Home » , » Πρακτικές"COSA NOSTRA"στα κέντρα ξένων γλωσσων

Πρακτικές"COSA NOSTRA"στα κέντρα ξένων γλωσσων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 | 3:27 π.μ.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρων» πραγματοποίησε την ημέρα της πανεργατικής απεργίας (Τετάρτη 26/9/2012), στις 6:00 μμ, προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας στο κέντρο ξένων γλωσσών του ΓΓ της εργοδοτικής ένωσης Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών -EUROPALSO και Β' αντιπροέδρου  της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών  Γεώργιου Ζηκόπουλου, οδός  Θορικίων 21, Θησείο & Άνω Πετράλωνα, ενάντια στην σύμβαση-έκτρωμα για τα κέντρα ξένων γλωσσών του νομού Αττικής που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Η παραπάνω «σύμβαση» (Π.Κ. 21/21-9-2012), την οποία υπέγραψαν στις αρχές Σεπτεμβρίου για λογαριασμό του EUROPALSΟ η πρόεδρός του Άννα Μπουλτούμη και ο παραπάνω εργοδότης  με το  μεφιστοφελικό Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Νομού Αττικής, που έχει ως μέλη στενά συγγενικά πρόσωπα των ίδιων των εργοδοτών, ένα αυθεντικό εργοδοτικό σωματείο δηλαδή, καθορίζει μεικτό  ωρομίσθιο 3,52 ευρώ (2,98 ευρώ καθαρά) για τα κέντρα ξένων γλωσσών της Αττικής  και κατακρημνίζει τις βασικές αποδοχές των καθηγητών σε ποσοστό έως 90% έναντι της Διαιτητικής Απόφασης 5/2011 για τους καθηγητές στα ιδιωτικά κέντρα ξένων γλωσσών όλης της χώρας.

Τους εκπαιδευτικούς ανέμενε παρατεταγμένη αστυνομική δύναμη με επικεφαλής αξιωματικό και μεγάλη δύναμη ακροβολισμένων  γύρω από το κέντρο ξένων γλωσσών «φουσκωτών» με ομοιόμορφα μαύρα  κουστούμια που θύμιζαν μπράβους της νύχτας.  Ο ΓΓ της εργοδοτικής ένωσης νομίζοντας ότι έτσι θα φιμώσει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες δεν αρκέστηκε στα παραπάνω, είχε επιστρατέψει ακόμα και φωτογράφο προκειμένου να φωτογραφίσει  τα πρόσωπα των μελών του σωματείου, συνδικαλιστών αγωνιστών.  Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των εργαζομένων, τα αστυνομικά όργανα υποχρέωσαν τον «φωτογράφο» να διαγράψει επί τόπου τις  φωτογραφίες και να  δώσει τα στοιχεία του, τα οποία βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Ο εν λόγω φωτογράφος θέλοντας να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου γι' αυτή του την παράνομη ενέργεια, κατονόμασε ενώπιον όλων των παρευρισκομένων ότι εντολέας του ήταν ο Γ. Ζηκόπουλος.  Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι συναδέλφισσες καθηγήτριες και μέλη του σωματείου μας ενώ μοίραζαν ενημερωτικό κείμενό μας στους κατοίκους των γύρω στενών έγιναν απροκάλυπτα αντικείμενο παρακολούθησης από τους μαυροφορεμένους μπράβους.

Παρόντες ήταν βεβαίως και δυο από τους διαβόητους συνεργάτες  του EUROPALSO: ο K. Γκανάς, που κατά δήλωσή του είναι εξωτερικός σύμβουλος της εργοδοτικής ένωσης, πρώην ιδιοκτήτης κέντρου ξένων γλωσσών, ο οποίος έχει επανειλημμένα παρουσιαστεί ως μάρτυρας κατηγορίας σε δίκες κατά του συλλόγου μας και ο οποίος χθες κατέβαλε «φιλότιμες» προσπάθειες να προκαλέσει τους διαμαρτυρόμενους καθηγητές που όμως έπεσαν στο κενό·  καθώς και η διευθύντρια (;) του γραφείου του εργοδοτικού συνδέσμου, η οποία σε κάθε παράσταση διαμαρτυρίας του κλάδου μας καλεί την αστυνομία.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αφού φώναξαν αγωνιστικά συνθήματα, απέφυγαν να απαντήσουν στις πρωτόγνωρες για τον εκπαιδευτικό κόσμο εργοδοτικές προκλήσεις και αποχώρησαν υποσχόμενοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ κάτοικοι της περιοχής  εξέφρασαν την συμπαράσταση στον αγώνα τους.

Δεν είναι η πρώτη  φορά που οι εργοδότες του EUROPALSO και οι εκπρόσωποι του "κίτρινου" σωματείου χρησιμοποιούν μπράβους και καλούν τα όργανα καταστολής για να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους που αγωνίζονται  κατά του εργασιακού μεσαίωνα που επικρατεί στα κέντρα ξένων γλωσσών.  Με μεθόδους που παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας του τόπου υιοθετούν απροκάλυπτα αντισυνδικαλιστικές και παράνομες πρακτικές. Ας βάλουν καλά στο μυαλό τους ότι όσοι παλεύουν για την αξιοπρέπειά τους δεν τους φοβίζουν ούτε τα όργανα καταστολής, ούτε φυσικά οι μαυροντυμένοι μπράβοι και οι διάφοροι χαφιεδο- φωτογράφοι.

Η σύμβαση-έκτρωμα και ο εργοδοτικός κανιβαλισμός του EUROPALSO δεν θα περάσουν στην ιδιωτική εκπαίδευση και στην ελληνική κοινωνία. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι οι εκπαιδευτικοί θα υποταχθούν στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία. Θα αγωνιστούν για να προστατέψουν το εκπαιδευτικό τους έργο και μαζί  με τους μαθητές και τους γονείς θα ανατρέψουν τις τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού.

"Ενωτική Πρωτοβουλία" 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger