Home » » Ο Νικολοπουλος έφυγε μόνος του.Τους άλλους θα τους διώξουμε εμεις.

Ο Νικολοπουλος έφυγε μόνος του.Τους άλλους θα τους διώξουμε εμεις.

Από β.ariaditis , Τρίτη 10 Ιουλίου 2012 | 2:20 π.μ.


Παρά την ικανοποίηση των ντόπιων και διεθνών αστικών κέντρων από την  ψήφο  εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση της εγχώριας τρόικας από το σινάφι  των  εκλεγμένων υπαλλήλων του κεφαλαίου, είναι η αδυσώπητη  πραγματικότητα από τα αποτελέσματα της  βάρβαρης πολιτικής τους ,που θα θέτει  σε δοκιμασία  το βίο της από δω και στο εξής, ώσπου να επέλθει τελικά η αποσύνθεση της, κάτω από το βάρος της λαϊκής  οργής  που θα κορυφωθεί ούτως ή άλλως στους δρόμους της κοινωνικής σύγκρουσης.

Όσοι «παραπλανημένοι» ψηφοφόροι πίστεψαν την δημαγωγική προπαγάνδα περί  σκληρής αλλά υπεύθυνης  διαπραγμάτευσης για την απαγκίστρωση από τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς  νόμους, θα αιφνιδιάστηκαν από την ταχύτητα των γεγονότων που αποδεικνύουν πως οι ηγέτες της  κυβέρνησης αυτής, όχι μόνο δεν τα εννοούσαν αλλά και πως είναι τόσο δεμένοι χειροπόδαρα με δηλώσεις υποτέλειας στα αφεντικά και στους  προστάτες τους, που η μόνη οδός διαφυγής  των στελεχών που καλούνται να υλοποιήσουν  αυτή την πολιτική   φαντάζει η απαλλαγή έστω και προσωρινά από τα καθήκοντα τους, 

 Σπεύδουν  οι «κυβερνητικοί κύκλοι» και τα φερέφωνα του κατεστημένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις περί προσωπικής κόντρας- πικρίας μεταξύ Σαμαρά και Νικολόπουλου στο παρασκήνιο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης για την επιλογή των κυβερνητικών στελεχών και των αρμοδιοτήτων στο υπουργείο εργασίας. .Όση δόση αλήθειας και αν έχουν  τέτοιες πληροφορίες   το κυρίαρχο είναι πως οι λόγοι που ανάγκασαν σε παραίτηση το στέλεχος της Καραμανλικής  Πτέρυγας  και ολιγοήμερο υφυπουργό  εργασίας είναι οι προσταγές των δανειστών για την άνευ όρων υλοποίηση των προβλέψεων του μνημονίου στα εργασιακά θέματα, όπως επίσης και ο νέος γύρος της εργασιακής λεηλασίας που απαίτησε η τρόικα  κατά τη συνάντηση της με την  πολιτική  ηγεσία του υπουργείου.

  Όλοι θα θυμούνται άλλωστε πως  η στελέχωση του  υπουργείου εργασίας κατά την συγκρότηση της κυβέρνησης Σαμαρά ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή αφού τα πρωτοκλασάτα ονόματα της ΝΔ αρνήθηκαν να αναλάβουν, όπως επίσης και οι συνεταίροι Βενιζέλος και Κουβέλης  ούτε που εννόησαν να πράξουν κάτι τέτοιο, διαισθανόμενοι πως  το πολιτικό κόστος από την  αναμενόμενη νεα κοινωνική  λεηλασία περνάει πρώτα  από όλα, μέσα από τον πυρήνα της ταξικής βαρβαρότητας που θα αναλάμβανε  να χαράξει και να υλοποιήσει το συγκεκριμένο υπουργείο. 

 Να τονίσουμε  εδώ πως ο Ν. Νικολόπουλος και ως τομεάρχης για θέματα εργασίας  της Ν.Δημοκρατίας  αλλά και  μετά την ανάληψη των καθηκόντων του  εκτέθηκε ανεπανόρθωτα με δηλώσεις του  περί σωστής διαπραγμάτευσης με την τρόικα για την επιστροφή των συλλογικών συμβάσεων και της μετενέργιας,
                                                                         
Όπως  και να έχουν τα πράγματα όμως  ξέρουμε πως το αστικό μπλοκ εξουσίας παρά τις εύθραυστες ισορροπίες στο εσωτερικό  του,  είναι αποφασισμένο να κρατηθεί στην διακυβέρνηση με νύχια και με δόντια για να υλοποιήσει τις πιο ακραίες και αντικοινωνικές επιλογές του καθεστώτος  και θα  χρειαστεί  παρατεταμένος και συντονισμένος αγώνας για την ανατροπή από τα κάτω  μέχρι την τελική του πτώση.

Ας υποδεχθούμε λοιπόν την παραίτηση του Νικολόπουλου με ικανοποίηση και ας υποσχεθούμε στους υπουργούς ,και  τα στελέχη της νέας κυβέρνησης πως η επόμενη παραίτηση θα είναι όλων τους και θα έχει την σφραγίδα των καταπιεσμένων αυτού του τόπου που θα εξεγείρονται εναντίων τους.  

β. ariaditis
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

10 Ιουλίου 2012 στις 2:35 π.μ.

Αναγνωρίζω ότι είμαι πικραμένος, οργισμένος, απαισιόδοξος έστω, αλλά ας αναγνωρίσουμε μαζί ότι αφ' ενός δεν είμαι προβοκάτορας και στη συνέχεια ότι αυτό "τους άλλους θα τους διώξουμε εμείς" κατάντησε γραφικό, αν όχι γελοίο μετά από τόσες τζάμπα επαναλήψεις...

Ανώνυμος
10 Ιουλίου 2012 στις 5:44 π.μ.

Γιατι φίλε την καταρρευση της κυβερνησης Γιωργακη και την "υποχρεωση" των αφεντικων για εκλογες δεν την έφερε η λαικη δυσαρεσκεια και οργη; Η κριση του πολιτικου συστηματος φερνει και τετοιες παραιτησεις η κριση του καπιταλισμου μπορεί και την πτωση του...

πανθηρας

Ανώνυμος
10 Ιουλίου 2012 στις 3:08 μ.μ.

Ο καπιταλισμός δεν καταρρέει αυεαυτού,χρειάζεται
επαναστατικό κίνημα , φιλε πάνθηρα !

Ανώνυμος
10 Ιουλίου 2012 στις 3:13 μ.μ.

Εναν εχθρό έχουν όλοι αυτοί,ΕΝΑΝ.Αυτόν θέλουν να διαχειριστούν αυτός είναι ο μεγάλος τους φόβος:ο λαός...Καταλάβετέ το...

Ανώνυμος
10 Ιουλίου 2012 στις 3:45 μ.μ.

Δεν είναι αιχμή για το άρθρο, ούτε για τον 5:44.
Αλλά συγγνώμη δεν είδα εντέλει καμία κατάρρευση κυβέρνησης, ίδια κυβέρνηση είναι με πιο πολλούς συννενόχους.
Μη γελιόμαστε το σύστημα έχει εφεδρίες και στρατηγικές.
Οι εκλογές μια χαρά έκαναν τη δουλειά τους.
Αν οι καταπιεσμένοι δε γίνουν αποφασισμένοι με ένα μπουου θα ξανακάτσουν στ' αβγά τους.
Το τραγικό είναι, πως όντως είναι ικανοί να πέσουν μόνοι τους, αντί εμείς να περάσουμε από πάνω τους.
Τώρα όσον αφορά του τι προτείνω… Μάλλον είμαι η απαισιόδοξη εκδοχή για να δικαιούμαι να έχω προτάσεις.

Ανώνυμος
10 Ιουλίου 2012 στις 4:12 μ.μ.

πανθηρα

την καταρρευση της κυβερνησης Γιωργακη και την "υποχρεωση" των αφεντικων για εκλογες δεν την έφερε η λαικη δυσαρεσκεια και οργη,αλλα η
φιλοδοξια και η λαχταρα του Σαμαρα για πρωθυπουργιλικι και να δειξει και αυτος οτι ειναι καλυτερο,πιστο σκυλακι στα αφεντικα του.
αλλος ενας πικραμένος, οργισμένος, απαισιόδοξος και οχι προβοκάτορας

Ανώνυμος
10 Ιουλίου 2012 στις 6:22 μ.μ.

Στο πρωτο ανωνυμο....σιγουρα χρειάζετα το επαναστατικό κινημα για να φερει την πτωση του δε μιλησα ότι καταρρεει μονος του ο καπιταλισμος...

Στο δευτερο ανωνυμο...δεν βλεπεις τις κοινωνικές διεργασίες και την ταξικη παλη αλλα την πολιτική και τους πολιτικους να δρουν με τα "θέλω τους" ανεξάρτητα από την κοινωνία....

συντροφικα, πανθηρας

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2012 στις 2:30 π.μ.

Την κυβέρνηση Γιωργάκη τη διαδέχτηκε μια ακόμα χειρότερη κυβέρνηση.Η κυβέρνηση Παπαδήμου.
Την κυβέρνηση Παπαδήμου τη διαδέχτηκε η κυβέρνηση Σαμαρά,η οποία θα αποδειχτεί χειρότερη
κι απ'του Παπαδήμου γιατί είναι γενικού σκοπού (και όχι ειδικού) και θέλει να ανοίξει βεντέτα με όλη την κοινωνία.
Ο λαϊκός παράγοντας πέρυσι ήταν σε έξαρση και δοκίμασε τις αντοχές του συστήματος.Όμως:με την κυβέρνηση Παπαδήμου λούφαξε για μήνες περιμένοντας τις ''σωτήριες εκλογές'' (όπως του έλεγαν και τα αριστερά κόμματα) και μετά το ξέσπασμα της 12ης Φλεβάρη νέκρωσε εντελώς ξαναπεριμένοντας τις ''σωτήριες εκλογές''.
Οι εκλογές ήρθαν και έχουμε νομιμοποιημένη (πλέον) μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά με την στήριξη 170 βουλευτών και 48% των ψήφων.Για την ώρα,επομένως,εκ του αποτελέσματος,φαίνεται ότι ο λαϊκός παράγοντας μανιπουλαρίστηκε μια χαρά.
Κατάλληλα και με επιτυχία,απ'την κυβέρνηση Παπανδρέου που είχε φάει τα ψωμιά της αφού είχε αναλάβει όλη την αρχική λέζα του εγκλήματος,και διαμέσου της μεταβατικής του Παπαδήμου,περάσαμε στην επιθυμητή παράδοση της σκυτάλης στον έτερο συμμαθητή Σαμαρά για να ολοκληρωθεί το έγκλημα.
Μην βαυκαλιζόμαστε λοιπόν.
Και να έχουμε κατά νου,γιατί πολλή σιγουριά βλέπω από παντού ότι η κυβέρνηση αυτή δεν βγάζει τον χρόνο κλπ.Την κυβέρνηση αυτή θα την στηρίξουν μέσα κι έξω απ'τη χώρα με κάθε μέσο.
Με πρωτόγνωρα μέσα.
Πήραμε μια γεύση στην προεκλογική περίοδο.
Το μόνο που τους χάλασε λίγο τη σούπα γιατί δεν το υπολόγιζαν είναι το πολύ χαμηλό (ακόμα και μετά τις εκλογές του Ιουνίου) ποσοστό της ΝΔ.
Θα κάνουν τα πάντα για να την ανεβάσουν κι άλλο ώστε να συγκροτεί ισχυρό κορμό και θα ποντάρουν και στην συγχώνευση ΠΑΣΟΚ-μεγαλύτερου μέρους της ΔΗΜΑΡ για να έχουν έτοιμο και τον δεύτερο πόλο των προθύμων.Παράλληλα,έχουν και έναν άλλο ισχυρό πόλο με καθαρά (πλέον) σοσιαλδημοκρατική γραμμή,τον ΣΥΡΙΖΑ.
Απ'τον ελεγχόμενο δικομματισμό πάμε στον ελεγχόμενο τρικομματισμό.Και επειδή οι του ΣΥΡΙΖΑ χαίρονται,να ξέρουν ότι είναι πολύ πιθανό ακόμα κι αυτός ο τρικομματισμός να είναι ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ και σε λίγο (ας πούμε 2 ή 3 χρόνια) να επιστρέψει αυτούσιος ο δικομματισμός (της ΝΔ και του νέου ΠΑΣΟΚ) σε εκλογική δύναμη που θα θυμίζει κάτι απ'την προ 2009 εποχή.
Μόνο που το νέο ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ παρόλο που το θέλει πολύ,αλλά το υβρίδιο ΠΑΣΟΚο-ΔΗΜΑΡο-εκσυγχρονιστών στο οποίο θα κάνει παρέα σούμπιτο κι ένα κομμάτι της δεξιάς πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα λέει ζήτω ο Μόντι και ζήτω το σχέδιο Μάρσαλ και ζήτω η υγιής επιχειρηματικότητα,καθώς και της λαϊκής του βάσης που έχει ήδη...εκπαιδευτεί σε τέτοιου είδους ''υπεύθυνες θέσεις''.
Η μοναδική πραγματική αλλαγή που κινδυνεύουμε ως λαός να υπάρξει,είναι το πέρασμα του ΚΚΕ στη γωνία και ίσως έξω απ'τη Βουλή,και η σιγή κάθε ριζοσπαστικής δύναμης και φωνής.
Ούτε παραγγελία να έκαναν οι αστοί τέτοιες εξελίξεις,όλες μαζί...(συνεχίζεται)

Ανώνυμος
11 Ιουλίου 2012 στις 2:31 π.μ.

(συνέχεια)
Ο λαϊκός παράγοντας δείχνει κοιμισμένος.
Η αξιωματική αντιπολίτευση που πρωτοστάτησε στο κοίμισμα του λαϊκού παράγοντα,στην εκλογική υπόσχεση,στις ανώδυνες διαχειριστικές λύσεις,
δηλώνει ότι θα είναι υπεύθυνη και ότι θα τους ταράξει στη νομιμότητα,ενώ την ηγεσία της την αποθεώνει το CNN.
Το μοναδικό κόμμα της Βουλής που μπορεί να πρωτοστατήσει σε ένα αληθινό λαϊκό Μέτωπο ανατροπής,το ΚΚΕ,είναι τραυματισμένο,με μια ηγεσία ενσωματωμένη,συστημική,που έχει καταργήσει την τακτική και το οδηγεί έξω απ'τη Βουλή.
Ριζοσπαστικές δυνάμεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ το βουλώνουν για τη μετατροπή του σε ''υπεύθυνο'' σοσιαλδημοκρατικό κόμμα,περιμένοντας την επερχόμενη (νομίζουν) ''εκλογική νίκη'' κατά τον ίδιο παραλυτικό τρόπο που ο λαϊκός παράγοντας κοιμόταν για μήνες περιμένοντας ''να εκφραστεί στις εκλογές''.Όμως εκλογική νίκη όπως τη φαντάζονται δεν θα έρθει ή ακόμα κι αν ερχόταν θα ερχόταν με τη δική τους φωνή πνιγμένη
και το πιθανότερο εκτός του κόμματος.Ας κοιτάξουνε ΗΔΗ τί συμβαίνει και ας μην κάνουν σαν τα βατράχια μέσα στο νερό της κατσαρόλας που συνεχώς ανεβάζει θερμοκρασία.ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ.
Κάποιοι εντός ΣΥΝ άρχισαν ανοιχτά να τους φορτώνουν την υπόθεση Αμυρά.Κι είμαστε ακόμα στην αρχή.Η υπεύθυνη ''λαϊκή δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς'' δεν χωράει ισχυρό Αριστερό Ρεύμα...Αν το Ρεύμα αποδέχεται τη μοίρα που του τάξανε να συνεχίσει να κοιμάται.
Το 27% ΗΔΗ χρησιμοποιείται (πότε προλάβανε κιόλας;) να πνίξει τις ριζοσπαστικές φωνές εντός ΣΥΡΙΖΑ.Κι όλα αυτά στο βωμό του ''να γίνουμε νέο ΠΑΣΟΚ''.Δεν θα γίνετε παιδιά...
Στο μεταξύ,οι εγκληματίες περνάνε τα πάντα και σε λίγο θα διαχειριστούν ανενόχλητοι ΚΑΙ το πέρασμα στην ευρωδραχμή.
Συνεχίστε τώρα να ονειρεύεστε μερικοί.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger