Home » , » Αντιπαράθεση ΚΚΕ _Σύριζα (Βίντεο)

Αντιπαράθεση ΚΚΕ _Σύριζα (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 | 9:10 μ.μ.

Καινούργιο μέτωπο αντιπαράθεσης μεταξύ ΚΚΕ και Σύριζα ξεκίνησε σήμερα με αφορμή την συνέντευξη του Α. Τσίπρα στην «Αυγή της Κυριακής» στην οποία σημείωνε μεταξύ άλλων ότι «η ηγεσία του ΚΚΕ δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την ιστορική ευθύνη για την ανάγκη συγκρότησης κυβέρνησης της αριστεράς».

Το κόμμα του Περισσού με ανακοίνωση του απάντησε ότι: «Το ΚΚΕ ανταποκρίνεται στην ιστορική του ευθύνη σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης και αυτό ακριβώς ενοχλεί και τον Α. Τσίπρα. Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρει πολλούς συνεργαζόμενους, τον Κίμωνα Κουλούρη, τη Λούκα Κατσέλη, τον Αν. Κοτσακά, τον Γ. Ραυτόπουλο και τόσους ακόμα εργατοπατέρες του ΠΑΣΟΚ, με τους οποίους προχωράει αγκαλιά υπό τα χειροκροτήματα των αστικών δυνάμεων που τους στηρίζουν».

Η ανταπάντηση ήρθε από την Κουμουνδούρου που ζήτησε: «Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ θα πρέπει να τοποθετηθεί ξεκάθαρα αν της είναι αδιάφορο ποια κυβέρνηση θα υπάρχει την επόμενη των εκλογών».

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 15 σχόλια

Ανώνυμος
10 Ιουνίου 2012 στις 9:24 μ.μ.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Π.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΑ!http://www.prin.gr/2012/06/ppapacon.html#more

Ανώνυμος
10 Ιουνίου 2012 στις 10:25 μ.μ.

ΜΗ ΜΟΥ ΤΟ ΧΑΛΑΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ! ΤΕΛΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗ ΟΤΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΣΤΟ ΣΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ

Τολστόϊ
10 Ιουνίου 2012 στις 11:27 μ.μ.

συζυγικά καυγαδάκια....

εμείς πάντως τα ΠΑΙΔΙΑ θα ΕΝΩΘΟΥΜΕ !!
οι οικογένεια είναι ΔΙΚΗ μας.

αυτοί ας κάνουν ότι θέλουν!!

Μάρκομ Ξ
11 Ιουνίου 2012 στις 12:51 π.μ.

Ρε σύντροφοι, τι ασχολείστε με τον "χρεοκοπημένο" ΣΥΡΙΖΑ που γίνεται σιγά σιγά ΠΑΣΟΚ;
Έχετε δουλειά να ετοιμάσετε την επανάσταση που θα έρθει μοιραία όποια κυβέρνηση και να βγει στις 17... Έτσι, νομοτελειακά, όπως άλλωστε λέει και η θεωρία (λέμε τώρα!)
Μην σπαταλάτε χρόνο για να πείσετε τον κόσμο να μην ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς δεν λέτε ότι όποιος και να βγει αργά ή γρήγορα ο λαός θα ξεσηκωθεί και θα κατακτήσει την εξουσία;
Άντε λοιπόν, ετοιμάστε τον λαό σαν άριστοι καθοδηγητές που είστε (όπως άλλωστε τα έχετε καταφέρει τόσο αποτελεσματικά τόσα χρόνια) και αφήστε όλους εμάς στις αυταπάτες μας...

11 Ιουνίου 2012 στις 11:23 π.μ.

@Μάρκομ Ξ :
Ασχολούμαστε με το μεταΠΑΣΟΚ για τον ίδιο ακριβώς λόγο που ασχολούμαστε πριν και με το original.
Οσο για την προλεταριακή επανάσταση που νομοτελειακά θα έρθει, θα προτιμούσαμε να μην προηγηθούν αυτής, καμμία 20αριά χρόνια φασισμού και σφαγών.
Εσύ τώρα μπορείς με την ησυχία σου, να ανασυγκρωτήσεις το εργατικό κίνημα παρέα με τον Ραυτόπουλο και με καθοδηγητικό όργανο την Αυριανή, και να σταματήσεις να ασχολείσαι με το "πεθαμένο" εξάλλου, ΚΚ...
Υ.Γ.
Δηλαδή η προλεταριακή επανάσταση δεν είναι ιστορική νομοτέλεια κατ'εσέ; Από όλους τους πολιτικούς-κοινωνικούς σχηματισμούς της ανθρωπότητας, ο μόνος που θα αποδειχτεί αιώνιος και άφθαρτος, είναι ο καπιταλισμός;
Πολύ ενδιαφέρουσα παραδοχή για "αριστερούς...

Ανώνυμος
11 Ιουνίου 2012 στις 12:34 μ.μ.

Τολστόι πολύ μου άρεσε το σχόλιο σου!

Ανώνυμος
11 Ιουνίου 2012 στις 3:24 μ.μ.

Το αντίθετο συμβαίνει Μάρκομ Ξ.
Άλλοι ασχολούνται με το ΚΚΕ. Και μάλιστα με αισχρό τρόπο.Με "ήθος" που δεν "παραπέμπει" σε "συντρόφους", έστω και από "διαφορετικά μερτερίζια" όπως κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνήθως λένε για τον κόσμο του ΚΚΕ.

Αναλυτικά.

http://www.rizospastis.gr/story.do?id=6892785&publDate=10/6/2012

(...Αντιγράφουν σε όλα το ΠΑΣΟΚ

Αλλα χαρακτηριστικά παραδείγματα της άθλιας και συκοφαντικής επιχείρησης σε βάρος του ΚΚΕ είναι και τα παρακάτω:

Στη Σάμο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στις περιοδείες τους επικεντρώνουν τις παρεμβάσεις τους στα μέλη, στους οπαδούς, στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ και τους προτρέπουν να ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όπως διατείνονται, «το ΚΚΕ εξέλεξε βουλευτή τον Δ. Μαυρατζώτη, τον έχει δέσει, και αυτό που διακυβεύεται τώρα είναι ποιο κόμμα θα βγει πρώτο». Λένε ακόμα ότι «στόχος είναι να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, ώστε να είναι δυνατός ο σχηματισμός κυβέρνησης της αριστεράς», όταν είναι γνωστό στον καθένα ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κανένα κυβερνητικό σχήμα αντιλαϊκής διαχείρισης.

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Λασίθι, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλούν, κυρίως, σε αντιΝΔ ψήφο. Στο νομό εκλέγονται δύο βουλευτές. Ο ένας εκλέχτηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο δεύτερος με τη ΝΔ για λίγες ψήφους. Τώρα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύουν κυρίως στους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, για να πάρουν τις ψήφους που θεωρούν ότι τους λείπουν για να προσπεράσουν τη ΝΔ και να εκλέξουν δεύτερο βουλευτή. Αντιγράφουν και εδώ το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις γαλιφιές, με τις οποίες προσπαθούσε διαχρονικά να εγκλωβίσει το λαό με αντιδεξιά ρητορική και να τρυγήσει ψήφους.

Στο Ρέθυμνο λειτουργούν από την ανάποδη. Εκεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον κόσμο και στοχευμένα απευθύνονται σε ψηφοφόρους του ΚΚΕ, να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ για να μη χαθεί η έδρα που κερδήθηκε στις εκλογές της 6ης Μάη.

Στα Γιάννενα, ο νεοεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ομιλία του σε συγκέντρωση εργαζομένων στο εργοτάξιο καθαριότητας του δήμου, ανέφερε πως εκτίμησή του είναι πως το ΚΚΕ δεν θα μπει στη Βουλή και γι' αυτό η καλύτερη επιλογή είναι ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην πάει τζάμπα η ψήφος.

Σε δήμο της Ανατολικής Αττικής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε θέση σε στέλεχος του ΚΚΕ λέγοντας ότι χρειάζονται 4.000 ανθρώπους για να στελεχώσουν τον κρατικό μηχανισμό όταν θα είναι κυβέρνηση και πως ανεξάρτητα από το πού ανήκει πολιτικά, αυτό που παίζει ρόλο είναι να είναι ...τίμιος!

Ιδιο κρούσμα και σε Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όπου καθηγητής προσκείμενος στον ΣΥΡΙΖΑ προσέγγισε φοιτητές μέλη του ΚΚΕ και τους πρότεινε θέση στον κρατικό μηχανισμό, αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκλεγεί κυβέρνηση. Στην οργισμένη και αρνητική τους απάντηση, είπε ότι θα επανέλθει μετά τις εκλογές!

Στη Δράμα, συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήραν τη γραμμή και πετούν λάσπη, διαδίδουν ψέματα, με στόχο να δημιουργήσουν συγχύσεις και να ψαρέψουν ψήφους στα θολά νερά. Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο, είπε σε στέλεχος της ΝΕ Δράμας του ΚΚΕ πως «άκουσε ότι πήγε στον Περισσό και έκανε φασαρία, μάλιστα μάλωσε και με την ΓΓ του Κόμματος». Το στέλεχος του ΚΚΕ αμέσως δήλωσε με απόλυτο και ξεκάθαρο τρόπο ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και ζήτησε να σταματήσουν τις συκοφαντίες και η επίθεση σε βάρος του Κόμματος. Ομως, η «φήμη» διαδόθηκε αρχικά στους εργαζόμενους του νοσοκομείου της Δράμας και στη συνέχεια άρχισε να κυκλοφορεί σε άλλους χώρους...)


Τώρα που στα αρκετά συμφωνείτε με την ΝΔ μέσω Αβραμόπουλου, θα δημιουργήσετε την "κυβέρνηση" που ονειρεύεστε εντός ΕΕ και ΝΑΤΟ

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/06/blog-post_7245.html

Είναι ένας επιπλέον λόγος για να ψηφίσουμε ΚΚΕ.

Ανώνυμος
11 Ιουνίου 2012 στις 5:05 μ.μ.

Έχω πειστεί να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ μη μου το χαλάτε...

Ανώνυμος
11 Ιουνίου 2012 στις 6:32 μ.μ.

Με τοσο πολεμο και αντεχει...Αυτο λεει πολλα για τον ΣΥΡΙΖΑ.Θα ψηφισουμε λοιπον ΣΥΡΙΖΑ το αξιζει.

Ανώνυμος
11 Ιουνίου 2012 στις 8:05 μ.μ.

"...χαρακτηριστικά παραδείγματα της άθλιας και συκοφαντικής επιχείρησης...Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Λασίθι, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ καλούν, κυρίως, σε αντιΝΔ ψήφο"

Ώστε το να καλεί σε αντιΝΔ ψήφο είναι ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΌ κιόλας παράδειγμα της άθλιας και συκοφαντικής επιχείρησης του ΣΥΡΙΖΑ!
Ρε δεν πάτε καλά...

Μάρκομ Ξ
11 Ιουνίου 2012 στις 8:41 μ.μ.

Προς ανώνυμο 11 Ιουνίου 2012 3:24 μ.μ.

Μόνο μια ερώτηση: έχει κανένα στοιχείο για αυτά που καταγγέλει ο Ριζοσπάστης; Γιατί και για τη ΓΕΝΟΠ έγραφε πριν καιρό, αλλά μόλις βγήκε η επίσημη διάψευση από τον ΣΥΝ δεν είδα να ζητάει συγγνώμη...
Μην καταπίνετε αμάσητο ό,τι γράφει ο Ριζοσπάστης βρε παιδιά. Δε λέω ότι είναι απαραίτητα εσκεμμένο ψέμα, μπορεί να μην έχει καλή πληροφόρηση...

Γιώργος Μήτρος
12 Ιουνίου 2012 στις 2:50 π.μ.

Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ που ξέρει κι από μουσική στην τελική.Όχι μπαλαλαϊκες και παρελάσεις για τη γραφειοκρατία.

Η τέχνη είναι σημαντική και αναρχική.

12 Ιουνίου 2012 στις 8:51 π.μ.

Το δράμα της σύγχρονης Ελληνικής Αριστεράς.
Η Αλέκα Παπαρήγα, είχε πει, πριν από χρόνια, ένα σωστό πράγμα." Όποιος είναι "πρώην" δεν είναι τυχαία πρώην, κάτι μεσολάβησε.Μάλλον απέτυχε να είναι "νυν" ".
Δηλαδή όλοι αυτοί μέσα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, επειδή ακριβώς διακατέχονται από το σύνδρομο των "πρώην" είναι επαμφοτερίζοντες.
Δεν έχουν άποψη(πλην φωτεινών εξαιρέσεων)για τα πιο στοιχειώδη ζητήματα περί πολιτικής.
Βλέπε οικονομία,εξωτερική πολιτική μεταναστευτικό κ.ο.κ.
Κι αυτό γιατί η διακυβέρνηση, απαιτεί απόσταση από σαχλο-ρομαντισμούς, ρηχές προσεγγίσεις και νεφελώδεις διανοουμενισμούς.
Η διακυβέρνηση είναι γενικά μία εντελώς πεζή και τεχνοκρατική κατάσταση. Βάλλεται από παντού και κυρίως από αυτό, που η Αριστερά θα πρέπει να φοβάται περισσότερο κι από το Κεφάλαιο και τον Ιμπεριαλισμό. Το αρχιπέλαγος των μικροσυμφερόντων. Αυτά υπηρέτησε χρόνια το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και μας οδήγησε εδώ.
Το περισσότερο ανησυχητικό είναι ότι το ίδιο Αρχιπέλαγος προσεγγίζει και με όρους ηγεμονίας τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Ακόμη φοβούμαι ότι και η Ν.Δ.-παρά τις όποιες εντυπώσεις- δεν παίζει και τα ρέστα της, για να κυβερνήσει.
Αφήνει τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να εκτεθεί σε Κυβερνητικό Έργο, ώστε να εξουδετερώσει την όποια κοινωνική διεκδίκηση, στο άμεσο μέλλον.
Τώρα αναφορικά με το ΚΚΕ, αυτό διέπραξε ενσυνείδητα ιστορικά λάθη τον καιρό που διέθετε τεράστια ιστορικά στελέχη και με διεθνή καθοδήγηση. Σήμερα εντελώς απομονωμένο, αυτάρεσκο και φυγόκεντρο δεν μπορεί να προσελκύσει τις μάζες. Αλλά και αν ήταν σε θέση να προσελκύσει ευρύτερα στρώματα θα έπρεπε να είναι σε θέση να τα καθοδηγήσει.
Το ΚΚΕ είναι πολύ ικανό στις διαπιστώσεις, στις προβλέψεις και στις αόριστες επικλήσεις για αντίσταση και ανυπακοή.Δεν είναι όμως σε θέση να καθοδηγήσει. Όταν πάλι ο λαός έδειξε ανυπακοή (με τον δικό του έστω επιπόλαιο και πρωτόγονο τρόπο) στα διόδια, στις πλατείες, στα χαράτσια και στις κινήσεις κατά των μεσαζόντων, το ΚΚΕ σχεδόν τα μηδένισε όλα, ως ανώριμες, επιπόλαιες και σε πολλές των περιπτώσεων, ύποπτες ενέργειες.
Αυτά προκάλεσαν σύγχυση στον κόσμο και αποστροφή προς το "Κόμμα του Λαού".
Η απώλεια καθοδηγητικής ικανότητας από το ΚΚΕ οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στην ενδοκομματική γραφειοκρατική εσωστρέφεια και στην απουσία δημοκρατικών διαδικασιών.
Ο διαβόητος Δημοκρατικός Συγκεντρωτισμός μετατράπηκε σε ξερό Συγκεντρωτισμό τελεία και παύλα.
Έλληνες Κομμουνιστές μην κάνετε το λάθος να ψηφίσετε το Κόμμα σας από οίκτο. Αν πάλι πλαισιώσετε τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποκαλύψτε τα απατηλά στοιχεία που τον προσεταιρίσθηκαν.

12 Ιουνίου 2012 στις 9:40 π.μ.

Το μόνο που έρχεται είναι η ολοκλήρωση της οικονομική μας καταστροφής και μπόλικος φασισμός, εκτός αν ενδιάμεσα ΚΑΝΟΥΜΕ και τίποτα αντί να περιμένουμε να δούμε αν θα επαληθευτούν νομοτέλειες από θεωρίες!

12 Ιουνίου 2012 στις 9:42 π.μ.

Δες και τι γ΄ραφει μεταξύ άλλων και ο Πέτρος στο άρθρο που αναφέρεις..

ιατί είναι αλήθεια ότι το πρόγραμμα που ανακοίνωσαν την προπερασμένη Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας και στενοί συνεργάτες του, όσο κι αν μας βρίσκει αντίθετους σε κομβικά ζητήματα, όπως το ευρώ, έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά ρήξης με τις κυρίαρχες δυνάμεις της ΕΕ – κάτι που έγινε σαφές με τη λυσσαλέα, τρομοκρατική επίθεση όχι μόνο της Γερμανίας της Μέρκελ, αλλά και της Γαλλίας του Ολάντ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger