχουν αλλάξει μυαλά.

Ανώνυμος
18 Μαΐου 2012 στις 8:40 μ.μ.

Ελα μου βρε spyros xypolopoulos
τα είπαμε και προεκλογικά αμαν πια τσιμπούρι μας γίνατε αφου τα βρήκατε
και με την Κουμουνδούρου για σοσιαλισμούς θα μιλάμε τωρα ?
Κάτσε μέτρα ψήφους εσυ...

19 Μαΐου 2012 στις 3:04 π.μ.

Aνώνυμε των 8,40
Και όλοι εσείς οι φίλοι του ΚΚΕ
Σταματήστε να μονοπωλείτε τον σοσιαλισμό και τον μαρξισμό.
Είστε οι τελευταίοι που δικαιούστε να μιλάτε για αυτά τα πράγματα.
Το κόμμα σας θαυμάζει ακόμα τον Στάλιν,που σκότωσε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ανθρώπους
Σκότωσε ανθρώπους που ήταν πιό μαρξιστές απο αυτόν,μόνο και μόνο επειδή διαφωνούσαν μαζί του.
Υποστηρίζετε ένα σύστημα,το οποίο δεν κατάργησε τα αφεντικά,απλά τα αντικατέστησε με άλλα.
Ένα σύστημα,όπου η κομματική χούντα αποφάσιζε για τα πάντα κι ο λαός ήταν πάντα στη γωνία.
Την Κουμουνδούρου και την σοσιαλδημοκρατία δεν την στηρίζουμε εμείς αλλά εσείς με την ιδεολογική σας ανυπαρξία.
Κοιτάξτε τώρα μην σας περάσει και η Χρυσή Αυγή γιατί θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.
Κι αφήστε μας εμάς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Εμείς είμαστε ένα νέο κόμμα και τριπλασιάσαμε τις δυνάμεις μας κι εσείς είστε το μόνο αντιμνημονιακό κόμμα που έμεινε κολλημένο στα ποσοστα του.
Είστε ένα κόμμα 75 χρόνια μαλ...ες,να σας το πω κι έτσι και σας πέρασε ένα κόμμα 1 μήνα,αυτό του Καμμένου.

Ανώνυμος
19 Μαΐου 2012 στις 5:25 π.μ.

Η εκτίμησή μου είναι ότι το διαπροσωπικό μίσος της ηγεσίας του Περισσού με τις άλλες ηγεσίες της Αριστεράς ξεπέρασε κάθε όριο. Όποια προσπάθεια κι αν γίνει θα είναι ατελέσφορη. Δε θα παραδεχτούν την ήττα τους οι υποστηριχτές της σεχταριστικής πολιτικής τακτικής.Είναι ματαιοπονία κάθε προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μόνη ελπίδα ο ενδοΚΚΕ διάλογος να πάρει διαστάσεις και να γίνει πλειοψηφία η καταστατική πρόβλεψη περί συνεργασιών ώστε να ξεπεραστεί η στρεβλή ερμηνεία και αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Ανώνυμος
20 Μαΐου 2012 στις 4:32 π.μ.

εγώ πάλι βλέπω τριγμούς στην Ανταρσύα...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger