Home » , » Άντε πάλι με τις δημοσκοπήσεις.

Άντε πάλι με τις δημοσκοπήσεις.

Από mitsos175 , Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012 | 5:27 π.μ.


Όσο και να γελοιοποιούνται τα λιβανιστήρια των καναλιών, όσο και να αποκαλύπτονται τα ψέματά τους, συνεχίζουν απτόητοι την παραπληροφόρηση και την προπαγάνδα.

Προσπαθεί το μαγαζί του Αλαφούζου να μας πείσει πόσο ευχαριστημένοι είναι οι Έλληνες με τα τρία της κυβέρνησης. Δίνουν λοιπόν μπόνους στο Φώτη, άνοδο στο Σαμαρά και μιλάνε θετικά για το Βαγγέλη. Υποστηρίζουν ότι ο λαός είναι ικανοποιημένος με τη μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης. Μήπως η ερώτηση ήταν «είστε ικανοποιημένοι που οι υπουργοί παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον;»

Θα κάνουν και άλλες εγκυρότατες μετρήσεις από τις ιστοσελίδες των φυλλάδων τους, που θα τις παρουσιάζουν ως αντικειμενικές και έγκυρες. Τόση αντικειμενικότητα από τη χούντα είχαμε να δούμε.
Θα λένε λοιπόν ότι ο λαός είναι ευχαριστημένος με τα όσα θα κάνουν. Ευχαριστημένοι μόνο; Τρισευτυχισμένοι, τι λέτε τώρα. Όταν μάλιστα τον Αύγουστο θα έρθει και το χαράτσι στη ΔΕΗ, θα πετάξουμε από τη χαρά μας.

Γιατί το κάνουν. Είναι προφανές ότι είναι τόσο γελοία τα δήθεν ευρήματα, που δεν πείθουν κανένα. Παρόλα αυτά, η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ έχουν σοβαρότατα προβλήματα συνοχής. Το πάλαι ποτέ κόμμα εξουσίας έπεσε σε κώμα. Τα στελέχη του κατανοώντας, ότι το μόνο που θα καταφέρουν στο εξής είναι να παίζουν το ρόλο της τσόντας, έχουν βγάλει όχι μαχαίρια, αλλά οπλοπολυβόλα. Και κατηγορούν ο ένας τον άλλον.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο Βενιζέλος έβαλε στην άκρη, ή εξανάγκασε τα παλιά και μεγάλα στελέχη, να απόσχουν από ουσιαστικά πόστα στο κόμμα. Φοβάται την αμφισβήτηση. Προς το παρόν οι παλιοί συνεργάτες του τον περιμένουν στη γωνία. Τα σκάνδαλα, που η ΝΔ θα κρατήσει στο ψυγείο, για να έχει στο χέρι τον εμπνευστή του χαρατσιού της ΔΕΗ, θα αποκαλυφθούν αργά ή γρήγορα. Ο κόσμος έχει αηδιάσει με το ΠΑΣΟΚ και φεύγουν ομαδικά.
Κι όμως το μεγαλύτερο  πρόβλημα το έχει αυτή τη στιγμή η ΔΗΜΑΡ. Ο Κουβέλης αν και είχε την αμέριστη υποστήριξη του κρατικού και παρακρατικού μηχανισμού της μνημονιακής χούντας δεν απορρόφησε αρκετούς δυσαρεστημένους. Θυμάστε τον δείχνανε μέχρι και δεύτερο. 
Τώρα οι ψηφοφόροι του βλέπουν να στηρίζει το Σαμαρά, ένα φασίστα. Όχι μόνο αυτό, αλλά θα έρθουν νομοσχέδια για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών, για συγκρότηση παραστρατιωτικών ομάδων ακροδεξιών, καθώς και οικονομικά μέτρα φωτιά.
Μέτρα που θα είναι εντελώς αντίθετα με αυτά που υπόσχονταν προεκλογικά. Η ακρίβεια, οι απολύσεις, τα χαράτσια, η διαφθορά, θα χρεώνονται και στο μνημονιακό δεκανίκι, που ακούει στο όνομα ΔΗΜΑΡ.  
Ήδη στελέχη αποχωρούν το ένα μετά το άλλο. Η βάση του κόμματος είναι εξοργισμένη. Η αγανάκτηση θα κορυφωθεί το διάστημα που έρχεται. Εντούτοις η Τρόικα θεωρεί τη ΔΗΜΑΡ απαραίτητη για τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης των δοσίλογων. Όχι γιατί κάποιοι βουλευτές ίσως δεν ψηφίσουν μερικά νομοσχέδια, αλλά κυρίως για το «Αριστερό» άλλοθι που θα δώσει σε ναζιστικές πρακτικές.
Ο πνιγμένος λοιπόν από τα γκάλοπ πιάνεται. Είναι περισσότερο για να δώσουν κουράγιο στα στελέχη τους, λέγοντας τους «ότι ο κόσμος τα θέλει αυτά, μη λακίζετε». Και φυσικά για να κάμψουν αντιδράσεις από το λαό.

Δε θα πω πολλά. Οι αγώνες που έρχονται, θα δείξουν πόσο ευχαριστημένοι είμαστε. Άλλωστε, να θυμίσω, ότι για το ΠΑΣΟΚ τον πρώτο χρόνο του Μνημονίου η αποδοχή ήταν 70 - 80 τοις εκατό. Τα δε μέτρα τα ενέκρινε η πλειοψηφία (πάντα) των πολιτών. Και μετά ξυπνήσανε με 13%.

Αλήθεια, που το κάνατε το γκάλοπ; Στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ του ΠΑΣΟΚ και της ΠΟΛΑ; Ή μήπως στα κανάλια σας; Γιατί απ όσο ξέρω, καλοκαιρινά γκάλοπ δεν θεωρούνται και πολύ έγκυρα λόγω διακοπών, μετακινήσεων κλπ.

Όταν όμως λείπει η τσίπα, περισσεύει η βλακεία.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
13 Ιουλίου 2012 στις 8:55 π.μ.

Να θυμίσω για πολλοστή φορά ότι οι "αδελφές" εταιρίες vprc/publicissue ανήκουν στους τουλάχιστον κινούμενους στον χώρο της "αριστεράς" Μαυρή και Βερναρδάκη; Ας ξαναγράψουν ένα σχετικό άρθρο σε Εποχή ή Αυγή ...

Τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα. Η μεγάλη μείωση του ΚΚΕ θα συνοδευτεί από συνολική ιδεολογικοπολιτική μετατόπιση (όχι άμεση) προς την φασιστική δεξιά (κυρίως) με τους πιθήκους να παριστάνουν τους προσκόπους. Είναι δύσκολα τα πράγματα σύντροφοι...

Ανώνυμος
14 Ιουλίου 2012 στις 9:42 π.μ.

Αγαπητε ανωνυμε, ο ελληνικος λαος καλως ή κακως γερνει ηδη προς τα δεξια. Αυτο δεν εχει να κανει με την πτωση του ΚΚΕ, αλλωστε πολλοι αριστεροι ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑ στην ελπιδα οτι θα εβγαινε κυβερνηση. Αλλα το κεντρο βαρους της κοινης γνωμης στην Ελλαδα ειναι δεξιοτερα απο το παραδοσιακο πολιτικο "κεντρο". Και ουτε με την ανοδο της Χρυσης Αυγης εχει να κανει αυτο, κι αυτο συμπτωμα ειναι.

Σκεφτομαι αν τελικα ειναι καλο ή κακο που ηρθαν ετσι τα πραγματα. Ευκολες κι απλες λυσεις δεν υπηρχαν και το ξεραμε. Ισως η συσπειρωση της δεξιας υπο τον Σαμαρα (τον οποιο η ΝΔ επελεξε ακριβως γιατι κι αυτος ηταν δεξιοτερος των υπολοιπων) καταπολεμησει τον ακροδεξιο φανατισμο. Γιατι, οπως και να το κανουμε, αλλο Σαμαρας κι αλλο Μιχαλολιακος, κι αν δεν τους μαζευε η ΝΔ θα τους επαιρνε η ΧΑ αυτους τους ψηφους. Απο την αλλη, ισως κανει καλο στο ΣΥΡΙΖΑ μια θητεια αξιωματικης αντιπολιτευσης. Νομιζω οτι τους ηρθε λιγο ξαφνικη αυτη η ανοδος στη 2η θεση, και δεν τη διαχειριστηκαν σωστα. Απο κει που παλευεις με 3% να μπεις στη Βουλη, το να γινεις κομμα εξουσιας με 15% και 27% προκαλει ιλιγγο, κι ο Τσιπρας φανηκε να ζαλιζεται λιγο.

Καλα τα παμε λοιπον. Ασε να ηρεμησουμε λιγο ολοι και να δουμε με πιο καθαρο μυαλο το μελλον. Να δημιουργηθει κι αυτος ο νεος πυρηνας στην Κεντροαριστερα, να βρει και η ΝΔ καποια στιγμη στο μελλον το δικο της δρομο και να μαθουμε πανω απ'ολα να συνεργαζομαστε για το καλο ολων, περα απο κομματικα συμφεροντα και διαφορετικες ιδεολογιες. Τα προβληματα ειναι μεγαλα και σοβαρα και δε θα λυθουν με φανατισμους.

Steve Jaqvaar

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger