Home » , » Στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Από mitsos175 , Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 | 10:23 μ.μ.

Η λύση για το σύστημα είναι προφανής. Τα μαξιλάρια. Τα δήθεν αντμνημονιακά κόμματα, οι δούρειοι ίπποι του καπιταλισμού. Είναι στη μόδα η πρόταση, μετά την αποτυχία να βάλουν στο χέρι το ΣΥΡΙΖΑ, να βγει ο Φώτης πρωθυπουργός. Να δώσουν στήριξη στη ΔΗΜΑΡ ώστε να κάνει το δήθεν αριστερό της πρόγραμμα. Μέσα στα πλαίσια του μνημονίου βεβαίως, βεβαίως. Θα το βαπτίσουν «παραμονή στο ευρώ» και θα το δώσουν στα ζωντόβολα που τους πιστεύουν.

Μπορεί να κλείσουν και το μάτι σε κάνα δυο αποστάτες  για να πάρουν την πλειοψηφία. Εφιάλτες υπάρχουν. Το κάνανε και το 1965.

Υπάρχει ένα «μικρό» πρόβλημα. Η θέληση και η αντίδραση του λαού. Θα πέσει φάπα. Ο Φώτης δεν είναι χαζός, το ξέρει. Είδε τι έπαθε ο Λαγός και ξέρει ότι αν το κάνει δε θα βγει απλά εκτός βουλής. Θα γίνει λαομίσητος. Επειδή πιστεύω ότι τον ξέρω, είναι πολύ έξυπνος για να γίνει αυτόχειρας τώρα.

Ο μηχανισμός έχει κινητοποιηθεί. Ετοιμαστείτε για νέες μάχες. Η προπαγάνδα θα οργιάσει. Θα κάνανε κυβέρνηση ακόμα και με μερικούς χρυσαυγίτες, αν ο Μιχαλολιάκος δεν τους ήλεγχε απόλυτα.  

Η ΝΔ δεν πρόκειται να πάρει ψήφους από τη Ντόρα. Ειπώθηκαν και γίνανε πράγματα που δεν ξεχνιούνται. Από το Μάνο και κάποιους μικρούς, μπορεί να πάρει ελάχιστους. Α και από τον Καρατζαφέρη. Ο τελευταίος έχει τύχη. Υπό κανονικές συνθήκες θα ικέτευε επιστροφή. Τώρα όμως, ξέρει ότι το 3% είναι κρισιμότατο. Ο Στεφανόπουλος τόσο είχε και έγινε Πρόεδρος. Όμως το μνημονιακό μέτωπο είναι μειοψηφία. Θα διώξει επίσης οπαδούς, μια εμμονή στο μνημόνιο. Τα πράγματα δεν είναι καλά για αυτούς και στη Συγγρού το ξέρουν.

Ο Καμμένος όταν λέει «ούτε νεκρός» το εννοεί. Γιατί απλά δε θέλει να πεθάνει πολιτικά. Δε θα συνεργαστεί. Αντίθετα θα παρουσιαστεί ως διεκδικητής στην κούρσα διαδοχής, που έχει ξεκινήσει ανεπίσημα. Μπορεί μάλιστα, να πάρει και παραπάνω, εφόσον η αυτοδυναμία είναι άπιαστο όνειρο για τη ΝΔ. Ίσως υπάρξει και ανακατάταξη, εξαρτάται. Φυσικά, χωρίς μνημόνιο δεν γίνεται μέσα στον καπιταλισμό. 

Το ΠΑΣΟΚ τελείωσε. Με Βενιζέλο, θα βρεθεί εκτός βουλής. Κατάντησε τσόντα της ΝΔ! Αυτό εξοργίζει τους πράσινους και δικαίως. Ιδιαίτερα, όταν δεν υπάρχει άλλη πολιτική πρόταση. Ο Βενιζέλος ρίχνει την αυλαία. Ακόμα και να αμφισβητηθεί από το Λοβέρδο ή άλλον, δεν αλλάζει κάτι. Μαζί το ψηφίσανε.  

 Δε σας είπε κανείς, ηγεσίες των διαφόρων κοινωνικών εταίρων, να δώσετε ψήφο εμπιστοσύνης. Τις προτάσεις σας ζήτησε ο Τσίπρας. Έχετε; Είναι η πρώτη φορά που αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και πιθανός πρωθυπουργός, κάνει αυτή την κίνηση.  Δε θα χάνατε τίποτα, να λέγατε στον Αλέξη ότι «οι εργαζόμενοι έχουν αυτά τα προβλήματα, και στις προγραμματικές σας δηλώσεις, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη κάποια πράγματα». Αλλά…

Τα φίδια τώρα. Είναι επικίνδυνοι. Ο φύρερ τους δεν είναι μόνος με τα ασπόνδυλα. Πάρα πολλοί γνωστοί του, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ήταν συνεργάτες με τη χούντα του Παπαδόπουλου. Τα απομεινάρια της ΕΠΕΝ ξέρουν ότι θα ξεφουσκώσουν αμέσως, αν δείξουν από τώρα την πλήρη αφοσίωση στο σύστημα.

Ο Χίτλερ κάνει ντόρο. Θα προσπαθήσει να κρύψει τις αληθινές προθέσεις. Θα γκαρίξει δήθεν προς τους δημοσιοκάφρους, θα ρίξει κανα δυο πυροτεχνήματα. Στόχος του: να ενσωματωθεί μετά, με όσο το δυνατό καλύτερα ανταλλάγματα.

Τα νέα από το αντίπαλο στρατόπεδο είναι ενθαρρυντικά. Αλλά υπάρχει ο κρατικός και ο παρακρατικός μηχανισμός. Υπάρχουν τα κανάλια, τραυματισμένα αλλά επικίνδυνα.

Μια νέα μεγάλη μάχη αρχίζει. Θα συρθούν χωρίς να θέλουν σε αναμέτρηση με ευνοικούς για μας όρους. Η Αριστερά ας είναι έτοιμη για το νέο μεγάλο άλμα. Αν νικήσουμε τώρα, πράγμα πολύ πιθανό, θα γράψουμε ιστορία. Ο αγώνας συνεχίζεται δριμύτερος και όχι μόνο στην κάλπη. Παντού. Εμπρός για τη νέα νίκη.  

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 5 σχόλια

9 Μαΐου 2012 στις 10:36 μ.μ.

α) Μα καλά, κανείς δε βλέπει ότι ο Τσίπρας είναι εντολοδόχος ενός ποσοστού των ψηφοφόρων και πρέπει να κινείται μόνο βάση αυτής της εντολής; Δε θέλουν να δουν ότι οι πολίτες δεν ψήφισαν Τσίπρα για να μην βγουν οι ΝΔΣΟΚ; Γιατί λοιπόν τον κατηγορούν που ακούει το 70+% των Ελλήνων ψηφοφόρων και υπακούει στην εντολή του 17% τους που τον υπερψήφισε με συγκεκριμένη ατζέντα;

β) Η Συγγρού θέλει την ενιαία κεντροαριστερά, η Ντόρα και ο Μάνος που λοιδορούνταν τη θέλουν;
Πώς θα ταυτίσουν την πολεμική που του έκαναν λίγες μέρες πριν (τον κακό δικομματισμό που μας έφερε σε πτώχευση και τον άχρηστο δικομματισμό που δε κοιτά το λαό ή δεν προχωρά τα μέτρα) και τον εθνικιστικό κι ακροδεξιό λόγο του Σαμαρά και του Δικτύου 21 με τις αξίες του φιλελευθερισμού; Ο Μάνος και η Ντόρα μόνοι τους έχτισαν δύο κόμματα ψηφοδέλτιο το ψηφοδέλτιο. Ειδικά ο Μάνος κινούνταν εδώ και χρόνια. Τώρα θα συρθεί πίσω από το Σαμαρά; Επικοινωνιακές σπασμωδικές κινήσεις, νομίζω.

Σύντομα σχόλιά μου εξ αντιγραφής εκ του φατσοβιβλίου. Συμφωνώ απολύτως με το κείμενο.

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2012 στις 11:45 μ.μ.

To κωλοσφίξιμο που τους έχει πιάσει για σχηματισμό άμεσα κυβέρνησης οφείλεται και σε δυό άμεσες υποχρεώσεις (όπως δήλωσαν και διάφοροι καθηγητές - παπαγαλάκια στα κανάλια σε συνεργασία με τους έγκριτους δημοσιογράφους):
α) Την αποπληρωμή μέρους του δανείου σε ομόλογα Αγγλικού δικαίου που λήγουν και
β) Την ολοκλήρωση του πακέτου μετακίνησης των 18 δισ στις τράπεζες

10 Μαΐου 2012 στις 2:57 π.μ.

ο Φώτης Πασοκούβελης σίγουρα δεν είναι χαζός αλλά είναι και άνθρωπος του συστήματος και όλοι ξέρουμε οτι είναι τόσο αριστερός όσο και ο Μιχαλολιάκος.Δεν ξέρω αλλά κάτι μου λέει οτι θα τα βρει με Σαμαρά και Βενιζέλο και θα έχουμε ''σταθερή κυβέρνηση'' που χρειάζεται ο τόπος,όπου τόπος βλέπε σύστημα,και προπάντων με συμμετοχή της αριστεράς,οπότε θα είναι όλοι ευχαριστημένοι,για να προχωρήσουν και οι μεταρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος,το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου,απολύσεις ΄χαραμοφάηδων δημόσιων υπάλληλων,πάταξη των λαθρομεταναστών,νέα μέτρα τον Ιούνη,γιατί πρέπει να σεβαστούμε και τις υπογραφές μας και φυσικά παραμονή στην στοργική μητρική αγκαλιά της ΕΕ,πράγματα στα οποία συμφωνεί σε όλα ο αριστερός Φώτης.Μην αποκλείετε μάλιστα να τον δούμε και αρχηγό του νέου ΠΑΣΟΚ που πάει να δημιουργηθεί,γιατί το παληό έχει πεθάνει οριστικά.Συζητάνε στο ΠΑΣΟΚ να αλλάξουν το όνομα τους.Σε αυτό λοιπόν το νέο κόμμα θα ενωθεί κι ο Φώτης με την ΔΗΜΑΡ και φυσικά την αρχηγία θα την πάρει ο Φώτης κι όχι ο Βενιζέλος με το αμαρτωλό πασοκικό παρελθόν.Κί έτσι με το νέο κόμμα της η σοσιαλδημοκρατία θα συνεχίσει να λειτουργεί και μάλιστα σε πιο αριστερή κατεύθυνση με τον Φώτη στο τιμόνι σαν εγγύηση.
Άλλωστε και ο κεντρώος Μητσοτάκης μετά την αποστασία του,πήγε λίγο πιό δεξιά μετά στη ΝΔ,να μην πάει κι ο Φώτης λίγο πιο δεξιά,όταν μάλιστα το σύστημα θα τον παρασημοφορήσει για την ανδραγαθία του αυτή με την αρχηγία του ''κεντροαριστερού'' σοσιαλδημοκρατικού χώρου?
΄Οπότε μην ανησυχείτε,σύντροφοι,ο Φώτης είναι όντως πολύ έξυπνος και το πολιτικό του μέλλον είναι εξασφαλισμένο,για να μην πω και το οικονομικό του καθότι είναι πολλά τα συμφέροντα που παίζονται κι όλο και κάτι μπορεί να πάρει κάτω απο το τραπέζι.Ο Φώτης είναι ένας απο τους γνωστούς λαγούς,που βγάζει απο το καπέλο του το σύστημα,οταν έχει πρόβλημα όπως το 65 με τον Μητσοτάκη,ένας από τους γνωστούς μπαλαντέρ,που κολλάνε παντού στο άθλιο πολιτικό κουμκάν της αστικής ''δημοκρατίας΄΄.
Ξυπνήστε,ρε,όσοι πιστεύετε οτι με τις εκλογές θα γίνει καλύτερος ο κόσμος.Αν μπορούσαν οι εκλογές να κάνουν τον κόσμο καλύτερο,θα τις είχαν απαγορεύσει.Δεν είμαι Χρυσαυγίτης αλλά πολύ θα το φχαριστηθώ να πλακώσουν στις μπούφλες οι Χρυσαυγίτες της βουλής αριστερούς τύπου Κουβέλη μέσα στο ''ναο της δημοκρατίας''.Το λέω αυτό και το εννοώ και ας με πουν φασίστα τιποτα δημοκράτες και αριστεροί του κ...

Γρηγόρης
10 Μαΐου 2012 στις 5:47 μ.μ.

Φίλε/σύντροφε Σπύρο Ξυλόπουλε
(που συχνά-πυκνά συμφωνώ στα σχόλιά σου)

Κατανοητή η οργή σου απέναντι στις μαριονέτες του αστικού κοινοβουλίου και τους πρακτορίσκους των αστικών συμφερόντων.Όμως θέλει μεγάλη προσοχή ως προς το τί μηνύματα στέλνουμε στη νεολαία,τους άνεργους,την εργατική τάξη.Και να μην ξεχνάμε ότι το νεοναζιστικό κίνημα είναι ένα από τα τελευταία(;) χαρτιά που παίζει η αστική τάξη,καθώς στριμώχνεται σιγά-σιγά στη γωνία και επιλέγει όλο και πιο επικίνδυνες λύσεις.
Το να "πλακώσουν οι χρυσαυγίτες τους αστούς πολιτικούς" χύνει νερό στο μύλο της ναζιστικής προπαγάνδας,και στέλνει κι άλλους απογοητευμένους μικροαστούς και άνεργη νεολαία στην αγκαλιά τους.Επιβεβαιώνει το μύθο που με τόσο κόπο χτίζουν τα χρυσαύγουλα,ότι "εμπιστευθείτε μας κι'εμείς θα ξεβρωμίσουμε τη χώρα".Αντιθέτως πρέπει το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα της χώρας,να ΤΣΑΚΙΣΕΙ σε κάθε δρόμο και κάθε γειτονιά,τους φασιστικούς πυρήνες και τις ομάδες κρούσης τους,που σε συνεργασία με τους μπάτσους προσπαθούν να μας επιβάλλουν την τρομοκρατία τους,και προετοιμάζουν το δρόμο συνταγματικών(;) εκτροπών.

Ένα χρήσιμο ιστορικό παράδειγμα:

Τον Αύγουστο του '17,σημαντικό τμήμα των ρώσσων αστών επικρότησε-υποστήριξε το πραξικόπημα του Κορνίλωφ.Οι μπολσεβίκοι δεν έμειναν ουδέτεροι για να δουν τον υποψήφιο δικτάτορα να "δέρνει" τους αστούς πολιτικούς.Άκουσαν το καμπανάκι,κατάλαβαν πως το εργατικό κίνημα ήταν ο πραγματικός στόχος τού στρατηγού,και με κάθε στρατιωτικό όπλο και μέσο που διέθεταν(σιδηροδρομικοί,τηλεγραφητές,κ.α.) εξουδετέρωσαν τον στρατό του Κορνίλωφ μπροστά στις πύλες της Πετρούπολης.Το τί ακολούθησε τον Οκτώβρη,με την αστική τάξη πελαγωμένη και ασυντόνιστη,είναι γνωστό τοις πάσι.

Για να το πω "προκλητικά",προτιμώ χίλιες φορές (για συμβολικούς λόγους) να φάει ξύλο ο Μιχαλολιάκος μέσα στη βουλή,κι ας του το δώσει όποιος γουστάρει,παρά το αντίθετο.

Και σε πρακτικό και πολιτικό επίπεδο,εμείς να ξεδοντιάσουμε τους ναζήδες σε δρόμους και γειτονιές,ανακτώντας τον έλεγχο,ακόμη και εκεί που προσωρινά τον χάσαμε(Αγιος Παντελεήμονας).

-Σύντροφοι του ΚΚΕ ακούτε;

Φιλικά και για τον κοινό στόχο όλων μας.

11 Μαΐου 2012 στις 2:12 π.μ.

Σύντροφε,Γρηγόρη
Το οτι πολλοί πολιτικοί πρέπει να φάνε ξύλο το θεωρώ σωστό και δεν με ενδιαφέρει ποιός θα τους το δώσει,αρκεί να το φάνε,για να σταματήσουν να νομίζουν οτι έχουν να κάνουν με μαλ....ες.ΚΙ αυτοί οι πολιτικοί δεν είναι αυτοί που διαφωνώ μαζί τους ιδεολογικά αλλά οι υποκριτές που παρουσιάζονται σαν κάτι άλλο απο αυτό που πραγματικά είναι και δηλώνουν αριστεροί με ένα θράσος που με εξοργίζει γιατί υποτιμάει την νοημοσύνη μου ενώ αποδέχονται-και το λένε φανερά-και υπηρετούν το σύστημα.
Κι επειδή η έννοια αριστερά έχει χάσει το νόημα της και ισχύει πιά το είσαι οτι δηλώσεις να θυμίσω οτι η αρχική έννοια της λέξης αριστερός ήταν ο οπαδός του μαρξισμού,σοσιαλισμού-κομμουνισμού δηλαδή.Η λέξη άρχισε να χάνει τη σημασία της απο την εποχή της παρανομίας του ΚΚΕ και τη δημιουργία της ΕΔΑ που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ με συμμετοχή σε αυτήν σοσιαλδημοκρατικού τύπου κομμάτων και προσώπων,όχι μαρξιστών δηλαδή,όπως ο Πασαλίδης,ο Κύρκος και πιο light μελών του ΚΚΕ, όπως ο πρώην βενιζελικός Σαράφης.Η ΕΔΑ δημιουργήθηκε σαν μια προσπάθεια του ΚΚΕ να διατηρήσει ένα νόμιμο σύνδεσμο με τον μαρξιστικό κόσμο στην Ελλάδα αλλά το ΚΚΕ αναγκαστικά και σκόπιμα συμπεριέλαβε στην ΕΔΑ και έδωσε την πλειοψηφία σε σοσιαλδημοκρατικά στοιχεία,για να έχει η ΕΔΑ μια νομιμόφρονα σοσιαλδημοκρατική όψη.
Απο την ΕΔΑ λοιπόν και μετά σφετερίστηκαν και οικειοποιήθηκαν οι σοσιαλδημοκράτες τύπου Κύρκου και οι σημερινοί απόγονοι τους τον τίτλο του αριστερού χωρίς να τους ανήκει.Η έννοια αριστερός συμπεριέλαβε δηλαδή κι όσους ήθελαν ένα καπιταλιστικό κράτος με κοινωνικές ευαισθησίες.Έτσι λοιπόν και το ΠΑΣΟΚ αργότερα αυτοανακυρήχθηκε αριστερό κόμμα και τώρα φτάσαμε στην ΔΗΜΑΡ του Κουβέλη και προβλέπω απο τώρα οτι αυτά τα 2 ''αριστερά κόμματα'' θα ενωθούν για να υπηρετήσουν καλύτερα το σύστημα.
Το να θεωρήσουμε λοιπόν αριστερούς όσους θέλουν απλά ένα κοινωνικό κράτος,με κοινωνική δηλαδή ευαισθησία είναι λάθος.Με αυτή την λογική αριστερός θα ήταν κι ο Μεταξάς γιατί κι αυτός έφτιαξε κοινωνικό κράτος(δημιουργία του ΙΚΑ,οκτάωρο).Και μιας και μιλάμε για Μεταξά,να πω για την Χρυσή Αυγή οτι ο καλύτερος τρόπος να τους αντιμετωπίσουμε,είναι να τους βγάζουν τα ΜΜΕ να μιλάνε για να δει ο κόσμος οτι πρόκειται για ένα κόμμα,που πέρα απο το γραφικό τελετουργικό τους και τα ανούσια λόγια περί των αρχαίων μας προγόνων,είναι μια εκδοχή του καπιταλισμού με στρατιωτικό χιτώνιο.Η πλάκα είναι οτι θαυμάζουν εξίσου τους αρχαίους Ελληνες και το Βυζάντιο,που είναι 2 πολιτισμοί η μέρα με τη νύχτα.Πιστεύω λοιπόν οτι το να τους βγάζουμε στα κανάλια είναι εκτος απο διασκεδαστικό και οτι καλύτερο για να καταλάβουν όσοι τους ψήφισαν τι ψήφισαν.
Θα τελειώσω απλά λέγοντας οτι θεωρώ μεγαλύτερη απειλή για τον λαό αριστερούς τύπου Κουβέλη απο την Χρυσή Αυγή.Ο έρπων,ο κρυφός φασισμός είναι χειρότερος απο τον φανερό.
Και είναι φασισμός για μένα να το παίζεις αριστερός και να μας φέρνεις πάλι να φάμε στη μάπα το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ,που ρημάξανε τον λαό και που τους μαύρισε ο λαός.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger