Home » , » Εις το όνομα του κέρδους και με τη θέληση των πλουσίων.

Εις το όνομα του κέρδους και με τη θέληση των πλουσίων.

Από mitsos175 , Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 | 3:32 π.μ.

«Σήκω και φύγε πλούσιε μαλάκα!» λέει η «Liberation» στον Μπερνάρ Αρνό.
"Εξαιρετικά επιθετικό είναι το πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Liberation εναντίον του Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος στα 63 του χρόνια, όντας ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γαλλία, αποφάσισε ν’ απαρνηθεί τη γαλλική υπηκοότητα, ζητώντας τη βελγική, προκειμένου ν' αποφύγει τη μεγάλη φορολόγηση του πλούτου (75%), που προωθεί η κυβέρνηση Ολάντ.

Ο Αρνό είναι πρόεδρος του Οίκου Dior, του Οίκου Louis Vuitton και του ανήκουν περίπου 60 θυγατρικές εταιρίες, όπως τον Οίκο Fendi, Marc Jacobs, την αλυσίδα καλλυντικών Sephora, τη σαμπάνια Moet et Chandon, Veuve Cliquot και Mercier. Η Liberation τον χαρακτηρίζει "πάπα της πολυτέλειας, άγριο θηρίο της αγοράς, φίλο του Νικολά Σαρκοζί" και τον κατηγορεί ως "σύμβολο του εγωισμού των πλουσίων". Πρόκειται για τον πλουσιότερο άνθρωπο στην Ευρώπη και τέταρτο πλουσιότερο παγκοσμίως, με περιουσία που εκτιμάται στα 32 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το 1981, μόλις εξελέγη ο Φρανσουά Μιτεράν, ο Αρνό μετανάστευσε στις ΗΠΑ και επέστρεψε τρία χρόνια αργότερα, όταν οι Σοσιαλιστές υιοθέτησαν πιο ήπια  φορολογική πολιτική. Ο Αρνό, μετά το σάλο που προκλήθηκε στη Γαλλία, αρνήθηκε την κατηγορία ότι προσπαθεί να φοροδιαφύγει, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να πληρώνει τους φόρους του στη Γαλλία. Ο Χαρλέμ Ντεζίρ, υποψήφιος για την ηγεσία του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος, δήλωσε "όταν αγαπάμε τη Γαλλία δεν την εγκαταλείπουμε εν μέσω κακοκαιρίας". Ο σοσιαλιστής υφυπουργός Οικονομικών Μπενουά Λιμόν έκρινε ότι η στάση του Αρνό δεν είναι "ιδιαίτερα πατριωτική". ΠΗΓΗ

Καταρχήν, όσοι νομίζουν, ότι οι πλούσιοι πιστεύουν σε πατρίδα και όλα όσα μεταχειρίζεται το σύστημα, για να παραμυθιάζει τους φτωχούς, είναι αφελείς.

Οι πλούσιοι σ ολόκληρο τον κόσμο, έχουν μια μόνο πατρίδα και ένα μόνο θεό. Το χρήμα. Γι αυτό και οι πλούσιοι δεν ανήκουν στο α’ ή το β’ κόμμα. Τα κόμματα, τα αστικά φυσικά, είναι αυτά, τα οποία ανήκουν στον ένα ή τον άλλο μεγιστάνα. Με τις υπόγειες ή επίσημες οικονομικές ενισχύσεις, εξασφαλίζουν τα συμφέροντά τους.

Σε περίπτωση που βλέπουν τα σκούρα (και δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο περίστατικό, όπου πιστεύω ότι "θα τα βρούνε" τελικά), δεν διστάζουν να πάρουν τα κεφαλαία τους από μια χώρα και να τα πάνε αλλού.

Στην Ελλάδα μας λένε το παραμυθάκι. Θέλει η Τρόικα. Στην πραγματικότητα θέλουν οι πλούσιοι, που είναι πίσω από τα κόμματα, τα κανάλια και κινούν τα νήματα.

Ακούμε για δις στο εξωτερικό που έφυγαν. Ποιος τα φυγάδευσε; Ο αγρότης; Ο υπάλληλος; Ο συνταξιούχος; Όχι, επένδυσε στο εξωτερικό (έτσι το λένε), ο εφοπλιστής, ο βιομήχανος, ο έμπορος μεγάλων δημοσίων έργων, κλπ.
Ποιος είναι πίσω από την ακρίβεια; Αυτός που έχει τα μονοπώλια και κανονίζει τις τιμές.

Ποιος φοροδιαφεύγει; Ο πολιτικός, ο μεγάλος δημοσιογράφος, ο πλουτοκράτης. Το ποιος πληρώνει, το ξέρουμε.

Κάτι ακόμη. Παρατηρήσατε τι ακριβώς θέλει η Τρόικα; Ποια μέτρα δεν θέλει να εφαρμοστούν; Η μείωση των αμυντικών δαπανών και παρόμοια. Ήμασταν σίγουροι. Φυσικά, εκεί γίνεται το μεγάλο φαγοπότι στην Ελλάδα (ναι, και στην Τουρκία), θα αφήσουν το ψητό; Άσε, που αυτά τα λένε, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους. Δεν ήξεραν από πριν, τι θέλουν οι τοκογλύφοι; Αφού αυτοί δίνουν τις εντολές.

“Όχι εμείς, η κακιά Τρόικα” λένε. Ναι… καλά. Προσέξατε τι ακριβώς ζητά η Τρόικα; Απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις στον ιδιωτικό τομέα και άλλα συναφή βασανιστήρια. Τι σχέση έχει η αποζημίωση των μισθωτών με το χρέος; Τα χρήματα της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα τα δίνει ο επιχειρηματίας, δεν τα δίνει το κράτος. Καταλάβατε ασφαλώς ποιος θέλει τι, και ποιος δίνει τις διαταγές.

Είναι πίσω από την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Στο όνομα του χρήματος κλείνουν σχολεία.

Σκοτίστηκαν οι πλούσιοι, έχουν ιδιωτικά, γιατί να πληρώνουν τα δημόσια; Κλείνουν νοσοκομεία. Γιατί να δώσει ο πλουτοκράτης, ο τραπεζίτης, για αγροτικό ιατρείο σε ένα χωριό, για Νοσοκομείο, όταν έχει μια ντουζίνα νοσοκόμες, και το προσωπικό του ιατρικό συμβούλιο;

Ποιόν ωφέλησε η μείωση του μισθού; Ποιον ωφελεί η μείωση της σύνταξης; Ποιοί ήθελαν να περάσει η ευέλικτη σκλαβιά, ποιον συμφέρει η ανεργία; Για σκέψου, που πάνε οι κόποι μιας ζωής, τα δικά σου λεφτά.  


Οι πλούσιοι δεν αλλάζουν. Το ζήτημα είναι λοιπόν τι θα κάνουμε εμείς. Θα είμαστε διαιρεμένοι οι φτωχοί, θα σκύβουμε το κεφάλι, θα μασάμε κουτόχορτο, ή μήπως…
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
11 Σεπτεμβρίου 2012 στις 6:28 μ.μ.

"Οι πλούσιοι σ' ολόκληρο τον κόσμο έχουν μία μόνο πατρίδα…"
Ενώ οι φτωχοί έχουν ο καθένας την πατρίδα του και γι' αυτήν είναι έτοιμη να αλληλοσπαραχτούν με άλλους φτωχούς νοιώθωντας κιόλας υπερήφανοι… Τι ειρωνία!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger