Home » , » Ο Τσίπρας χάνει τη μπάλα

Ο Τσίπρας χάνει τη μπάλα

Από β.ariaditis , Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 | 10:19 π.μ.

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που έγραψα πως η κοινωνία εκφασίζεται με γοργούς ρυθμούς και πως αυτό είναι μεθοδευμένο για να υπάρξει στο άμεσο μέλλον, όταν θα πέσει ο Σαμαράς, ανάγκη έκφρασης της κοινωνίας από μια φασιστική κυβέρνηση.

Δεν περίμενα όμως ότι θα είναι τόσο γρήγορες οι εξελίξεις, ούτε τόσο ανόητοι οι της άλλης μεριάς ηγήτορες.

Ο Τσίπρας και η ηγεσία του κόμματος παίρνουν στο λαιμό τους καθημερινά πλέον όσους αριστερούς τον εμπιστεύθηκαν αλλά και όλους όσους ψήφισαν Σύριζα από ανάγκη. Έχουν βάλει πλώρη προς την διάσπαση του Σύριζα πριν αυτός καταστραφεί μαζί με όλο το πολιτικό κατεστημένο, που αναπόφευκτα θα διαλυθεί μαζί με τη χώρα. Φέρονται σαν παλαιοκομματική αντιπολίτευση προσδοκώντας ψήφους από κάθε διαμαρτυρόμενο κατά της κυβέρνησης, δίχως καμία ηθική ή ιδεολογική διάκριση. Και με την πολιτική τους νομιμοποιούν και τους ναζί, οι οποίοι έχουν ακριβώς την ίδια στάση, με ιδεολογικό υπόβαθρο όμως αυτοί κάποιες φορές, και γι’ αυτό με περισσότερη πίστη στο έργο και την παρουσία τους.

Ο Τσίπρας χάνει τη μπάλα και μαζί του προσγειωνόμαστε όλοι όσοι τον επιλέξαμε αυτή τη φορά, απλά και μόνο για να μην δούμε τον Σαμαρά και τους νοικοκυραίους του στην κυβέρνηση.

Προσωπικά είμαι τελείως απογοητευμένος από την στάση του Σύριζα σε όλα τα θέματα, είτε είναι ευρύτερης πολιτικής, είτε τοπικά ζητήματα που έχουν ανακύψει τον τελευταίο καιρό (π.χ. πυρκαγιές).

Θίασος που θυμίζει αντιπολίτευση της εποχής του σκληρού δικομματισμού. Με μόνη διαφορά ότι είναι άπειροι στον ρόλο.

Αναρωτιέμαι από δω, από την εσχατιά της Ελλάδας, τι λένε και τι κάνουν οι αριστερές συνιστώσες του, εκτός από το να διατείνονται συνεχώς ότι προσπαθούν να επηρεάζουν την πορεία του Σύριζα, αλλά η πορεία αυτή να πηγαίνει κάθε μέρα όλο και πιο δεξιά.

Ο Σύριζα, ακόμα κι αν δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση, θα διαλυθεί μαζί της. Ίσως και πριν από αυτήν. Οι αριστεροί πολίτες αυτής της χώρας δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο τον λαϊκισμό που έχει υιοθετηθεί από την ηγεσία του κόμματος. Η χώρα καταστρέφεται μέρα με τη μέρα, οι πολίτες αντιστέκονται στην καταστροφή του περιβάλλοντος από τις σχεδιαζόμενες αποικιοκρατικές επενδύσεις, αντιστέκονται και με προσωπικές μάχες κατά του ρατσισμού και του φασισμού και ο Σύριζα, δίχως καμία ηθική πλέον, βαφτίζει αυτούς που έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα των αντιστεκόμενων πολιτών ως “εργαζόμενους με κοινωνική υπεραξία” και κάνει πορεία μαζί τους τακιμιάζοντας με τους ναζί πολιτικούς και νομιμοποιώντας τους.

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από τέτοια Αριστερά της ψηφοθηρίας και της ελαστικής ηθικής ελέω αυτής. Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα Σύγχρονο Αριστερό Κίνημα που θα γίνει ομπρέλα και θα συντονίσει όλους τους αντιστεκόμενους πολίτες, οι οποίοι μάχονται καθημερινά στην Αθήνα ενάντια στους ρατσιστές και στην επαρχία ενάντια στους αποικιοκράτες.

Τα υπόλοιπα είναι φαινόμενα του παρελθόντος θλιβερά και θα εξαφανιστούν οσονούπω μαζί με τους εκφραστές τους.

Πηγή:Γιάννης Μακριδάκης
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 61 σχόλια

7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:34 π.μ.

Εντάξει, αυτό το "νομιμοποιούν και του ναζί" θεωρώ πως είναι λίγο χοντρό. Έχει γίνει λίγο κλισέ, όλοι πια νομιμοποιούν τους ναζί εκτός από τους μικροαστούς.

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:51 π.μ.

Πέστα ρε Γιάννη, γιατί μας πρίξανε με τον Σύριζα και ειδικά τους κομμουνιστές να όμως που έρχεται η ώρα της δικαίωσης.
Με ημίμετρα και μεσοβέζικες θέσεις δεν γίνεται τίποτε παρά μόνο με πλήρη και κάθετη ρήξη με τον καπιταλισμό.

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:46 μ.μ.

Ποιός θα κάνει τη ρήξη με τον καπιταλισμό, συναγωνιστές;
Τα εκατομύρια λοβοτομημένοι Έλληνεςπου ψηφίζουν τους βασανιστές τους ή εκείνοι που τους ταιριάζει περισσότερο ο ναζισμός;

Παίζει στις άλλες εκλογές ο Σύριζα να είναι κυβέρνηση. Τι θα πει; Διαλύω την αστυνομία και το στρατό;

Αυτά που λέμε, μόνο τα εκατομύρια του κόσμου μπορούν να τα αλλάξουν. Τους είδαμε στο Σύνταγμα και τους αγανακτισμένους.Οι μάχες στο δρόμο ήταν σκληρές, από όλους.Οι κάτω ψήφισαν σύριζα και ανταρσύα. Ή αποχή.Οι περισσότεροι, όμως, ψηφίσανε Καμμένο και Χίτες.

Ο Σύριζα είναι ένα αριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Που ακόμα κι αυτό οι Ελληνάρες αστοί τρέμουν μη πάρει την κυβέρνηση και τους φάει κανα ευρώ παραπάνω.

Δεν θα έπρεπε να κάνει τίποτα άλλο.Παρά να υποστηρίξει τους μπάτσους. Και όχι για ...τους ψήφους τους. Για να μην τον φάνε λάχανο την άλλη μέρα που θα βγεί κυβέρνηση.

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:50 μ.μ.

ειμαι καθηγητης μαζι μ αλλους 24
σε καθε απεργια απεργουν 3
οι αλλοι απλα γκρινιαζουν
φτιαξε μεγαλε το κινημα που ελπιζεις κι εγω μαζι σου
αλλιως ασε μας στο πονο μας και μη χτυπας τον τσιπρα

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:04 μ.μ.

Άλλοι έχουν χάσει την μπάλλα κ.αρθογράφε και μαζί και την λογική σκέψη.Ακου ο Σύριζα 'νομιμοποιεί τους ναζί'!!¨Έχουν ν'ακουσουν πολλά τ'αυτιά μας απο 'δυσαρεστημένους'ψηφοφόρους του Συριζα.Και όσοι ονειρεύονται κάθετες και πλήρεις ρήξεις με τον καπιταλισμό,ο δρόμος είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα.Ντού λοιπόν σε χειμερινά και θερινά ανάκτορα,τώρα που ο λαός είναι έτοιμος να γκρεμίσει τον καπιταλισμό.

7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:20 μ.μ.

ΚΚΕ και λαικη εξουσια, εξοδο απο τηνν ΕΕ και κοινωνικοποιηση των μεσων παραγωγης,αλλιως μικροαστουληδες κανενας ΣΥΡΙΖΑ δε θα σας βγαλει απο την μιζερια σας, οσο και αν αποκαλειτε τις θεσεις του ΚΚΕ μια αλλης εποχης, τοσο αυτες θα επαληθευονται, οπως επαληθευτηκε και η εκτιμηση του για το ΣΥΡΙΖΑ, του οποιου οι οβιδιακες μεταμορφωσεις πηραν την μορφη κατρακυλας μετα τις εκλογες, τωρα μαζι με τον Καμμενο ζητα εξεταστικη επιτροπη για την αντιλαικη πολιτικη λες και ειναι θεμα της αστικης δικαιοσυνης τι πολιτικη εφαρμοζουν οι αστοι σε βαρος του λαου.Οποια κατρακυλα στα βουρκονερα της μικροαστικης ηθικης...καληνυχτα Τσιπρα, καποτε θα μεγαλωσεις.

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:40 μ.μ.

Οι δάσκαλοι-νηπιαγωγοί εδώ γύρω είναι κάπου 7,000. Στη συνέλευση του σωματείου των Δασκάλων χτες ήρθανε γύρω στους 80. Ποιοί θα κάνουν την επανάσταση;Οι αροκάριες;

Τώρα που θα πέσει η κυβέρνηση (αν εμείς οι άλλοικάνουμε το σωστό) και ανέβει ο σύριζα, ίσως αυτό να είναι ένα βήμα μπροστά.(αν κάνει το σωστό)

Φυσικά παίζει να είναι τότε αντιπολίτευση οι Χίτες.

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:53 μ.μ.

Όχι κύριε, ντου στα ανάκτορα δεν γίνονται χωρίς εσένα, χωρίς τέλος πάντων την πλειοψηφία του λαού.
Ψήφιζε συριζα, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σου τα κόψουν σύριζα.
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω, τόσο τέλως πάντων λοτοφάγοι είμαστε που πιστεύουμε σε αλλαγή με την μετενσάρκωση του ΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή;

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:55 μ.μ.

Όχι τίποτε άλλο αλλά όταν το ΚΚΕ τα έλεγε το χλευάζανε.
Ας τους λουστούμε τώρα όλοι μας.

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:25 μ.μ.

Ενώ εσύ 7:53 που ψηφίζεις ΚΚΕ ε;
Έτοιμος είσαι για ντου στα χειμερινά ανάκτορα, αλλά σε κρατάνε με δυσκολία...

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:36 μ.μ.

Όσοι περιμένουν τα ντού στ'ανάκτορα μάλλον θα πρέπει να περιμένουν πολύ.Όσοι ονειρεύονται κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής,υπο τις κρατούσες συνθήκες και με ένα λαό σε εξαθλίωση καιραγδαίο εκφασισμό ειναι εκτός πραγματικότητας.Σε περιόδους άγριας καπιταλιστικής κρίσης,κερδισμένος βγαίνει μόνο ο φασισμός,η Δημοκρατία της Βαιμάρης διδάσκει.Τη στιγμή που άνθρωποι πηδάνε απο τα μπαλκόνια,είναι πολυτέλεια να ψάχνουμε οι αριστεροί τις διαφορές μας σε ζητήματα τακτικής και επαναστατικότητας.Όταν ο άλλος πνίγεται ζητάει ενα σωσίβιο,δεν περιμένει να του αδειάσεις τη θάλασσα,για να σωθεί.

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:46 μ.μ.

Άλλο να τα λες και άλλο να θες να κυβερνήσης.Άλλο
να είσαι πολιτικό κόμμα και άλλο ινστιτούτο πολιτικών ανάλύσεων.Η ηγετική ομάδα του Περισσού παρέλαβε πολιτικό κόμμα και το μετέτρεψε σε μουσείο.

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:51 μ.μ.

Ξέρετε πώς γλύτωσε η Ευρώπη από την πανούκλα στον μεσαίωνα; Με την φωτιά! Φωτιά και τσεκούρι στους προσκηνυμένους, φώναζαν οι πρόγονοι αυτού του λαού που κάποτε κατοικούσε και υπερασπιζόταν αυτή την γη. Κάτι ήξεραν αυτοί. Σε τούτον τον τόπο μπορεί να μείναμε λίγοι ρωμιοί, λίγοι που πονάμε για τα παιδιά και την πατρίδα μας. Μπορεί να έχουμε μείνει ελάχιστοι από την Ρωμιοσύνη του ποιητή, αλλά να είστε σίγουροι ότι από εμάς θα το βρουν ακόμη κι αν χρειαστεί να υπερασπιστούμε τα ιερά κι όσια του μαχόμενου ελληνικού έθνους – όχι του δήθεν έθνους των κάλπικων αρχαιολατρών και των ξεπουλημένων ελληναράδων, αλλά του έθνους που ήξερε να τα βάζει με κατακτητές και τύραννους για να επιβιώσει – πάνω στα βουνά όπως οι παππούδες μας. Ετούτη η γη ανήκει στο γένος μας, στο λαό μας, και εκτός από τα ομόλογα που έχουν υπογράψει οι εγκάθετοι κυβερνήτες για να μας έχουν αλυσοδεμένους οι ντόπιοι και ξένοι ληστοσυμμορίτες, υπάρχει και ένα ομόλογο που από τον εποχή του Κολοκοτρώνη έχει μείνει ανεκπλήρωτο: το ομόλογο της ελευθερίας της Ελλάδος. Κι αυτό ήρθε η ώρα να πληρωθεί στο ακέραιο και με όλους τους τόκους υπερημερίας.

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:54 μ.μ.

Εχετε να προτεινετε τιποτα καλυτερο δεδομενων των συνθηκων???? Αν ξυπνησει ποτε ο κοσμος τοτε ΟΚ ως τοτε ομως τι???


Ενας μη-συριζαιος που ψηφιζει ΣΥΡΙΖΑ.

Ανώνυμος
7 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:07 μ.μ.

"Ο Σύριζα είναι ένα αριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Που ακόμα κι αυτό οι Ελληνάρες αστοί τρέμουν μη πάρει την κυβέρνηση και τους φάει κανα ευρώ παραπάνω."

Εκεί είναι το θέμα κύριε "συναγωνιστή"; να γλιτώσουμε κανένα ευρώ; εκτός του ότι με παζαρίστικες πρακτικές πάλι χαμένοι θα βγούμε, έχω να πω ότι πέρα από το άρθρο του κυρίου Μακριδάκη τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ αλλά αυτό στις μέρες μας δεν αρκεί θα σου πρότεινα να επισκεφτείς και την ιστοσελίδα του.

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:56 π.μ.

"Δεν θα έπρεπε να κάνει τίποτα άλλο.Παρά να υποστηρίξει τους μπάτσους. Και όχι για ...τους ψήφους τους. Για να μην τον φάνε λάχανο την άλλη μέρα που θα βγεί κυβέρνηση."
------------------------Δώστε βάση άνωθεν------
Χαλάστηκα με το γλείψιμο στους μπάτσους της ΠΟΑΣΥ.Τακτικισμός ανευ αντικρίσματος κατά τη γνώμη μου.Όσο για τους ΚΝιτες που κομπάζουν,όπως τα μέντιουμ ότι δηλ. επιβεβαιώνονται,ας περιμένουν να χάσουν την επόμενη Χαλυβουργία.Όσο κατάπτυστοι και φαιδροί ήταν το ΠΑΜΕ-ΚΚΕ που άνοιξε τις πύλες της Χαλυβουργία στα όργανα του Κράτους (ΧΑ),άλλο τόσο είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που πήγε στο πανηγυράκι του Καλλιμάρμαρου.Είμαι άνεργος.Για να πιω καφέ δανείζομαι από τους γονείς μου.Θέλω Αριστερά που θα συγκρουστεί και θα ματώσει για το ψωμί των εργαζομένων.Μαζί της κι εγώ! Με 40 βαθμούς κελσίου σε πορείες,καταλήψεις,απεργίες.Ανάξιο σχολιασμού το σταλινικό απολίθωμα.Ελαχιστότατος ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ελαφρυντικά (περί της θερινής ραστώνης).Με ανάθεση δε γίνεται δουλειά,η λύση είναι στο λαϊκό κίνημα και πουθενά αλλού.Με ή χωρίς καθοδήγηση και πολιτικό φορέα!
Γιώργος Μήτρος

Πνουρος
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:12 π.μ.

Προκαλει αλγεινη εντυπωση το γεγονος οτι καποιοι σχολιαστες που κατα δηλωση τους υποστηριζουν το ΣΥΡΙΖΑ το κανουν διοτι ο λαος δεν ειναι εχει διαθεση να επαναστατησει. Εν πρωτοις, δηλαδη, αποδεχονται οτι η πολιτικη προταση του ΣΥΡΙΖΑ ειναι διαχειριστικη, μετριοπαθης και τετοια ωστε να μη "φοβισει" τους "δειλους". Δευτερον, δεν θεωρουν σημαντικο οτι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εχει δειξει καμια διαθεση να ριζοσπαστικοποιησει (εστω αργα, σταδιακα και σε βαθος χρονου) τις λαικες δυναμεις. Κατα συνεπεια δεν καταλαβαινω το λογο για τον οποιο οι συγκεκριμενοι σχολιαστες αναφερονται υποτιμητικα στους "αλλους" ως μην εχοντες τη διαθεση να καταλαβουν "τα ανακτορα". Εχουν κανει μια επιλογη. Καλο ειναι να μην δικαιολογουνται αλλα να υποστηριζουν την επιλογη τους με πολιτικα κριτηρια ορθοτητας (αν υπαρχουν).

Και ενα τελευταιο. Η εφαρμογη του "μικροτερου κακου" ενδεχεται να εχει καποια θετικα αποτελεσματα οταν χρησιμοποιειται περιστασιακα και μετα του κινδυνου γνωσεως. Αν ομως παρατηρειται η συστηματικη χρηση του ως οργανο πολιτικου προσανατολισμου, τοτε το υποκειμενο μετασχηματιζεται αμεταστρεπτα σε συνειδητο "πασοκο" με τα γνωστα αποτελεσματα και για τον ιδιο και για τους αλλους.

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:19 π.μ.

Ενω το ΚΚΕ δεν εχει διαδηλωσει ΠΟΤΕ μαζι με τους μπατσους και η Αλεκα δεν τους εχει πει ΠΟΤΕ "παιδια του λαου"...χαχαχαχα!Σε αυτο το θεμα μια η αλλη με το Συριζα..

μετριοπαθής
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:55 π.μ.

Λοιπόν συντρόφια εντός κι εκτός ΚΚΕ (και σίγουρα εκτός ΣΥΡΙΖΑ), ακούστε λίγο:

Όσοι ψηφίσαμε ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να είμαστε στο μόρφωμα αυτό, δεν είμαστε αναγκαστικά στόκοι. Γνωρίζαμε πολύ καλά τι ψηφίζαμε και κυρίως ΓΙΑΤΙ το ψηφίζαμε, πράγμα φυσιολογικό άλλωστε, γιατί ο χώρος της ανανεωτικής αριστεράς δεν αποτέλεσε ποτέ την πολιτική μας αναφορά.

Σίγουρα λοιπόν δεν τον ψηφίσαμε για έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα. Άλλωστε αυτές τις εφόδους μόνο το ΚΚΕ έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να τις επιχειρεί μέσω...εκλογών, γι αυτό και μας τα'χει κάνει τσουρέκια από τότε για την ψήφο του Ελληνικού λαού.

Από εκεί και πέρα όμως δεν είναι αναγκαστικό ότι ψάχναμε μια καλή για τον καπιταλισμό διαχείριση, όπως νομίζουν οι διάφοροι διαδικτυακοί επαναστάτες. Είναι πολύ πιθανό (κι εγώ αυτό σκεφτόμουν) να πιστεύαμε ότι μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα όξυνε τις αντιθέσεις και την ταξική πάλη στην Ελληνική κοινωνία, με μια αριστερά να βρίσκεται έστω και τύποις στην εξουσία. Λέω "τύποις" γιατί ξέρουμε όλοι ότι η αστική τάξη δεν πέφτει με απλές εκλογές. Επιπλέον η ΚΑΦΡΙΛΑ του ΚΚΕ έκανε τα πράγματα μονόδρομο: Ή θα έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα μπαίναμε σε μια διαδικασία αιώνιου loop χτισίματος των όρων.

Όξυνση λοιπόν της ταξικής πάλης με ηγεμονεύουσα την αριστερά είναι ό,τι καλύτερο μπορώ να φανταστώ για την κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά χρεοκοπημένη Ελλάδα του 2012. Είναι αν μη τι άλλο μια ΕΥΚΑΙΡΙΑ μέσα στην απόλυτη μαυρίλα, που με σωστές πολιτικές επιλογές και τύχη (ναι, ΤΥΧΗ), θα μπορούσε να ανοίξει ένα δρόμο για τον Ελληνικό λαό (...και το κομμουνιστικό κίνημα, για όποιον ενδιαφέρεται).

Φυσικά όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ΚΑΙ το ΚΚΕ και η εξωκοινοβουλευτικοί, (θα έλεγα και οι αναρχικοί αν δεν ήταν τόσο ουγκ στην Ελλάδα), θα έπρεπε να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό σε κάθε περίπτωση, πράγμα σχεδόν αδύνατο. Αν όμως δεν διεκδικήσουμε το "αδύνατο" που έλεγε και ο Μάης του 68, δεν έχουμε ελπίδα, θα πάθουμε το αδιανόητο.

Αφήστε λοιπόν τα του "μικρότερου κακού" και πίπες. Δίνεται μια μάχη στην Ελλάδα. Θα συμμετέχετε ή θα κάθεστε στα θεωρία να κάνετε κριτική και να μας περιγράφετε πως θα ήταν τα πράγματα ΑΝ ο Ελληνικός λαός ήταν αλλιώς, αν η Ελληνική αριστερά ήταν αλλιώς, αν η χώρα μας ήταν λίγο πιο βόρεια και πιο...δυτικά κι αν δεν βρεχόταν από θάλασσα.

Έτσι όπως είναι ΣΗΜΕΡΑ, έχετε να μας πείτε κάτι;;;

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:09 π.μ.

Γιώργο Μήτρο γνωρίζεις κατά που πέφτει η χαλυβουργία?το σταλινικό απολίθωμα στήριξε από την αρχή τον αγώνα τους με ατελείωτες ώρες απ τα μέλη του.πάρε και κανένα χοντρό καλσόν τώρα για το χειμώνα θα σου χρειαστεί...

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:03 μ.μ.

Γιώργος Μήτρος

Οι χαλυβουργοι μαγκα μου δεν εχασαν ποτε ποσο μαλλον οι κνιτες.Εδωσαν μια ηρωικη μαχη 9 μηνες κοντρα στην πεινα ,στην φτωχεια και στα χρεοι που μαστιζαν τις οικογενειες τους.Παλεψαν κοντρα στους στημενους απεργοσπαστικους μηχανισμους του Μανεση,στις απειλες και στην τρομοκρατια.Δεν λυγισαν στις ποινικες διωξεις της δικαιωσυνης και της γκανστερικης κρατικης καταστολης οπου λειτουργουσαν στην υπηρεσια του βιομηχανου.Ηταν ενας πρωτοφανης αγωνας χωρις προηγουμενο.Εσυ ομως οσαν μαντροσκυλο του στυστηματος προσπαθεις τωρα να αμαυρωσεις αυτον τον αγωνα για να πνιξεις τον επομενο.Ειναι εκδηλη η αγωνια σας να παρουσιασετε αυτον τον αγωνα σαν αποτυχημενο στην υπολοιπη εργατικη ταξη γιατι πρεπει να την δηλητηριασετε με την απογοητευση την μοιρολατρια και την ματαιοτητα ωστε να συνεχιζει να πορευεται με σκυμενο κεφαλι.Οσο για την παρουσια της χρυσης αυγης τωρα φαινεται ποσο καλα ενορχηστρωμενη κινηση ηταν ωστε να να δωσουν την λαβη που χρειαζεστε για να παρει μπρος η χολη και η σαπιλα σας κατα των απεργων και κατα του Κ.Κ.Ε.Οι χαλυβουργοι δεν επερναν την αδεια του Κ.Κ.Ε για το ποιους θα δεχτουν και ποιους οχι στις πυλες του εργαστασιου και εδωσαν οι ιδιοι απαντηση στο φασιστικο εσμο.Ματαιοπονειτε και αυταπαταστε αν νομιζετε οτι ξεμπερδεψατε με το σταλινικο απολυθωμα Κ.Κ.Ε και οτι ηρθε το τελος της ιστοριας του.94 χρονια αγωνων και θυσιες σας τα 'χει τρυψει στην μουρη φασιστα με την προβια του αριστερου.Αμα ποτε σου φιλοτιμηθεις να κατεβεις στις πορειες και στις απεργιες βγαζοντας την κουκουλα του παρακρατους θα βρεις τους πρωτοπορους κομμουνιστες στην πρωτη γραμμη.

Α να δωσω και εγω ενα ονομα για να το παιζω αξιοπιστος;
Καραμπισμικος

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:30 μ.μ.

μετριοπαθής
\
Για πες τωρα για πια απο την βενταλια των θεσεων και αποψεων του Συριζα για ολα τα γουστα,με τις ηξεις αφηξεις και τις παλινωδιες του τον ψηφισες;Μια θεση εχει το Κ.Κ.Ε και σου τα ΕΚΑΝΕ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ;Τις κοινοβουλευτικες και εκλογικες αυταπατες μιας κυβερνωσας αριστερας που θα ελυνε τα προβληματα να τις αναζητησεις στον Συριζα αφου με αυτο το χαρτι μαζευε ψηφαλακια σπερνοντας αυταπατες γιατι με το Κ.Κ.Ε λαθος πορτα χτυπησες.Εμεις πασοκια δεν θα γινουμε γιατι οντως ο εξανθρωπισμενος καπιταλισμος που ευαγγελιζεται ο ΣΥΝ αδυνατον.Πραγματικα πως λογιζετε για σενα ενα αριστερο κομμα;Με την υποταγη στον ευρωμονοδρομο και την υγειη επιχειρηματικοτητα;Το σχεδιο νομου που θα καταθεσει το Κ.Κ.Ε για την κατργηση του μνημομιου και των δανεικαων συμβασεων και την διαγραφη του χρεους γιατι δεν το στηριζει ο ΣΥΝ;

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:44 μ.μ.

Ειναι τραγικό με τι επιχειρήματα και φρασεολογία προσπαθούν οι 'υπερασπιστές'του Περισσού,να κατακεραυνώσουν τους αντιπάλους τους.Δυστυχώς η ήττα των εργαζομένων στη Χαλυβουργία δεν ήταν μόνο ήττα του κκε,αυτό θα ήταν το λιγότερο.Ηταν στρατηγική ήττα όλου του συνδικαλιστικού και λαικού κινήματος με ανυπολόγιστες συνέπειες για το μέλλον των εργαζομένων.Τέτοιες ήττες σε καμμιά περίπτωση δεν συνιστούν 'υποθήκη'για μελλοντικούς αγώνες.Αντίθετα,όπως διδάσκουν οι θεωρητικοί και η ιστορία,γίνονται θηλειά στο λαιμο μας.Για το παμε-κκε η παρουσία των ΜΑΤ στην πύλη της Χαλυβουργίας ήταν η λύση στο αδιέξοδο που ειχαν περιέλθει,λόγω και της σεχταρικής τους εν γένει πολιτικής.Η ευθύνη του κκε είναι ακέραια.Την'υγειή'επιχειρηματικότητα την έχει εφαρμόσει απο τους πρώτους το κκε στις επιχειρήσεις του,με αποκορύφωμα την προσφυγή στο άρθρο 99.Οπως θα έκανε κάθε συνεπής καπιταλιστής,διαφυλάσοντας τα κέρδη του.Δεν με ενδιαφέρει το τι κάνει ο Συριζα στη βουλή.Αλλά απο πότε τα επαναστατικά κόμματα όπως βαυκαλίζεται ότι είναι το κκε,περιμένουν μέσω του κοινοβουλίου και σχεδίων νόμων,να καταργηθουν μνημόνια και δανειακές συμβάσεις;Και η ταξική πάλη που τόσο συχνά ομνύει το κκε;Και οι αγώνες του λαού που δύο χρόνια ματώνει στους δρόμους;Στα σκουπίδια αφού δεν ελέγχονται και δεν καθοδηγούνται απο το κκε.Επικοινωνιακά κόλπα,που περιμένουν να τσιμπήσουν ψηφαλάκια,σε καιρούς άγριας καπιταλιστικής βαρβαρότητας!

8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:37 μ.μ.

Τόσα χρόνια δούλευε το ΚΚΕ τον κοσμάκη ότι δήθεν εκεί πέρα είχαν σοσιαλισμό, τώρα έχει το θράσος να ζητάει να το εμπιστευτούν! Έχει το θράσος να κουνάει και το δάχτυλο! Θαρρεί πως μόνο αυτό μπορεί να χρησιμοποιεί τον επιστημονικό σοσιαλισμό και να αναλύει την πραγματικότητα.
Και να πεις ότι έκανε και καθόλου αυτοκριτική?

Ο κόσμος δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να κοιτάξει αυτό το κόμμα κατάματα πια.
Στο μυαλό του, είναι ένα μάτσο ψεύτες και υποκριτές που το μόνο που τους νοιάζει, είναι η επανεκλογή τους και οι καρέκλες τους. Και όπως λένε και στο δικό μου χωριό, μια φορά ψεύτης, ΠΑΝΤΑ ψεύτης!

Αν θα υπάρξει ποτέ ξανά κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε ΜΙΑ στο εκατομμύριο να την ηγείτο το κόμμα αυτό!

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:45 μ.μ.

Φτιάξτε καφέ,ανάψτε τσιγάρο κι ελάτε να διαβάσετε το σχόλιό μου.Μετά θα κάνουμε ιδεολογική συζήτηση,θα αποδώσουμε ευθύνες,θα συσπειρώσουμε τον κόσμο,θα του εμφυσσήσουμε ταξική συνείδηση και θα αποκτήσει ριζοσπαστικές απόψεις που θα ξεπερνούν τον καπιταλισμό.Μετά θα θα θα θα.......Εντωμεταξύ οι φασίστες δίνουν το παρόν όπου μπορεί να φαναταστεί ο καθένας.Σημερινή εικόνα από λαϊκη:Χίτες να σπάνε πάγκους μαύρων και κυρα Μαρίες και κυρ-Μήτσοι να λένε μπράβο παληκάρια,μονο εσάς έχουμε...Να ξυπνήσουμε όσο είναι καιρός

Πνουρος
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:12 μ.μ.

Με αφορμη κι αυτο το "διαλογο" των σχολιαστων μαθαμε οτι οι υποστηρικτες του ΣΥΡΙΖΑ στρεφουν τις ελπιδες τους σε αυτον επειδη το ΚΚΕ δεν ειναι επαναστατικο κομμα και για τουτο κανουν την επιλογη ενος διαχειριστικου πολιτικου μορφωματος στα πλαισια του της συνεσης και της ελπιδας καποιων μισο-μεταρρυθμιστικων μετρων και ισως, που ξερεις, κατι θετικο βγαλουν στο τελος ... αλλα μπορει και οχι. Απο τους υποστηρικτες του ΚΚΕ διαπιστωνεται και παλι η θλιβερη αδυναμια να επιχειρουν απο μιας αρχης την πολιτικη αντιπαραθεση γαι το καθετι ορμωμενοι απο την αναγκη της καπιταλιστικης ανατροπης και οσοι πιστοι προσελθετε. Ειναι απογοητευτικο, δεν ειναι?

μετριοπαθής
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:29 μ.μ.

Άσε ρε ανώνυμε που δεν γίνεστε πασόκια...αυτά να τα 'λεγες το 1981 που πανηγύριζε ο Ριζοσπάστης για τις δημοκρατικές δυνάμεις, καθώς και τα επόμενα χρόνια που κοιτούσατε τους πασόκους στα μάτια. Σήμερα έχουμε 2012 κι όχι 1982 για να διορθώσετε τις τότε αυταπάτες σας.

Ο κίνδυνος δεν είναι να εμφανιστεί ένας Παπατζής να μοιράζει λεφτά, θέσεις και υποσχέσεις για κοινωνική ανέλιξη. Ο κίνδυνος είναι να εμφανιστεί μια αριστερά πιο αδύναμη κι απ' τους χαφιέδες ταγματαλήτες της χρυσής αυγής. Να φοβάται να παλέψει, να συγκρουστεί να κάνει πίσω επικαλούμενη την...επανάσταση(!), να μην έχει τι να πει στον άνεργο που ζητάει δουλειά (τα'χει πεί αυτά η Παπαρήγα: "Τι θα πεις σαν αριστερή κυβέρνηση στον άνεργο που θα έρχεται και θα σου ζητάει δουλειά;"). Να μιλάει για το δοξασμένο παρελθόν γιατί στο παρόν κοιτάει αμήχανη, να βγαίνει με μεγάλα λόγια και μόλις της κάνουν "μπου" να βάζει την ουρά στα σκέλια, να κάνει το λιοντάρι και μόλις την απειλήσουν να υποτάσσεται.
Αυτός είναι ο κίνδυνος σήμερα και ισχύει για όλους: Ανανεωτές, επαναστάτες, αριστεριστές, όλο το φάσμα που λέγεται σήμερα "αριστερά", κομμουνιστική και μη.

Δεν σ' αρέσει το "μας τα κάνατε τσουρέκια;"
Ε τότε να μην έρχεσαι εδώ: Να πας σε κάτι δήθεν κομμουνιστικά μπόγκ που βρίζουν τον κόσμο και τον λένε κι εκβιαστή(!!!) τελευταίως και να τους πεις
"Άντε ρε ρεμάλια που θα το παίξετε και ινστρούχτορες. Αυτός είναι ο κόσμος, αυτή είναι η Ελληνική κοινωνία και το λαό δεν τον αλλάζεις με ελιτισμό και "δήθεν" στυλάκι. Τον σέβεσαι για να σε σέβεται. Τον αγαπάς για να σε αγαπάει. Τον υπερασπίζεσαι για να σε υπερασπιστεί. Οι αδυναμίες του είναι και δικές σου αδυναμίες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο."
Άκου να μιλάει το κάθε τσόλι για "εκβιαστή λαό"! Και μετά τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε...

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 5:05 μ.μ.

8:55 Η δική σου πρόταση ποιά είναι; Για να σε κρίνουμε και εμείς. Γιατί και ΠΑΣΟΚ που ήσουν και ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίσεις εν γνώσει σου (όπως λες) ότι είναι αδιέξοδο μας έχεις μπουρδουκλώσει. Ξεδιάλυνε πρώτα τί λες και με ποιόν μπορείς να συμμαχήσεις εσύ και έπειτα συζητούμε.

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:10 μ.μ.

μετριοπαθουλη θα εχεις εχεις εκδοσει σιγουρα δικο σου ριζπσπαστη το 81 φαινεται,αλλα Μαινιαδακης,οπου εκει σιγουρα το Κ.Κ.Ε υμνει την ΠΑΣΟΚΑΡΑ την Χουντα της ΗΠΑ και οτι αλλο θελεις.Τσαμπα ειναι.Ετσι κι αλλιος ο Αυριανισμος σου ειναι η μονη δυνατη απαντηση που μπορεις να δωσεις.Τωρα για τα ποια μπλοκς θα επισκεπτομαι αστο καλυτερα στην δικια μου κριση και σιγουρα οχι εσενα.Εδω φτανεις να κολλας δικες σου κατασκευασμενες και φανταστικες δηλωσεις απο δηθεν κομμουνιστικα μπλοκς,να τις φορτωνεις σαν θεση των κομμουνιστων για να φερνεις στη κουβεντα εκει που θελεις για ζητηματα που δεν σου εθεσε ποτε κανενας για να μπορεις να δινεις απαντησεις στα μετρα σου.Καλο πασοκικο κολπακι αλλα παλιωσε.Για εκβιαστη λαο δεν μιλησε ποτε το Κ.Κ.Ε,ποτε κανενανς κομμουνιστης και φυσικα ουτε εγω οποτε μην πετας την μπαλα στην κερκιδα για να ξελασπωσεις.

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:36 μ.μ.

Δεν έχω ιδέα ποιος ειναι ο Μακριδακης,ποια η πορεία του,σε ποιο χώρο είναι, τι άλλο λεει στην σελίδα του,αν έχει κάποια σελίδα κλπ κλπ.

Για την σύγκρισή του συριζα με τους ναζι, η ιστορία της αριστεράς και του κομμουνιστικού κινήματος έχει συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς.Προβοκάτσια, και αντιπαραθεση χωρίς αρχές.Εγώ θα πρόσθετα και το "μαύρα μεσάνυχτα".Ελπίζω μονο ο Μακριδακης,και όποιος το διάλεξε για αναρτηση να μην έχει σχέση με την ανταρσυα.

Κατα τα άλλα στο εσωτερικό του συριζα ειναι καθαρό οτι ηγεμονεύει μια λογική ακελοποιησης και ενσωματωσης.Επίσης ειναι καθαρό οτι το να μπούμε όλοι να βαλλουμε πλάτη στον Λαφαζανη, θα μειώσει και δεν θα αυξήσει την πίεσή στην ηγετική ομάδα.

Εξίσου καθαρό είναι οτι οσο ενσωματωσιμος ειναι ο συριζα εξίσου ακίνδυνες ειναι τασεις της αριστεράς που εύχονται την οσο γίνεται πιο θεσμική μετάλλαξή του συριζα για να έχουν πολιτικη πελατεία.

Μοναδική ελπίδα η όσμωση στην δράση και η σύνθεσή στις πρακτικές αντίστασης και αλληλεγγύης καθώς και στην πολιτικη γραμμή σύγκρουσης με την ευρω-χρεοκρατια από την πλατιά βάσή της ρ. α με τον αγωνιζόμενο λαό. Χωρίς να αναπαραγω τα περί καλης βάσης και κακής ηγεσίας άλλο δρόμο δεν βλέπω ούτως ώστε η ενδεχομένη και καλοδεχούμενη νίκη της αριστεράς να μην εκφυλιστεί σε έναν κοινοβουλευτικο κατήφορο εντός εε άλλά σε έναν δρομο ανατροπής με την αγωνιζόμενη εργαζομένη κοινωνία στο τιμόνι

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:41 μ.μ.

ΤΗΑΝΟΥLΙ εχεις δικιο το Κ.Κ.Ε κοροιδευε τον κοσμο οταν εχει επαληθευτε σε ολα.Για την Ε.Ε το Μααστριχ την Σεγκεν το Ευρω οταν ο ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ μαζι με την ΝΔουλα τα υπεγραφε με ποδια και με χερια και τα στηριζε και τα στηριζει σαν τα ιερα και τα οσια του.Οταν διαπραγματευταδες σαν τον Τσιπρα κοροιδευουν μες στα μουτρα τον λαο δεν σε βλεπω να κλωτσας.Αν το ενοιαζε το κομμα να επανεκλεγει και να διατηρει καρεκλες θα πουλαγε και αυτο τα φουμαρα που πουλησαν ολα το κομματα στον κοσμο,ετσι δεν ειναι THANOYLI;Το κομμουνιστικο κινημα το δημιουργησε το Κ.Κ.Ε του οποιου ηγειτε 94 χρονια και συνεχιζει να υφισταται και παντα κεφαλι του θα ειναι το Κ.Κ.Ε γι αυτο ξυδακι.Και εγω βλαχος ειμαι THANOYLI και κατι σαλτιμπακους σαν κι εσενα στα μερη μου τους στολιζουμε με ωραια επιθετα.

μετριοπαθής
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:56 μ.μ.

Όχι Πνούρε, πάλι κατάλαβες αυτά που ήθελες. Δεν πήγαμε στο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ήταν επαρκώς επαναστατικό το ΚΚΕ.

Προς το ΣΥΡΙΖΑ στραφήκαμε γιατί
1. Έδειξε ότι είναι ο μόνος στην αριστερά που μπορεί σήμερα να αποτελέσει ένα (εκλογικό) πόλο συσπείρωσης. Τι να κάνουμε, αυτή είναι η πολιτική ωριμότητα του Ελληνικού λαού. Δυστυχώς δεν έγινε ΚΚΕ(μ-λ), μέχρι ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πάει. Και σήμερα χρειάζεται ένας πόλος συσπείρωσης για να μπορέσεις να σταθείς στοιχειωδώς στην γενική έφοδο που δεν μετράει κανένα πολιτικό κόστος, μετράει κυριολεκτικά ΚΕΦΑΛΙΑ βουλευτών που την στηρίζουν, όσο τα κοιτάει κι αυτά
και
2. (και σημαντικότερο) ότι το ΚΚΕ έδειξε με απόλυτο τρόπο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να στηρίξει κοινοβουλευτικά ένα σχήμα, με την δικαιολογία μάλιστα ότι δεν θέλει να βγει από την ΕΕ!! Καθαρό ΠΡΟΣΧΗΜΑ δηλαδή, αφού και το ΚΚΕ δεν μιλά για έξοδο από την ΕΕ, μιλά για έξοδο ΜΟΝΟ με τον όρο της λαϊκής εξουσίας. Άνευ δηλαδή του όρου ΔΕΝ μιλά για έξοδο από την ΕΕ, ούτε καν για επιστροφή στην δραχμή!
(Κατά τα άλλα ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει θολά....)

Αυτά τα δύο έκαναν το ΣΥΡΙΖΑ μονόδρομο. Κι όσοι έχουν κουβεντιάσει με κόσμο ακόμη και οργανωμένο, γνωρίζουν πολύ καλά ότι, βάση της συγκεκριμένης κατάστασης και επιλογών, με ΒΑΘΥ προβληματισμό ψήφισαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ, όσοι τα ψήφισαν.
Κι αυτό κάτι λέει, αν μη τι άλλο για τις πολιτικές επιλογές.

Υγ: Συγνώμη που μιλώ ως εκπρόσωπος, αλλά έχω κάνει κι εγώ τις κουβέντες μου με κάποιο κόσμο, όχι πολύ αλλά κάποιο, και κάτι ξέρω από τους προβληματισμούς του.

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:05 μ.μ.

Oi συντακτες του σαιτ περα απο την κριτικη στο συριζα θα πρεπει οι ιδιοι (που το κανουν καποιες φορες) να αποδομησουν τον εθνικισμο με επιχειρηματα.Και οχι μονο αυτοι αλλα ολοι.Διαβαζω διαφορα αρθρακια πολλες φορες σε ολα τα σαιτ τα οποια δεν λενε καν ρε γαμωτο οτι οι τροικανοι ειναι κατα βαση ΔΕΞΙΟΙ πατριωτες-εθνικια.

μετριοπαθής
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:06 μ.μ.

Τσου ρε λαλάκη που ήμουνα στο πασόκ.
Θα μας κουνηθεί και ο κάθε κνιτάκος που έλεγε ότι ο 1268 παίρνει κάποια μέτρα "μη χαλάρωσης των φοιτητών"...

A...δεν μίλησε κανείς για "λαϊκό εκβιασμό" ε;
Για ψάξου λίγο καλύτερα, κάτι θα βρεις.

Όμως είσαι και βλάκας. Δεν θυμάσαι ότι υπάρχουν ΟΛΑ τα φύλλα του Ριζοσπάστη στο δίκτυο.
Τσίμπα δημοκρατικές δυνάμεις λοιπόν να χαίρεσαι:
http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/pdfwin.asp?c=65&dc=19&db=10&da=1981

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8:44 μ.μ.

Εκτός απο τα γραπτά,για τους παλιότερους υπάρχουν και οι πρωσωπικές εμπειρίες.Μέχρι το 81 το κκε όχι μόνο δεν είχε πρόβλημα με το πασοκ αλλά υπήρχε συνεργασία και'κατανόηση'μεταξύ τους σε όλα τα επίπεδα.Ποτε δεν το ανέφερε σαν σοσιαλδημοκρατικό κόμμα,αλλά σαν ιδιόμορφο αριστερό ρεφορμιστικό με ότι αυτό σήμαινε.Σήμερα βέβαια θυμήθηκε ότι ήταν σοσιαλ/κό.
Παραμονές των εκλογών του 81 βασικός σκοπός του κκε,ηταν η συμμετοχή σε κυβέρνηση της 'αλλαγής',εξού και ο στόχος του 17%.Αφου αυτό δεν το πέτυχε άρχισε τα γλυψίματα στον Παπαντρέα να το βάλει στην κυβέρνησή του.Γιαυτό και ο Χαρίλαος με κάθε ευκαιρία αναφεόταν 'στο άθροισμα των δημοκρατικών δυνάμεων'και 'αλλαγή δεν γίνεται χωρίς το κκε'Το πασοκ όμως είχε δέσει το γαιδαρό του και δεν χρειαζόταν τσόντες.Στη πορεία και αφου δεν υπήρχε ελπίδα συμμετοχής,και με αφορμή την ψήφιση του άρθρου 4,το κκε άρχισε δειλά να ασκεί μια κριτική στο πασοκ και την πολιτική του,στα πλαίσια πάντα της 'νομιμότητας'και του κοινοβουλευτισμου.Εκτός απο το Ριζοσπάστη υάρχουν και σε όλα τα έντυπα της εποχής,άρθρα αναλύσεις,τοποθετήσεις στελεχών του κκε και του Χαρίλαου για τις θέσεις αυτές που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν απο κανένα.

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:48 μ.μ.

Το οτι το ΚΚΕ δεν εχει μιλησει για εκβιαστη λαο,αυτο δεν σημαινει οτι σε φουλ φιλοκκε μπλογκ δεν ελεχθηκε κατι τετοιο και οι κκεδες που το επισκεπτονται δεν ειπανε μπραβο μεγαλε,πες τα,γουσταρουμε και τα λοιπα(ειναι αληθεια παντως οτι το συγκεκριμενο αρθρο-που εγω το λεω προβοκατορικο με την κυριολεκτικη εννοια-καταφερεται βασικα εναντιον οσων απεσυραν την ψηφο τους απο το κκε στις17/6/12,τεσπα)...Τωρα,εαν εσεις θεωρειτε οτι μπορει να γινεται ενα ειδος proxy war μεσω του συγκεκριμενου μπλογκερ,χωρις να εκτιθενται οι υπολοιποι και κατ'επεκταση το κομμα αυτο ειναι αλλο πραμα,εγω παντως δεν το θεωρω σοβαρη θεση.

Α,και χωρις καμμια φιλοσυριζεικη διαθεση τα λεω ολα αυτα ετσι?ο συριζα δειχνει πολυ λιγος,ελπιζω τουλαχιστον να μην αποδειχθει τραγικα λιγος γιατι οι φασιστες την εχουν στημενη στη γωνια και περιμενουν.Και δεν τους κανει ιδιαιτερη διαφορα αν εχουν απεναντι τους κκεδες,συριζεους,μουλουδες,αναρχικους η οτιδηποτε αλλο αριστερο...

Ανώνυμος
8 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:04 μ.μ.

Μετριπαθη ασε ρε τους βερμπαλισμους σε τα μας γιατι εισαι για πολλα γελια μιλαμε.Αλλα εσεις οι πασοκοι οσο πιατο και να πιασετε δεν νιωθετε.

ΚΚΕ έδειξε με απόλυτο τρόπο ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να στηρίξει κοινοβουλευτικά ένα σχήμα, με την δικαιολογία μάλιστα ότι δεν θέλει να βγει από την ΕΕ!!!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧα.Για πες ρε τιποτενιε βλακα ποτε ειπε η Αλεκα η αλλο στελεχος του Κ.Κ.Ε κατι τετοιο;Να σου πω εγω λαμογιο,ποτε!!!Ρε δεν πας να χτυπιεσε κατω σαν το ψαρι ρε δειλε που πας με κολπακια να κανεις το ασπρο μαυρο, τις θεσεις του κομματος σαν τις βρισκεις μπροστα σου σαν τους εφιαλτες να γκρεμιζουν ολη την βρωμια και την λυσοδια σου ξοφλημενε.Πνιγεσε μες στα ιδια τα σκατα σου ψευταρα.
Το λινκ σου ρε πασοκε με παει παλι σε κειμενο του ΒΑΘΥΚΟΚΚΙΝΟΥ και οχι του ριζοσπαστη και ξερεις γιατι,γιατι τα φυλλα του ριζοσπαστη που ειναι αναρτημενα στο διαδυκτιο ειναι απο το 95 και μετα.Πες μου τωρα ποσο γελοιος και κομπιναδορος εισαι;

μετριοπαθής
9 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:31 π.μ.

Αυτό εδώ το link πάλι στο βαθύ κόκκινο σε πάει μαλακάκο;
http://www.nlg.gr/default1.htm
Αυτό εδώ;
http://www.nlg.gr/dlefimerides.htm
Μήπως και ΑΥΤΟ: http://www.nlg.gr/digitalnewspapers/ns/main.html
Πάλι στο Βαθύ Κόκκινο καταλήγει;

Αν λοιπόν το τελευταίο δεν καταλήγει στο Βαθύ Κόκκινο παλιοκεφτέ, επέλεξε "Ριζοσπαστης" για εφημερίδα και βάλε ημερομηνία 19/10/1981. Πάτησε "Εμφάνιση Φύλλου" και...αποκάλυψη!
Ο Ριζοσπάστης πανηγυρίζει για την νίκη των δημοκρατικών δυνάμεωωωωων!
Στάλτα και γαμήσου τώρα.

Υγ1: Συγνώμη από τους υπόλοιπους, αλλά δεν είμαι πάντα φιλόζωος.
Υγ2: Προς ανώνυμο 9:48 μ.μ.:
Δεν καταλαβαίνω ποιό δεν θεωρείς σοβαρή θέση, αλλά αν το ΚΚΕ δεν το εκφράζουν τα συγκεκριμένα μπλογκ (που διαφημίζουν ότι έχουν στενές σχέσεις με στελέχη του), τότε να διαχωριστεί από αυτά. Δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε και ούτε θα έχει κι άδικο.

Σπύρος
9 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:45 π.μ.

Διαβάζω τα σχόλια και θλιβομαι πραγματικά. Η αριστερα σε πλήρη σύγχυση, με ακραίο μίσος μεταξύ των διαφόρων κομματιών της. Εκφράσεις όπως "σαπίλα" "τιποτένιοι" "ξεφτιλισμένοι" κλπ μεταξύ ανθρώπων που παρά τις πολιτικέ διαφορές τους διέπονται (υποτίθεται) όλοι από ορισμενες κοινές αξιες και αρχές. Και ειδικα σήμερα με την πουλημένη κυβέρνηση και τους φασίστες-υπανθρώπους να γιγαντωνονται, αντί να κάνουν λίγο πέρα τις διαφορές τους και να δώσουν τον κρίσιμο αγώνα βγάζουν λύσσα και κομματικό τυφλωμένο μίσος μεταξύ τους. Μάλλον χάσαμε κύριοι, κι ας περιμένουν καποιοι να βγει ο λαός στα βουνα για...αντάρτικο. Κρίμα

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:41 π.μ.

Aπο ανωνυμο 21:48 προς μετριοπαθη.

Τη θεση οτι"το κκε δεν εχει πει τιποτε τετοιο"δεν θεωρω σοβαρη,αρα(και προεκτεινοντας την λογικη αυτη)το οτι αφου δεν λεγεται επισημα κατι τετοιο σε κομματικα οργανα(πχ τον Ριζοσπαστη)η γνωμη του καθε μπλογκερ(που ειναι φιλα προσκειμενος στο κομμα αλλα δεν μιλα επισημα για λογαριασμο του)δεν εκφραζει παρα την προσωπικη του αποψη.Πραμα μαλλον αστειο αφου οι φουλ κκεδες που το επισκεπτονται δεν εβγαλαν αχνα για τα περι"λαικου εκβιασμου",οσοι ειπαν κουβεντα αντιμετωπιστηκαν με υβρεις και ειρωνειες.

ΥΓ Τα περι proxy war δεν απευθυνονταν σε σενα δηλαδη,εαν εγινε τετοια παρεξηγηση.Γενικα συμφωνουμε κατα τα αλλα.

9 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:43 π.μ.

Με το μπαρδόν ρέ μάγγες εγω πολλά γράμματα δέν ξέρω κι'αυτά τά λίγα στό πεζοδρόμιο τάμαθα....αλλά τόσος τζερτζελές γιά να σακουλιαστείτε ότι ο λεγάμενος ,,,οΤσίπρας ντέ ...ειναι γιαλατζή μαγγας .... εισαστενε άξιοι της τύχης σας....άσε που απο μυαλό δε φ;ινετ;ι κ;ι πολυ αετός ....αυτά

9 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:50 π.μ.

που παρά τις πολιτικέ διαφορές τους διέπονται (υποτίθεται) όλοι από ορισμένες κοινές αξίες και αρχές.

Φίλε Σπυράρα είσαι φίνος καί λες κι ωραία αστεία.....θα μου πιτρέψεις νά τ'αντιγράψω ..για το μπλογκ μου ντε ....ειμαι σιγουρος οτι ακους και 105,5 ....νταξει μωρε ολα φτα αι σάν την ιλαρά τά περνας και μεγαλωνεις ....γινεσαι αντρας βγανεις τριχες και τα ρεστα ...μιλαω σαν παθός ....και με το μπαρδον εεε ....

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:21 π.μ.

9 Σεπτεμβρίου 2012 10:41 π.μ.

Το τι διεξαγεται μεσα σε ενα μπλοκς,δεν αποτελει σε καμια περιπτωση θεση του οποιοδιποτε κομματος.Ελεος.Δηλαδη οταν καποιος δηλωνει τις θεσεις του μπορεις μετα να τις ανερεσει καποιος με το επιχειρημα ενος κειμενο καποιου μπλοκς οπου καποιοι φουλ κ.κ.εδες δεν τον σχολιασαν.Και γιατι αυτοι ειναι φουλ κ.κ.εδες ,ξερετε τις ταυτοτητες τους;Παναγια βοηθα δηλαδη.Οσο και να το τραβας απο τα μαλια δεν γινεται.Τι με νοιαζει εμενα τι γινεται σε ενα μπλκε που ουτε καν το ξερω.Το κομμα εκφραζεται μεσα απο τους ανθρωπου του ανοιχτα και τα επισημα οργανα του.Τι μας λετε τωρα;Αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι δεν τους βγαινει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθουν τωρα να δυαφιλαξουν οτι αυτος ο κοσμος δεν θα παει στο Κ.Κ.Ε.

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:32 π.μ.

9 Σεπτεμβρίου 2012 1:45 π.μ
Ανωνυμε το οτι το Κ.Κ.Ε δεν εχει πει κατι τετοι δεν το θεωρεις σοβαρο;Μαλιστα.Ε ναι μωρε δεν παει να λει η Αλεκα οτι θελει τι σημασια εχει.Τα μπλοκς εχουν την υποσταση.Αληθεια ρε παιδια για πιο μπλοκς μιλαμε να παω να γραφτω αφου εχει αντικαταστησει το κομμα;

μετριοπαθής
9 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:31 μ.μ.

Ναι βρε 1:45, αλλά μη μας θεωρείς κι εμάς εντελώς χαϊβάνια. Υπάρχει κάτι πιο πατερναλιστικό από την μετεκλογική δήλωση της Παπαρήγας "Ο λαός πρέπει να διορθώσει την ψήφο του"; Τσάμπα νομίζεις ότι έγινε τόσος ντόρος;
Ή μήπως δεν φαίνεται σε άρθρα, κουβέντες κλπ. ο ελιτισμός και η απαξίωση για το επίπεδο του λαού, επειδή είναι συγκεκαλυμμένος;

Αυτό το στύλ λοιπόν, το πήραν κάποιοι νεόκοποι "κομμουνιστές" και το πήγαν στα άκρα, μιλώντας για λαό...εκβιαστή! Το γνωστό ρητό: "Είπαν της γριάς να χέσει κι έκατσε και ξεκωλώθηκε".

Όμως οι αναδημοσιεύσεις δίνουν και παίρνουν σε τέτοιου τύπου άρθρα και όλως τυχαίως κανείς δεν διαμαρτύρεται ή όποιος διαμαρτύρεται λοιδορείται όπως λέει και ο 10:41. Τι στο καλό, κανείς δεν πέρναγε έτσι, όπως πέρασες εσύ από εδώ, να τους πει "Ρε παιδιά ώπα! Εκθέτετε το κόμμα με αυτές τις βλακείες,δεν το καταλαβαίνετε;".
Ή ακόμη-ακόμη να βγάλει και μια ανακοίνωση για τέτοιες συμπεριφορές, όπως έκανε η Παπαρήγα ανήμερα των εκλογών(!) και ο Ριζοσπάστης πρωτοσέλιδα την επόμενη μέρα για τις βλακείες διάφορων απίθανων στο twitter;!;

Το κόμμα λοιπόν δίνει σημασία σε αυτά. Στον ΤΡΟΠΟ που δίνει σημασία διαφωνούμε...

Σπύρος
9 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:54 μ.μ.

gera45κλπ
Καλά, συνεχισε τον ύπνο σου εσύ κι όλα θα πάνε καλά (από μόνα τους), Θα δεις.

Ανώνυμος
9 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:37 μ.μ.

Μετριοπαθης

Το Κ.Κ.Ε κατηγγειλε το εν λογο λογαριασμο γιατι δηλωνε οτι εκπροσωπουσε επισημα το Κ.Κ.Ε καλοντας στον κοσμο να ψηφισει ΣΥΡΙΖΑ.Οπως επισης κατηγγειλε και τους πλαστους λογαριασμους της Αλεκας οπου εμφανιζονταν κατα καιρους στο διαδυκτιο.Απο εκει και περα δεν εχει καμια δουλεια να απολογητε το κομμα για την ζουγκλα του διαδυκτιου απο την στιγμη που δηλωνουν οι ιδιοι οτι δεν αποτελουν οι θεσεις που υποστηριζονται και προωθουνται στα εν λογο μπλοκς επισημη θεση του Κ.Κ.Ε και οτι το κομμα δεν φερει καμια ευθυνη για τις αποψεις που εκφραζονται εκει μεσα απο τους διαφορους χρηστες.Το Κ.Κ.Ε εχει καταθετει ξεκαθαρα και κρυσταλνα τις θεσεις του απο τα επισημα οργανα του σε καθημερινη βαση οπως ο ριζοσπαστης ή πιο αραια οπως η κομεπ και αλλα κομματικα βιβλια που αναφερονται στην ιστορικη πορεια του αλλα και την ιδεολιγικη του βαση.Την προπαγανδηση των θεσεων του κομματος την ασκουν επισης και τα στελεχη του μεσο δηλωσεων και συνεντευξεων στον τυπο και τα Μ.Μ.Ε.

Ανώνυμος
10 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:21 π.μ.

Οι ένστπολοι δεν ειναι μόνο μαπατζήδες-ασφαλίτες κυπατζήδες κλπ αλλά και απλοί αστυνομικοί, πυροσβέστες, στρατιωτικοί, πιλότοι κοκ Πως τα τσουβαλιάζεις όλα και απαξιώνεις μια μερίδα συμπατριωτών μας; Ξέρεις ποιο είναι το αποτέλεσμα; Να πέφτουν εύκολα στα δύχτια ακροδεξιών και ναζιστών που τους γλείφουν και να αποκτούν αρνητισμό προς κάθε τι αριστερό που τους απαξιώνει και εκμηδενίζει. Δεν αμφιβάλλω για το ψηφοθηρικό της συμπαράστασης από ΚΚΕ-Συριζα. Καλώς κακώς έτσι λειτουργούν όλα τα κόμματα για να επιβιώσουν. Άλλωστε δεν ανήκω σε κανένα από τα δυο (αν και τα έχω ψηφίσει κάποιες φορές ως "μη χείρον...")

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2012 στις 4:43 π.μ.

Ανώνυμε 10:21, η παρατήρησή σου είναι εξαιρετική. Αυτά επισημαίνω σε κατ'ιδίαν συζητήσεις και ιστοσελίδες επί μακρόν.

Εχω σιχαθεί να ακούω γενικολογίες, αριστερισμούς και μπούρδες που ωθούν κόσμο στη ΧΑ και εν συνεχεία κλαψούρα και προσκλητήρια για αντιφασιστική δράση. Ας συνειδητοποιήσουν ορισμένοι ότι έχουν καταντήσει οι καλύτεροι φίλοι του φασίστα και μετά τα ξαναλέμε.

Η άνοδος της ΧΑ δεν έχει μεταφυσικά αίτια. Οι βασικώτεροι παράγοντες ως τώρα υπήρξαν αφενός η απουσία του κράτους και αφετέρου η παταγώδης αποτυχία της αριστεράς να αναλάβει τις ευθύνες της τη στιγμή που κυριολεκτικά έχει έρθει η ώρα της. Αλλά όχι μόνο δεν έχουμε δώσει απαντήσεις, χρησιμοποιούμε συν τοις άλλοις μια προκλητική ρητορία σε σειρά ζητημάτων με αποτέλεσμα να διασύρεται ο χώρος και να ενισχύεται και η νεοφιλελεύθερη και η άκρα δεξιά.

Τελικώς, η άνοδος της τελευταίας υπήρξε για την αριστερά αυτοεκπληρούμενη προφητεία...

Κωνσταντίνος

11 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:23 π.μ.

Τελικά το ζήτημα της 3ης σεπτέβρη, του αν ανήκει δηλαδή στον Βενιζέλο ή τον Τσίπρα, το λύσατε;
αφού το λύσετε, πηγαίντε πρώτα να χτίσετε καμμία "ευρώπη των λαών" παρέα με τον πογκρομιστή Ολάντ, κάντε και κανα-δύο μυστικές συνομιλίες ακόμη με τον χασάπη τον Πέρες, βάλτε πολιτική πλάτη σε έναν δύο "ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς" ακόμη (για την δημοκρατία πάντα), και μετά αναρωτηθήτε γιατί με τέτοια αριστερά, η ακροδεξιά είναι κοινωνική πλειοψηφεία.
Οσο για την πορεία της ΠΟΑΣΥ, στην κεφαλή της ήταν ο Γλέζος, ο Κουίκ και ο Κασιδιάρης. Η στάση και η ανακοίνωση του ΚΚΕ που μιλάει για μπάτσους που εκτός από θύματα, χρησιμοποιούνται και σαν θύτες του ελληνικού λαού, τι σχέση έχει με τους παραπάνω;
-Ευχαριστώ τον μετριοπαθή που ήταν σαφέστατος. Ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν θέλουμε να αμφισβητήσουμε τον καπιταλισμό. Το ΚΚΕ μιλάει για κάτι άλλο από αυτόν-οπότε το απορίπτουμε.
η παραγγελλία σας κύριοι, σερβιρίστηκε ήδη. Ευρωενωσιακό καπιταλισμό παραγγείλατε -τέτοιον θα φάτε κιόλας. Μόνο για επαναστάσεις και "αριστερές" κάντε μας την χάρη να μην μιλάτε, γιατί το πιάτο σας ονομάζεται διαφορετικά. Δεν χρειάζεται να ονομάζουμε το κρέας ψάρι για να το φάμε....

11 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:26 π.μ.

Y.Γ.
Αφού φτάσατε μέχρι το '81 κάποιοι ΣΥΡΙΖΑίοι, δεν μας θυμίζετε και τις τότε θέσεις του ΚΚΕ εσωτερικού για την ΕΟΚ, που μόνο εσείς και η ΝΔ του Καραμνλή στηρίζατε; Δεν προέρχεστε από παρθενογέννεση....

μετριοπαθής
11 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:13 π.μ.

Α ρε TRASH...
Χρησιμοποιείς μεθόδους συνδικαλισμού που ναι μεν εκνευρίζουν τον συνομιλητή σου, αλλά επί της ουσίας είναι άχρηστες στο δίκτυο. Κι αυτό γιατί, αντίθετα με τον προφορικό λόγο όπου σε 5 λεπτά μπορείς να επικαλεστείς οτιδήποτε και να βάλεις τον άλλο να απολογηθεί γιατί δεν είναι ελέφαντας, στο γραπτό είναι πολύ εύκολο να δει κάποιος τι γράφτηκε πραγματικά και τι όχι.
Δεν κερδίζεις δηλαδή τελικά ούτε τις εντυπώσεις, για τις οποίες κόπτεσαι.

Κι εσύ όμως ευρωενωσιακό καπιταλισμό ψήφισες TRASH. Το ξόρκι "λαϊκή εξουσία" δεν σου λύνει το πρόβλημα, όπως δεν έλυσε το πρόβλημα σε πάρα πολλούς τροτσκογενείς κομμουνιστές, που "αδιαφορούσαν" για την ΕΕ και έθεταν ως κύριο ζήτημα την επανάσταση. Γιατί το μεγάλο πρόβλημα που έχει κάθε κομμουνιστής δεν είναι η επανάσταση, αλλά στο πως και με τι όρους φτάνεις σε αυτήν. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, το ζήτημα είναι αν με αυτά που κάνει ανοίγει δρόμους μέσα στην κοινωνία και κάνει ρωγμές στο σύστημα ή αν τους κλείνει.

Γιατί TRASH μια αριστερή κυβέρνηση που θα έβγαινε με την δέσμευση "όχι στο μνημόνιο" θα είχε δύο δρόμους: Να βγει από την ΕΕ (αφού μνημόνιο=ΕΕ) και να επιχειρήσει μια άλλη πορεία ή να υποταχθεί με αντίτιμο αυτό που πληρώνει σήμερα κι ο Καρατζαφέρης.
Και είμαι σίγουρος ότι το βασικό σας πρόβλημα δεν είναι ότι δεν έχετε εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ. Το βασικό σας πρόβλημα είναι ότι δεν έχετε εμπιστοσύνη στο λαό, δεν πιστεύετε ότι μπορεί να τραβήξει ένα τέτοιο κουπί και τον αφήνετε να βολοδέρνει, μπας και δει κάποτε το..."φως" και απευθυνθεί στους μετεωρολόγους που (σωστά) του μίλαγαν για θύελλα.

Όμως η διαφορά του μετεωρολόγου από τον κομμουνιστή είναι ότι ο κομμουνιστής προσπαθεί να επηρεάσει τον καιρό, δεν κάνει απλά προβλέψεις. Αλλιώς ξεπέφτει στο επίπεδο του φιλοσόφου που περιέγραφε κι ο Μαρξ. Ως κομμουνιστές λοιπόν έχετε πρόβλημα και το ξέρεις. Κι αντί να το κοιτάξετε, κάθεστε κι ασχολείστε για το αν ο ΣΥΝ είναι υπέρ της ΕΕ, λες και το έκρυψε ποτέ.

...και μερικά υστερόγραφα:
Υγ1: Για αριστερές θα μιλάμε όσο θέλουμε από την στιγμή που μιλάνε οι μετέχοντες στην συγκυβέρνηση του Μητσοτάκη. Άσε το ρόλο του πορτιέρη στην άκρη.
Υγ3: Το ΚΚΕ ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκε με το συνδικαλισμό στην αστυνομία και δεν θυμάμαι ποτέ να έχει μιλήσει για...μπάτσους. Θυμάσαι μήπως εσύ;
Υγ4: Το 1981 δεν το έφερα εγώ στην κουβέντα, το έφερε ο τυπάκος που με λέει πασόκο (και "ναζιστή" φυσικά, αλλά αυτό το παίρνω ως χιούμορ)
Υγ5: Φυσικά δεν απάντησες σε τίποτε από αυτά που σε ρώτησα, αλλά γι αυτά μάλλον δεν μιλάς στο δίκτυο, μιλάς στα αρμόδια όργανα. Και καλά κάνεις πιθανά, αλλά μην προκαλείς τουλάχιστον.
Παρακολούθησε την κουβέντα και...άστο.

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:47 μ.μ.

ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗΣ

Για σένα το "λαικη εξουσια" μπορεί να είναι ξόρκι και μάυρη μαγεία αλλά για τους κομμουνιστές είναι ο ορισμός της υπαρξής τους.Και γι'αυτο ούτε υποβαθμίζετε,ούτε μπαίνει σε δέυτερη μοίρα αλλά είναι στην πρώτη γραμμή.

Κατ'εσε λοιπόν η κατάργηση των μνημονίων που όπως πολύ σώστα λες νομοτελειακά θα οδηγούσε και στην έξοδο απο την Ε.Ε αλλά με τους καπιταλιστες στην Ελλαδα να ζούν και να βασιλευουν να έφερνε καμία αλλαγή προς το καλύτερο στην ζωή των εργαζομένων και των φτωχών λαικών στρωμάτων;Οχι βέβαια.

Η εξοδος απο την Ε.Ε σημαίνει και διακοπή της χρηματοδότησης που είναι αναγκαία για το τραπεζίκο σύστημα στην χώρα άρα εδώ μιλάμε πτώχευση.
Στην περίπτωση αυτή άμα ο λαός δεν έχει την οικονομία στα χέρια του αλλά παραμένει στα χέρια των κεφαλαιοκρατών θα έχεις το ίδιο και μπόρει και χειρότερο αποτέλεσμα.Γι αυτο θέτει το Κ.Κ.Ε και τους δύο όρους μαζί για αποδεσμευσή απο την Ε.Ε -λαική εξουσία και όχι αποσπασμένα ως απαραίτητη προυπόυεση για φιλολαίκη λύση.

Αν το Κ.Κ.Ε γαλούχουσε τον λαό στις έυκολες λύσεις μιας αριστερής κυβέρνησης σαν διέξοδο απο την κρίση και των καλούσε εκ των υστέρων για ανατροπή χώρις να τον έχει ενημερώσει αλλα και προετοιμασει πρωτύτερα λεγοντάς του "ουπς δεν φτάνει μόνο μια κυβέρνηση όπως έλεγα άλλα χρείαζετε και λαίκη εργατικη εξούσια μετά ο λαός δεν θα του γυρνούσε την πλάτη;

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:19 μ.μ.

Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι απευθύνονταν ειδικά στα ΜΑΤ ε; Α, καλά...

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:48 μ.μ.

TRASH και συν αυτώ.Νομίζετε οτι ο λαός ενδιαφέρεται για καμμιά 'λαική εξουσία'και μάλιστα όπως την εννοείτε εσείς και την έζησαν και κάποιοι άλλοι δύσμοιροι λαοί την πρόσφατη περίοδο;Έχετε αναρωτηθεί ποτε γιατί προτιμα να ζει σε καπιταλιστικό σύστημα,παρά στον 'παράδεισο' που του προσφέρετε εσείς σαν εναλλακτική λύση;Δηλαδή θα ήταν κακό μια κυβέρνηση της Αριστεράς να καταργούσε τα μνημόνια και με την βοήθεια του λαικού κινήματος να αντιστεκόταν στην Ε.Ε.,ακόμα και με την απειλή της εξόδου απ'αυτήν;Και πρίν απο την ενταξή μας στην Ε.Ε.στον καπιταλισμό ζούσαμε και μετά μιά πιθανή μας έξοδο πάλι στον καπιταλισμό θα ζούμε.Αν περιμένουμε την λαικη εξουσία για να παρθούν φιλολαικά μέτρα και να σωθεί ο λαός,θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε εξουσία χωρίς λαό.Σε τελευταία ανάλυση όποιος δεν θέλει να βοηθήσει στη σωτηρία του λαού,επικαλείται ουτοπικές λύσεις,μεταθέτει τις ευθύνες του στο πολύ αβέβαιο και μακρυνό μέλλον και...καθαρίζει.Μόνο που τα κολπάκια αυτά δεν πιάνουν πλέον,γιαυτό ειναι φανερό σε ποιόν ο λαός γυρίζει την πλάτη,και μάλιστα ανεπιστρεπτί!

μετριοπαθής
11 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:54 μ.μ.

Όπως είπε και ο Λένιν αγαπητέ, που εσύ θα πρέπει να έχεις διαβάσει πολύ καλύτερα από εμένα, κάθε τι μπορεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες να μετατραπεί στο αντίθετό του. (Στον "Υλισμό και εμπειριοκριτικισμό" αν θυμάμαι καλά)

Η "λαϊκή εξουσία" λοιπόν, όπως και η "επανάσταση" (για την οποία όπως ανέφερα μιλούσαν οι Τροτσκιστές) αν πέσουν ως συνθήματα την κατάλληλη στιγμή μπορεί να βάλουν "φωτιά στον κάμπο". Όμως σε κάποια άλλη στιγμή μπορεί να χρησιμοποιηθούν για κωλυσιεργία κι απόσυρση. Κι όσο επαναστατικά και με ταρατατζούμ κι αν "αποσυρθείς", ο κόσμος το καταλαβαίνει ως απόσυρση, δεν είναι τόσο βλάκας.

Εγώ αγαπητέ δεν σου είπα να εγκαταλείψεις τις θέσεις σου (αν τις έχεις φυσικά, γιατί όπως το καταλαβαίνω εγώ υπό όρους είναι) περί εξόδου από την ΕΕ. Ούτε σου είπα να κάνεις εισοδισμό στο ΣΥΡΙΖΑ. Μπορείς κάλλιστα να στηρίξεις ένα σχήμα για πολύ συγκεκριμένο λόγο (απαλλαγή από το μνημόνιο), χωρίς μάλιστα να συμμετέχεις στην κυβέρνηση, αφού έχεις διαφωνίες με το ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη έκβαση της όλης υπόθεσης.

Όταν λοιπόν θα έρθει η στιγμή που θα σε διώξουν από την ΕΕ (δηλαδή ΔΙΚΑΙΩΘΕΙΣ σε αυτό που λες) μετά θα βάλεις με άλλους όρους το ζήτημα της λαϊκής εξουσίας. Τότε μπορείς κάλλιστα να πεις στο ΣΥΡΙΖΑ: Παιδιά αυτό που μας λέγατε δεν έγινε. Δεν υποχώρησαν και δεν δέχθηκαν τις αξιώσεις μας. Τώρα να ξέρετε ότι αν δεν παρθούν ένα, δύο, τρία μέτρα η όλη ιστορία θα καταλήξει σε φιάσκο και το ΚΚΕ δεν πρόκειται να αυτοκτονήσει εξαιτίας των ευρωεμμονών κάποιων.

Να δούμε τότε τι θα σου έλεγαν. Ότι όχι, δεν κρατικοποιούνται οι τράπεζες, δεν κοινωνικοποιούνται επιχειρήσεις, αφήνουμε τα μονοπώλια ανεξέλεγκτα κλπ. κλπ.; Ε...αν στα έλεγαν, κακό του κεφαλιού τους. Εσύ πάντως θα έπαιζες με άλλους όρους στην κοινωνία, έχοντας αποδείξει ότι παλεύεις για τα λαϊκά συμφέροντα κι ότι δεν αιφνιδιάζεσαι ούτε κάνεις κωλοτούμπες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες.

Εξασφάλιση δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση. Δεν ξέρω καμία ανατροπή όμως που να ήταν ασφαλισμένη σε περίπτωση αποτυχίας. Το θέμα λοιπόν για ένα κομμουνιστή είναι να δημιουργήσει μια (πραγματική, όχι φαντασιακή) επαναστατική κατάσταση.
Από εκεί και πέρα πολλά θα παίξουν το ρόλο τους.

Υγ: Πάντως μου φαίνεται μερικές φορές ότι πιο πολύ νοιάζεται ο επαναστάτης για την ομαλή χρηματοδότηση των τραπεζών παρά ο ρεφορμιστής :)

Ανώνυμος
12 Σεπτεμβρίου 2012 στις 3:05 π.μ.

Ενώ, όπως γράφει ο συντάκτης :
«...πως η κοινωνία εκφασίζεται με γοργούς ρυθμούς και πως αυτό είναι μεθοδευμένο για να υπάρξει στο άμεσο μέλλον, όταν θα πέσει ο Σαμαράς, ανάγκη έκφρασης της κοινωνίας από μια φασιστική κυβέρνηση.»

Αναπαράγω σχόλιό μου σε άλλο άρθρο, άλλου συντάκτη...
Έχω την βαθύτατα πεσιμιστική άποψη πως μόλις ανοίξαμε την πόρτα για να εισέλθουμε σε μια μακρά παρατεταμένη ιστορική περίοδο. Κερματισμός, Αλλοτρίωση, Εθισμός, Λησμονιά, Στρέβλωση, θα μας κρατήσουν αρκετά χρόνια συντροφιά.

Θα ήθελα να προσθέσω Αυτοματισμό. Ειδικότερα, με τον τρόπο που αναπτύσσεται ανάμεσα στους σχολιαστές του Βαθέως Κόκκινου, ορισμένοι αξιώνουν απαιτήσεις από το Κόμμα πολύ μεγαλύτερες από αυτές στις οποίες ήδη αρκούνται οι ίδιοι, σύμφωνα με την ψήφο τους!

Σύμφωνα δε με τις πράξεις τους κάποιοι άλλοι, επιτίθενται στο ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, ενώ τιμούν κατόπιν την μνήμη Μέλους του!

Με δεδομένες αυτές τις - μεταξύ άλλων - διαπιστώσεις, εύλογα αναρωτιέμαι για τα επίχερα.
Ζωσμένοι από παντού... Πόσοι θα αντέξουν; Ποια επόμενη γενιά θα εξέλθει; Με τι κόστος;

Ο οργισμένος και όχι «αγανακτισμένος» Γιάννης Μακριδάκης, ουσιαστικά, περιγράφει το φυσικό φαινόμενο της εντροπίας.
Κρατάει την αισιοδοξία του σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από μένα και προτείνει λύσεις χωρίς τα «αστικά τερτίπια», που κάποιοι ωστόσο κάνουν τον κόπο να περιγράφουν την εφαρμογή τους, αναλυτικά μάλιστα.
Είθε.

ΥΓ.1 Χαιρετίζω τους μεστούς, λακωνικούς φίλους, στους οποίους δεν φαίνεται να δίνεται σημασία : 7 Σεπτεμβρίου 2012 9:36 μ.μ. και 8 Σεπτεμβρίου 2012 3:45 μ.μ.

Ευχαριστώ.
μη Μέλος, Φίλος.

χυδαίος.

μετριοπαθής
12 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:44 π.μ.

Σ' ευχαριστώ που αναγνωρίζεις τον κόπο μου (αν το λες για μένα φυσικά), μόνο που εσύ δεν κάνεις κανένα κόπο. Δίνεις ένα χαρακτηρισμό (αστικά τερτίπια) και ξεμπερδεύεις πολύ εύκολα "στηρίζοντας" την υπεραισιόδοξη (όπως ο ίδιος λες) άποψη του Μακριδάκη ότι η Ελλάδα (ΠΟΙΑ είναι η Ελλάδα αλήθεια;) χρειάζεται μια αριστερά που θα συντονίσει τους αγωνιζόμενους πολίτες ενάντια στο ρατσισμό και την αποικιοκρατία.
Εγώ θα έλεγα ότι αυτό που λέει ο Μακριδάκης δεν είναι καν άποψη, είναι ευχή, γι αυτό λες και το "είθε". Το πρόβλημα είναι να μπει μια άλλη πορεία στην πράξη για όλη την Ελληνική κοινωνία. Τα "χρειάζεται μια αριστερά έτσι κι αλλιώς κι αλλιώτικη" δεν λένε τίποτε. Κι εγώ σου λέω ότι χρειάζεται μια αριστερά ενάντια στο κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό. Σου έλυσα τίποτε;

ΠΩΣ την συγκροτείς αυτή την αριστερά;
Με κατάρες ενάντια στον οπορτουνισμό;
ΤΙ ενέργειες κάνει με βάση την συγκεκριμένη κατάσταση της Ελληνικής κοινωνίας;
Απευθύνεται στην κοινωνία ή απευθύνεται στον εαυτό της επειδή την θεωρεί πολύ συντηρητική;
Περιμένω πραγματικές ιδέες λοιπόν χωρίς τα δικά μου αστικά τερτίπια, που σημειωτέον αποτέλεσαν απάντηση σε ένα λογικό και πραγματικό ερώτημα που τέθηκε από τον 11 Σεπτεμβρίου 2012 3:47 μ.μ.

Ανώνυμος
12 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:06 μ.μ.

Τώρα που γνωριστήκατε όλοι καλά δεν πάτε για κανένα καφέ λέω εγώ, να τα πείτε με τις ώρες και να ξεδώσετε.

μετριοπαθής
12 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:57 μ.μ.

Σχώρα μας βρε ανώνυμε, δεν θα επαναληφθεί.

Το ξέρω ότι ο κατάλληλος χώρος για κουβέντες υψηλού επιπέδου είναι τα γραφεία, οι εκδηλώσεις-συζητήσεις, τα πάνελ, τα στούντιο κλπ., αλλά μερικοί έχουμε τα χούγια μας.
Θα τα ξεπεράσουμε, μη τρομάζεις.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger