Home » , » Πύρ κατά Τσίπρα λόγω Πέρες

Πύρ κατά Τσίπρα λόγω Πέρες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 | 2:46 μ.μ.

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της απόφασης του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί προ δύο εβδομάδων με τον πρόεδρο του αιμοσταγούς κράτους του Ισραήλ Σιμόν Πέρες, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του τελευταίου στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. Πλήρως απαξιωτική για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η στάση όλων των υπόλοιπων δυνάμεων της Αριστεράς, όπως είναι ευνόητο.

Η κατάσταση κατέστη εξαιρετικά δυσμενής για τον Αλέξη Τσίπρα εξαιτίας του γεγονότος ότι μετά τη σύναντησή του με τον Πέρες ούτε ο ίδιος έκανε κάποιες δηλώσεις όπου θα επαναβεβαίωνε γνωστές θέσεις του ΣΥΝ ή του ΣΥΡΙΖΑ για το Ισραήλ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε κάποια σχετική ανακοίνωση, με αποτέλεσμα να αφήνεται ελεύθερος ο καθένας να πιστεύει ό,τι θέλει σχετικά με το πόσο έντονη είναι η αδιαμφισβήτητη στροφή του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του Ισραήλ, την οποία σηματοδοτεί η συνάντηση Τσίπρα Πέρες.

Συνεχίζει δηλαδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να θεωρεί το Ισραήλ κράτος – σφαγέα, όπως οι υπόλοιποι Έλληνες αριστεροί και η τεράστια πλειοψηφία των Ελλήνων; Συνεχίζει να πιστεύει ότι οι Ισραηλινοί διαπράττουν γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων; Συνεχίζει να καταδικάζει τη βάρβαρη κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ και να απαιτεί την άμεση αποχώρηση των Ισραηλινών από τα παρανόμως κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη

Αν συνεχίζει να έχει τέτοιες θέσεις, γιατί δεν τις είπε δημοσίως αμέσως, μετά τη συνάντηση του με τον Σιμόν Πέρες, ο οποίος εκπροσωπεί στην ανώτατη βαθ­μίδα το κράτος που διαπράττει αυτά τα εγκλήματα; Προφανώς επειδή δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τους Ισραηλινούς.

Άλλη ερμηνεία της στάσης του δεν υπάρχει. Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να είναι νέος στην ηλικία πολιτικός, αλλά μόνο αφελής δεν είναι. Γνωρίζει άριστα ότι ακόμη και σήμερα αν βγει ο ίδιος να υποστηρίξει τις προαναφερθείσες θέσεις, η σημασία της πράξης του θα είναι δέκα φορές μικρότερη από όση θα ήταν αν έκανε τέτοιες δηλώσεις αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Ισραηλινό πρόε­δρο.

Η στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ καθίσταται περαιτέρω πολιτικά επιλήψιμη, καθώς, παρά την πί­εση που του ασκείται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με δημοσιεύματα τους ως και στην «Αυγή» επί ένα δεκαήμερο τώρα, συνε­χίζει να αποφεύγει οποιαδήποτε δήλωση επί του θέματος. Γιατί; Νομίζει μήπως ότι η υπόθεση θα ξεχαστεί; Αρνείται να ανα­γνωρίσει έστω και έμμεσα ότι διέπραξε σφάλμα και να αποπειραθεί να το διορ­θώσει; Ή μήπως οι δεσμεύσεις του πλέον είναι τόσο ισχυρές έναντι του Ισραήλ ή κύκλων συνδεόμενων με αυτό, ώστε δεν θέλει να κάνει απολύτως καμία δήλωση εναντίον της πολιτικής του Τελ Αβίβ, έστω και για τα μάτια του κόσμου και τον καθησυχασμό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που δικαιολογημένα ανησυχούν;

Καμία από τις εκδοχές αυτές και δεκάδες άλλες δεν μπορεί να απορριφθεί ως αβάσιμη μέχρις ότου μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας και ακούσουμε τι έχει να πει. Μέχρι τότε κάθε εικασία είναι θεμιτή ή αβάσιμη, κατά τη βούληση του καθενός.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να τοποθετηθεί επί του ακανθώδους αυτού θέματος ο ίδιος. Θεωρού­με ότι θα ήταν άδικο προς το πρόσωπο του να αντλήσουμε επιχειρήματα από άρθρα άλλων στελεχών του κόμματός του που δημοσιεύθηκαν στην «Αυγή» και επιχειρούν να δικαιολογήσουν τη στάση του. Ομολογουμένως προκαλούν φρίκη ορισμένα σημεία αυτών των άρθρων, αλ­λά εμείς δεν θέλουμε κατ' ουδένα τρόπο να θεωρήσουμε τα άρθρα άλλων στελε­χών ως «απολογία» του Αλέξη Τσίπρα. Μόνο αυτός μπορεί να δώσει τέλος στην κατάσταση αυτή που όσο παρατείνεται του προκαλεί πολύ μεγαλύτερη προσωπική πολιτική φθορά από όση ενδεχομένως έχει συνειδητοποιήσει.

Ακόμη και ο τρόπος που η «Αυγή» προσπάθησε να «εξαφανίσει» σχεδόν την είδηση της συνάντησης Τσίπρα - Πέρες επιτείνει το κλίμα πολιτικής καχυποψίας: Την Τρίτη 7 Αυγούστου, σε μια στήλη εκατοντάδων λέξεων για την επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου, έγραφε στο τέλος της: «Αργότερα, ο Σ. Πέρες συνα­ντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Αλ. Τσίπρα»! Αυτό ήταν όλο!!!
Τ. ΚΟΥΡΑΚΗΣ: «ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ;»

Κατηγορηματικός ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, σε σφοδρότατα επικριτικό άρθρο του για τη συνάντηση Τσίπρα – Πέρες που δημοσιεύθηκε προ εβδομάδος στην «Αυγή» και έχει προκαλέσει πολιτικό σάλο. «Όχι, λοιπόν, δεν με αφορά αυτού του είδους η «υπεύθυνη» διπλωματία που αύριο θα είναι η επίσημη εξωτερική μας πολιτική» υπογραμμίζει. «Δεν με αφορά ένας τουρισμός δίπλα στο τείχος του αίσχους που κυκλώνει τους Παλαιστινίους… Δεν με αφορά η συνεργασία (σ.σ. με το Ισραήλ) στη γεωργία, όταν οργώνονται τα χωράφια της Γάζας με τις μπουλντόζες των κατακτητών και στις ρόδες τους ξεψυχάει η (Αμερικανίδα ακτιβίστρια) Ρέιτσελ Κόρι» προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή:«Έθνος»  23 Αυγούστου 2012.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 25 σχόλια

23 Αυγούστου 2012 στις 5:51 μ.μ.

επίσης για το θέμα της Συρίας τσιμουδιά..
πρόκειται άραγε για συνέχιση της 'αραβικής άνοιξης" κατα τον ΣΥΝ ?

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2012 στις 6:13 μ.μ.

Εμενα μου προκαλει φρικη και αηδια ο τροπος με τον οποιο αντιπαρατιθενται τα διαφορα ρευματα της αριστερας. Αιδως συντροφοι.

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2012 στις 6:22 μ.μ.

Να ήταν μόνο για το ΣΥΝ καλά θα ήταν...

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2012 στις 6:36 μ.μ.

Και γιατί ακριβώς ξαφνιάζεστε; Τα άρθρα της κας Δούρου ήταν ακόμα πιο προκλητικά. Ας τα βλέπουν αυτά οι σύντροφοι του κ. Δελαστικ που προεκλογικά φλερτάραν ακατάπαυστα με τους σύγχρονους σοσιαλοδημοκράτες του σύριζα

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2012 στις 9:11 μ.μ.

ΠΕΡΙΕΡΓΟ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΚΕ?

Ανώνυμος
23 Αυγούστου 2012 στις 10:22 μ.μ.

Αν για κάτι πρέπει να κατηγορηθεί ο Συριζα και ο Τσίπρας,ειναι η μυστικοπάθεια που ακολούθησε την συνάντηση με τον μακελλάρη Πέρες και η αδικαιολόγητα καθυστερημένη ανακοίνωση του Σύριζα για τα πεπραγμένα της συνάντησης,μετά και την επιστολή Κουράκη.Η ανακοίνωση του Συριζα βάζει τα πράγματα στη θέση τους,αλλά οι καλοθελητές βρήκαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να σπεκουλάρουν και να λασπολογήσουν ασύστολα.Δεν αναφέρομαι βέβαια στον πάντα έγκριτο και έγκυρο Δελαστίκ.Ολοι αυτοί οι καλοθελητές δεν βρήκαν να πουν κουβέντα,όταν το 2006 είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ισραήλ Μ.Κατσάβ,και η Παπαρήγα και ο Αλαβάνος,στα πλαίσια του εθιμοτυπικού πρωτοκόλλου πάντα.Ή μήπως τότε το κράτος του Ισραήλ δεν σφαγίαζε τον Παλαιστινιακό λαό;Μην τρελλαθούμε τελικά.

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2012 στις 1:15 π.μ.

Απορω πως γινεται να απορει καποιος 'πολιτικα υποψιασμενος' , τυπου ΝΑΡ-Δελαστικ για το τι ειναι ο ΣΥΡΙΖΑ . Η στοιχειωδης αναλυση των χαρακτηριστικων αυτου του κομματος και η διογκωση του απο το συστημα , προδιδουν ΠΑΣΟΚ του '80. Το ειπαμε και το εννοουμε. Πολλα στηριζονται το επομενο διαστημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Και κυριως η επιβιωση/ανασα του καπιταλισμου στην Ελλαδα. Ειναι προθυμοι.......και απο παλιά έτοιμοι.
Jim

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2012 στις 7:46 π.μ.

χα...δεν το θυμόμουν, έχει δίκιο ο ανώνυμος 23 Αυγούστου 2012 10:22 μ.μ.:
http://www.skai.gr/news/politics/article/30960/%CE%95%CF%80%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%82-%CE%9A%CE%B1%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%B2-%CE%BC%CE%B5-%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85--%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AE%CE%B3%CE%B1--%CE%91%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%BF/

24 Αυγούστου 2012 1:15 π.μ.:
Έχεις κάνει "στοιχειώδη ανάλυση" ανώνυμε και κατέληξες ότι έχουμε περίπτωση ΠΑΣΟΚ του 1980 ε;

Γι αυτό πάει μπροστά το κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα: Έχουμε αναλυτές τεραστίου διαμετρήματος, με φοβερές δυνατότητες.

Παίρνουν το 8% και στο κάνουν 0,8 μέχρι να πεις κίμινο...

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2012 στις 9:57 π.μ.

Μόνοι σας τα λέτε,μόνοι σας τακούτε και πάντα εκεί γύρω,το πολύ στη μονάδα.Είπαμε όμως,εμείς ρίχνουμε τον καπιταλισμό μαζί με τον κόσμο.Η χώρια? Ενας θεός το ξέρει.Μπερδεμένα πράματα...

Αλλά το κλου είναι άλλο.Σε νεοδημοκρατικό σάιτ,το antinews ,τις προάλλες είχε ολόκληρο άρθρο με το δανεικό "επιχείρημα" περί Συριζα=ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80.Τους νδίτες του antinews τους ρώτησα,άν είχαν κάποιο πρόβλημα με το ΠΑΣΟΚ γενικά,από τη στιγμή που σήμερα συγκυβερνούν,το ΠΑΣΟΚ του Α.Παπανδρέου ή το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη και με ποιο ήταν πιο κοντά.Δεν ήθελα να τους πω ποιο ΠΑΣΟΚ τους είχε ξεπεράσει σε "νεοφιλελευθερισμό" γιατί ήταν ζήτημα καλών τρόπων.Δε πας στο σπίτι του άλλου για να τον προσβάλλεις.

Εδώ όμως,επειδή είμαστε μεταξύ μας θα παραβώ το σαβουάρ βιβρ και θα το πω:


Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 80(που ίσως και να θέλει να είναι),τότε όλοι εσείς θα ΄πρέπει να ήσαστε,άλλος ΚΚΕ της 40ετίας του 40-80(για το ΝΑΡ διόλου δεν αμφιβάλλω),ΕΚΚΕ της δεκαετίας του 80,μαοικοί της δεκαετίας του 80 κοκ.

Κανάς "σημερινός" τελικά υπάρχει?

Ευχαριστώ το βαθύ κόκκινο για τη φιλοξενία

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2012 στις 10:47 π.μ.

Προς τον ανώνυμο 23/8 10:22

Πράγματι η Παπαρήγα είχε συναντηθεί με τον Κατσάβ, όπου του διαμήνυσε τα εξής:

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον Ισραηλινό Πρόεδρο δήλωσε: «Υπογράμμισα στον Πρόεδρο ότι πέρα από την πάγια θέση μας να δημιουργηθεί ανεξάρτητο, γνήσιο παλαιστινιακό κράτος, που βεβαίως καλό είναι να συνυπάρξει με το κράτος του Ισραήλ και να υπάρχει αμοιβαία συνεργασία, πέρα όμως από αυτό, θεωρούμε αδιανόητο και απαράδεκτο, ανεξάρτητα από τη γνώμη που έχει κανείς για τη "Χαμάς" - αυτούς εξέλεξε ο παλαιστινιακός λαός - να ακολουθείται η πολιτική του οικονομικού στραγγαλισμού».

Η Αλ. Παπαρήγα επίσης τόνισε: «Είμαστε ριζικά αντίθετοι με την πολιτική της ηγεσίας του Ισραήλ. Το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αναπτύσσεται η αλληλεγγύη ανάμεσα στον παλαιστινιακό και ισραηλινό λαό και να μην ενοχοποιηθεί ο λαός του Ισραήλ για την πολιτική που ακολουθεί η ηγεσία του».

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=3249690&textCriteriaClause=%2B%CE%A0%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%A1%CE%97%CE%93%CE%91+%2B%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%A3%CE%91%CE%92

Όσο αφορά την ανακοίνωση δεν μεταφέρει καθόλου το περιεχόμενο του διαλόγου, καθώς περιορίστηκε σε γενικότητες οι οποίες είχαν σκοπό να αμβλύνουν τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Θα μας πείτε τώρα, τι συζήτησε ο Τσίπρας με τον Σιμόν Πέρες, γιατί ο πρόεδρος δεν έχει βγάλει τσιμουδιά για το τι ειπώθηκε.

Mitsaras

ΥΓ. Καλοθελητής κι ο Κουράκης? καλοθελητές τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που αντέδρασαν ανάλογα στην επίσκεψη?

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2012 στις 1:40 μ.μ.

Μόνο Mitsara που σε πρόλαβε ο ανώνυμος και είπε από μόνος του ότι πρέπει να κατηγορηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την μυστικοπάθεια.

Κάποιοι άλλοι θα πρέπει να κατηγορηθούν που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για το ότι δέχθηκε να συναντηθεί με τον Πέρες ή μήπως θα γίνουμε "αντικομμουνιστές", προβοκάτορες που χτυπούν το κόμμα κλπ;

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2012 στις 4:29 μ.μ.

Αν συνεχίσει έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ τον βλέπω σύντομα να καταλήγει στην γελοιότητα της ΔΗΜΑΡ. Αλλά τελικά βλέπω ακόμα να έχει πέραση το "οτι δηλώσεις είσαι" γι αυτό και τελικά "προκόβουν" τα κόμματα που έχουν την καλύτερη επικοινωνιακή πολιτική...
Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του.

24 Αυγούστου 2012 στις 5:27 μ.μ.

Για μένα η είδηση, είναι ότι η ηγεσία του ΣΥΝ μπορεί πλέον να κάνει πολιτικές κινήσεις αντίθετες με τη θέληση της βάσης, των ψηφοφόρων της.

Αυτό ΔΕΝ είναι δημοκρατία!

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2012 στις 6:38 μ.μ.

Κάτι σαν αυτοεκπληρουμενη προφητεία μου φαίνεται αυτό που λένε κάποιοι για πασοκοποίηση του Συριζα.Κάθονται απ'έξω,πυροβολούνε,αφήνουν ή χαίρονται να βλέπουν να εισδύουν στον Συριζα πασοκογενείς νοοτροπίες και μετά θα έρθουν να μας πούνε ότι αυτοί τα έλεγαν και τα είχαν προβλέψει.Αλλά ακόμα κι έτσι να είναι βλέπει κανείς διάθεση για προοδευτική ριζοσπαστικοποίηση από την πλευρά του κόσμου;Και μπαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ εμπόδιο σ'αυτό;Γιατί εγώ δε βλέπω κάτι τέτοιο

24 Αυγούστου 2012 στις 8:29 μ.μ.

Ε δε χαίρονται όλοι.. θα έχουν μεγάλη ευθύνη όσοι αριστεροί αφήσουν το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια του ρεφορμισμού!

Ειδικά το ΚΚΕ που ήταν η ηγεμονική δύναμη της αριστεράς.

Πρέπει να δοθεί μάχη να στρίψει το τιμόνι αριστερότερα ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ανώνυμος
24 Αυγούστου 2012 στις 8:33 μ.μ.

Το να λεμε οτι πρεπει απαραιτητα προσωπικα να βγει ο Τσιπρας και να μιλησει επι του θεματος
κατα τη γνωμη ειναι σαν λεμε οτι αυτο που εκανε
ο Τσιπρας ηταν μια δικη του προσωπικη επιλογη αρα
αυτος ευθυνεται και να μιλησει. Ε οχι παρα υποβιβαζεται το ολο θεμα και στοχευει στον υποβιβασμο της προδοτικης αυτης πραξης συσωμης της ηγεσιας του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσιπρα προσωπικα.Το οτι καποιες φορες εμφανιζεται στο ΣΥΡΙΖΑ τα διαφορα στελεχη του να εχουν διαφορετικες θεσεις σε καποια ζητηματα αυτο δεν σημαινει οτι και στην προκειμενη περιπτωση συνεβη το ιδιο. Η αποφαση για τη συναντηση του Τσιπρα με το μακελαρη Περεςειναι αποφαση ολης της ηγεσιας ισως και ομοφωνη!!

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2012 στις 4:01 π.μ.

Το αξιοσεβαστο υπεραριστερο ιερατειο φορεας αγωνιστικοτητας και ηθικης στην πολιτικη υστερει δραματικα σε οτι αφορα την επεξεργασια στρατηγικης και τακτικης.Γι'αυτο καλο θα ηταν να αντικαταστησει την επαναστατικη λογοδιαρροια με πιο διεισδυτικη σκεψη.Ας σταματησει επιτελους το ενα κομματι της αριστερας να πυροβολει το αλλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορει να τα βαλει με ολο τον κοσμο. Αν πραγματικα εννοει το ΟΧΙ στα μνημονια σημαινει οτι εχει απεναντι του ενα πανισχυρο αντιπαλο ,τις οικονομικες και πολιτικες ελιτ της Ε.Ε. εχοντας ταυτοχρονα το μειονεκτημα της ελλειψης ,για την ωρα, ενος μαζικου ευρωπαικου κινηματος. Πρεπει επομενως να φροντισει για την δημιουργια ενος μεγαλου συμπαγους εσωτερικου μετωπου αφ'ενος και αφ'ετερου για την ουδετεροποιηση των υπολοιπων αντιδραστικων δυναμεων και οπου ειναι δυνατον ακομα και τη συνεργασια με καποιες απο αυτες που στη συγκεκριμενη συγκυρια εχουν ισχυρες αντιθεσεις με τις υπολοιπες.Με αυτα τα κριτηρια νομιζω οτι θα επρεπε να ελεγχονται οι επιλογες του ΣΥΡΙΖΑ και οχι με μια στειρα αριστερη ηθικολογια. Υπαρχει και ο αλλος δρομος. Να επιστρεψει στο 4% και να ξαναρχισουμε ολοι το αγαπημενο μας παιγνιδι .Να βγαζει ο ενας αριστερος τα ματια του αλλου προς τερψιν ολων εκεινων που καταστρεφουν τις ζωες μας.
JORDI

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2012 στις 6:41 π.μ.

Το πρόβλημα είναι η έλλειψη δημοκρατίας εντός του Σύριζα και ο βοναπαρτισμος ορισμένων.Γίναμε μέλη-με αποτερο σκοπό-το πλατυμα του μετώπου ενάντια στο σφαγειο,κι όχι όμηροι μιας πεφωτισμενης ηγεσίας ή γραφειοκρατιας!!! Ολόκληρη καλοκαίρι και δεν έγινε μία παρέμβαση κάτι!! ΥΓ: Σύντροφοι του ΚΚΕ αν θεωρείτε τον Σύριζα σοσιαλδημοκρατία,κάντε ένοπλο αγώνα. Ζούμε την ιστορική δύση της σοσιαλδημοκρατίας,συνεπώς κι ο λιγότερο μαρξιστής-λενινιστης θα συγκρουστεί ταξικα! Προσέξτε μονάχα σύντροφοι του ΚΚΕ τα περί ΠΑΣΟΚ τα ανακυκλώνει για το Σύριζα κι η Χρυσή Αυγή.
Γιώργος Μητρος

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2012 στις 8:46 π.μ.

Ειμαι ο προχθεσινός 10.22 και ωφειλω να διευκρινήσω,για να μην παρεξηγηθώ,ότι στους καλοθελητές φυσικά και δεν συμπεριλαμβάνω τον Κουράκη.Μάλιστα θα ήθελα και άλλοι βουλεύτές του Συριζα να ζητήσουν διευκρινήσεις για το τι ειπώθηκε στην συνάντηση με τον μακελλάρη Περες.Αναφέρομαι σε κάποιους γνωστούς ''υπερεπαναστάτες''που άδραξαν την ευκαιρία να κατηγορήσουν τον Τσίπρα για την συνάντηση,χωρίς να τους ενδιαφέρει αν έμεινε πιστός στις θέσεις του για το Παλαιστινιακό και την εν γένει επιθετικότητα του Ισραήλ στην περιοχή.Συμφωνα με την καθυστερημένη ομως,ανακοίνωση του Συριζα,πουθενα δεν φαίνεται ότι απεμπολεί αυτές τις θέσεις.Καλως ή κακώς οι πολιτικοί αρχηγοί ειναι υποχρεωμένοι να συναντούνται με άλλους πολιτικούς και αρχηγούς κρατών,άσχετα αν διαφωνούν με την πολιτική τους.

Ανώνυμος
25 Αυγούστου 2012 στις 12:06 μ.μ.

Πάντως ο Jordi έχει δίκιο. Απλά αντί για "υπεραριστερό ιερατείο" θα προτιμούσα το "αριστεριστές".

Το ΚΚΕ στα γεράματα θυμήθηκε τον αριστερισμό και θα έχουμε θέμα με το μεγάλο ΣΕΚ που μας βρήκε...

26 Αυγούστου 2012 στις 10:59 π.μ.

σχόλια ψευτοαριστερων τα περισσότερα...
σαν δεν ντρεπόμαστε...
διάλογος με τους συκοφάντες ...
τι διάλογο μέσα στην βρώμα τους;
απλά δηλώνω πως οι δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ (όχι του Τσίπρα)
ήδη είναι γνωστές ...
τα Φασιστοειδή ανθρωπάκια έμαθαν σε αρχηγούς και ξεσκεπάζονται εύκολα όταν παριστάνουν τους αριστερούς...

26 Αυγούστου 2012 στις 11:05 π.μ.

α καταλαβα θέλετε κι έγκριση....
ντροπή σας...
και παρεμπιπτόντως έκανα 5 φορές
να περάσω το απαράδεκτο τεστ ρομπότ...
φοβάμαι πως η διάσπαση ξεκινά...
ξέρετε κάλα ποιους εξυπηρετεί ...
καλή σας τύχη...

Ανώνυμος
26 Αυγούστου 2012 στις 1:55 μ.μ.

γεωΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ,
φασίστες να πεις αυτούς που άνοιξαν τις πύλες της Χαλυβουργίας και μετά πουλήσανε την απεργία!
Γιώργος Μήτρος

26 Αυγούστου 2012 στις 3:39 μ.μ.

συγνώμη που έθιξα την σελίδα σας
φοβόμουν ότι δεν θα δημοσιευθούν τα σχόλια μου...
φοβάμαι για το μέλλον του κινήματος (και του λαού βέβαια...)
είμαστε τόσο κοντά...
και είναι κρίμα να χάσουμε αυτή την ευκαιρία
από χαζομάρες ανεύθυνες ακρότητες
είμαι συνταξιούχος έχω τα χρονάκια μου και πρώτη φορά έχω να ελπίζω...
είναι δυνατόν να μην γίνονται λάθη...
πιστεύει κανείς πως ο δρόμος θα'ναι ανθόσπαρτος και βατός;
ψυχραιμία σύντροφοι!
από καιρό είμαστε στα δύσκολα
και έρχονται φοβερά πιο δύσκολα... αμφιβάλετε;!
το κέρδος αν λείψουν οι τσαμπουκάδες θα είναι χρήσιμο!
οι προβοκάτορες δεν θα λείψουν!
να είμαστε σίγουροι!!!!
να επαγρυπνούμε!
Ναι να επαγρυπνούμε και για τα λάθη της ηγεσίας!
Ναι η γνώμη ακόμη και λανθασμένη είναι σεβαστή!
άλλα ας ελέγχουμε λίγο τους τόνους!
η διάσπαση είναι καταστροφή!
ο εχθρός είναι ΕΝΑΣ!
γνωστός και παμπόνηρος
έχει τα μέσα και τα όπλα... έχει να χάσει πολλά!
Αλλά και εμείς τώρα που είμαστε κοντά
έχουμε να χάσουμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!!!!
αυτό είναι δύναμη ίσως μεγαλύτερη κι από την απελπισία!
Ενωμένοι Σύντροφοι!
με επαγρύπνηση και για τον προβοκάτορα και για τον καρεκλάκια
στα χέρια μας είναι και η νίκη και ο δρόμος προς τ' αριστερά
ναι στον δύσκολο αγώνα !
να μην ξεχνάμε
ο δρόμος της αριστεράς είναι ο δρόμος προς τον άνθρωπο!
ιστορικά χιλιάδες τα χρόνια της εκμετάλλευσης!
λίγα τα χρόνια της ελπίδας και του ονείρου...
ξεκινήσαμε... ας συνεχίσουμε! ενωμένοι!
όλοι χρειαζόμαστε στον δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά
δεν έχουμε τώρα την πολυτέλεια να ξοδεύουμε δυνάμεις σε τσαμπουκάδες μεταξύ μας!

26 Αυγούστου 2012 στις 3:48 μ.μ.

ο έλεγχος για σχόλια ρομπότ είναι υπερβολικά δύσκολος...
οι ρομποτικές μηχανές πολύ πιο ηλίθιες δεν θα ήταν άσχημο να απλοποιηθεί λίγο...

πάλι συγνώμη που εν βρασμό και φόβο αμφέβαλα (σε προηγούμενο σχόλιο) για την πολύτιμη ιστοσελίδα σας...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger