Home » , » Δεν έχω ... δεν πληρώνω

Δεν έχω ... δεν πληρώνω

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012 | 6:24 μ.μ.

Από το "Ποντίκι"

Οι εγχώριοι αχυράνθρωποι και οι ξένοι επόπτες τους, οι επιτελείς της καταστροφής, μάλλον δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος». Αυτοί οι... τύποι, συνηθισμένοι να αντιλαμβάνονται τους ανθρώπους ως αριθμούς και διαβιούντες μακριά από την αληθινή ζωή των «απλών ανθρώπων», αδυνατούν ακόμη να αντιληφθούν ότι οι λογαριασμοί που κάνουν στα χαρτιά απλώς δεν βγαίνουν. Όχι γιατί οι άνθρωποι επαναστάτησαν και δεν θέλουν να πληρώσουν. Απλώς, δεν έχουν. Δεν έχουν μία.

Ας ρίξουμε μια ματιά τι μας ζητούν οι εγχώριοι «υπεύθυνοι» κυβερνήτες μας και οι off-shore ύπατοι καθοδηγητές τους. Ας δούμε, επιγραμματικά, τους αριθμούς που δεν βγαίνουν. Ας συνειδητοποιήσουμε τι μας ζητούν αυτοί που προεκλογικά δεν είχαν κανένα πρόβλημα να μας παραμυθιάσουν με τα περί επαναδιαπραγμάτευσης και άλλες ωραίες ιστορίες. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη και κάνοντας γαργάρα τις προεκλογικές υποσχέσεις τους, σήμερα μας ζητούν, ούτε λίγο ούτε πολύ, γύρω στα 11 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία κατανέμονται ως εξής:

♦ Στα 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ θα ανέλθουν οι φόροι από τα εκκαθαριστικά του 2012. Ως γνωστόν, μέσω των εκκαθαριστικών, εισπράττονται φέτος ο αυξημένος φόρος εισοδήματος (λόγω μείωσης αφορολογήτου, λόγω κατάργησης φορολογικών δαπανών και λόγω τεκμηρίων), η εισφορά αλληλεγγύης αλλά και το τέλος επιτηδεύματος από όσους δεν θα προλάβουν να κλείσουν τα βιβλία τους μέχρι τις 16 Ιουλίου.

♦ Πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ θα πρέπει να καταβληθούν για το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕ-ΤΗΔΕ) του 2012. Για το ΕΕΤΗΔΕ του 2011, οι εισπράξεις έφτασαν στα 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Φέτος, οι εισπράξεις μπορεί να είναι μικρότερες, καθώς χιλιάδες Έλληνες έχουν χάσει τη δουλειά τους και, ως εκ τούτου, δικαιούνται να μην πληρώσουν.

♦  Περίπου 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ χρωστάνε οι μικροοφειλέτες του Δημοσίου. Πρόκειται για όσους οφείλουν ποσά έως 10.000 ευρώ. Σε αυτούς τους μικροοφειλέτες, θα προστεθούν και όσοι δεν πλήρωσαν το λεγόμενο χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Πρόκειται για περίπου 500.000 Έλληνες, οι οποίοι οφείλουν περί τα 250 εκατομμύρια ευρώ. Η συντριπτική τους πλειονότητα απλώς δεν έχει να πληρώσει.

♦  Εκκρεμεί η είσπραξη του ΦΑΠ 2010, του ΦΑΠ 2011 και του ΦΑΠ 2012.

♦  Τον Νοέμβρη θα έχουμε τα τέλη κυκλοφορίας, μέσω των οποίων θα καταβάλουμε άλλο ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Δεν υπάρχουν...

Το προφανές ερώτημα που προκύπτει, είναι αν υπάρχει η δυνατότητα να πληρωθούν αυτά τα ποσά από ανθρώπους που είδαν τα εισοδήματα τους να περικόπτονται άγρια (οι "τυχεροί"), από ανθρώπους που υποαπασχολούνται ή από ανθρώπους που είναι ήδη άνεργοι και με μηδενικές προοπτικές εξεύρεσης εργασίας.

Παρ' όλα αυτά, οι «λογιστές» που θεωρούν τους εαυτούς τους πολιτικούς, υπολογίζουν, από τα 1.403.446 σημειώματα που έχουν ήδη αποσταλεί, να εισπράξουν 1,33 δισ. ευρώ, ενώ πέρυσι από την εκκαθάριση του συνόλου των 5,7 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων είχαν μπει στα ταμεία του κράτους 1,1 δισ. ευρώ. Με άλλα λόγια, ο έξτρα φόρος που καλείται να πληρώσει κάθε νοικοκυριό ανέρχεται σε 1.500 ευρώ κατά μέσο όρο!

Κάπως έτσι καταλήγει κάποιος στο συμπέρασμα ότι η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη λογιστών για να διαπιστώσει ότι τα όρια του κόσμου εξαντλήθηκαν. Έχει ανάγκη από πολιτικούς και πολιτικές που θα έχουν επαφή με τον κόσμο και την πραγματικότητα.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
12 Ιουλίου 2012 στις 9:13 μ.μ.

Κάτι θα τσιμπήσουν όμως. Διότι ξεχνάς ότι σε πάρα πολλούς εργαζόμενους οι φόροι παρακρατούνται, επομένως και να μην έχεις, πληρώνεις με το ότι δεν σου επιστρέφονται.
Δεν είναι βλάκες.
Με περίπου 4.500 εισόδημα φέτος (συν κάπου 3.500 "τεκμήρια" λόγω αυτοκινήτου 1400 cc και σπιτιού 45 τμ) και κάπου 600 ευρώ παρακρατήσεις, μου βγήκε φόρος περίπου 200 + 400 "τέλος επιτηδεύματος" = 600.
600 - 600 = 0
Το εκκαθαριστικό σας είναι μηδενικό, κύριε.
Καλό καλοκαίρι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger