Home » , » Δεν είμαστε φοβισμένοι-είμαστε οργισμένοι βροντοφώναξαν 15.000 στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στη Ομόνοια!

Δεν είμαστε φοβισμένοι-είμαστε οργισμένοι βροντοφώναξαν 15.000 στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο στη Ομόνοια!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 | 1:21 π.μ.


ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
-ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

 Δεν είμαστε φοβισμένοι-είμαστε οργισμένοι ήταν το μήνυμα που έστειλε το αντιρατσιστικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο πλημμυρίζοντας την Ομόνοια και λίγο μετά τη Πλατεία Συντάγματος με πάνω από δεκαπέντε χιλιάδες διαδηλωτές.

Μέσα στο κατακαλόκαιρο η μαζική μαχητική κινητοποίηση των μεταναστών με κέντρο την Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος ήταν μια μεγάλη νίκη.  Οι μετανάστες  αψήφησαν την οργιώδη προσπάθεια του Ν.Δένδια και της ΕΛΑΣ να εμποδίσουν τη πρόσβαση στην Ομόνοια με ολοήμερη επιχείρηση σκούπα στην περιοχή αλλά και με σταμάτημα δεκάδων πούλμαν από περιοχές όπως η Θήβα, η Χαλκίδα και τα Οινόφυτα.

Η ρατσιστική επιχείρηση σκούπα που ξεκίνησε ανήμερα της 4ης Αυγούστου, η κλιμάκωση των πογκρόμ στις γειτονιές και των δολοφονικών επιθέσεων της Χρυσής αυγής με την συνεργασία και την συγκάλυψη της ΕΛΑΣ, το άνοιγμα στρατοπέδων συγκέντρωσης δέχτηκε τη κατακραυγή που του αξίζει .

Θα συνεχίσουμε για να την πετάξουμε στα σκουπίδια μαζί με την άθλια πολιτική των περικοπών και ληστείας σε βάρος των εισοδημάτων, των συντάξεων, των απάνθρωπων περικοπών στην παιδεία και την Υγεία.

Καλούμε τα συνδικάτα και  την αριστερά να δώσουμε ενωμένοι δυναμική συνέχεια ενάντια στην συγκυβέρνηση που ετοιμάζεται να περάσει  το νέο Μνημόνιο περικοπών και ιδιωτικοποιήσεων και να παλέψουμε  ενάντια στο ρατσισμό και την νεοναζιστική πρόκληση της Χρυσής που προσπαθεί να εκτρέψει την οργή σε φόβο και μίσος κατά των μεταναστών. Αυτή η μάχη πρέπει να κλιμακωθεί στην Θεσσαλονίκη σε ένα μεγάλο Πανεργατικό συλλαλητήριο σεισμό στη ΔΕΘ στις 8 Σεπτέμβρη που θα στείλει το μήνυμα: Δεν σας φοβόμαστε, θα σας διώξουμε όλους!

Η κρίση και η σαπίλα του συστήματος με την είσοδο των νεοναζί στη Βουλή είχε σήμερα την τιμητική της με την τραμπουκική επίθεση του  γερμανοτσολιά βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά του δημοτικού συμβούλου  Π.Κωνσταντίνου και αμέσως μετά της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου που διαμαρτυρήθηκε για την επίθεση. Προπηλάκισε επίσης τον πρόεδρο της Πακιστανικής  Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ. Όσον αφορά την Αστυνομία και την Ασφάλεια της Βουλής συμπεριφέρεται όπως και η αντίστοιχη στις γειτονιές με την γνωστή παθητική παρουσία. Δεν μας προξενεί εντύπωση όταν υπάρχουν βουλευτές όπως ο Κασσιδιάρης που επιτέθηκε δημόσια σε βουλευτίνες και δεν του εχει αρθεί ακόμη η ασυλία. Αυτή είναι η αξία των λογύδριων του Ν.Δένδια ότι θα πατάξει τα τάγματα εφόδου της Χρυσής  Αυγής που τα αξιοποιεί για να συκοφαντήσει τον αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό αγώνα.


Πηγή: http://www.antiracismfascism.org
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2012 στις 4:00 π.μ.

Οι φασίστες λύσσαξαν με την επιτυχία του συλλαλητηρίου. Πράγματι, σπουδαία νίκη. Θα ακολουθήσουν κι άλλες. mitsos175.

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2012 στις 11:53 π.μ.

Πατε καλά;
Τι θέλουν να πετύχουν με την παρέλαση επίδειξη δύναμης 15.000 φανατικών μουσουλμάνων στο κέντρο της Αθήνας αυτοί που τους πατρωνάρουν;
Και χαίρεστε;
Πόσους νέους ψήφους πήραν χθές η χρυσαυγήτες

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2012 στις 4:31 μ.μ.

@11:53 π.μ.
Ναι ναι ... Εμ βέβαια ξεχάσαμε οι ναζί αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά όταν βγάζουν λόγους πλάι πλαί σε συνδικαλιστές του ΚΚΕ σε απεργίες της λούμπεν εργατικής τάξης.
Φιλιά στα κάθε λογής "αριστερά" μαντριά.
Αν δεν βγούν και οι ίδιοι οι μετανάστες από τα καβούκια τους να διεκδικήσουν τα βασικά και αυτονόητα ανθρώπινα στοιχεία αξιοπρέπειας και επιβίωσης που τους έχει αφαιρέσει σύσσωμη η αστική τάξη με "κρυφό" όπλο και τους ναζί ποιός θα βγεί, ο τσίπρας με την παπαρήγα που κάνουν τουμπεκί και στέκονται προσοχή στον Κασσιδιάρη?

25 Αυγούστου 2012 στις 5:52 μ.μ.

Προφανως ανωνυμε του 11:53 αγνοεις και τις θεσεις και την πολεμικη του ΚΚΕ απεναντι στους νεοφασιστες, αγνοεις επισης οτι ο βασικος στοχος οπως παντα του φασισμου ειναι το κομμουνιστικο κινημα, το οργανωμενο εργατικο κινημα, καλα κανουν οι μεταναστες και διαδηλωνουν, αλλα αν δεν σμιξουν με τους ντοπιους εργατες, αν δεν παλεψουν μαζι εναντια στον κοινο εχθρο που ειναι η καπιταλιστικη εκμεταλευση, λιγα πραγματα μπορει να καταφερουν η και το αντιθετο.Αυτο λεει το ΚΚΕ και μην διαστρεβλωνεις τις θεσεις του.Οσον αφορα τον δηθεν "αριστερο" ΣΥΡΙΖΑ, οι θεσεις του για τους μεταναστες ειναι μια θολουρα και μιση, πουθενα δεν αναδυκνυει τον πραγματικο ενοχο ουτε για το προβλημα της μεταναστευσης, ουτε για το πως αντιμετωπιζονται οι μεταναστες, ολα τα αναγαγει σε ανικανοτητα του αστικου κρατους λες και αυτο ειναι το θεμα.Η κλασικη σταση των σοσιαλδημοκρατων.

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2012 στις 10:00 μ.μ.

:Αν δεν βγούν και οι ίδιοι οι μετανάστες από τα καβούκια τους να διεκδικήσουν τα βασικά και αυτονόητα ανθρώπινα στοιχεία αξιοπρέπειας:

Πως;με τις εθνικές και με ισλαμικές σημαίες φωνάζοντας ο Αλλαχ ειναι μεγάλος;
Λέγεται οτι το παιδί που χτύπησαν ανηκει στον αντεξουσιαστικό χώρο και δυσανασχέτησε με τη κατάσταση

Pikionis
26 Αυγούστου 2012 στις 9:43 π.μ.

Αγαπητέ Tassos,δεν είναι οι ναζί εχθροί μόνο του ΚΚΕ, αλλά εξίσου εχθροί και της υπόλοιπης αριστεράς, των μειονοτήτων, των ομοφυλόφιλων,των μεταναστών κ.λπ.Κι αν είναι έτσι λοιπόν τα πράγματα, τι έκανε το ΚΚΕ για να υπερασπιστεί όλους αυτούς και μαζί τον εαυτό του? Γιατί δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση ότι, ναι είναι δικαίωμα των μεταναστών να βρίσκουν στην Ελλάδα καλή μεταχείρηση και περίθαλψη ? Γιατί το ίδιο το ΚΚΕ αντί να βγεί μπροστά και να οργανώσει την αντιφασιστική πάλη, στέκεται πίσω και κρατά στάση αναμονής ? Γιατί δεν ζητά την ένταξη των μεταναστών στα συνδικάτα? Γιατί η Κανέλλη δεν ζήτησε τη δίωξη του Κασσιδιάρη? Γιατί ενώ μικρότερες αριστερές δυνάμεις έχουν συγκροτήσει κινήσεις (ΚΕΕΡΦΑ, Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό) και οργανώνουν αντιρατσιστικά συλαλλητήρια, το ΚΚΕ δεν έχει τέτοια μετωπικά σχήματα, δεν οργανώνει αντιναζιστικά συλλαλητήρια, αλλά απλά καλεί τους μετανάστες να το ψηφίσουν ?

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 10:21 π.μ.

Υποθέτω ότι η ερώτησή μου θεωρήθηκε ρατσιστική και κόπηκε.

Έχετε μια πολύ προσωπική αντίληψη για το τι είναι ρατσισμός κι εθνικισμός ορισμένοι, αλλά δεν θα σας γλυτώσει από την πραγματικότητα, μάλλον θα σας φέρει μια ώρα αρχύτερα σε αντιπαράθεση.

Υγ: Α ναι: Και στα παπάρια μου η δημοσίευση, κόψτε το. Μεταξύ μας τα λέμε τώρα.

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 12:50 μ.μ.

Προς Pikioni
...για να έχει λίγο ενδιαφέρον ο διάλογος περί ΚΚΕ και μεταναστών ας θυμηθούμε την μαζική οργάνωση μεταναστών στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ την εποχή των μεγάλων έργων, την εκλογή αρκετών από αυτούς στα όργανα των σωματείων και του Συνδικάτου, την στάση του ΚΚΕ στη Μανωλάδα (με την εκκωφαντική σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ), τη στήριξη της απεργίας στη Μηχανιώνα, τα ετήσια φεστιβάλ μεταναστών στην Αθήνα. Για να μην πάμε πιο πίσω με το μακεδονικό και την περήφανη στάση του ΚΚΕ εκείνη την εποχή (επισόδια σε βάρος της Παπαρήγα στη Θεσαλλονίκη, απόπειρα δολοφονίας Θεωνά-Εφραιμίδη στην προεκλογική ομιλία στις Ευρωεκλογές το 1994) όταν οι ΣΥΝΑΣΠΙΣΤΕΣ συμμετείχαν στα συλλαλητήρια με τους Σκοπιοφάγους κάθε λογής. Όσον αφορά τις πρωτοβουλίες άλλων φορέων και ομάδων στο χώρο της Αριστεράς μπράβο και καλά κάνουν και μακάρι να γίνουν περισσότερα στο δρόμο όμως της ταξικής πάλης και όχι ενός φιλελυθερίζοντος κοσμοπολιτισμού...

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 2:56 μ.μ.

Την εποχη ''των μεγάλων έργων'',τότε που το κκε τους οργάνωνε στο σωματείο του, μήπως ξέρει ο φίλος 26 Αυγούστου 12.50.πόσοι απο τούς άτυχους αυτούς μετανάστες άφησαν τά κοκκαλά τους σ'αυτά τα έργα δουλεύοντας σε συνθήκες γαλέρας,χωρίς να βγεί ουτε μια ανακοίνωση;Γνωρίζει με τι μεροκάματα δούλευαν αυτοί οι άνθρωποι για να τελειώσουν τα έργα στην ώρα τους;Γνωρίζει ότι το σωματείο είχε υπογράψει μορατόριουμ με τις κατασκευαστικές εταιρίες για εργασιακή ειρήνη χωρίς απεργίες και άλλα τέτοια ενοχλητικά;Γνωρίζει ότι στα γεγονότα της Μανωλάδας οι κκεδες απαγόρευαν να πλησιάσουν την περιοχή άλλοι αληλέγγυοι,κρατώντας την αποκλειστικότητα στην ''υπεράσπιση''των μεταναστών;Και για να πάμε και πιο πίσω,γνωρίζει πόσοι κομμουνιστές στήθηκαν στο απόσπασμα,απο την αλλοπρόσαλη και περίεργη στάση του κκε και του Ζαχαριάδη,για ανεξάρτητο Μακεδονικό κράτος;Το τυφλό μίσος του κκε στον Συριζα,μόνο κακό κάνει στο λαικό κίνημα και στην ενότητα των αγώνων του λαού.

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 3:31 μ.μ.

οι κύπριοι μαρξιστές στο πλευρό όλων των φτωχών που ζουν στην Ελλάδα.Ξυπνάτε....είμαστε σε ταξικό πόλεμο... οι νεότεροι ταγματασφαλιτές ζουν σε άλλον κόσμο...

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 4:32 μ.μ.

Προς Ανώνυμο 26/8 2012 2:56
α) Από όσο ξέρω το μοναδικό έντυπο που έχει αναλυτικά ρεπορτάζ για εργατικά ατυχήματα-εργοδοτικά εγκλήματα είναι ο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" εκεί θα βρεις και ανακοινώσεις και παραστάσεις του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ για αυτά που λες. Περισσότερα στο ίδιο το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
β) Δεν ξέρω για κανένα μορατόριουμ. Εσύ από που το γνωρίζεις;
γ) Στη "Μανωλάδα" ντόπια στελέχη του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπλεγμένοι με τα μπούνια στις μονάδες που εκμεταλλεύονταν τους μετανάστες. Αυτό έχει καταγγελθεί ανοικτά από τοπικά στελέχη του ΚΚΕ που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις.
δ) Περί Ζαχαριάδη τώρα ...άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Αυτός παρόλα τα τραγικά του λάθη και τις αντιφάσεις του ήταν μεγάλος παίχτης, καμμία μα καμμία σχέση με κανέναν άλλο ηγέτη της αριστεράς κάθε μορφής στην Ελλάδα. Και να σου πω και κάτι. Ο Ζαχαριάδης δεν ήταν ΚΚΕ. Έγινε ΚΚΕ. Οργανωτικά είχε γαλουχηθεί στους Μπολσεβίκους, δηλαδή σε ομάδα που έκανε, για να μιλήσουμε με ποδοσφαιρικούς όρους, πρωταθλητισμό. Γιατί το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ η ΕΔΑ και όλα τα μορφώματα της ελληνικής αριστεράς συγκρινόμενα με τους μπολσεβίκους είναι σαν να βάζεις τον ..."Πλατανιά Χανίων" μπροστά στην Μπαρτσελώνα.
ε) Δεν υπάρχει κανένα τυφλό μίσος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντιπαράθεση υπάρχει. Από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και τον χασάπη Μιλόσεβιτς του 1992 μέχρι την παραμονή στο Ευρώ και τη συνάντηση με τον Πέρες σήμερα. Έχω πολλούς φίλους στο ΣΥΡΙΖΑ και μιλάμε κάθε μέρα. Επειδή έχω ζήσει και το '81 (ως νεολαίος του ΠΑΣΟΚ τότε), έχω να σου πω πως οι αντιπαραθέσεις ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ τότε ήταν πολύ πιο βαθιές και ουσιαστικές γιατί το ΠΑΣΟΚ τότε έμπαινε πολύ δυνατά από τα "αριστερά" - καμμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ σήμερα (εντάξει είναι και άλλες οι εποχές). Αρκεί να σκεφτείς ότι το ΠΑΣΟΚ έθετε θέμα σοσιαλισμού. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι θέτει; Τώρα σε τι αγώνες μας καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ άστα καλύτερα ...να ανάψετε κανά κερί στην Παναγιά που δεν βγήκατε κυβέρνηση στις τελευταίες εκλογές ...
Αλλά και αν βγείτε στην κυβέρνηση ... οι έντιμοι του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν την τύχη των αριστερών του ΠΑΣΟΚ το '81...σε δύο-τρία χρόνια το πολύ θα συνεργάζεσται με το ΚΚΕ σε σχήματα δημοτικών εκλογών ...

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 9:01 μ.μ.

Επειδή είμαι πολύ μεγαλύτερος, το 81 δεν ήμουν νεολαίος και τα θυμάμαι πολύ καλύτερα τα πράγματα.Δεν υπήρχε καμμιά αντιπαράθεση κκε πασοκ.Αντίθετα υπήρχε συνεργασία και....κατανόηση.Απο τα συνδικάτα μέχρι το λαικό κίνημα με κορωνίδα το σύνθημα,ενότητα και αγώνας να φύγει...η δεξιά.Επειδή έβαλες πολλά,να τα πάρουμε ενα ενα.Αν διαβάζεις μόνο Ριζοσπάστη,βέβαια που αλλού να δεις για τα εργατικά ατυχήματα;Μορατόριουμ και βέβαια υπήρχε,αλλά περίμενες να το γράψει ο Ρ ή να το ανακοινώσουν στα μέλη τους;Αποδεικνύεται απο το ότι ολα τα χρόνια που γίνονταν τα έργα,δεν έγινε ούτε μια απεργία,που το κκε σε άλλες περιπτώσεις τις έχει ψωμοτύρι.Για την Μανωλάδα,δεν φανταζόμουν οτι ο Συριζα είχε τόση επιροή στους τσιφλικάδες.Και πως στο καλό στις εκλογές στην Ηλεία,ψάχνανε να βρούν την ψήφο τους;Για τον Περες.Το 2006 ειχε συνάντηση και η Παπαρήγα και ο Αλαβάνος με τον πρόεδρο του Ισραήλ Μ.Κατσάβ,στα πλαίσια του εθιμοτυπικού πρωτόκολλου.Τότε δεν υπήρχε καμμιά αντίδραση.Ή μήπως τότε δεν έσφαζαν τους Παλαιστίνιους οι Ισραηλινοί;Πόλεμο κάνει το κκε αλλά αφου το βαφτίζεις αντιπαράθεση,αυτή πρέπει να γίνεται με επιχειρήματα και όχι με τσιτάτα και δίκες προθέσεων.Για τον Ζαχαριάδη τι να πώ;Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια.Ο Ζαχαριάδης...Μπαρτσελώνα!!Δηλαδή αν ζούσε σήμερα θα έπαιζε τσάμπιονς λίγκ!Οταν αυτοκτόνησε στα βάθη της Σιβηρίας ξεχασμένος απο τους πρώην συντρόφους του,φάνηκε καθαρά ποιά ειναι η τύχη ''των χαρισματικών''ηγετών αυτού του κόμματος.Τέλος είσαι σίγουρος,οτι σε 2-3 χρόνια το κκε θα είναι σε θέση να συνεργάζεται σε σχηματα δημ.εκλογών;Πολυ αισιόδοξος είσαι.Α μην το ξεχάσω.Το κύριο συνθημα του κκε στις εκλογές του 81,ήταν αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το κκε,και αλλαγή δεύτερη κατανομή.Αυτό τα λέει όλα!!


Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger