Home » , » Σε σχέση με τον χτεσινό τραμπουκισμό (2 Βίντεο)

Σε σχέση με τον χτεσινό τραμπουκισμό (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 | 5:02 μ.μ.

 Στα δυο βίντεο που παραθέτουμε ακούμε την Α. Παπαρήγα και τον Α. Τσίπρα να τοποθετούνται για τον ρόλο της ναζιστικής συμμορίας της Χ.Α.
Με την ευκαιρία παραθέτουμε ένα κείμενο που το υπογράφει ο Θ. Λεκάτης από τον σημερινό "Ριζοσπάστη".

Σε σχέση με τον χτεσινό τραμπουκισμό: Βγήκαν στα κεραμίδια διάφοροι που καλά θα έκαναν να σιωπούν. Δείχνουν τον μπαμπούλα, αλλά όχι τι τον γέννησε για να κρύψουν την πραγματική λύση στο πρόβλημα.

Ενας αρθρογράφος στα ΝΕΑ (ο καθηγητής Χατζημπίρος) πρότεινε να ξεχάσει η εργατική τάξη τον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, και να ασχοληθεί με την αισθητική του πράγματος, τις παρεκτροπές που τραυματίζουν τη δημοκρατία, δηλαδή τη δικτατορία των μονοπωλίων.
Δεν μπορεί να πει αυτό που πραγματικά συμβαίνει σ' αυτή τη δημοκρατία, ότι η «Χρυσή Αυγή» είναι δημιούργημά της, δημιούργημα του συστήματος ενάντια στο εργατικό κίνημα, ξεχνά πως όπως στήθηκε το ΛΑ.Ο.Σ. που το απέσυραν όταν εκπλήρωσε την αποστολή του, έτσι στήθηκαν και οι τραμπούκοι του Μιχαλολιάκου.

 Το σημείο συνάντησης όσων εμφανίζουν τη δικτατορία των μονοπωλίων σαν «δημοκρατικό κεκτημένο» είναι ακριβώς η ανάγκη να χτυπηθεί το εργατικό κίνημα. Γι' αυτό και επιμένουν να δείχνουν το ΚΚΕ και τη «Χρυσή Αυγή» ως τα «δύο άκρα» απέναντι στα οποία πρέπει να στηθεί «δημοκρατικό μέτωπο», ρίχνοντας νερό στο μύλο του καπιταλιστή που μια χαρά βολεύεται με «ιμπεριαλιστικές δημοκρατικές λύσεις». Οπως αυτή στις ΗΠΑ που καίει το Αφγανιστάν κι αυτήν που ετοιμάζεται στην Ελλάδα, για να εξασφαλιστεί η παραμονή στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ που πλέον έχει γίνει παγκόσμιος χωροφύλακας του ιμπεριαλισμού. Να, γιατί λέμε έχει να χάσει κι άλλα η εργατική τάξη, αν δε σηκώσει κεφάλι.

 Οι τραμπουκισμοί της «Χρυσής Αυγής», η τρομοκρατία που ασκούν στους χώρους δουλειάς ο Μάνεσης και το σινάφι του, το καθημερινό έγκλημα κατά της ζωής της εργατικής τάξης όπως εκφράζεται αυτές τις μέρες στην ιστορία με τα φάρμακα, με το τσάκισμα των μισθών, με την ανεργία και την αναγγελία ότι επίκειται παύση πληρωμών στις συντάξεις, όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο από ένα ρωμαλέο εργατικό λαϊκό κίνημα που γνωρίζει τον αντίπαλο, ξέρει που να χτυπήσει για να τον τσακίσει. Σ' αυτό το κίνημα, το ΚΚΕ καταθέτει όλες τις δυνάμεις του, γι' αυτό έχει δικαίωμα να ζητά και την εκλογική του ενίσχυση έτσι που να είναι ισχυρότερο το λαϊκό κίνημα.

(Την φώτο την βρήκαμε στο indymedia)




Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
8 Ιουνίου 2012 στις 6:08 μ.μ.

Αξιος ο μισθός σου Γ. Τράγκα
Αντικομμουνιστική χολή έσπευσε να ρίξει χτες ο Γιώργος Τράγκας στο ΣΤΑΡ και στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, με αφορμή την τραμπούκικη επίθεση του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής». Ο Γ. Τράγκας μίλησε για «κόκκινο φασισμό» που έχουμε γνωρίσει στο παρελθόν, όπως είπε, αναφερόμενος στο σοσιαλισμό που γνωρίσαμε.
Είναι ο δημοσιογράφος που έχει αναλάβει εργολαβικά να προωθήσει το ΣΥΡΙΖΑ, που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έχανε ευκαιρία να κατηγορήσει το ΚΚΕ ότι είναι «συστημικό κόμμα» και ότι στηρίζει - τάχα - τα μνημονιακά κόμματα, επειδή το Κόμμα μας ασκεί πολιτική κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ. Με όχημα την «αντιμνημονιακή στάση» ο Γ. Τράγκας παριστάνει τον αντισυστημικό για να προωθήσει με αυτό το προφίλ ακριβώς αυτήν την κυρίαρχη ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, που έχει ήδη κατοχυρωθεί στο νομικό πλαίσιο της ΕΕ: Τη συκοφάντηση του σοσιαλισμού και την ταύτιση του κομμουνισμού με το φασισμό - ναζισμό. Ο στόχος του σαφής: Μέσα από την ταύτιση να ηττηθεί το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα.
Αξιος ο μισθός του!

Τολστόϊ
9 Ιουνίου 2012 στις 4:06 π.μ.

o Tράγκας είναι και γαμώ τους κωμικούς !!

πέρα από αυτό δεν κάνει ούτε....για χέστρα !!

Ανώνυμος
9 Ιουνίου 2012 στις 4:19 μ.μ.

O Τράγκας παίρνει πονηρά περίπου "ίσες αποστάσεις". Από δεξιά δημοσιογραφία, ποιο καλός είναι ο Κύρτσος

Να και τα video

Entertv.gr: Ένταση Τράγκα - Στεφανίδου Α΄

Entertv.gr: Ένταση Τράγκα - Στεφανίδου Β΄

Όσοι "δημοκράτες" επιθυμούν "τις ίσες αποστάσεις",

ας μάθουν ότι έχουν ένα νέο σύμμαχο τον "αντισυστημικό" Τράγκα ο οποίος το 1996 στηριζε Σημίτη, μετά τον Καραμανλή τον ανηψιό, και τώρα τον Τσίπρα.

Ο Τράγκας επίσημα δηλώνει δεξιός, οπαδός της δεξιάς πολιτικής. Και οι "ίσες του αποστάσεις" είναι στην ουσία οι "δεξιές αποστάσεις".

Αυτό ας το καταλάβουν όσοι μικροαστοί δημοκράτες επιμένουν στο 50-50 μόνο και μόνο για να αποφύγουν να πάρουν θέση.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger