Home » , » Ο τηλε-τραμπούκος της ΔΗΜΑΡ

Ο τηλε-τραμπούκος της ΔΗΜΑΡ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 | 5:45 π.μ.

Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρύβονται. Ο Γρηγόρης Ψαριανός (Γ.Ψ.) είναι βαθιά ερωτευμένος. Δεν είναι μόνο ότι εκπέμπει ένα εντυπωσιακό μένος ενάντια στο κόμμα από το οποίο αποχώρησε, μόλις πριν από δύο χρόνια. Πιο εντυπωσιακή είναι η κατανόηση, η συμφωνία, η εγγύτητα που εκδηλώνει ταυτόχρονα απέναντι στους εκπροσώπους της Ν. Δ., μα κυρίως του ΠΑΣΟΚ. Έρωτας στα (μνημονιακά) γεράματα!

Με τη Διαμαντοπούλου, ας πούμε, υπερθεμάτισε σε τοποθέτηση της σε τηλεοπτικό πάνελ, δηλώνοντας την απόλυτη συμφωνία του στον «αυτοκριτικό» απολογισμό της για το Μνημόνιο, παρατηρώντας απλώς ότι δεν προχώρησαν κάποιες μεταρρυθμίσεις και δεν διαπραγματεύτηκαν όσο έπρεπε...

Καταφατικό κούνημα του κεφαλιού κάθε φορά που μιλάει Πασόκος, δυσφορία, σπόντες και ειρωνεία κάθε φορά που μιλάει Συριζαίος. Η θέση από την οποία βάλλει ο Γ.Ψ. από τα δεξιά κατά ΣΥΡΙΖΑ είναι 90% έως 190% ΠΑΣΟΚ, δηλαδή κάποια από όσα λέει δεν θα τα έλεγαν ούτε οι αυθεντικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ. Το ήθος και το στυλ της αντιπαράθεσης του με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ είναι καφενοβιακού και προβοκατόρικου τύπου, στα όρια του εμετικού. Ακόμη και ο ΑδωνιςΓεωργιάδης, πριν ακόμη γίνει κυριλέ υπουργός του ΛΑΟΣ, ήταν πιο πολιτισμένος στις επιθέσεις του στην Αριστερά.

Ρωτάει, ας πούμε, ο Γ.Ψ. τον Παπαδημούλη: «Καταγγέλλετε το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστη μα αλλά τις 50 έδρες του μπόνους τις τσεπώνετε, ε;». Ή αναρωτιέται: «Αφού καταγγέλλετε τη δανειακή σύμβαση, γιατί δεν καταγγέλλετε και το ΡδΙ, γιατί δεν παίρνετε πίσω το κούρεμα;».
Ούτε οι τοκογλύφοι δανειστές δεν έχουν διατυπώσει τέτοιο επιχείρημα. Συγκριτικά με τον καθωσπρεπισμό, το αριστοκρατικό στυλ του αρχηγού Φώτη Κουβέλη, σαν να έχει μόλις βγει από τη Βουλή των Λόρδων στο Γουεστμίνστερ, ο Γ.Ψ. βρίσκεται στο άλλο άκρο, είναι του πεζοδρομίου. Όχι όμως του πεζοδρομίου εκείνου που θέλει να «πιάσει» τον πιο λαϊκό κόσμο της Αριστεράς αλλά τον πιο μπρουτάλ ή και «σοφιστικέ» κόσμο απ' τα δεξιά της ΔΗΜΑΡ μέχρι και ψηφοφόρους του Μάνου ή του ΛΑΟΣ που «γουστάρει» το όπως-όπως πέσιμο στο ΣΥΡΙΖΑ, «τη βρίσκει» με το πέσιμο στην Αριστερά γενικώς, σαν να πρέπει αυτή να την πληρώσει για τις δικές του ενοχές και αμαρτίες.

Ο Γ.Ψ. είναι για τον Κουβέλη ό,τι ήταν για τον Ανδρέα Παπανδρέου Η Αυριανή, για τον Σημίτη ο Γιαννόπουλος και ο Κουλούρης, για τη Ν.Δ. ο Ψωμιάδης και ο Καρατζαφέρης (εντός Ν.Δ.) παλιότερα κ.ο.κ. Το «με το Μνημόνιο προωθήθηκαν και μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν γίνει έτσι κι αλλιώς από χρόνια» είναι ένα δεξιοπασοκικό μνημονιακό μότο που έχει πλήρως υιοθετηθεί από τη ΔΗΜΑΡ, που όμως τελευταία αποφεύγει να το δηλώνει, όπως πολύ πρόσφατα είναι που ανακάλυψε και την «απαγκίστρωση» από το Μνημόνιο που δένει γάντι με την έξοδο από το Μνημόνιο σε τρία χρόνια του Βενιζέλου.

ΟΓ.Ψ. με το ρόλο που έχει αναλάβει στα πάνελ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ξεφεύγει και επαναλαμβάνει σχεδόν όλα τα μότο του μνημονιακού μπλοκ, όπως προχτές π.χ. που μίλησε για τις «μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα». Κατά διαβολική σύμπτωση ποτέ κανείς από τους εκπροσώπους Ν. Δ. -ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ και τους μεγαλοδημοσιογράφους που το αναμασάνε χρόνια τώρα δεν απαριθμεί για παράδειγμα 1,2,3... 10, κατά τη γνώμη τους, μεγαλύτερες από τις «μεγάλες μεταρρυθμίσεις».

Τι να έλεγαν, δηλαδή; Γιατί αν, πράγματι, έμπαιναν στη διαδικασία να μιλήσουν, θα τους έφευγε ο κόσμος όλος και θα έμεναν με ένα στενό κύκλο επιχειρηματίες, εισοδηματίες, λεφτάδες, λαμόγια, μαφία, κομπλεξικούς, φασίστες κ.λπ.
 Αυτό ήταν κάτι σαν κλείσιμο του ματιού μεταξύ τους, κάτι σαν άλλο λέμε και άλλο εννοούμε για να καταλαβαίνονται οι εκπρόσωποι του δικομματισμού και ο «μιλημένος» δημοσιογράφος και να μη καταλαβαίνει ο θεατής.

Αν μιλούσαν θα έλεγαν κάτι σαν άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο, απελευθέρωση όλων των κλειστών επαγγελμάτων, απελευθέρωση όλων των αγορών, μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, μετατροπή πλείστων όσων δημόσιων κοινωνικών αγαθών από Παιδεία και Υγεία μέχρι λιμάνια, δρόμους, παραλίες και αεροδρόμια σε υπηρεσίες που ο «χρήστης» πληρώνει, απορρύθμιση της αγοράς εργασίας γενικώς, επιχειρηματικό περιβάλλον, ανταγωνιστικό και ανταποδοτικό σχολείο, νοσοκομείο, αθλητισμός, οικολογία κ.λπ., περιορισμό κινητοποιήσεων και ασύλου (καταργήθηκε), περιορισμό απεργιών, καταλήψεων κ.λπ.

Όταν για παράδειγμα ο Γ. Ψ. ειρωνεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ για τη βούληση του να «ξανακάνει δημόσιο τον ΟΤΕ και την Ολυμπιακή», είναι μάλλον φανερό γιατί και αυτός δόλια αναφέρεται αοριστολογώντας στις «μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Ελλάδα» χωρίς καμιά άλλη επεξήγηση... Και καλά η «ζημιογόνα» Ολυμπιακή, για τον ΟΤΕ, αγαπητέ Γ.Ψ., που ήταν και είναι σούπερ-κερδοφόρος, προς τι η ειρωνεία;

Βέβαια, πού και πού ο Γ.Ψ. θα πετάξει το «και το λέω αυτό εγώ, ένας αριστερός»... Στο επίπεδο των απόψεων έχει γίνει ένα με τους πασόκους. Στις συγγένειες και αντιπάθειες είναι πιο αντι-ΣΥΡΙΖΑ από τον Άδωνι και πιο φιλο-ΠΑΣΟΚ από το Σημίτη. Στο επίπεδο του ήθους και του πολιτικού πολιτισμού έχει γίνει τρισχειρότερος από τον Πάγκαλο. Πώς ακριβώς ορίζει το «αριστερός»; Λόγω καταγωγής άραγε; Από κάποιο σημάδι στο τριχωτό μέρος της κεφαλής μήπως;

Ένας πρώην αριστερός ραδιοφωνατζής και νυν ανανήψας γενίτσαρος πολιτικάντης είσαι, φίλε Ψαριανέ, μην τα παραλές... Και μάλιστα σφόδρα ερωτευμένος με το πιο αηδιαστικό, γεροντικό και ένοχο ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: Γιώργος Τσίπρας - "Δρόμος της Αριστεράς" 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

Ανώνυμος
10 Ιουνίου 2012 στις 6:33 π.μ.

Ξέρω ότι γνωρίζετε ανθρώπους που είναι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ στον ΣΥΡΙΖΑ και αλλού. Θέλω να σας προτείνω κάτι. Όχι με αφορμή από τον κύριο Ψαριανό. Και με μια προσωπική διαπίστωση ότι είμαι γενικώς εναντίον των μέτρων καταστολής κατά του λαού. Θέλω να προτείνω τελικώς, να συζητηθεί, εάν θα θέλαμε οι βουλευτές να κάνουν τεστ DNA για να ξέρουμε εάν παίρνουν 'σκληρά' ναρκωτικά. Και εάν θα δέχονται μέσα στο κοινοβούλιο κάποια αιφνιδιαστικά αλκοτέστ.

10 Ιουνίου 2012 στις 10:36 π.μ.

Θυμάμαι σαν τώρα να ακούω τις ανατρεπτική σάτιρα του Ψαριανού στο ράδιο. Τι τους κάνουν ρε γαμώτο;

Ανώνυμος
10 Ιουνίου 2012 στις 11:33 π.μ.

Αθλια και εμετική η παρουσία του Ψαριανού.

Ανώνυμος
10 Ιουνίου 2012 στις 3:06 μ.μ.

Πολύ αυστηρούς σας βλέπω με τον Γρηγόρη!

Προσωπικότητες τέτοιου κύρους είναι απαραίτητες. Πάντα χρειάζεται κάποιος που να κάνει τον κλόουν για να κάνει ποιο διασκεδαστική την δύσκολη πραγματικότητα.


Επιτέλους κάποιοι κάνουν το παιδικό τους όνειρο πραγματικότητα. "Κλάνουν στης βουλής τα έδρανα" όπως λέει και το γνωστό τραγούδι του Τζίμη Πανούση σε στίχους Ψαρριανού.

ΨΑΡΡΙΑΝΟΣ

Πέρα από την πλάκα,
ο Ψαρριανός βρίσκει και τα κάνει.
Όταν στις ευρωεκλογές του 2009 οι "ανανεωτικοί" σαμπόταραν τον ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντας και στηρίζοντας του Οικολόγους, και αυτό ήταν σε γνώση, η ηγεσία έκανε το "δεν ξέρω δεν απαντώ" για να μην χάσουν τους ψήφους.
Το "αποκάλυψαν" δύο εβδομάδες μετά τις ευρωεκλογές του 2009 (όταν και έχασαν τους ψήφους).

Ο σοβαρός πολιτικός όμως θα ρίσκαρε και ή θα το αποκάλυπτε πριν τις ευρωεκλογές ή θα τους έβαζε "φρένο". Είναι ένας ακόμα λόγος που δεν εμπιστευόμαστε τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Ανώνυμος
10 Ιουνίου 2012 στις 6:21 μ.μ.

Αφού σε χαλάει ρε Ψαριανέ,κόφτο να πάει στο διάολο...

10 Ιουνίου 2012 στις 7:16 μ.μ.

Το ΠΑΣΟΚ κόμμα δημαγωγικό σεχταριστικό αρχηγικό, αντί λαϊκό, με φασίζουσες συμπεριφορές, κατάφερε να κυβερνήσει τον τόπο Πάνο από είκοσι χρόνια, καταστρέφοντας ότι ο λαός μας με τις στερήσεις του δημιούργησε από τον πόλεμο και μετά.
Η ιδεολογική ένδεια της αριστεράς την κατέστησε ανίκανη να παράγει πολιτική, αφού το ΠΑΣΟΚ πείρε ΌΧΙ μόνο τον κόσμο που συναισθηματικά ήταν δεμένος με την αριστερά, μα και ηγετικά στελέχη που κουβαλούσαν όλοι την ιστορία του κινήματος στην πλάτη τους. Πολλές φορές αναρωτιέμαι τόσο πολύ να νοιάζονται για την διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος; η από ιδιοτέλεια και εξουσιομανία;
Ο φίλος μου ο Νίκος Μπίστης, προσπαθεί να μας εξηγήσει, γιατί πήγε στο ΠΑΣΟΚ άλω αν κάποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο ανάγκη τον είχε ο λαός και το κυριότερο η πατρίδα που εάν δεν έπαιρνε το υφυπουργείο…
- Γιατί προσέγγισα το ΠΑΣOΚ μετά το 2000, αποχωρώντας από τον ΣΥΝ, Λόγο Σημίτη και της πολιτικής του η καταγωγή μου είναι από την κομμουνιστική Αριστερά και εκεί στρατεύτηκα από μαθητής, τα δύσκολα αλλά ωραία χρόνια της δικτατορίας. Μετά από συσσώρευση εμπειριών με κορυφαία ένα εβδομαδιαίο ταξίδι στην Μόσχα το 1981, αποφάσισα ότι δεν θέλω να γίνει η χώρα μου σαν την Σοβιετική Ένωση με ανθρώπους που δεν χαμογελούσανε στο δρόμο.
Τώρα μάλιστα, τώρα ναι η απορία μου λύθηκε και λίγο ανακουφιστικά. Το παιδί περνά στο Κ.Κ.Ε ενηλικιώνεται στο Κ.Κ.Ε ες και από τον ΣΥΝ στο ΠΑΣΟΚ. Για να χαμογελάει λέει Ο λαός μας, ΌΧΙ σαν τους Μοσχοβίτες. ΆΧ δεν μπορώ! θα τρελαθώ, δεν είναι ένας δεν είναι δυό για αυτό κινδυνεύω να ξανά τρελαθώω…
Θέλω να πω και να ρωτήσω τον αγαπητό μου φίλο Νίκο, πως δεν είναι ντροπή από όπιό μετερίζι διαλέγει κάποιος να αγωνιστή για τις ιδέες του μα είναι κακό όσο τίποτα άλω του να πιστεύει ότι είναι μεσσίας που θα σώσει τον κόσμο και στην πράξη να βολεύει τον εαυτό του και το βόλεμα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλά ας τα αφήσουμε αυτά για τους ιδικούς.
Λυπών για να μην αρχίσω τα συγνώμη, επέτρεψε με να διαφωνήσω και τα λοιπά, και τα λοιπά. Φιλικά το λέω οι αγωνιστές που φιλοδοξούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο έστω λίγο προς το καλύτερο δεν φτάνει ένα ταξίδι στη Μόσχα, που τον καιρό εκείνο το Κ.Κ.Ε έστελνε αφειδώς τους πειθαρχημένους νεολαίους του για το βάπτισμα του πηρός για να κάνουν κουλοτούμπες και να γίνονται άριστη αφισοκολλητές και ΌΧΙ γνώστες του επιστημονικού σοσιαλισμού. Υπήρχαν και άλλα περισσότερο οφθαλμοφανές, πολύ προγενέστερα πχ ο σοβιετικός στρατός στην Πράγα το 1968 η κατοχή στο Αφγανιστάν, η ωμή παρέμβαση στα κκ κόμματα τον άλλων κρατών. Τέλος ας τα αφήσουμε αυτά για τους ιστορικούς του μέλλοντος.

κάνω μια ευχή από καρδιάς φίλοι μου. Ο θεός να τους θεραπέψει από το σύνδρομο τις εξουσιομανίας που τους τυφλώνει και τους κάνει να βάζουν πλάτη στους πατριδοκάπηλους του ΠΑΣΟΚ ό που φέρανε τη χώρα και τον λαό της σε οικονομική, πολιτισμική, θεσμική πτώχιψει και όπως συνήθως γίνεται με τους νεοέλληνες πολιτικούς με ένα – αναλαμβάνομαι την πολιτική ευθηνή, ψεκάσαμε σκουπίσαμε τελειώσαμε, μπράβο παιδιά τις< Ελλάδας παιδιά>.
Παρένθεση. Να είναι μόνο ο Μπίστης και ο Ψαριανός; οπό, πω, θα φρίξει ο ιστορικός του μέλλοντος!!!.

Ανώνυμος
11 Ιουνίου 2012 στις 3:53 μ.μ.

Καλά. Ρωτήστε τον Παπαδημούλη γιατί έμεινε και τον κοίταζε σαν χάνος. Ρωτήστε τον κατ΄ιδίαν, μπας και σας πει.

Ανώνυμος
11 Ιουνίου 2012 στις 3:55 μ.μ.

Μπορώ θαυμάσια να σεβαστώ τις υφολογικές σας προτιμήσεις. Τα ερωτήματα, ωστόσο, όπως το «Καταγγέλλετε το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστη μα αλλά τις 50 έδρες του μπόνους τις τσεπώνετε, ε;». Ή το: «Αφού καταγγέλλετε τη δανειακή σύμβαση, γιατί δεν καταγγέλλετε και το ΡSΙ, γιατί δεν παίρνετε πίσω το κούρεμα;» εξακολουθούν να μην έχουν απαντηθεί.

Ανώνυμος
11 Ιουνίου 2012 στις 4:01 μ.μ.

Μητρόπουλος, Φωτόπουλος, Μπαλασόπουλος, Κοτσακάς, Κουρουμπλής.....Ο Ψαριανός σας χάλασε;;

Ανώνυμος
12 Ιουνίου 2012 στις 7:14 π.μ.

TWITTER

Άδωνις Γεωργιάδης @AdonisGeorgiadi
Καλημέρα πλάκα πλάκα ο Ψαριανός ήταν τρομερός χθες... η αλήθεια είναι ότι είναι αξιοπρόσεκτη περίπτωση πολιτικού. Ο Παπαδημούλης τραγικός.

Πάσχος Μανδραβέλης Paschos @Mandravelis
Ο Ψαριανός πήρε όλο το χαρτί σήμερα στο #mega

Evangelos Antonaros @EnanAntonaros
Εξαιρετικά μαχητικός και ουσιαστικός ο Ψαριανός.

Δήλωση Άννας Bilderberg Διαμαντοπούλου προς Ψαριανό : σώζετε την τιμή της αριστεράς.

Σαν πολλοί αριστεροί να μαζεύτηκαν... σας πειράζει πολύ που θα μας σώσουν, έτσι;

Ανώνυμος
12 Ιουνίου 2012 στις 7:27 π.μ.

Eίναι απολύτως φανερό ότι ο Γρ.Ψαριανός ενοχλεί τα δυσανεκτικά στην κριτική αυτιά όσων έχουν μάθει να είναι "πιστοί" κι όχι σκεπτόμενοι στην αριστερά.Αλλά δεν προβληματίζει κανέναν σας γιατί ο,συνήθως ειρωνικός και εξυπνακίζων ατακαδόρος,Παπαδημούλης έκατσε σαν την κόττα να τον ξεμπροστιάσει ο Ψαριανός;Τι φοβήθηκε ότι μπορούσε να πεί ο Ψαριανός;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger