Home » , » Η Α. Παπαρήγα στο Mega 4/6 (Βίντεο)

Η Α. Παπαρήγα στο Mega 4/6 (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012 | 9:42 μ.μ.

Την παρουσία της Αλέκας Παπαρήγα στο σημερινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε. Σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης της η γ.γ του ΚΚΕ το αφιέρωσε στην αντιπαράθεση που έχει το κόμμα της με τον Σύριζα. Λογικό ήταν αφού εκεί επικεντρώθηκαν οι ερωτήσεις που δέχτηκε από τους δημοσιογράφους του Mega.

H Αλέκα Παπαρήγα απέκλεισε κάθε συνεργασία του ΚΚΕ με τον Σύριζα και εκτίμησε ότι το κόμμα της Κουμουνδούρου δεν πρόκειται να κάνει τίποτα από όσα υπόσχεται σήμερα στους ψηφοφόρους. Σύμφωνα με την ίδια στο προεκλογικό πρόγραμμα του Σύριζα υπάρχει αφέλεια ή συνειδητή εξαπάτηση του κόσμου.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 33 σχόλια

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 10:19 μ.μ.

Είναι ιδέα μου ή η Αλέκα υπονόησε κομπρέμι του Τσίπρα με τον Ομπάμα;;; Ζητείται σοβαρότητα πια στο ΚΚΕ...

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 10:48 μ.μ.

Η Παπαρήγα δεν αφιέρωσε το χρόνο της παρά σε ότι την ρώτησαν. ΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΣΦΥΚΤΙΚΌ ΠΡΕΣΙΝΚΓ με κάθε είδους ερώτηση γυρω από το τι θα κανει μετα τις εκλογες και αν θα συνεργαστεί ή οχι με τον Συριζα και γιατί. Φυσικα δε γινόταν να πηδηξει σε άλλο θεμα. Η εντυπωση οτι το μόνο που ασχολείται το ΚΚΕ είναι ο Συριζα είναι αυτό που θελει το σύστημα να περάσει. Για να πω την αλήθεια δεν καταλαβαίνω γιατί το σπρώχνετε και εσείς. Μηπως τη ρωτησε ας πουμε για τη λαική εξουσία κι εκείνη έλεγε για το Συριζα. Μηπως για την ΕΕ η το ΝΑΤΟ. Για την επάρκεια τροφίμων και την αγροτικη πολιτική και εκείνη αντί να πει τις θεσεις του ΚΚΕ έκανε "επίθεση στον Συριζα"; Οχι βεβαια. Δυστυχως ουτε εσεις μπορείτε να κρυψετε την αντιπάθειά σας για το ΚΚΕ.Και όλοι μαζί πιεζουν και απαιτουν ουσιαστικά από το ΚΚΕ να μην κανει σκληρη κριτικη αν γινεται και καθόλου κριτική στον Συριζα. Τετοιο πόλεμο στον Συριζα κανουν. Γιωργος Ρ.

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 10:52 μ.μ.

Πρεντεντέρης, Τρέμη, Τζίμας, ήσαν κύριοι με την Αλέκα. Υπήρχε σεβασμός και ευγένεια. Όχι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ τον ανώριμο και αφελή που ξεσηκώνει και υπόσχεται στον κόσμο ανεφάρμοστα πράγματα. Και καλά είπε η Αλέκα, μην νομίζει ότι θα έχει πλάτες από τους Αμερικανούς, θα την πατήσει όπως ο Παπανδρέου. Αρχίζω να πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω από την άδικη επίθεση στο MEGA. Βασικά δεξιοί και αριστεροί αρχίζουν να βλέπουν καθαρά πλέον ποιος είναι ο εχθρός. Μπράβο σου ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ. Βάλε και λίγο Μπλε να γίνεις μοβ.

Τολστόϊ
4 Ιουνίου 2012 στις 11:05 μ.μ.

σε "ελεύθερη πτώση" αυτή τη στιγμή ο Σοφιανός στη ΝΕΤ τη λέει για τον Κουρουμπλή....

αστείοι πλέον....

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 11:35 μ.μ.

Ετσι ειναι Τολστοι οταν αποκαλυπτουμε οτι ο ΣΥΝ εχει προσφερει μεγαλη αγκαλια και στεγη σε στελεχοι και μηχανισμους του βαθη ΠΑ.ΣΟ.Κ απο το πολιτικο γραφειο και τους συνεργατες συμβουλους του Τσοχατζοπουλου και ΓΑΠ μεχρι τους ξεπουλημενους αρχισυνδικαλισταραδες και βουλευταδες ειμαστε αστειοι μονο που η ελευθερη πτωση ειναι ολοι δικια σας και ειναι και αχαλινωτη.Καλο πατο.

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 11:39 μ.μ.

ΨΗΦΙΣΑ ΣΥΡΙΖΑ...τωρα ΚΚΕ ΟΜΩΣ.
ΛΑΟΠΛΑΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

κομιξ
4 Ιουνίου 2012 στις 11:42 μ.μ.

Ε αφού είναι κομπρεμι με τον ευρώ-ιμπεριαλισμό δεν θα είναι και με τους μπράβους του το ΝΑΤΟ. Θυμήσου πιο ο Τσίπρας πρώτος και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που άρχισαν να κάνουν ντόρο για "ανθρωπιστική κρίση" στην Ελλάδα, το αγαπημένο πρόσχημα του ιμπεριαλισμού...λαγοί, βαποράκια...

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 11:55 μ.μ.

"Αν βγει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ...μια ώρα αρχύτερα θα γυρίσει η Νέα Δημοκρατία"
Ο τέλειος παραλογισμός:
Αν δηλαδή δεν βγει η Νέα Δημοκρατία τότε θα έρθει μια ώρα αρχύτερα η...Νέα Δημοκρατία!!

Δεν ξέρω πόσους ψηφοφόρους θα χάσει τελικά το ΚΚΕ. Πάντως με αυτή την τακτική του χάνει ψηφοφόρους και προσωρινά και μόνιμα. Γιατί ένα μέρος από αυτούς που θα χάσει θα είναι αυτοί που ελπίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ ή αυτοί που θέλουν να εκθέσουν το ΣΥΡΙΖΑ, όπως παρατηρούμε από τις τοποθετήσεις μερικών αναγνωστών του Βαθύ Κόκκινο.

Ένα άλλο μέρος (κι εκεί είναι πιο "μόνιμα" τα πράγματα), είναι αυτοί που φεύγουν επειδή δεν τους αρέσει ο τρόπος που πολιτεύεται το ΚΚΕ και η ουσιαστική ταύτισή του πολιτικά με τις δυνάμεις του μνημονίου στο "αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο". Δυνάμεις που περιλαμβάνουν:
-Αυτούς που απειλούν ότι η Ελλάδα θα καταστραφεί από την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ.
-Αυτούς που προειδοποιούν ότι θα μας πετάξουν με τις κλωτσιές από την Ευρώπη.
-Αυτούς που λένε ότι η ΕΕ έχει κρατήσει τα νούμερα από τα ευρώ της Ελλάδας(!!) έτσι ώστε να τα...ακυρώσουν!!
-Αυτούς που λένε ότι αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πιθανά να καταρρεύσει μέχρι και η Κίνα!
-Αυτούς που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει βρει με τις ΗΠΑ.
-Αυτούς που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί το λόμπυ της δραχμής.
-Αυτούς που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από τρελαμένους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται
κλπ. κλπ.
Σε αυτούς το ΚΚΕ κολλάει την "αριστερή" κριτική του, σφίγγωντας την τανάλια από την άλλη πλευρά.

Δεν είναι τυχαίο που επί ένα τέταρτο το Mega της έκανε πάσες να τα ρίξει στο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν μιλάμε για "το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξης" όπως λέει το άρθρο.
Μιλάμε για όλη την συνέντευξη.
Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά.

Ανώνυμος
4 Ιουνίου 2012 στις 11:59 μ.μ.

11:05 "Ελεύθερη πτώση", "Κουρουμπλής", "αστείοι πλέον". Θέλεις να γίνεις πιο σαφής; Ψεύδεται ο Σοφιανός για τους κλέφτες του ΜΠΑΤΣΟΚ που βρήκαν άσυλο στο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν μίλησε με ονόματα; Πού διαφωνείς;

5 Ιουνίου 2012 στις 12:05 π.μ.

Συμφωνώ Τολστόϊ ντροπή να τη λέει για τον αγωνιστή που ψήφισε μόνο 1 στα 2 μνημόνια και μόνο τους μισούς νόμους για μείωση μισθών και δώρων, αλλά τώρα μετάνοιωσε και με το που θα γίνει υπουργός θα μας τα ξαναφέρει πίσω!
Ανώνυμε 10:19 αν θες ρίχνεις μια ματιά εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=gujD_uZeHH8&feature=player_embedded
http://redflyplanet.blogspot.com/2012/06/blog-post_695.html

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2012 στις 12:46 π.μ.

Φεύγουν, λένε, απ το ΚΚΕ και παν στον ΣΥΡΙΖΑ. Ναι φεύγουν αυτοί που η απόγνωση τους κάνει καιροσκόπους. Όμως φεύγουν ΚΑΙ από τον ΣΥΡΙΖΑ οι μαχητές αγωνιστές τίμιοι,όπως εγώ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που βλέπουν τον οππορτουνισμο τους να σώσουν το ευρώ και τον ιμπεριαλισμό (από το μνημόνιο, όπως λένε).

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2012 στις 12:56 π.μ.

Βλέπω ότι ο "ενδοαριστερός" εμφύλιος έχει ανάψει για τα καλά. Να είχανε και λίγο σχέση τα λεγόμενά σας με τα δεινά του εργαζόμενου κόσμου. Οι κατινιές των "αριστερών" εκπροσώπων στα κανάλια είναι απείρως ανώτερες απ' αυτές που ζήσαμε στην δεξιά πολυκατοικία. Η μόνη λύση να εξαφανιστείτε κι οι δύο μπας και οι εργαζόμενοι δημιουργήσουν μια ανώτερη πολιτική πρωτοπορία Avanti συντρόφια...

κομιξ
5 Ιουνίου 2012 στις 1:31 π.μ.

Ανώνυμε "avanti" δεν διαφωνώ για μια νέα πολιτική πρωτοπορία, όμως αυτή πρέπει να δημιουργηθεί στον αγώνα, σαν φυσική επιλογή (του Δαρβίνου), όχι με το "να εξαφανιστειτε κι οι δυο", και όχι με το να πας εσύ σπίτι σου!

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2012 στις 1:40 π.μ.

12:56 Εντάξει δεν θα ξαναδιαφωνήσουμε μεταξύ μας, θα μιλάμε με καλιφορνέζικη ευγένεια και προφορά και θα κάνουμε "γαργάρα" τις αντιθέσεις μας μήπως χαλάσουμε την αριστερή "ενότητα", "ομοιογένεια" και μακαριότητα. Τί σχέση άλλωστε έχουμε εμείς εδώ μέσα με τον εργαζόμενο κόσμο, "μεγαλοαστοί" ή "εργατική αριστοκρατία" είμαστε οι περισσότεροι.

Τολστόϊ
5 Ιουνίου 2012 στις 3:42 π.μ.

όταν αυτοί οι κλέφτες,πουλημένοι,απατεώνες ψηφίζαν τα μνημόνια,ΕΣΕΙΣ ΗΣΑΣΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ??

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ??

Ή ΠΡΟΦΥΛΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ??

τελειωμένοι παπάδες του κκε.....δεν ξεχνάμε ποτέ!
βγείτε τώρα "σεργιάνι" να κάψετε καμμιά "ΜΑΓΙΣΣΑ".....ξέρετε εσείς !!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΒΡΩ....
ΜΑ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΩ !!

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2012 στις 5:53 π.μ.

Ο λογος που το ΚΚΕ εχει αναλαβει σαν εργολαβια απο την δεξια την εκστρατια εναντια στον ΣΥΡΙΖΑ ειναι διοτι υπαρχει πραγματικος κιδυνος να εξατμηστει.
Παντως για οσους δεν εχουν παρει χαμπαρι ακομη, στα λαικα στρωματα αρχιζει και γινεται αισθητο οτι το κομα αυτο βρισκεται στην υπηρεσια της πλουτοκρατιας. Το διατηρει η πλουτοκρατια για να εγκλοβιζει αριστερους και να δημιουργει συνεχως διχονοια στην αριστερα.

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2012 στις 7:48 π.μ.

Προς dhmhtrh:
Απλά να σου θυμίσω ότι οι Αμερικανοί θεωρούσαν "εξελίξιμο" και τον Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος αρχικά δεν είχε και πολύ σχέση με κομμουνισμούς. Το ότι οι ΗΠΑ μπορεί να κοιτούν με ενδιαφέρον διάφορους, δεν σημαίνει ότι αυτοί αποτελούν και όργανα της CIA όπως αφήνουν να εννοηθεί διάφοροι φοβεροί επαναστάτες.

Γιατί dhmhtrh υπάρχει και η άλλη λογική:
Αφήνω τον άλλο ξεκρέμαστο και τον απομονώνω από κάθε τι αριστερό (τυχαία η επίθεση από το ΚΚΕ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως 13η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ??) με στόχο να του ανοίξω διάπλατα το δρόμο προς τα δεξιά.

Γιατί εδώ δεν υπάρχει από το ΚΚΕ πίεση ριζοσπαστικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει η ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΗ πίεση: "Απ' τα αριστερά σου υπάρχει μόνο μίσος και καμένη γη, αν θέλεις πήγαινε δεξιά"
Κι αυτό κάτι σημαίνει για το επαναστατικό μας κόμμα, που την μοναδική φορά που μπορούσε να κάνει επανάσταση προτίμησε να παραδώσει τα όπλα.

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2012 στις 12:53 μ.μ.

Το ΚΚΕ εξακολουθει να μενει περιχαρακωμενο χωρις να αντιλαμβανεται τη ζημια που κανει και στο ιδιο,με την απωλεια ψηφοφορων του,και στο εργατικο κινημα.Εχω μια απορια,ολος οχωρος της αριστερας εκπροσωπει τους εργαζομενους και παλευει για τα δικαιωματα τους.Αυτο δεν μπορει να αποτελεσει κοινη βαση για κοινους αγωνες; Δεν εχουμε πια αλλα περιθωρια η θα κερδισουμε η θα χαθουμε.Κι αν χαθουμε η ευθυνη του ΚΚΕ θανε μεγαλη(αν δεν αλλαξει τακτικη).

5 Ιουνίου 2012 στις 1:10 μ.μ.

Πιο ξεκάθαρο δεν ήταν ποτέ. Δεν αλλάζει αυτό που βιώνουμε. Ανατρέπεται. Αλλιώς θα ψάχνουμε για λύσεις τύπου χρυσής αυγής. Αν διώξουμε τους μετανάστες θα ανοίξουν οι δουλειές για τους Έλληνες. Με ψευδαισθήσεις δηλαδή. Ειλικρινά αυτές οι υποτιθέμενες άμεσες λύσεις γιατί «καίγεται το σπίτι μας» πραγματικά προσβάλουν τη νοημοσύνη μας. Το θέμα είναι να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Ακούστε τον Μπογιόπουλο στον Αυτιά προχθές. Ακούστε για τι ποσά μιλάει. Είναι η απάντηση σε αυτούς που μιλάνε για την ψωροκώσταινα και τον πλούτο που παράγει.
Είτε επιλέγουμε το «χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο» είτε καθόμαστε και το βλέπουμε να γιγαντώνει . Τα μονοπώλια να γίνονται μεγαλύτερα από κράτη και εμείς να μην έχουμε να δώσουμε στο παιδί μας να φάει. Τόσο απλά.
Άντε και καλούς αγώνες.

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2012 στις 2:14 μ.μ.

Επανασταση με τους "Ευεργετες εφοπλιστες" και το "υγιες επιχειρηματικό περιβαλλον" "εντος της Ευρωζώνης"?? μαλλον αλλος εχει αφησει τα οπλα εδω και χρονια πανω στο τζακι και τα θυμαται καθε φορα που ερχονται οι εκλογες.....

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2012 στις 3:28 μ.μ.

@5 Ιουνίου 2012 7:48 π.μ.

Το ΚΚΕ δέχεται πιέσεις και από το εξωτερικό. Ενδεικτικό το άρθρο στις 8 Μαϊου γαλλικής εφημερίδας ναυαρχίδας της σοσιαλδημοκρατίας όπου κρυφός πόθος της είναι η αλλαγή του ΚΚΕ σε "άλλες βάσεις".

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική.Η "δεξιά στροφή" του κόσμου είναι από πέρσυ.
Από μερίδα κόσμου που έξω από την Βουλή μούτζωνε και ήθελε Παπαδήμο ή Σερ Μαρκεζίνη ως πρωθυπουργό και φώναζε "δεν υπάρχει δεξιά δεν υπάρχει αριστερά", νοσταλγούσε τον Παπαδόπουλο και ήταν έτοιμη να πιάσει στον αέρα το ξεροκόμματο που θα τους πετάξει η αστική εξουσία. Σε αυτό φταίνε και δυνάμεις της αριστεράς που δεν πήγαιναν στις πλατείες με τα σύμβολά τους την παρέμβασή τους, την προπαγάνδα τους αλλά "κρυβόντουσαν". Δίνοντας χώρο στους ακροδεξιούς της "πάνω πλατείας".

Όταν πήγαν να παρέμβουν η το ΚΚΕ-μλ ή συνδικάτα, και τους απωθούσαν "η περιφρούρηση της πλατείας" μαζί με φασιστοειδή,
η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και συνιστωσών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έκαναν το κορόιδο. Όταν οι "πλατείες" τελείως "δημοκρατικά" απαγόρευαν σύμβολα, σημαίες, παρεμβάσεις της Αριστεράς
ή όταν έβριζαν το ΚΚΕ και η υπόλοιπη αριστερά κάνει το "κορόιδο" μετά μετά δεν σας φταίει το ΚΚΕ. Αντί οι πατριώτες συνιδιοκτήτες των πλατειών να κοιτάνε τα χάλια τους, τους φταίει μιά ζωή το ΚΚΕ. Για όλα είχαν έτοιμη την απάντηση. Άμα φεύγει, "ααα φεύγουν οι διασπαστές", αν έμενε "μένει για να τους καπελώσει". Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς απ’ αυτή τη λογική!

Η αριστερά έχει κόσμο συνειδητοποιημένο. Δεν υποτιμάμε τον υπόλοιπο κόσμο. Αλλά πρέπει να πούμε στα ίσα ποιος είναι ο δικός μας δρόμος. Αν η αριστερά δεν ήταν σκορποχώρι, αν είχε σχέδιο, αν σήκωνε ψηλά τις δικές της σημαίες, τότε θα έκανε αμέσως αισθητή τη διαφορά. Αλλά όταν η αριστερά κρύβεται, παίζει κρυφτούλι και στο τέλος πετάει το μπαλάκι στους "κατσαρολοκρούστες"(όπως η ΚΟΕ συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ), τότε λογικό είναι να μην την παίρνει κανείς σοβαρά.

Η αριστερά δεν έχει να περιμένει τίποτα από τα κατσαρόλια των υπηκόων. Αν έχει να περιμένει κάτι είναι από τον κόσμο εκείνο που όχι μόνο είναι αλλά και αισθάνεται εργατική τάξη και φυσικά από τον κόσμο που μάχεται και αισθάνεται περήφανα που είναι στην αριστερά. Αυτός ο κόσμος είναι η εγγύηση για οποιοδήποτε σχέδιο. Κάποιοι θέλουν να είναι με το πλήθος. Ας είναι και ας λουστούν και τις επιλογές του πλήθους. Μετά όμως μην κλαίγονται για το κακό που τους βρήκε.

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2012 στις 3:50 μ.μ.

"Αν η αριστερά δεν ήταν σκορποχώρι, αν είχε σχέδιο, αν σήκωνε ψηλά τις δικές της σημαίες, τότε θα έκανε αμέσως αισθητή τη διαφορά."

Καλά κι εγώ αν ήμουν γιός του Βαρδινογιάννη δεν θα είχα άγχος για το μέλλον. Το θέμα είναι τι κάνεις στην κατάσταση που είσαι, όχι να περιγράφεις τι καλά που θα ήταν αν ήσουν αλλιώς.

Είναι φανερό ότι θα θέλατε ένα άλλο κόσμο.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν κάνετε τίποτε για να τον αλλάξετε. Ίσα-ίσα που τον συντηρείτε.
Εκτός κι αν έχετε να μας προτείνετε κάτι άλλο στις εκλογές πέραν της πιστής τήρησης του μνημονίου, μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ μας κοροϊδεύει.

Ανώνυμος
5 Ιουνίου 2012 στις 7:32 μ.μ.

@Τολστόϊ και μερικούς άλλους
Υποτίθεται πως εδώ μέσα γίνεται κάποια ζύμωση ιδεών με λόγο και επιχειρήματα. Με τσιτάτα δεν γίνεται πολιτική. Αποδεικνύεται κενός λόγος, αν όχι εμπάθεια. Έπειτα, αν ακολουθήσει κανείς το μονοπάτι της απάντησης προς εσάς, σίγουρα βαδίζει σε ατραπό. Διότι, επανέρχεστε δριμύτεροι να «επιβεβαιώσετε» με νέα τσιτάτα την «θέση» σας.

Είναι τόσο παγιωμένη η άποψη πως για ΟΛΑ φταίει το Κόμμα, που δεν χρειάζεται πια να επιχειρηματολογήσει κάποιος για την άποψη αυτή. Δύναται να χτίζει - και μόνο - επάνω σ’ αυτό, όπως κάνει ο Τολστόϊ ενωρίτερα (5 Ιουνίου 2012 3:42 π.μ.)
Σαν διαδικασία, εκλαμβάνεται θέσφατο και ανοίγει εμπρός μας νέους ορίζοντες με το πεπρωμένο να μας καλεί. Εμπρός!

Η αφασική πλατεία - με την «περιφρούρησή» της - επέτρεπε σουβλάκια και χοτ ντόγκ, απέτρεπε όμως, έως και λοιδωρούσε, το ΚΚΕ, την ΓΕΝΟΠ με το γερανοφόρο, ακόμη και τα μικρότερα κομουνιστικά σχήματα με τα τραπεζάκια. Τα έζησα από κοντά, ιδίοις όμμασι, αυτήκοος.
Οι δε «υπερεπαναστάτες», έως και ΒΙΑ μετήλθαν, για να μην ξεχάσουμε την ΕΠΙΘΕΣΗ στο ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, τον Οκτώβρη του ’11. Ξανά, ιδίοις όμμασι, αυτήκοος.

Αρκεί να προωθείται το προσωπικό φαντασιακό του καθενός, μέσα σε μια συλλογικότητα που λείπει, αλλά προσφέρεται μέσω της εξουδετέρωσης του καθένα πως ανήκει κάπου, στην επιτροπή «περιφρούρησης» κτλ. Υπάρχουν ωστόσο και τα… χάπενινγκ.
Και όποιος κουλαντρίζει την τρομοκρατία, τόσο πιο εύκολα κατακτά την «δημοκρατία» του. Μέχρι και ο μαγαζάτορας που του έσπασαν το μαγαζί και το πλιατσικολόγησαν, ξέρετε ποιους ψηφίζει, ο μαλάκας.

Ο αντικομουνισμός θεριεύει πιο γρήγορα από την επώαση ενός μόνου αυγού. Μάλλον προϋποτίθεται για την επώαση.

Μιλάμε για ρήξη ή κάπου υπάρχει η αγάπη μου;

5 Ιουνίου 2012 στις 11:47 μ.μ.

Τολστόϊ έχεις ξεφύγει!
Πιστεύω τα χαζά που λες δεν τα πιστεύεις ούτε ο ίδιος..
Αν ήθελες να κάνεις κατάληψη στη βουλή μπορούσες να πας απ την άλλη πλευρά ή μετά που έφυγε το ΚΚΕ όψιμε μπολσεβίκε!
Αποδείχτηκε το ψέμα του ‘κόκκινου’ αλλά συνεχίζεις την παπαρολογία μπας και τσιμπήσει κανας απληροφόρητος. Εμείς είχαμε έναν σκοτωμένο.. Εσείς φυλάγατε τους κώλους σας προορίζοντάς τους για τις υπουργικές καρέκλες ευρωλιγούρηδες!
Ανώνυμε 7:48 μετά τον Che έγινε και Κάστρο ο Τσίπρας; έλερος δλδ! Συγκρίνονται αητός και χαμαιλέων;!

6 Ιουνίου 2012 στις 3:37 π.μ.

Το ΚΚΕ έχει στρέψει όλα του τα πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ,έχει συνάψει μια άτυπη συμμαχία με τα μνημονιακά κόμματα με την μορφή της ουδετερότητας,μιάς ουδετερότητας όμως που ευνοεί το μνημονιακό στρατόπεδο και είναι ολοφάνερο οτι θέλει κυβέρνηση μνημονιακών κομμάτων,κι αυτό γιατί θέλει πάσει θυσία να συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική.
Ξέρει οτι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πιθανό να αλλάξει το μνημόνιο προς το καλύτερο για τον λαό κι αυτό το φοβάται όπως ο διάολος το λιβάνι.
Επιθυμία τους είναι να εξαθλιωθεί ο λαός όσο γίνεται περισσότερο,
γιατί πιστεύουν οτι είναι ο μόνος τρόπος να πάει ο λαός μαζί τους.
Το αν αυτό θα γίνει δεν είναι σίγουρο.Υπάρχουν πολλές πιθανότητες πάντως να υπάρξει περισσότερη εξαθλίωση και να γίνει εξέγερση,η εξέγερση όμως δεν είναι σίγουρο οτι θα δείξει ΚΚΕ,μπορεί να στραφεί και σε άλλους δρόμους,όπως είναι πολύ πιθανό προτού γενικευθεί η εξέγερση να δούμε τανκς στους δρόμους και κάποιος με στρατιωτική στολή να θέσει την χώρα επί της χειρουργικής κλίνης ξανά.Ήδη,δεν ξέρω για σας,εγώ πάντως όποτε βγαίνω έξω βλέπω παντού μπάτσους.Η Ελλάδα θυμίζει πάλι πολύ έντονα επταετία
.Το ίδιο λάθος κάνανε και οι κομμουνιστές στην Γερμανία επί Χίτλερ υποτιμώντας τον κίνδυνο του ναζισμού και χωρίς να το καταλάβουν βρέθηκαν να ψήνονται στους φούρνους και να αποτελούν την πρώτη ύλη για την γερμανική σαπουνοποιία.

Ανώνυμος
6 Ιουνίου 2012 στις 7:12 π.μ.

Ρε Δημήτρη "έλεος" από πλευράς μου δηλαδή...
Αυτό κατάλαβες; Ότι κάνω σύγκριση Κάστρο με Τσίπρα; Απλά είπα ότι αν θεωρούσαν "εξελίξιμο" τον Κάστρο γιατί να μην θεωρούν τον Τσίπρα; Δεν σημαίνει τίποτε αυτό όμως για τον Τσίπρα, πολύ περισσότερο το αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι όργανο των ΗΠΑ.

Ο καθένας μου φαίνεται καταλαβαίνει αυτό που τον βολεύει καλύτερα...

Ανώνυμος
6 Ιουνίου 2012 στις 2:26 μ.μ.

Το σχέδιο μερίδας της αστικής τάξης είναι απλό. Την διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ και μέσω αυτού όλης της αριστεράς. Η δημιουργία ενός σχήματος που θα «ενώσει» όλες τις ηγεσίες της αριστεράς, στα πρότυπα της Ιταλίας του Πρόντι, είναι αναγκαία για την αστική τάξη. Η «κυβερνώσα αριστερά» του Πρόντι(2006-2008) ψήφισε και υπερ των πακέτων λιτότητας, και υπέρ της διατήρησης των στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.

Να θυμήσουμε πως δανειακή σύμβαση χωρίς ενός τύπου μνημόνιο(μπορεί να ονομαστεί και Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης το νέο Μνημόνιο) πάνε μαζί όπως γράφει με επιχειρήματα και ο Μπογιόπουλος στο Η «Δανειακή Σύμβαση» και ο ΣΥΡΙΖΑ> . Αυτό για να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο με ευφυολογήματα «καταγγελία του Μνημονίου και επαναδιαπραγμάτευση της Δανειακής Σύμβασης»

Αν οι «διαπραγματεύσεις» για το Μνημόνιο Νο3(με όποιο όνομα και αν το ονομάσουν) πάνε καλά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να υποχωρήσει σε πολλά από τα φιλολαϊκά μέτρα του ή θα τα αναβάλει για αργότερα όταν «υπάρχει ανάπτυξη». Το οποίο είναι απατηλό.Ειδικά τώρα που η Ισπανία χτυπά την πόρτα του μηχανισμού στήριξης. Οι «υποχωρήσεις» θα απαξιώσουν σταδιακά την αριστερά από την συνείδηση του κόσμου

Αν οι «διαπραγματεύσεις» για το Μνημόνιο Νο3 οδηγήσουν στην πιθανή έξοδο από το ευρώ, να χρεωθεί όλη η αριστερά την έξοδο και την στάση πληρωμών σε μισθούς-συντάξεις.Το εργατικό κίνημα μετά από αυτό δεν θα έχει ποια δυνάμεις. Ο κόσμος θα ακούει για αριστερά και θα φεύγει..χιλιόμετρα.Και οι απόγονοι του Μανιαδάκη και του Κοτζαμάνη θα αλωνίζουν στους δρόμους.

Η αστική τάξη θέλει και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα γεμάτη. Με ένα σμπάρο δύο τριγώνια.

Η ακροδεξιά έρχεται μετά την πολιτική ήττα της αριστεράς. Και πολιτική ήττα, δεν είναι οι ψήφοι, αλλά είναι η ήττα στην συνείδηση του κόσμου, η απαξίωση. Οι ψήφοι ακολουθούν όπως π.χ. η αποτυχία της άκρα αριστεράς στην Ιταλία που συγκυβέρνησε να μπει στην Βουλή το 2008, μετά την πτώση της κυβέρνησης του Πρόντι.

Απέναντι σε αυτό το σχέδιο υπάρχει το «πεισματάρικο» ΚΚΕ. Που εκ των πραγμάτων δείχνει ότι η στάση του για έξοδο από την ΕΕ, στην μη αναγνώριση – μονομερής διαγραφής του χρέους δικαιώνεται .

Ανώνυμος
6 Ιουνίου 2012 στις 5:13 μ.μ.

@xypolopoulos
« Όταν σε χειροκροτούν οι εχθροί σου, ψάξε να βρεις ποιο λάθος έχεις κάνει» (B.I. Λένιν)

Άρης Πορτοσάλτε για τον Τσίπρα- Ο Ανδρέας του ’77 - 04/05/2012

6 Ιουνίου 2012 στις 11:39 μ.μ.

Εσύ δεν λες να καταλάβεις μερικά απλά πράματα ανώνυμε 7:12 (βάλε κανα όνομα)
Τι νόημα έχει το επιχείρημά σου περί εξελιξιμότητας δεν το καταλαβαίνω. Οι ΗΠΑ έχουν τα λεφτά και την τρομοκρατία τους να τους κάνουν σχεδόν όλους εξελίξιμους!
-Πριν καν καταλάβουν πως υπάρχει Τσίπρας, αυτός εκθείαζε τον Ρούζβελτ και το new deal του http://kke4ever.blogspot.com/2012/05/cnbc.html
που οι πρώτες συνέπειές του ήταν απολύσεις και σκοτωμοί διαδηλωτών (ψάξτο στο http://tvxs.gr το λινκ είναι 10 σειρές)
-Στον χώρο αυτό εκστασιάζονται όποτε βγαίνει πρόεδρος απ’ τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ (Κάρτερ, Κλίντον, Ομπάμα), τόσο που πιστεύουν πως θα σταματήσουν τους πολέμους!
http://redflyplanet.blogspot.com/2012/05/blog-post_1538.html
Τελικά τον Τσίπρα δεν τον βλέπουν σαν εξελίξιμο, μια χαρά στρωμένος από μόνος του είναι!

7 Ιουνίου 2012 στις 2:26 π.μ.

« Όταν σε χειροκροτούν οι εχθροί σου, ψάξε να βρεις ποιο λάθος έχεις κάνει» (B.I. Λένιν)
Αυτό ταιριάζει γάντι με το ΚΚΕ,που όλα τα αστικά κόμματα και ΜΜΕ
θαυμάζουν και επαινούν και σέβονται για την συνέπεια του,την ειλικρίνεια του κτλ,κτλ,κτλ.
Αυτό δείχνει επίσης οτι σας βλέπουν και σαν ακίνδυνους για το σύστημα τους,δηλαδή πολιτικά νεκρούς.Και τους νεκρούς,ως γνωστό,
όλοι τους σέβονται.

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 7:56 π.μ.

Ψευδώνυμα δεν υπάρχουν. Όποιος θέλει ας ψάξει τις ip, έτσι κι αλλιώς στο χώρο των μπλογκς είναι πολύ δημοφιλείς.

Το πράγμα είναι πολύ απλό Δημήτρη:
Το ΚΚΕ τον τελευταίο καιρό, μέσω μάλιστα της ΓΓ του, αφήνει να εννοηθεί καθαρά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και όργανο των ΗΠΑ. Φυσικά και αυτό είναι ανήκει στις γνωστές λασπομαχίες.

Αυτά που λέει ο Τσίπρας περί new deal είναι ανιστόρητο από πολλές απόψεις. Όμως ουσιαστικά δηλώνει Κεϋνσιανιστής κι όχι φιλοΗΠΑ.
Επίσης ενθουσιάστηκε και με τον Ολάντ. Είναι όργανο και του Γαλλικού ιμπεριαλισμού;

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 12:58 μ.μ.

Tον εχθρό μου καλά τον ξέρω, τον φίλο φοβάμαι…
Ωραία τα μπράβο, τα εύγε. Ακόμη και τα βραβεία, τα εύσημα, τα παράσημα, τα τρόπαια, τα κύπελα, τα αγαλματάκια. Υπάρχει το δικαίωμα της επιδίωξής τους. Υπάρχει όμως πάντα σαν ενδεχόμενο και το δικαίωμα της αποποίησης.
Xτες, είδαμε τα διαπιστευτήρια στους πρεσβευτές των G20, λόγω... απομένει και έργω.

Φίλοι, πραγματικά αντιλαμβάνομαι τον ενθουσιασμό σας, αλλά δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία σας. Η ζωή επιφυλάσσει σφαλιάρες.
Οι χτεσινές ειδήσεις, ενημέρωσαν όλο και πιο καθαρά πως το πρόβλημα της Ευρώπης είναι πολιτικό. Μιλάνε για ΠΟΛΙΤΙΚΗ ενοποίηση της Ευρώπης, Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Αυτό είναι το αντίδωρο της λύσης του οικονομικού προβλήματος, μας λένε. Του ευρωομολόγου.
Εξέπληξε κανέναν; Έρχεται κατά πάνω μας από χρόνια. Ωραίο το παραμύθι της παγκοσμιοποίησης, το παγκόσμιο χωριό, το εθνίκ, το μεταμοντέρνο. Προϋποθέτει ξεπέρασμα, διαγραφή κάθετί παλιού. Την Οικουμένη ΔΕΝ βλέπω. Βλέπω τον ολοκληρωτισμό της αγοράς, να επελαύνει ισοπεδωτής. Ολετήρας.

Στην αρένα της αγοράς δεν χωράνε ψευδαισθήσεις. Ούτε το δάφνινο στεφάνι, ούτε να ανεβούμε στην κερκίδα σαν θεατές. Να βγούμε από την αρένα.

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος
7 Ιουνίου 2012 στις 2:50 μ.μ.

Τα εύσημα του Άρης Πορτοσάλτε του ΣΚΑΪ για τον Τσίπρα

« Όταν σε χειροκροτούν οι εχθροί σου, ψάξε να βρεις ποιο λάθος έχεις κάνει» (B.I. Λένιν)

Ο Ανδρέας του ’77 - 04/05/2012

(..Από τη δική του σκοπιά ο κ. Τσίπρας κινείται σωστά. Αγκαλιάζει όλο τον κόσμο που ζητά στοργή και προστασία. Λέει ναι σ’ όλα...
...Μαζεύει ΠΑΣΟΚους, για το ΠΑΣΟΚ που γκρέμισε τη γλυκιά ζωή και τα όνειρα που χάριζε το Κράτος σαν πατέρας και μάνα και αδελφός. Μαζεύει επαγγελματίες για τους φόρους του Γιώργου και του Βαγγέλη. Μαζεύει δεξιούς για το «Ναι» του Σαμαρά στη δεύτερη δανειακή. Μαζεύει γενικώς. Στη λογική να τους «δείξουμε εμείς»! Και Κολωνάκι και προάστια. Και αστούς και επαναστάτες...
.. Μπορείς να αποκλείσεις εάν μια μέρα, μας πει ο Αλέξης πως βγαίνουμε από το μνημόνιο εφαρμόζοντας, εννοείται, τις διατάξεις του; Διότι όταν παίρνεις μαζί σου πολλούς θα πρέπει μ’ έναν τρόπο να διαχειριστείς τα άκρα. Για αυτά όμως είναι ακόμη νωρίς...)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger