Home » , » Το νέο ΕΑΜ των Καζάκη-Παπαθεμελή και η συγνώμη του Δ. Πατέλη

Το νέο ΕΑΜ των Καζάκη-Παπαθεμελή και η συγνώμη του Δ. Πατέλη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 2 Μαΐου 2012 | 3:13 π.μ.

Τελικά υπήρχε, μας ενημερώνει ο Δ. Πατέλης, συζήτηση του Καζάκη με τον Καμμένο για κοινή εκλογική κάθοδο. Πάντα σύμφωνα με το μέχρι πρότινος στέλεχος του ΕΠΑΜ, υπήρχαν και μια σειρά άλλες στάσεις και συμπεριφορές που καταδεικνύουν μια ιδιαίτερα προβληματική πολιτική φυσιογνωμία, άσχετη, ξένη και εχθρική με τα ήθη και τις αντιλήψεις της Αριστεράς και του κινήματος.

Συνολικότερα άλλωστε το προσωποκεντρικό πολιτικό μόρφωμα του ΕΠΑΜ ποτέ δεν δήλωσε ότι ανήκει στην Αριστερά, παρ’ ότι η Αριστερά της διαγραφής του χρέους, της εθνικοποίησης των τραπεζών, της δυαδικής εξουσίας και των αντιφατικών κυβερνήσεων είδε στο πρόσωπο του εκλεκτού οικονομολόγου των ΜΜΕ Δ. Καζάκη τον Ελληνα Τσάβες. Ακόμη και όταν με τη χαρακτηριστική του προβοκατορολογία ο Δ. Καζάκης έβριζε ελεεινά το Βαθύ Κόκκινο (που τελικά, όπως φάνηκε, είχε δίκιο) και όποιον άλλον τολμούσε να τον αμφισβητήσει, ακόμη και το «Πριν» για ένα μονόστηλο που ήπια κριτίκαρε το κάλεσμα του ΕΠΑΜ σε παπάδες και ένστολους, οι της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς σφύριζαν αδιάφορα. Τα χειρότερα άλλωστε όλος ο χυλός των αντικαπιταλιστών–αντιεξουσιαστών με τους ειδικούς τα είχαν πράξει μήνες πριν στις πλατείες με την αποδοχή και στήριξη της απαγόρευσης κάθε αριστερής φωνής και έκφρασης.

Σίγουρα ο Καμμένος και οι «Ανεξάρτητοι» Ελληνες χρωστάνε πολλά όχι μόνο στον Καζάκη, που λίγα καθώς φαίνεται τους χωρίζουν, μα πολύ περισσότερο στην οπορτουνιστική και άθλια στάση των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η απολίτικη και ουσιαστικά κενή ταμπέλα των αντιμνημονιακών αξιοποιείται σήμερα αφορολόγητα από τον Κουβέλη μέχρι τη Χρυσή Αυγή την ίδια ώρα που χάριν των μεγάλων στόχων, των ανατροπών τάχα, κάποιοι αρνήθηκαν συστηματικά την κοινή δράση της Αριστεράς προκειμένου να ευνοηθούν πολιτικά οι σπουδαίες λαϊκές αντιστάσεις.

Στη συζήτηση περί διαγραφής ή κουρέματος του χρέους, που την έκανε τελικά το σύστημα χωρίς να αξιοποιήσει καμιά Ε.Λ.Ε. των αντικαπιταλιστών, ο Δ. Καζάκης ήταν αποδεχτός σ’ όλο τον πολιτικό χυλό που αναφέραμε σαν αδιαμφισβήτητος αναλυτής και σωτήρας.

Σ’ ένα τέτοιο πλαίσιο ο (ειδικός και αυτός μάλιστα επί της επαναστατικής θεωρίας) Δ. Πατέλης κάθε άλλο παρά ένιωθε άβολα μ’ αυτά που ο ίδιος έβλεπε μέσα στο ΕΠΑΜ μέχρι προσφάτως. Τώρα ζητάει συγνώμη από το κίνημα με ένα κείμενο 4.200 λέξεων στο οποίο δεν τολμάει ουσιαστικά τη στοιχειώδη αυτοκριτική που απαιτείται για το μέγεθος του οπορτουνισμού, της πολιτικής αφέλειας ή ό,τι τέλος πάντων τον οδήγησε να στηρίξει και μάλιστα μαχητικά το νέο ΕΑΜ (!) του Καζάκη που συγκροτήθηκε τελικά με τον Παπαθεμελή.

Ο Δ. Πατέλης για όσους τον γνωρίζουν είναι ένας ευγενικός άνθρωπος, όμως η πολιτική του συμπεριφορά ιδιαίτερα με την περίπτωση του ΕΠΑΜ έγινε άκρως προβληματική, πέρα από τις έτσι κι αλλιώς σοβαρές πολιτικές διαφωνίες μας. Γιατί σίγουρα και στον οπορτουνισμό και στην πολιτική αφέλεια υπάρχουν όρια, που ο Δ. Πατέλης αυτή τη φορά τα ξεπέρασε κατά πολύ. Το χειρότερο δυστυχώς, με το ΕΠΑΜ του σωτήρα Καζάκη, είναι πως έπρεπε να φτάσει μέχρι τη συνεργασία με τον Παπαθεμελή για να αντιληφθούν οι ούλτρα αντιεθνικιστές, του καθαρού αντικαπιταλισμού, περί τίνος πρόκειται. Να γιατί το «συγνώμη» του Πατέλη είναι αρκετό για να σβηστούν όλα από άλλους του χυλού που δίνουν πλέον μαζί τη μητέρα των μαχών.

Όμως, σε κάθε περίπτωση οι απαντήσεις βρίσκονται μπροστά, στον ανειρήνευτο αγώνα του λαού με το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Στην ουσιαστική κοινή δράση των πραγματικών αριστερών και κάθε τίμιου και προοδευτικού αγωνιστή που θα μπορέσει χωρίς μικρομεγαλισμούς και ευκολίες να ευνοήσει τον εργαζόμενο λαό στη σύγκρουσή του με το σύστημα, που θα πυρακτωθεί χωρίς καμιά πιθανότητα να επιστρέψει στις προηγούμενες ήσυχες εποχές.

Νεκτάριος Κοκολαντωνάκης
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

Γρηγόρης
2 Μαΐου 2012 στις 3:59 π.μ.

"..οι της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς σφύριζαν αδιάφορα.(!) Τα χειρότερα άλλωστε όλος ο χυλός(!) των αντικαπιταλιστών–αντιεξουσιαστών με τους ειδικούς τα είχαν πράξει μήνες πριν στις πλατείες με την αποδοχή και στήριξη της απαγόρευσης(!) κάθε αριστερής φωνής και έκφρασης.

Σίγουρα ο Καμμένος και οι «Ανεξάρτητοι» Ελληνες χρωστάνε πολλά όχι μόνο στον Καζάκη, που λίγα καθώς φαίνεται τους χωρίζουν, μα πολύ περισσότερο(!) στην οπορτουνιστική και άθλια(!) στάση των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η απολίτικη και ουσιαστικά κενή ταμπέλα των αντιμνημονιακών αξιοποιείται σήμερα αφορολόγητα από τον Κουβέλη μέχρι τη Χρυσή Αυγή την ίδια ώρα που χάριν των μεγάλων στόχων, των ανατροπών τάχα, κάποιοι αρνήθηκαν συστηματικά την κοινή δράση της Αριστεράς προκειμένου να ευνοηθούν πολιτικά οι σπουδαίες λαϊκές αντιστάσεις."

Αν δεν κάνω λάθος,μάλλον παιζόταν κάποια συνεργασία ή κάτι τέτοιο,που δεν έκατσε.
Την πίκρα ή και τον θυμό ακόμη,να τα καταλάβω.
Αλλά και τη λάσπη;

Την επόμενη φορά αρθρογράφε να βάλεις από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ έως και τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στο ίδιο κάδρο των "κουφιολόγων αντιμνημονιακών".Θα κάνει πραγματικό πάταγο κι εσύ ίσως καταφέρεις να βγάλεις το άχτι σου..

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2012 στις 5:00 π.μ.

Γρηγόρη, αναγνωρίζω ότι έχεις δίκιο...
Δεν έπρεπε το κείμενο να ταυτίζει συριζα-ανταρσυα.
Ειδικά στο θέμα καμενου, πολυ τραβηγμενο
Λυπάμαι

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2012 στις 6:20 π.μ.

παιδες εχει γινει παρα πολυ κουραστικο αυτο το ξεκατινιασμα, και δεν ενδιαφερει κατα βαση κανεναν. Εποικοδομητικες προτασεις χρειαζομαστε, αν εχετε καταθεστε τες.

Αν οχι, τουλαχιστον μην επιτειθεστε στον καθε Καζακη που αναδειχθηκε ΚΑΙ λογω της δικης σας ανεπαρκειας (Μηπως αυτο ειναι κατα βαση που ποναει?) Με τετοια κειμενα, στον σιγουρο δρομο της ανεπαρκειας και του 1% απευθυνση στην κοινωνια βαδιζετε παντως.

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2012 στις 7:23 π.μ.

Επειδή κάνεις λάθος, άρα δεν υπάρχει "θυμός και πίκρα" οπότε η λάσπη που είναι;
Τον Καζάκη τον περιέφεραν σε όλη την Ελλάδα και τις γειτονιές της Αθήνας ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ ή είναι και αυτό λάθος;
Στις πλατείες έπαιξαν με το αντικομματικό ναι ή όχι; Όταν έγιναν επιθέσεις στο ΚΚΕ(μ-λ) και στο χώρο "Αριστερά στη πλατεία", αργότερα και στο ΣΕΚ και στο Μ-Λ ΚΚΕ αρνήθηκαν να βγάλουν έστω και μια ανακοίνωση καταδίκης ναι ή όχι; Συμμετείχαν σε αυτές μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου ως μέλη αριστερών οργανώσεων που συναπαρτίζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον ΣΥΡΙΖΑ συνεπικουρούμενοι από κάτι τύπους της "πάνω πλατείας" που από κοινού είχαν αναλάβει να περιφρουρήσουν την ...λαϊκή απόφαση απαγόρευσης των κομμάτων ναι ή όχι;

Δημήτρης

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2012 στις 11:15 π.μ.

Γιατί λάσπη; Στο Σύνταγμα όταν χειροδικούσαν και με τα κοπίδια κατέβαζαν τα πανό με αριστερό λόγο (του ΚΚΕ(μ-λ)) μόνο ορισμένοι αναρχικοί αντέδρασαν. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΚ ανέχονταν τέτοιες ενέργειες και είχαν τον Καζάκη στα πάνελ, ενώ οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρακολουθούσαν βουβά στο πλάι.
Άλλο ένα πρόχειρο παράδειγμα. Συζήτηση στην πλατεία Εξαρχείων με ομιλητές Καζάκη και Μαρκέτο. Στο Μαρούσι μέσα στον Μάρτη, αν δεν κάνω λάθος, ακυρώθηκε την τελευταία στιγμή η συζήτηση με Καζάκη και Μαυροειδή.
Μανόλης Α.

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2012 στις 11:27 π.μ.

ημερα το πρωι βγηκε σε πανελ ο Θανος(επωνυμο) υπουργος της 21ης Απριλιου.Μιλουσε σαν εκπροσωπος του ''ΟΧΙ'' .Αυτο ειναι απιστευτο ακομα και για Καζακη! Ξεπερασε τον εαυτο του!

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2012 στις 12:05 μ.μ.

Γράψτε γρήγορα όσα άρθρα μπορείτε κατά του Καζάκη και του ΕΠΑΜ γιατί δεν έμειναν πολλές μέρες.

Νικήτας Αποστόλου
2 Μαΐου 2012 στις 1:28 μ.μ.

Το άρθρο μου θύμησε την γεροντοκόρη που ο ένας μυρίζει ο άλλος βρωμάει και εκείνη τελικά μένει στο ράφι.

Γιάννης Μ.
2 Μαΐου 2012 στις 8:03 μ.μ.

Παλιέ φίλε και γνώριμε Κοκολαντωνάκη,

Η λάσπη και η προβοκάτσια δεν ανήκουν στην πολιτική πρακτική και ηθική αριστεράς. Πολύ περισσότερο δεν είναι αποδεκτές, στις τάξεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Και αυτό γιατί τέτοιες πρακτικές υποκαθιστούν την πολιτική συζήτηση με μαφιόζικες νοοτροπίες, και την δημοκρατία με σταλινικού τύπου ξεκαθαρίσματα λογαριασμών, μεταξύ μηχανισμών. Και επειδή δεν θέλουμε άλλες χαμένες επαναστάσεις, ούτε ονειρευόμαστε μια κοινωνία με Γκούλαγκ, φροντίζουμε να μένουμε μακριά από την μπόχα τέτοιων τοποθετήσεων.

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2012 στις 8:38 μ.μ.

Πόσο κατίνες είσαστε;;;;;Τέτοιον πόλεμο δεν έχετε κάνει ούτε στο ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ,ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,ούτε στον γελοίο Κουβέλη.....Μπράβο σας ,για να βλέπουμε .......

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2012 στις 10:06 μ.μ.

Κλασσικά το μουλού δε μπορεί να κατανοήσει ότι υπάρχει τακτική-στρατηγική,πολιτικά προτάγματα που ξεδιπλώνουν την επαναστατική πολιτική.Η σεχταριστική του λογική ηττήθηκε στη πλατεία και τώρα ο κάθε πικραμένος νομίζει ότι παίρνει ρεβάνς.Το επάμ έβαλε τα γυαλιά σε πολλούς μαρξιστές της κακιάς ώρας και των ιδεοληψιών. Η γρήγορη ανάπτυξη του μήπως σημαίνει ότι η λογική του Ενιαίου Μετώπου έχει βάση ; εξάλλου στα καλύτερα του για γενική πολιτική απεργία μίλαγε,πριν πάρει την εντελώς δεξιά στροφή και το διαλύσει ο Καζάκης στην ουσία.
Υ.Γ Ο Πατέλης είναι κομμουνιστής με κάθε έννοια και όχι απλά ευγενικός άνθρωπος,συμμετείχε στο Επάμ με βάση την ιδρυτική,μετά το συνέδριο αποχώρησε όταν πήρε τη τελική μορφή του. Η τακτική του νέου Εαμ παραμένει σωστή και η μοναδική στη συγκυρία.

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2012 στις 11:19 μ.μ.

MΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΙΝΑΝΕ...ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ ΚΑΤΑ ΚΑΖΑΚΗ ΕΠΑΜ? Γιατι?
Ξεχάσαμε οτι αλλο βαρκιζα αλλο να βαζεις το παπαθεμελη ακομα κ τον διάολο κατω απο τα προταγματα σου?

ΜΕΙΝΕΤΕ 10 ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ...ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΣΑς...

ΕΠΑΜ! ΩΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ! ΚΟΜΠΛΕΞΑΡΕΣ!

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2012 στις 1:06 π.μ.

Πέρα από αφορισμούς, σταλινολογίες και παχιά λόγια κάτι επί της τοποθέτησης που λέει συγκεκριμένα πράγματα έχετε να πείτε, με λίγα λόγια μπορείτε να τα διαψεύσετε αυτά που λέγονται;

Δημήτρης

3 Μαΐου 2012 στις 8:08 μ.μ.

Τι να διαψεύσουν μωρέ?
:Αφού οι άνθρωποι έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου.
Ένας είναι ο Αλλάχ και ο Καζάκης ο Προφήτης του.
Για δέσιμο είναι οι περισσότεροι.
Μετά το 0,8% την Δευτέρα θα αυτοκτονήσουν οι μισοί..

9 Μαΐου 2012 στις 1:12 π.μ.

Με την ασφάλεια του εκλογικού αποτελέσματος. Είδα την απήχηση του ΕΠΑΜ + του χρισταινορθόδοξου Μακεδονομάχου Παπαθεμελή και ... σκιάχτηκα

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger