Home » , » Πόλεμος μεταξύ Σύριζα-ΜΜΕ

Πόλεμος μεταξύ Σύριζα-ΜΜΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012 | 8:30 μ.μ.

Δεν θα μείνουμε στο γεγονός ότι η καπιταλιστική οικονομική κρίση έχει χτυπήσει και τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια και μια από τις συνέπειες της ήταν και η σημερινή αποχώρηση 21 δημοσιογράφων από το κανάλι της Μεσογείων.
Οι πληροφορίες λένε ότι η εργοδοσία του Mega τους ζήτησε να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις που μείωναν κατά πολύ τις αμοιβές τους, εντατικοποιούσαν την εργασία τους και αυτοί επέλεξαν να αποχωρήσουν.

Θα σταθούμε σε κάτι άλλο. Στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει και συνεχώς εντείνεται, (αν κρίνουμε και από την σημερινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα,όπως και την χολή που έριξαν Πρετεντέρης-Τρέμη σχολιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα του Σύριζα) μεταξύ των καθεστωτικών ΜΜΕ και του Σύριζα.

Είναι χαρακτηριστικό το χθεσινό δημοσίευμα στο «Ποντίκι»:


500 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΧΑΣΟΥΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΗΣ TV


ΣΥΡΙΖΑ - ΜΜΕ: Ο πόλεμος άρχισε


Το «πολεμικό μέτωπο» του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΜΜΕ που, κατά τη γνώμη του, αποτελούν τους «πυλώνες του συστήματος διαπλοκής», θα συνεχιστεί σε όλη την προεκλογική περίοδο, αλλά, όπως λένε στελέχη της Κουμουνδούρου, θα έχει συνέχεια και μετά τις εκλογές, ανεξάρτητα αν ο Αλέξης Τσίπρας είναι επικεφαλής κυβέρνησης συνεργασίας ή της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η εκτίμηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο που εκπορεύεται από ορισμένους μετόχους του Mega με στόχο τη συστηματική παραποίηση των θέσεων τους, εξυπηρετώντας τη στρατηγική της Ν.Δ.». Μάλιστα, ισχυρίζονται ότι ουσιαστικά έχουν εγκαταλείψει τη στήριξη που παρείχαν στον Βενιζέλο και τον «χρησιμοποιούν» τόσο, όσο να μην αποβαίνει εις βάρος της Ν.Δ.

Επίσης, οι γνωρίζοντες λένε ότι στη δεύτερη φάση της σύγκρουσης, μετά τις εκλογές, θα υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες με αναφορές στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να εξεταστούν περιπτώσεις διαπλοκής από συγκεκριμένους βαρόνους του Τύπου, οι οποίοι έχουν εμπλοκές με προμήθειες του Δημοσίου και κρατικές δουλειές, μη συμβατές με το αντικείμενο των ΜΜΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη στρατηγική που ακολουθεί το Mega απέναντι στον Τσίπρα δεν συμφωνούν όλοι οι μέτοχοι του καναλιού. Το θέμα, λοιπόν, είναι ποιος από τους μετόχους σέρνει τον χορό της στήριξης του μνημονίου...

Τα «πεσίματα» του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Παππά (διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Τσίπρα) μέσα από το f/b και το twitter εναντίον συγκεκριμένων ΜΜΕ και της δημοσιογραφίας που ασκούν ήτον η αρχή.
Ακολούθησε η άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από τον Βασίλη Μουλόπουλο, επικεφαλής της πολιτικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τη δημοσιογραφική κάλυψη της διήμερης περιοδείας του Αλέξη Τσίπρα και το περίφημο «Ολανδρέου».

Ο Βασίλης Μουλόπουλος έδωσε το στίγμα της Κουμουνδούρου σχετικά με το πώς κινούνται τα ΜΜΕ στην Ελλάδα: «Πιστεύουμε ότι το κύκλωμα της διαπλοκής είναι το εξής: είναι χρήμα για παραγωγή ενημέρωσης, ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής και πολιτική για παραγωγή χρήματος» ανέφερε. Και συνέχισε λέγοντας ότι «ότι αυτό το κύκλωμα φοβάται μία ενδεχόμενη κυβέρνηση στην οποία θα πρωταγωνιστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» ενώ τόνισε ότι «εμείς λέμε ότι αυτό το κύκλωμα θα το σπάσουμε γιατί θέλουμε υγιή ενημέρωση και υγιή ΜΜΕ». Τέλος, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θέλει ανεξάρτητους δημοσιογράφους με αξιοπρεπείς μισθούς, σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς».

Αναφερόμενος στο θέμα των αδειών των ΜΜΕ ο Βασίλης Μουλόπουλος είπε ότι η περίφημη ψηφιακή τηλεόραση, που θα έπρεπε ήδη να έχει προχωρήσει, δεν έγινε, και υπενθύμισε ότι μέχρι τώρα τα κανάλια λειτουργούν με προσωρινές άδειες, κάτι που και με απόφαση του ΣτΕ είναι παράνομο, όπως παράνομη είναι και η λειτουργία του ΕΣΡ. Παράλληλα, τόνισε ότι ακόμη και το ΔΝΤ μιλάει για την έκδοση κανονικών αδειών, γιατί τα έσοδα από τη χορήγηση των αδειών θα ανέλθουν στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη παρέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος μιλώντας σe ρ/σ του Βόλου δήλωσε ότι είναι τεράστιο το θέμα της κατοχής των δημόσιων συχνοτήτων που εκπέμπουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.
«Είναι δημόσιες αυτές οι συχνότητες, δεν είναι ιδιοκτησίας τους. Πληρώνουν, δεν πληρώνουν; Πώς τις κατέχουνε; Υπάρχουν ασυμβίβαστα; Μπορούν αυτήν τη στιγμή άνθρωποι, οι οποίοι διαμορφώνουν μέσα από την κατοχή μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών την κοινή γνώμη, να εξυπηρετούν και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα» τόνισε ο Πάνος Σκουρλέτης.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
2 Αυγούστου 2012 στις 12:52 π.μ.

ΑΦΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΥΟΘΕΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΟΧΤΑΠΟΔΟ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ
'ΠΡΩΤΟΚΟΛΟΥ"ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε. ΤΟΥΣ ΟΠΟΣ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ PANEL ΤΟΥΣ.ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΥΜΑΡΜΕΝΗΣ ΤΟΥ.....ΕΚ ΧΑΝΙΩΝ ΟΓΡΑΦΩΝ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger