Home » » Το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ, η πλατεία συντάγματος και η σύγκρουση με τους μπάτσους.

Το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ, η πλατεία συντάγματος και η σύγκρουση με τους μπάτσους.

Από giorgis , Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011 | 10:33 μ.μ.

Του Γρηγόρη Γ.
Μια και πολλά έχουν ειπωθεί εδώ και μία εβδομάδα, τόσο διαδυκτιακά όσο και σε πρώτο πρόσωπο, για την στάση του ΠΑΜΕ την περασμένη Τετάρτη, και τα περισσότερα, τελικά καταλήγουν στο ποιά είναι η άποψη και η πράξη του ΚΚΕ σχετικά με την σύγκρουση με τους μπάτσους. Το γεγονός πως η Γ.Γ. του Κ.Κ. έκανε πρόσφατα στην ...βουλή μία, πρωτόγνωρη για κοινοβουλευτικό κόμμα, δήλωση, η οποία χοντρικά λέει πως «κανένα ζόρι δεν τραβάμε να συγκρουστούμε και με την αστυνομία» συμβάλει στην επικαιρότητα της ανάρτησης.

Αρχικά να διευκρεινήσουμε πως το ΠΑΜΕ δεν ταυτίζεται σε καμμία των περιπτώσεων με το ΚΚΕ, και το τελευταίο θα άνοιγε σαμπάνιες αν όλος ο κόσμος του ΠΑΜΕ ήταν και φίλα προσκείμενος στο Κόμμα. Μια όμως και η ραχοκοκκαλιά των πιο αφοσιωμένων και συνεπών αγωνιστών του ΠΑΜΕ  είναι μέλη ή φίλοι του Κ.Κ., θα κάνουμε εδώ μία υπέρβαση χάρην ευκολίας και συντομίας  της κουβέντας, και θα μιλήσουμε οσάν τελικά να ταυτίζονταν.

Αντι-ΠΑΜΕ αιτίαση πρώτη, και λιγότερο σημαντική:

-Γιατί το ΠΑΜΕ δεν προστάτεψε με τον όγκο του τους συγκεντρωμένους στο σύνταγμα, που τους λυσσάξανε οι ΜΑΤατζήδες στο ξύλο; Δεν είναι υποχρέωση του οργανωμένου κινήματος, να προστατέψει και το «αυθόρμητο»;

-Απάντηση, όχι δεν είναι, όταν:
•    Το «αυθόρμητο» έχει δείξει πως κάθε άλλο παρά τέτοιο, αυθόρμητο δηλαδή, είναι.

•    Το «αυθόρμητο» έχει αντιπαρατεθεί πολύ συνειδητά (οποία αντίφαση!), και πέραν του ότι έχει χλευάσει το οργανωμένο, έχει ζητήσει από την αποπομπή μέχρι και την εξαφάνιση του δεύτερου, με δημόσιες αποφάσεις (οι οποίες και δεν έχουν αναιρεθεί μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές)!

•    Το οργανωμένο έχει ως πρώτιστο χρέος να προστατέψει τον δικό του κόσμο. Και όχι φυσικά να τον οδηγήσει στο μακελιό, για να προστατέψει (και χωρίς να είναι σίγουρο πως με αυτούς τους όρους, θα είχε καν την δυνατότητα να το κάνει) αυτούς που λίγες ώρες πριν απαιτούσαν από το οργανωμένο κίνημα μέχρι και την ...αυτοδυάλυση του!

Απέναντι σε ποιούς δηλαδή είχε το ΠΑΜΕ μεγαλύτερη υποχρέωση προστασίας; Σε αυτούς που το εμπιστεύτηκαν και επέλεξαν να απεργήσουν μέσα από τις γραμμές του, ή σε αυτούς που προσπάθησαν να το εμπλέξουν σε μία σύγκρουση, σε τόπο και χρόνο, που το ίδιο το ΠΑΜΕ όχι απλά δεν είχε επιλέξει, αλλά τον θεωρούσε ως και τον πλέον ακατάλληλο;

Τέλος μία μικρή παρατήρηση, άμεσα σχετιζόμενη με τα παραπάνω. Το γεγονός πως ο όγκος των διαδηλωτών του ΠΑΜΕ ήταν της δύο μέρες της απεργίας πολλαπλάσιος των «πλατειακών», και ως εκ τούτου οι δεύτεροι ζητούσαν (και εξακολουθούν να διαμαρτύρονται που δεν τους δόθηκε) κάλυψη από τον όγκο του πρώτου, δεν δείχνει κάτι για το ποιός είναι τελικά ο σεχταριστής και  απομονωμένος από τον «λαό»; Κάποιοι βάλθηκαν να μας τρελάνουν τελείως, ή ο κόσμος που κατεβαίνει οργανωμένα με το ΠΑΜΕ έχει (από ποιον άραγε;) αποταχθεί αυτομάτως από τις τάξεις του «λαού», και δεν λογιάζεται ως τέτοιος;

Αιτίαση 2η  (3 σε 1 καθώς αλληλοεπικαλύπτονται):

 «α) Το ΚΚΕ (και το ΠΑΜΕ) είναι ένα κοινοβουλευτικό «αστικό κόμμα», και για αυτό αποφεύγει να συγκρούεται με την αστυνομία. β) Το Κ.Κ. έχει δηλώσει υποταγή στη αστική νομιμότητα. γ)Κατά συνέπεια υπάρχει διάσταση λόγου και έργων από το Κ.Κ.» Αυτό το επιχείρημα μάλιστα ντύνεται και με ιστορικές αναφορές που μπορεί να φτάσουν μέχρι και ...την συμφωνία του Λιβάνου!
Θα αντισταθώ στον πειρασμό να επεκταθώ περισσότερο από το να επισημάνω την αστειότητα αυτά να λέγονται και από μέλη οργανώσεων όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που είναι, ή κατεβαίνουν στις εκλογές για να προσπαθήσουν να μπουν, στο αστικό κοινοβούλιο, και θα πάω λίγο παρακάτω προκειμένου να επισημανθούν κάποιες αλήθειες, στις οποίες σπάνια αναφερόμαστε, καθώς τις βλέπουμε σαν αυτονόητες.

 -Αρχικά, ουδέν αναληθέστερο πως το ΠΑΜΕ δεν συγκρούεται δυναμικά με την αστυνομία. Μόνο τα τελευταία χρόνια έχει συγκρουστεί δεκάδες φορές, στα λιμάνια, στις πύλες των εργοστασίων, σε καταλήψεις υπουργείων, με τους τραμπούκους στην Μανωλάδα και αλλού. Δεκάδες δικαστικές διώξεις εκρεμμούν σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ για αυτήν ακριβώς την δράση τους, ενώ αρκετά άλλα έχουν καταλήξει κατά καιρούς στις εντατικές των νοσοκομείων. Τελευταίο σχετικό πρόσφατο περιστατικό, πριν λίγους μήνες στο λιμάνι του Πειραιά. Δηλαδή το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, μόνο διαζύγιο δεν έχουν πάρει, όπως κατηγορούνται, από την επαναστατική βία.

Εκείνο λοιπόν, που το ΠΑΜΕ (και το ΚΚΕ) δεν κάνουν, είναι το να θεωρούν την σύγκρουση με την αστυνομία σε κεντρικό επίπεδο, σαν την κορωνίδα της σύγκρουσης με την αστική τάξη. Μάλιστα γενικότερα μιλώντας, υπάρχει και η τάση, η σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής σε επίπεδο κεντρικών απεργιακών ή άλλων συγκεντρώσεων, να αποφεύγεται, στο μέτρο του δυνατού. Γιατί έχουν αυτήν την «αντεπαναστατική» για κάποιους αντίληψη; Θα το δούμε παρακάτω.
Για να ορίσουμε όμως  το αν υπάρχει ή όχι διάσταση μεταξύ των λόγων και του έργου του Κ.Κ. πρέπει να κοιτάξουμε πρώτα τι ακριβώς πράγμα είναι αυτό το «Κ.Κ.».

Αρχίζουμε από τα (πολύ) εύκολα.
 Το Κ.Κ.Ε. είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος του: Κομουνιστικό Κόμμα!
Σαν κομμουνιστικό ,και μάλιστα «νέου τύπου», κόμμα λοιπόν, διέπεται από τις αρχές και την κοσμοθεωρία του Μαρξισμού-Λενινισμού.  Τι διδάσκει όμως ο μαρξισμός στην ανάλυση του για την λειτουργία των ανθρώπινων κοινωνιών;  Διδάσκει πως όλες οι εκφάνσεις του κοινωνικού βίου χτίζονται πάνω σε μία βάση που έχει να κάνει με το πόσο και το πως κάθε κοινωνία παράγει τα απαραίτητα υλικά αγαθά που της επιτρέπουν να αναπτυχθεί. Για να ανατρέψεις λοιπόν μία κοινωνική δομή, πρέπει να χτυπήσεις την παραγωγική βάση της, και όχι το πολιτικό της επικοδόμημα. Για να το πούμε με πιο απλά λόγια, το κύριο και ουσιαστικό πεδίο της αντιπαράθεσης με την αστική τάξη, δεν βρίσκεται παρά στους χώρους δουλειάς, εκεί  που η εκμετάλευση παίρνει σάρκα και όστα, ή στα «κομμουνιστικά» εκεί που παράγεται η υπεραξία.

Βάση λοιπόν μιας τέτοιας θεώρησης, το ΚΚΕ βλέπει την απεργία σαν την πιο δυναμική και ουσιαστική μορφή ρήξης με το σύστημα, πίσω μόνο από τον ένοπλο αγώνα. Ετσι λοιπόν την σύγκρουση ή όχι με την αστυνομία την επιλέγει ανάλογα με το αν αυτή βοηθάει να πετύχει ή όχι η σημαντικότερη πράξη ρήξης, αυτή της απεργίας.

Και πότε είναι πετυχημένη μια απεργία;
 Αρχικά όταν γίνεται ...απεργία! Οταν δηλαδή οι εργάτες δεν πάνε για δουλειά.
-Υπάρχει άλλο κριτήριο για την επιτυχία μιας απεργίας;
-Υπάρχει. Είναι η μαζικότητα των απεργιακών συγκεντρώσεων στα κεντρικά σημεία των πόλεων όπου μια απεργία πραγματοποιείται. Αυτή άλωστε δίνει και το βασικό «πολιτικό», πέρα από το οικονομικό υπόβαθρο μιας εργατικής κινητοποίησης.

Υπό αυτό το πρίσμα  λοιπόν, το ΠΑΜΕ (και το ΚΚΕ) δεν τραβάνε κανένα απολύτως ζόρι (και το έχουν αποδείξει) να πλακωθούνε και με μπάτσους, και με τραμπούκους και με ότι άλλο νάναι, προκειμένου να περιφρουρηθεί μια απεργία, να νεκρώσει δηλαδή ένας παραγωγικός χώρος και να μην περάσουν απεργοσπάστες μέσα στην δουλειά. Εκεί δηλαδή που η σύγκρουση είναι επιβεβλημένη για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης, κανένα ζήτημα για την πραγματοποίηση της (σύγκρουσης) ή μη, δεν μπαίνει. Κανένα φετίχ μη-βίας δηλαδή δεν υπάρχει.

Πάμε τώρα και στο δεύτερο κριτήριο.
-Μπορεί η σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής να συμβάλει στην μαζικότητα των απεργιακών ή άλλων συγκεντρώσεων;
Χωρίς πολλή θεωρία, ας κοιτάξει κάποιος το πόσοι «αγανακτησμένοι» από τους αρχικούς, παρέμειναν στο σύνταγμα μετά το πρώτο μόλις, μπερτάκι από τα ΜΑΤ, και θα πάρει την απάντηση, αρκεί να πιστέψει στα μάτια του.

Η σύγκρουση με τις δυνάμεις καταστολής λοιπόν σε επίπεδο κεντρικών συγκεντρώσεων, 9 στις 10 περιπτώσεις όχι απλά δεν βοηθάει, αλλά αποτελεί και εμπόδιο στην μαζικοποίηση, και κατά συνέπεια στην επιτυχία των κινητοποιήσεων. Ετσι λοιπόν εξηξείται με πολύ απλό τρόπο η στάση του ΚΚΕ απέναντι στην σύγκρουση σε αυτό το επίπεδο, χωρίς καμμία αντίφαση λόγου και έργου, ή θεωρίας και πράξης να υπάρχει.

Φυσικά κάποιος καλόπιστος μπορεί πάντα να ρωτήσει, μα είναι ποτέ δυνατόν να γίνει επανάσταση χωρίς βίαιη σύγκρουση με τις κατασταλτικές δυνάμεις σε κεντρικό επίπεδο;
Απάντηση: Οχι δεν είναι.
Αλλά πιστεύει κανείς πως δυανύουμε επαναστατική περίοδο, και από αυτό καταλήγει πως το Κ.Κ. είναι πίσω από τις περιστάσεις;
Εκτός φυσικά, εάν κάποιος νομίζει πως το μόνο που εμποδίζει την επανάσταση στην Ελλάδα, είναι πως το ΚΚΕ αρνιέται να την σαλπίσει, και είναι ως εκ τούτου συμβιβασμένο. Θα είχε ενδιαφέρον να τεκμηρίωνε κάποιος μια τέτοια άποψη.
Κατά τα λοιπά: Τις απαντήσεις στις αιτιάσεις περί κοινοβουλευτισμού, αστικής νομιμότητας κλπ, μπορεί κάποιος να τις πάρει εύκολα στο βιβλίο του Λένιν «τι να κάνουμε».

Φυσικά και έχει το δικαίωμα ο καθένας να διαφωνεί με τον Μαρξ και τον Λένιν, όπως και μην θεωρεί τον Μαρξισμό-Λενινισμό επαναστατική θεωρία και πράξη. Εκείνο που βιάζει την κοινή λογική, είναι να κατηγορεί κάποιος για ασυνέπεια τους Μαρξιστές-Λενινιστές, επειδή εφαρμόζουν τις θεωρίες τους στην πράξη!

Υ.Γ. Αν κάποιος διαβάσει το πρόγραμμα του Κ.Κ.Ε. και τον ορισμό των «τρομοκρατικών οργανώσεων» από την Ε.Ε., θα δει πως το μόνο που εμποδίζει το ελληνικό αστικό κράτος να το χαρακτηρίσει σαν τέτοια, είναι η μαζικότητα και η επιρροή του στην ελληνική κοινωνία.

 ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ: Εξυπακούεται ότι το κείμενο που μας έστειλε με e-mail ο συγγραφέας του εκφράζει αποκλειστικά τις απόψεις του.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 35 σχόλια

6 Ιουλίου 2011 στις 11:58 μ.μ.

Για το ΠΑΜΕ του Νομού Κορινθίας.Αυτοαναφορικές,άνευρες διαδηλώσεις,πορείες-υγιεινοί περίπατοι,σημαιούλες από το βανάκι,έρωτες ντιλίβερι και μετά σπιτάκια μας.Ποιά επαναστατικότητα?Ο Γραμματέας του ΚΚΕ Κορινθίας με τη φραπεδιά στο χέρι και στις 9.30 στα γραφεία.Όταν όλοι οι εργαζόμενοι είναι από τις 7 στη δουλειά?Η για γραμματέα τοπικής Κόβας (Αγ.Θεόδωροι)που δηλώνει ηθοποιός λαικού θεάτρου με τζιπ ΚΑΓΙΕΝ?Η για την άλλη την Πασιονάρια του κινήματος που δηλώνει Δικηγόρος-Αστικά ακίνητα,την ενδιαφέρει το FB και ψάχνεται για άντρες με 5 ιστοσελίδες και ειδική κάρτα στο YouTube?Όταν υποψήφιος του ΚΚΕ στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Κορίνθου παίρνει επί 315 ψηφισάντων το φανταστικό νούμερο των 5!!!!! ψήφων?Η για την προρηθείσα Πασιονάρια με γυαλιά Πράντα και μαντήλι Ερμές στις παρελάσεις τους?προφανώς έχουν εντρυφήσει στον Λένιν και έχουν αποστηθήσει το βιβλίο του ''Για τους κανόνες της κομματικής ζωής και της αρχές της κομματικής καθοδήγησης''.Γιαυτό και η πλατεία της Κορίνθου τους απέταξε.Και κάθε άλλη πλατεία.Τους κατάλαβαν οι εργάτες,οι αγρότες,οι μικρομεσαίοι,οι φοιτητές.Πολύ απλά,παίζουν πολύ καλά τον ρόλο τους ως ΜΠΑΤΣΟΦΥΛΑΚΕΣ του συστήματος.

enas
7 Ιουλίου 2011 στις 12:19 π.μ.

Σχετικοτητα με το μεγεθος των διαδηλωσεων του ΠΑΜΕ δεν ειναι ακριβες οτι περναει ολες τις αλλες συγκεντρωσεις μαζι και ειδικα για τη πορεια της προηγουμενης τεταρτης οπου η πορεια του ΠΑΜΕ ηταν χωροταξικα απο Ιπποκρατους μεχρι Αμερικης.

Απο κει και περα γενικα ασωστα τα υπολοιπα σε θεωρητικο επιπεδο.Βεβαιως απο την αλλη απανταει στη πιο ευκολη και λιγοτερο πολιτικη κριτικη που γινεται στο ΚΚΕ δηλαδη το ΚΚΕ δε συκγρουεται συχνα με τα ΜΑΤ-> δεν ειναι επαναστατικο.

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2011 στις 3:55 π.μ.

Ρε κουκουέδες θα μας τρελάνετε; Ακολουθείται αυτό που λέει: Αμα δεν συμφωνεί η πραγματικότητα μαζί μας τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα. Βγείτε στα καφενεία και στους τόπους δουλειάς να ακούσετε τι λέει ο κόσμος για σας. Ολοι σας φτύνουν για την στάση σας ακόμα και δικοί σας ψηφοφόροι.

Τι θα πει το είπε και η Παπαρήγα ότι "δεν έχουμε πρόβλημα να συγκρουστούμε με την αστυνομία"; Μια ζωή η Παπαρήγα, παπαριές λέει. Εδώ οι μπάτσοι για δυο μέρες σακάτευαν κόσμο, έστειλαν εκατοντάδες στα νοσοκομεία, και ένας δημοσιογράφος έχασε την ακοή του και από τα δυο αυτιά και εσείς μέσα στην βουλή παίρνετε συγχαρητήρια από τον υπουργό μπάτσων για την "υπεύθυνη στάση που κρατήσατε" και λακίσατε με το πρώτο δακρυγόνα που έπεσε αφήνοντας τον "χύμα" κόσμο να τον λιώσουν οι Ματατζήδες.

Αλλά εσάς δεν σας νοιάζει αφού δεν έχουν κανένα λόγο να χτυπήσουν οι μπάτσοι τα μπλογκ σας αφού περιορίζονται σε πορείες-λειτανίες. Για τις δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που ένιωσαν στο πετσί και στα πνευμόνια τους την κρατική καταστολή θα νοιαστείτε; Να χαλάσετε την "υπεύθυνη στάση" σας; Και πώς μετά θα εισπράξετε τα εύσημα από όλα τα αστικά κόμματα για την "υπευθυνότητα" σας;

Λέει πουθενά ο μαρξισμός σας -όπως τον διαβάζετε εσείς- ότι πρέπει να αντιδράσετε που οι φασίστες οργιάζουν στον Αγ. Παντελεήμονα καταπιέζοντας και τρομοκρατώντας ντόπιους κατοίκους και μετανάστες; Όχι. Οπότε τι δουλειά έχετε να κάνετε παρέμβαση. Λέει πουθενά ο λενινισμός σας ότι πρέπει να αντιδράσετε όταν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί μακελεύουν τον κόσμο ενώ συμπεριφέρονται σε σας, με το γάντι; Όχι. Αφήστε τότε τα καθάρματα του Παπουτσή να μακελεύουν τους "άλλους".

Ρε αυτοκτονήσατε πολιτικά με την στάση σας δεν το καταλαβαίνετε; Και έχετε και τα μούτρα να προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.

7 Ιουλίου 2011 στις 10:55 π.μ.

Κοντεύουν να πάθουν πανούκλα οι Υποκινητές...Τα αφεντικά ξένα και ντόπια αγριεύουν διότι δεν περνάνε η ραδιουργίες τους...Θα τους κόψουν την μίσθωση και τα καημένα δεν έχουν μάθει άλλο επάγγελμα... Μα πως κάνετε έτσι ρε "τσιρακοτι"? Μου θυμίζετε το ρητό: "ΣΑΝ ΤΗΝ ΧΗΡΑ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ"... Κλείνω με: Μάσα η κατσίκα ταραμά;

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2011 στις 11:24 π.μ.

Κανενας κομμουνιστης δεν προκειται να διαφωνησει στο οτι η πραγματικη μαχη και η πραγματικη συγκρουση γινεται στους χωρους τησ δουλειας-στους χωρους της παραγωγης.. Αυτο ομως ειναι διαφορετικο απο τη βια με την οποια το κρατος προσπαθει να καταστειλλει τις διαδηλωσεις και επισης να φοβησει και να τρομοκρατησει τον κοσμο ώστε να τον στειλει σπιτι του..Η αναφορα στο ποια ειναι μεγαλυτερη συγκεντρωση δεν εχει κανενα νοημα και δεν οδηγει πουθενα, γιατι και οι 2 ειναι πολυ μεγαλες συγκεντρωσεις (το υπερπληθεστερη ισως δηλωνει και αγνοια για τις αλλες συγκεντρωσεις)..Ο μαρξισμος-λενινισμος που αναφερεις δεν εχει καμια σχεση με το να αφηνεις το αυθορμητο στη τυχη του. Αντιθετως, πρεπει να δουλεψεις σε αυτο και να το κανεισ πολιτικοτατο και επαναστατικο. Επισης, λες οτι αυτο το αυθορμητο πηγε και συγκρουστηκε. Καταρχην εχω να πω, μακαρι αυτο να συνεβαινε εστω και σε ενα μικρο βαθμο, διοτι θα σημαινε οτι ο κοσμος αρχιζει να καταλαβαινει ποιοι ειναι απεναντι απο τα συμφεροντα του (και ο θεσμος της αστυνομιας ειναι απεναντι απο τα συμφεροντα του λαου) και θα προιονιζε τσις συγκρουσεις που θα αρχισε να δινει στους χωρουσ εργασιας του οπως και θα δηλωνε οτι μπαινουμε σε προεπαναστατικη περιοδο.Ομως για να ειμαστε ειλικρινης ο απλος, χυμα, απογοητευμενος, αγανακτισμενος κοσμος δεν πηγε με θεληση να συγκρουστει.Αλλα ομως τον διαλυσανε, τον χτυπησανε, τον ξεφτιλισανε. Ομως αυτος ο κοσμος δεν το εβαζε κατω,και καθοταν και ανεχοταν αυτη τη συμπεριφορα απο την αστυνομια γιατι πια δεν φοβαται και δεν τρομοκρατειται.Αλλωστε τι να φοβηθει??Τα εχει χασει ολα στη καθημερινοτητα του, θα τον φοβησουν αυτα??Οποτε ναι κακως το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ δεν ηταν στη πρωτη γραμμη με αυτο το κοσμο και τον αφησε στο ελεος του Θεου. Κακως το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ κανει κριτικη σε αυτον τον κοσμο και δεν αναγνωριζει οτι θα πρεπε να ταν διπλα του και να προσπαθησουν να αμυνθουν ολοι μαζι απεναντι σε αυτη τη βιαιοτητα. Κακως δεν συμπεριφερεται με πραγματικη αλληλεγγυη σε αυτο το κομματι του αγανακτισμενου λαου, που ναι μπορει να εχει ξενερωσει με ολα τα κομματα που δεν θελει συνδικαλισμο, που του λες κατι πολιτικο και σε βριζει, αλλα ειναι κοσμος που που ειναι ανεργος, μισθωτος και καλωσ η κακως πρεπει να τον ξαναπεισουμε για ολα απο την αρχη.Και ετσι το αυθορμητο να γινει συνειδητο..Καθε σοβαρος αγωνιστης αναγνωριζει τουσ αγωνες που εχει δωσει το ΠΜΑΕ. Ομως καθε σοβαρος αγωνιστης αναγνωριζει και τα λαθη που εχει κανει. Ο αγωνες δεν γινεται μονο με τους φιλουσ μας ουτε με αυτους που μας συμπαθουν.Γινεται με αλλους και προσπαθεις να παρεμβεισ σε ολους. Εκτοσ αν φοβασαι να αντιπαραθεσεις τις ιδεες σου..Τελος, να πω κατι για την αστικη νομιμοτητα του ΚΚΕ. Κανεις δεν πρπει να βαζει στο ιδιο τσουβαλι τα κομματα που εξυπηρετουν την αστικη ταξη (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ) με τα αριστερα κομματα που ερχονται σε αντιπαραθεση. Ομως, στην κομμουνιστικη αριστερα πρεπει να ειναι ξεκαθαρισμενο για το ποιος κανει πολιτικη και ποιος δινει τουσ αγωνες. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, στην οποια αναφερεσαι με ενα χλευαστικο υφος, δεν λεει ψηφιστε μας να μπουμε στη βουλη και εμεις θα σωσουμε τη κατασταση. Δηλαδη δεν λει αυτο που λεει το ΚΚΕ και ειναι κατι περα για περα εναντια στους αγωνες. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλει τον κοσμο να βγουμε πρωτα μαζι στο δρομο και στους αγωνες και μετα αν πειστει σε αυτο το πλαισιο να τη στηριξει εκλογικα.Αν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ειχε ενα 10% και ηταν στη Βουλη, αλλα δεν μπορουσε να καλεσει απεργειεσ, δεν μπορουσε να προκαλεσει γενικο μπλακαουτ στη παραγωγη, αν δεν μπορουσε να ερθει σε πραγματικη πολιτικη κοντρα με το κατεστημενο (και μεσα και εξω αο τη Βουλη) και οχι απλα να μενει στα λογια και να αναθετει τις ευθυνεσ, τοτε δεν θα ειχε καμια αξια..Θετικα και αρνητικα υπαρχουν πολλα και σε ολες τισ πλευρες και δεν εχει νοημα να ξεφυγει η κουβεντα..Ομως αυτο με το Συνταγμα και με τον κοσμο που εμεινε εκει ετσι να χτυπιεται ειναι απαραδεκτο, χυδαιο και εξω απο τα πλαισια του μαρξισμου-λενινισμου..Και δεν πρεπει να ξεχναμε οτι η ενοτητα και η συντροφικοτητα οικοδομουνται στους δρομους και στους αγωνες.

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2011 στις 12:04 μ.μ.

Πολλά έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα, και για να πω τη μαύρη μου αλήθεια βαρέθηκα. Βρίσκομαι όσο μπορώ και στο Σύνταγμα, και η κατάσταση πλέον εκεί κι αν έχει ξεφύγει, δεν είδαν δεν άκουσαν- ούτε για προβοκάτορες- ούτε για φασίστες- ούτε για τίποτα.
Ναι ήταν περισσότερος ο κόσμος του ΠΑΜΕ, και ναι τραμπούκισαν κάποιοι το φορτηγάκι και το ΠΑΜΕ έκανε πίσω για να μη δώσει συνέχεια, και ναι και ο κόσμος γύρω-γύρω και αριστεροί τους έβριζαν και πέταξαν και μπουκάλια και όμορφα συνθήματα τύπου «κκε το κόμμα σου χαφιέ»…ντροπή, μεγάλη ντροπή αισθάνθηκα.

Βαρέθηκα ,βαρέθηκα να θεωρούμε ότι γινόμαστε ήρωες και εγώ δε ξέρω τι άλλο όταν δίνουμε στο σύστημα τα εχέγγυα να κάνει μεγαλύτερη και δυνατότερη καταστολή, λες και αν πλακωθείς με τους μπάτσους έκανες επανάσταση.
Ναι άνοιξαν κεφάλια, ναι ήταν άγρια τα πράγματα, αλλά ξέρετε κάτι…κι εγώ έφυγα, γιατί δε συμφωνώ με αυτή τη μορφή αγώνα, αυτό δεν είναι αγώνας είναι «παίζω πόλεμο» ή «κλέφτες και αστυνόμοι» όπως κάναμε μικροί, χωρίς στρατηγική, έτσι «ελεύθεροι» χτυπιόμαστε με τους μπάτσους και μετά παραπονιόμαστε που δεν ήρθε το ΠΑΜΕ να τις φάνε και αυτοί ή που δε μας προστάτεψαν; Παράλογο σε κάθε του έκφανση και ένταση…δεν έχω πια λόγια για να περιγράψω την ανωριμότητα μας, πραγματικά δεν έχω!

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2011 στις 1:55 μ.μ.

Το θέμα είναι ότι όσο είναι το ΚΚΕ επιφυλακτικό ή αντιτιθέμενο σε μορφές πάλης και κινητοποιήσεις που δεν συμμετέχει άλλο τόσο -και περισσότερο- είναι εχθρικοί προς το ΚΚΕ όλοι οι άλλοι (απο ΣΥΝ μέχρι Ανταρσύα κτλ)
Αν πχ. το ΠΑΜΕ πήγαινε την Τετάρτη στην πλατεία και συγκρουόταν με τα ΜΑΤ είμαι σίγουρος ότι αυτό που θα λέγανε -και σε αυτό το μπλογκ και αλλού- θα ήταν ότι ήρθε ο κομματικός στρατος, τα ΚΝΑΤ και καπέλωσαν την αυθόρμητη συγκέντρωση. Μετά θα έβγαζαν ένα ψήφισμα ότι καταδικάζουν την κομματικοποίηση της πλατείας και πάλι θα τους έφταιγε το ΚΚΕ.

Δεν είμαι μέλος του ΚΚΕ, εδώ και πολλά χρόνια έχω αποχωρήσει. Θεωρώ τον εαυτό μου ανένταχτο και συμμετέχω σε κινηματικές διαδικασίες που κρίνω ότι με καλύπτουν ανεξάρτητα απο το που προέρχονται. Αυτό που διαπιστώνω, ειδικά τελευταία, είναι ότι απο την πλευρά του ΚΚΕ μπορεί να υπάρχει υποτίμηση και καχυποψία σε όλους τους υπόλοιπους, αλλά απο την άλλη πλευρά υπάρχει μίσος για το ΚΚΕ. ΒΛέπω διάφορους αριστερούς σε συλλόγους και σωματεία να ψηφίζουν πλαίσια του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να μην πάρει τη ΓΣ το ΠΑΜΕ, βλέπω στις πλατείες να συμμετέχουν φανερά οργανώσεις και συλλογικότητες αλλά μόλις εμφανίζεται το ΠΑΜΕ να τους κλείνουν το δρόμο. Βλέπω πολλά που δεν δικαιολογούν αυτήν την περίφημη επίκληση προς την δήθεν συνεργασία και ενότητα στη βάση του κινήματος. Βλέπω μια διαρκή τάση να τα φορτώσουμε όλα τα στραβά στο ΚΚΕ.

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί θα προτιμούσαν να διαλυθούν οι συγκεντρώσεις στις πλατείες προκειμένου να μην συμμετέχει σε αυτες το ΚΚΕ. Οπότε ας αφήσουν τις κλάψες για την αποχή του ΚΚΕ απο αυτές. Αν το ΚΚΕ συμμετείχε θα το κατηγορούσαν οτι παει να τις ελέγξει.

Fidel

7 Ιουλίου 2011 στις 2:37 μ.μ.

Παρακαλείται, όποιος έπιασε την επανάσταση απο τα @..ια να την αφήσει για να προχωρήσουν οι διαδικασίες (τα προτσεσια ντε)! Σας είπε ρε κακόμοιροι το ΠΑΜΕ πως θα περιφρουρήσει τους "αμάντρωτους" από τους μπάχαλους ή τους μπάτσους, κ δεν το έκανε;
Είπε το ΠΑΜΕ οτι θα εκδικηθεί για το ξύλο που τρώει ο κάθε τυχάρπαστος που λίδωρεί το οργανωμένο υπέρ του "αυθόρμητου" και το παίζει πρωτοπορία στο ΣΚΑΪ;
Απο την άλλη πάλι, είσαι οργανωμένος κ παίρνεις απόφαση να συγκρουστείς κ περιμένεις από το ΠΑΜΕ να σε ακολουθήσει, επειδή είσαι επαναστατική ιδιοφυϊα με προσωρινη χαμηλή απεύθυνση και συσπείρωση;
Χλεύασες, πέταξες μπουκάλια, έφτυσες το μπλόκ του ΠΑΜΕ ως "αστικοκοινοβουλευτικό" και επιβεβαιώθηκες όταν αποχωρησε για μην συναγελάζεται με φασίστες, μπαχαλίστες και χαζοχαρούμενους, στους οποίους ο ίδιος προσβλέπεις για να μαζικοποιήσεις την (προαναφερθείσα) απόφασή σου για στρατιωτική σύγκρουση με το κράτος;
Μπας κ ελπίζεις να σε σιγοντάρει το ΠΑΜΕ που κατα τη γνώμη σου δεν μπορεί; δεν θέλει; ή δεν ξέρει; να προετιμάσει μία σύγκρουση και να αναλάβει το μερίδιο του στο ξύλο κ το δακρυγόνο που προβοκάρουν (κ έμμισθα) οι συναγελαζόμενοί σου στο βαθμό που (κατ' εσένα πάλι)του αναλογεί;
Ρε αφήστε το ΠΑΜΕ στη "μοναξιά" του ή καλύτερα αφήστε το να συρθεί παρακαλώντας να του επιτρέψετε να συμμετάσχει έστω σαν κομπάρσος στο υπρθέαμα σας "είμαι ΚΑΙ αρίστερός αλλά άτυχος" και μπείτε μπροστά στους χώρους δουλειάς εκεί που σας είναι εύκολη η καθημερινή πάλη για την γαμημένη ταξική συνείδηση και πάρτε επιτέλους τα ηνία του εργατικού κινήματος!
Αν πάλι σας φαίνονται παρωχημένα και έχετε περάσει σε ανώτερα στάδια, κάντε ένα Like στο group "Επανάσταση εδώ και τώρα" και καταδικάστε τους αυτομαντρωμένους σε αιώνιο άβατο απο τις καθημερινές σας νίκες για έναν καλύτερο κ πιο ανθρώπινο καπιταλισμό.
Οι ευθύνες του ΠΑΜΕ για την έκβαση του ταξικού συνδικαλιστικού αγώνα κρίνεται απο τη ταξική συνδικαλιστική του δράση, δεν είναι οργάνωση (για όποιον μπορεί να καταλάβει τη διαφορά)και όποιος διαφωνεί με την τακτική του να πάρει την παρέα του και να μεγαλώνει τις μαζικές συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ

ΥΓ http://redflyplanet.blogspot.com/2011/07/blog-post_6929.html#more

7 Ιουλίου 2011 στις 2:48 μ.μ.

"Για να ανατρέψεις λοιπόν μία κοινωνική δομή, πρέπει να χτυπήσεις την παραγωγική βάση της, και όχι το πολιτικό της επικοδόμημα."

Καλά το έλεγα εγώ!!! ΣΥΡΙΖΑίος ήταν αυτός ο Λένιν που έκανε έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα και έλεγε εκείνο το οπορτουνιστικό "όλη η εξουσία στα σοβιέτ", δλδ και οι - δήθεν - αυθόρμητοι μαζί, ακόμα και οι αναρχικοί.

Άσε όσα μικροαστικά έγραφε στο "κράτος και επανάσταση"! Όχι ΣΥΡΙΖΑίος, σκέτος ΑναρχοΣΥΝ ήταν ο μακαρίτης...

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2011 στις 3:57 μ.μ.

πω πω πω...! σας τσουζει το ΚΚΕ? χαχαχα... τελος παντων... αφου ειμαστε του συστηματος αφηστε μας στην ακρη σταματιστε να παρακαλατε για ενωση την αριστερας κτλ κτλ... ετσι δεν ειναι?
Dimitrov

7 Ιουλίου 2011 στις 4:58 μ.μ.

Είμαι ο συγγραφέας του αρχικού κειμένου, κατά μέηλ Γρηγόρης Γ., κατά κόσμον TRASH, και κατά μπλογκ fadomduck2.
@Barron:
Αν εξέφραζα την απορία μου για το ποιό επάγγελμα ακριβώς, σας επιτρέπει να γνωρίζετε επακριβώς, από το τι ώρα βγαίνουν από το σπίτι τους, μέχρι το τι μάρκα ρούχα φοράνε, και ποια είναι η ερωτική ζωή στελεχών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, θα με χαρακτηρίζατε χαφιεδολόγο; Γιατί εάν δεν το καταλάβατε, μόλις ομολογήσατε μεθοδική παρακολούθηση. Εννοείται πως το σχόλιο σας δεν προσφέρεται για καμμία πολιτική αντιπαράθεση (και εγώ θα μπορούσα να υσχιριστώ πως στελέχη κάποιου χώρου, τα οποία δεν θα κατονομάζω κιόλας(!), πηδάνε οχτάχρονα αγοράκια). Αλλά φυσικά, αυτό πολιτική αντιπαράθεση, δεν είναι.
@ enas:
-Τα συμπεράσματα μου για το μέγεθος των συγκεντρώσεων τα έβγαλα από το γεγονός πως για να χωρέσουν κάποιες από τις δικές μας προσυγκεντρώσεις στην ομόνοια (που με την σημερινή της χωροταξία, χωράει περισσότερο κόσμο από το σύνταγμα) έπρεπε να αρχίσουν να ανηφορίζουν εσπευσμένα κάποια άλλα μπλοκ προς το σύνταγμα.
-Εχεις δίκιο , είναι η πιο έυκολη πολιτικά απάντηση, αλλά είναι και στην πιο εύκολη και συχνή κριτική. Ακόμη το έγραψα επειδή νομίζω πως ούτε κάποιες από τις δικές μας Κνιτικες κραυγές περί «προβοκατόρων» γενικά και αόριστα, βοηθάνε στον διάλογο και τον αλληλοπροβληματισμό.
@ Ανώνυμος 1ος:
Σε ο,τι ακριβώς λες απαντάει το αρχικό κείμενο, που θα μπορούσα να το επαναλαβω αυτούσιο σαν απάντηση. Αν μπεις στον κόπο να διαβάσεις και περισσότερο από τις 3 πρώτες γραμμές του, θα το διαπιστώσεις. Καταλαβαίνεις νομίζω πως δεν ανασκευάζεις τίποτα, αλλά μάλλον και δεν είχες και την πρόθεση να το κάνεις. Μάλλον για να εκτονωθείς σχολίασες.
-Αντιρατσιστική συγκέντρωση στα Πατήσσια είχαμε μόλις 2 εβδομάδες πριν.
-Και όχι, ο Λενινισμός μας δεν μας επιτρέπει να μπούμε σε λογική πόλεμου συμμοριών με τους φασίστες, αν τέτοια απαίτηση έχεις. Την αντιπαράθεση την δύνουμε με όρους μαζικού κινήματος, σου ανάφερα την Μανωλάδα εξάλου.

Θα προσπαθήσω να απαντήσω σε οποιοδήποτε σχόλιο περιέχει προβληματισμό και πολιτική διαφωνία με τα λεγόμενα μου. Για επιδιώξω έναν τέτοιο διάλογο εξάλου έστειλα και το κείμενο στο «βαθύ κόκκινο». Δηλώνω από τώρα πάντως, πως δεν θα απαντηθούν υβριστικά, ερειστικά και προβοκατόρικα σχόλια, οπότε μην μπαίνετε στον κόπο...

ΘΑΝΑΣΗΣ
7 Ιουλίου 2011 στις 6:58 μ.μ.

TO KKE ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΛΕΝΙΝ ...ΜΕ ΜΑΡΞΙΣΜΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΝΑΙ....ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΗΜΑΚΩΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ,...ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΟ ΚΚΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ....ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΗ ΤΗΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΘΑΝΕΙ ....

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2011 στις 7:29 μ.μ.

Καταλαβαίνω την αμηχανία σου Γρηγόρη μπροστά και στα εσωκοματικά σας προβλήματα που δημιούργησε η στάση της καθοδήγησή σας με την επιλογή να επιλέξει "με ποιον θα πα και ποιον θα αφήσει". Γ' αυτό στην ουσία είναι απολογητικό το κείμενο σου, αλλά και εντελώς ανιστότητο. (Δεν έχω τον χρόνο να αναφερθώ σ' αυτό).

Αυτό όμως που δεν μπορώ να μην στηλιτεύσω είναι την οφθαλμοφανέστατη λαθροθηρία που κάνεις -την έχει δανιστεί από τον Ριζοσπάστη- για να θεμελειώσεις το σκεπτικό σου.

Οσοι συμμετείχαμε στις διαδηλώσεις ξέρουμε ότι δεν είχε επιλεχθεί καμιά σύγκρουση. Οι δυνάμεις καταστολής εξαπέλυσαν ένα όργιο βίας για να στείλουν μηνύματα στην εργαζόμενη κοινωνία. Δεν χτύπησαν καμιά διαδήλωση "αγανακτισμένων" αλλα τους συμμετέχοντες στις πορείες που είχαν καλέσει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. (Είναι εύκολο να στοχοποιείς τα κινήματα των πλατειών για τον απολιτικ χαρακτήρα τους, αλλά στην προκειμένη περίπτωση είσαι εκτός τόπου και χρόνου).
Κανένας δεν μίλησε ότι βρισκόμαστε σε προεπαναστατική κατάσταση. Ολοι όμως λένε ότι έχουμε μια ολομέτωπη επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου που χρησιμοποιεί τις δυνάμεις καταστολής για να περάσει τις επιλογές του.

Αν αυτό δεν το καταλαβαίνετε εκεί στο ΚΚΕ και προσπαθείτε να θεωρητικοποιήσετε την απαράδεκτη στάση σας, επειδή είστε ένα συστημικό κόμμα δεν θα περάσει καιρός που θα το βρείτε μπροστά σας.

Ενας πρώην σύντροφός σας

7 Ιουλίου 2011 στις 8:42 μ.μ.

@ Ανώνυμος 7 Ιουλίου 2011 11:24 π.μ.:
-Εχεις απόλυτο δίκιο εκεί που λες πως «Η αναφορα στο ποια ειναι μεγαλυτερη συγκεντρωση δεν εχει κανενα νοημα και δεν οδηγει πουθενα, γιατι και οι 2 ειναι πολυ μεγαλες συγκεντρωσεις». Η αναφορά έγεινε γιατί ενώ οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ είναι λίγο πολύ, πότε μεγαλύτερες, πότε μικρότερες, πότε ίσες με αυτές του συνόλου των υπολοίπων, όμως το ΠΑΜΕ ποτέ δεν κατηγόρησε ποτέ όλους τους άλλους (όπως αντικειμενικά και βάση της δικής τους λογικής θα είχε κάθε δικαίωμα να κάνει) για ...σεχταρισμό! Καμιά φορά τα πραγματικά μεγέθη είναι καταλυτικά για τις πολιτικές αναλύσεις μας.
-Δεν λέω πως το «αυθόρμητο» πήγε και συγκρούστηκε. Λέω (και έχω γράψει και σειρά άρθρων σε ανύποπτο χρόνο πάνω σε αυτό) πως ενώ η σύγκρουση κραύγαζε πως έρχεται από μακρυά, το αυθόρμητο χλεύβασε την οργάνωση και επέλεξε να παραμείνει τέτοιο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαχειριστεί την σύγκρουση όταν αυτή τελικά προέκυψε. Και εδώ φυσικά προκύπτουν και πολιτικές ευθύνες απόλυτα οργανωμένων πολιτικών χώρων, που τόσο καιρό του χάιδευαν τα αυτάκια προκειμένου να ψαρέψουν στα θολά νερά της μικροαστικής αγανάκτησης (και εδώ αναφέρομαι πρωτίστως στον ΣΥΡΙΖΑ, για τους υπόλοιπους κατανοώ απόλυτα πως υπάρχει θέμα πολιτικής επιβίωσης, οπότε μόλις δούνε κόσμο μαζεμένο- ντου κι’όποιον πάρει ο χάρος)
Λες παρακάτω: «Ομως αυτος ο κοσμος δεν το εβαζε κατω,και καθοταν και ανεχοταν αυτη τη συμπεριφορα απο την αστυνομια γιατι πια δεν φοβαται και δεν τρομοκρατειται. Αλλωστε τι να φοβηθει??Τα εχει χασει ολα στη καθημερινοτητα του, θα τον φοβησουν αυτα??»
-Κοίτα πόσος κόσμος καταβαίνει πλέον, μόλις έγινε καθαρό πως η εξέγερση δεν είναι ανώδυνο απογευματινό πικ-νικ, και νομίζω θα καταλάβεις αν τον φοβίζουν ή όχι αυτά.
Λες: «. Κακως το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ κανει κριτικη σε αυτον τον κοσμο και δεν αναγνωριζει οτι θα πρεπε να ταν διπλα του και να προσπαθησουν να αμυνθουν ολοι μαζι απεναντι σε αυτη τη βιαιοτητα.»
-Εδώ προφανώς η οργανωμένη πρωτοπορεία (και όχι μόνο αυτή αλλά και κάθε συγκροτημένος ταξικά και πολιτικά άνθρωπος) έχει χάσει ακόμη και το δικαίωμα της κριτικής στο «αυθόρμητο». Σκέψου το λίγο. Ακόμη και αν εσύ δεν αναγνωρίζεις σαν πρωτοπορεία το ΠΑΜΕ, το ίδιο μια και θεωρεί τον εαυτό του τέτοια, θα ήταν παράλογο να πράξει διαφορετικά. Το γεγονός πως το ΠΑΜΕ προσπάθησε να σταθεί δίπλα σε αυτόν τον κόσμο, αλλά όταν το έκανε χλευάστηκε, προπηλακίστηκε και ο μόνος λόγος για τον οποίον δεν τραμπουκιστηκε κιόλα (όπως π.χ. το ΚΚΕ(μ-λ)), ήταν πως δεν δεν τους έπαιρνε, πολύ βολικά, το ξεχνάς.
Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αναφέρομαι με χλευαστικό ύφος. Επισημαίνω την αστειότητα του πράγματος κάποιοι που κατεβαίνουν σε εκλογές να κατηγορούν για «κοινοβουλευτισμό» κάποιους άλλους. Και που ακριβώς άκουσες εσύ το ΚΚΕ να λέει «ψηφιστε μας να μπουμε στη βουλη και εμεις θα σωσουμε τη κατασταση»;
Γιατί εγώ που διαβάζω ανελοιπώς ριζοσπάστη, και τις κομματικές ανακοινώσεις, τα ανάποδα ακούω. Πως ο κοινοβουλευτικός στσχετισμός είναι δευτερεύων παράγοντας και πως η εργατική τάξη πρέπει να οργανωθεί στα σωματεία για να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Οσο για το αν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα νέκρωνε την παραγωγή, νομίζω πως η στάση του εν λόγω πολιτικού χώρου στις περσινες απεργίες (έξω και ενάντια στην «πουλημένη ΓΣΕΕ) του ΠΑΜΕ, είναι ενδεικτική. Προτίμησαν να μην απεργήσουν προκειμένου να μην πάρει πολιτική υπεραξία το ΠΑΜΕ. Οπότε ας δοκιμάσουν να νεκρώσουν πρώτα τους 2-3 χώρους που ελέγχουν, χωρίς την βούλα της (κατά τα άλλα «πουλημένης») ΓΣΕΕ, και μετά μιλάμε για μπλακάουτ στην παραγωγή και άλλα όμορφα τέτοια. Η τελευταία μου πρόταση απαντάει στο μέτρο του δυνατού, και στην τελευταία δική σου πως «οτι η ενοτητα και η συντροφικοτητα οικοδομουνται στους δρομους και στους αγωνες.»
Και μία δική μου ερώτηση: Αν δηλαδή ο κόσμος του ΠΑΜΕ μακελεύοταν μαζί με τους υπόλοιπους, τα πράγματα για το εργατικό κίνημα θα ήταν σήμερα καλύτερα; Γιατί αυτό μου φάνηκε πως υπονοείς.

7 Ιουλίου 2011 στις 8:45 μ.μ.

Ανώνυμε των 7:29
Λαθροχειρείς εσκεμένα. Οι πορείες των ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ ήταν για τις 7 το απόγευμα στην Καλυθμώνος και τελικά ματαιώθηκαν. Πάντως έξυπνο για τις εντυπώσεις το σχολιάκι, καθώς και η υπογραφή σου.

Ανώνυμος
7 Ιουλίου 2011 στις 9:21 μ.μ.

Δύο ερωτήσεις φίλε:
1)Το ΠΑΜΕ σα συνδικαλιστικό όργανό του ΚΚΕ συμμετέχει στη ΓΣΕΕ ώστε να πάρουν μπούλο τα δεξιά χαφιεδόσκυλα της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ?
2)Οι ξεχωριστές πορείες σε τι ακριβώς συμβάλλουν πέραν της διάσπασης? Δηλαδή θα πείραζε να ερχόταν το ΠΑΜΕ με δικό του μπλοκ και να συμμετέχει στην πορεία?
3)Το ΠΑΜΕ θα στήριζε πρωτοβουλίες άλλων αριστερών συνδικαλιστικών οργανώσεων?
4)Λες κάτι για συμμορίες φασιστών. Δηλαδή αν δεν παρεισφρύσουν φασίστες στο μπλοκ σας, δε σας νοιάζει. Μακριά από τον κώλο μας, κι όπου θέλει ας είναι? Είναι στάση αλληλεγγύης προς τους υπόλοιπους του κινήματος αυτή?

Τίποτα από αυτά που λέω δεν αφορά την πλατεία, μιλάω για το κίνημα.

7 Ιουλίου 2011 στις 10:54 μ.μ.

στον τελευταίο και οχι μονο

Βρε τραχανά "πρώην σύντροφε" πες μας την πρόταση σου να γίνει

κουβέντα αυτο ισχύει για ολα τα παρόμοια σχόλια και πραγματικά το

αρχικό κείμενο απαντάει σε όλους .

Ρε σεις δεν έχετε την δυνατότητα να απαντήσετε σε ενα κείμενο μπροστά σας

επι της ουσίας τι κάθεστε και γράφετε ?

Τα εσωκομματικά προβλήματα εσυ που τα ξερειςΑπο εκει που μας αλλάξατε

γραμματέα εδω και 5 χρόνια ? Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω υποθετικά

Οταν λέμε προβλήματα εννοούμε ιδεολογικά τα αλλα δεν ειναι προβλήματα, αν

παρουσιαστούν τέτοια οπως στο 12ο συνέδριο καποτε στο μελον θα δοθεί η "μαχη" μέσα και θα

κερδηθεί οπως κερδήθηκε και τότε και το ΚΚΕ ξανάγινε ΚΚΕ απο το μηδέν σχεδόν

με μηδεν ΚΝΕ και ξανάγινε ΚΝΕ ."Συγκρούστηκε" μετα με την ΓΣΕΕ που η ανταρσια

μας έλεγε διασπαστες και τωρα το ξέχασε και δεν κανει παρεα με την ΓΣΕΕ .

έφτιαξε το ΠΑΜΕ που οσοι μπορούν και βλεπουν αναγνωρίζουν οτι ειναι ενα

πραγματικό συνδικαλιστικό μέτωπο ανάλογο των συγκυρίων της εποχης.

Οσο για την έρμη την πλατεία καθίστε βρε παιδεία βρητε τον βηματισμό σας

αντέξετε στον χρονο γιατι ολα τα βλέπεται ευκολα αλλα ακομα δεν έχετε καταφέρει

να καταλάβετε για ποιο λογο είστε εκεί και τι θέλετε διοτι για την ωρα ξέρετε

μονο τι δεν θέλετε και αυτο οχι καθαρά.



Οσο για τους φετιχιστες της βιας (τρομάρα τους )και στα γηπεδα βαράνε οι μπατσοι

να υποθέσω οτι κινδυνεύει το ¨"σύστημα" καθε κυριακη..



Οσο για τον αγ.Παντελεήμονα αυτο που καταφέρατε ειναι να βάλετε τον κοσμο

και τους μετανάστες απέναντι και μονο κακο τους κάνατε με τους αριστερισμους σας σε μια κοινωνία που

εξελίσσεται αν δεν εχει γινει ήδη ρατσιστική αλλα δεν σας νοιάζει τους εκμετελευτηκατε για θερμά βράδια

καντε τωρα μια σύγκριση με την Μανολαδα...



nikos xentes

Σίγουρα διάβαζες το κρατος και επανάσταση και οχι αθλητικη εφημερίδα .Η έφοδος στα

χειμερινά ανάκτορα (σχεδον ΑΝΕΜΑΚΤΑ) ήταν το χάπενινγκ η επανάσταση είχε κερδηθεί στα σοβιετ και στον

στρατο που τον εβγαλαν απο την πετρουπολη

Τα θύματα ηταν στον "εμφύλιο"

Το όλοι η εξουσία στα σοβιετ ηταν η απαντηση στους μενσεβικους που πηγαν να πουλήσουν

την επανάσταση

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2011 στις 1:13 π.μ.

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΑΥΤΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10% ΔΕΝ ΜΑΖΕΥΕΙ. ΤΖΑΜΠΑ ΠΑΕΙ ΤΟΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ.

8 Ιουλίου 2011 στις 2:00 π.μ.

Εχω σιχαθεί όλη αυτή την ύπουλη και άνανδρη επίθεση που γίνεται στο ΚΚΕ , το τελευταίο διάστημα, και όχι μόνο, απο όλα τα ανδρείκελα του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, προτωστατούντος βέβαια του blog "βαθυ κόκκινο".
Βέβαια για άλλη μια φορά μπήκα στον πειρασμό να γράψω ένα σχόλιο σε ένα άκρως προβοκατόρικο και ρεφορμιστικό blog , το επονομαζόμενο "βαθύ κόκκινό".
Δεν θα σταθώ, ούτε θα πάρω θέση στα συγκεκριμένα ανούσια θέματα της ανάρτησης , απλά θέλω να θέσω μερικά ερωτήματα στους παράγοντες του παρόντος blog και στους αναγνώστες του :
1.Το συγκεκριμένο blog εκφράζει κάποια συγκεκριμένη πολιτική κομματική ιδεολογία ?
2.Το συγκεκριμένο blog ποιόν έχει σαν πολιτικό και ιδεολογικό αντίπαλο? (αυτό βέβαια αν είανι πολιτικό blog και όχι "κοσμοπολίτικο-ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΣΤΙΚΟ").
3.Γιατί πάντα (διαχρονικά) - σε όλες τις αναρτήσεις, με ύπουλο τρόπο προσπαθεί να απαξιώσει την πολιτική και την δράση του ΚΚΕ
4.Γιατί οι συνεργάτες, συνεταίροι του συγκεκριμένου ιστολογίου δεν έχουν ποτέ τοπθετηθεί ξεκάθαρα... για τις πολιτικές τους απόψεις και για την κομματική ιδεολογία που υποστηρίζουν? (πλήν ciaoant1).
5.Γιατί στα σχόλια των αναρτήσεων του συγκεκριμένου blog κυριαρχούν οι "ανώνυμοι" με υβριστικά χυδαία και απαξιωτικά σχόλια?
6. Θεωρούν ναί ή όχι, ξεκάθαρα, ότι οι θέσεις απόψεις και πρακτική του ΚΚΕ είναι ο πολιτικός τους αντίπαλος???
7.ΤΕΛΟΣ ΩΦΕΙΛΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΝΑ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ, ΝΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΕΤΕ, ΕΞ ΑΛΛΟΥ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΗΝ ΕΞΑΠΑΤΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕ "ΦΙΛΟ ΚΚΕ" ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ .
ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΑΤΗ ... Ή ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΕΡΟΣΚΟΠΙΑ...

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2011 στις 3:45 π.μ.

Μπορεί κάποιος σύντροφος από το ΚΚΕ να μου πει γιατί ο Ριζοσπάστης απαξιά έστω να αναφέρει την ολική κόφωση του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου από την αστυνομική βία; Δεν είναι σοβαρό θέμα έστω για ένα μονόστιλο, έστω για μια αναφορά; Έστω απο συναδελφική αλληλεγγύη σε ένα άλλο δημοσιογράφο. Ένας πρώην κνίτης, που σας θεωρώ ακόμα συντρόφους μου...

8 Ιουλίου 2011 στις 4:44 π.μ.

Ακου καραγκιοζιάκο taso που παρεμβαίνοντας την αρχή μας να μην σχολιάζουμε τοποθετήσεις αναγνωστών του μπλογκ μας πέφτω στην λούμπα να σου απαντήσω για πρώτη και τελευταία φορά. Κι αυτό γιατί οι ηλιθιότητες σου που έφτασαν στα όρια του γελοίου με εξόργισαν.

Αρχικά είσαι ένα ελεεινό τρισάθλιο άτομο με το να χαρακτηρίζεις το μπλογκ μας «ανδρείκελο της ΑΝΤΑΣΡΥΑΣ», «προβοκατόρικο και ρεφορμιστικό blog».

Ολοι έχουμε μια διαδρομή στο κίνημα ρε υποκείμενο και αν θέλεις «πιστοποιητικά αγωνιστικότητας» έλα να μιλήσουμε με ονόματα το ποιος είσαι εσύ και το ποιοι είμαστε εμείς που γράφουμε σ’ αυτόν τον ιστότοπο.

Η στάση μας απ’ την πρώτη στιγμή που κάναμε την παρουσία μας στον κυβερνοχώρο ήταν ξεκάθαρη. Δηλώσαμε την πολιτική ιδιότητα μας σαν κομουνιστές, στην συντριπτική πλειοψηφία μας ανένταχτοι, και αυτό απορρέει απ’ όλες μας τις τοποθετήσεις. (Αλλωστε εμείς δεν είμαστε ανώνυμοι και οποιοσδήποτε μπορεί να μας γνωρίσει από κοντά αφού κάνουμε ανοιχτές συνελεύσεις σαν μπλογκ).

Αντίπαλος μας είναι η αστική τάξη και οι κολαούζοι της και έχουμε ανοιχτό μέτωπο μαζί τους.

Προβάλλουμε κάθε κινηματική δραστηριότητα απ’ όπου και να προέρχεται και έχουμε συνεχείς αναρτήσεις και βίντεο με αναφορές από την κινηματική διαδικασία όλων των αντικαπιταλιστικών δυνάμεων. Μη εξαιρουμένου φυσικά και των δυνάμεων που πρόσκεινται το ΚΚΕ κάνοντας παράλληλα κριτική για στάσεις του συγκεκριμένου κόμματος, όπως και των υπολοίπων, που θεωρούμε απαράδεκτες.

Αν εσύ τσόγλανε –δεν υπάρχει πιο επιεικής χαρακτηρισμός- που ονομάζεσε tsasos θεωρείς ότι εμείς «ΕΞΑΠΑΤΑΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΕ "ΦΙΛΟ ΚΚΕ" ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ» να απευθυνθεί στον ομοϊδεάτη του –και φίλος μας- TRASH που μας έστειλε το κείμενο του και το οποίο αναρτήσαμε φυσικά, και το οποίο του έδωσε τα περιθώρια να κάνει αυτή άθλια παρέμβαση.

8 Ιουλίου 2011 στις 1:00 μ.μ.

Απαράδεκτο, άδικο και χυδαίο tasos το σχόλιό σου.
Για δε το χώρο της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς (όπου θεωρώ πως ανήκει και το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ μ-λ,...)θα το χαρακτήριζα και προβοκατόρικο, γιατί αντί να προωθεί την ενότητα δράσης, αναπαράγει διασπαστικές αντιλήψεις.
Προσφέρεις κάκιστες υπηρεσίες στην υπόθεση της αντικαπιταλιστικής ανατροπής, υπερασπιζόμενος κατ' αυτόν τον τρόπο την πολιτική του ΚΚΕ στο μαζικό λα'ι'κό κίνημα.
Λυπάμαι πολύ...

8 Ιουλίου 2011 στις 3:31 μ.μ.

@ΝΙΚΟs XENTES:
...Θα τα έλεγες καλά, αν τα σοβιέτ δεν ήταν των εργατών και των αγροτών,και μάλιστα οργανωμένα κατά τόπους δουλειάς, δεν αφορούσαν δηλαδή άμεσα την παραγωγική βάση. Σε αυτήν την περίπτωση, όχι ΣΥΡΙΖΑΙΟ αλλά και νεοφιλελεύθερο θα μπορούσες να βγάλεις τον Βλαδήμιρο.

Ανώνυμος
8 Ιουλίου 2011 στις 3:38 μ.μ.

Θα ήθελα να μάθω γιατί το σχόλιο μου περί μη δημοσίευσης απο το Ριζοσπάστη της είδησης της κόφωσης του δημοσιογράφου Κυπραίου από την αστυνομική βία, κόπηκε από τους διαχειριστές. Θεωρώ ότι φωτίζει τη γενικότερη διάθεση του ΚΚΕ και άρα είχε να συνεισφέρει έστω και λίγο στο διάλογο.

8 Ιουλίου 2011 στις 4:44 μ.μ.

@ Ανώνυμος 7 Ιουλίου 2011 9:21 μ.μ.:
Δεν έκανες δύο αλλά τέσσερις ερωτήσεις. Δεν πειράζει πάντως, θα απαντηθούν.
1)Γιατί το έκανε επί 30 χρόνια η ΕΣΑΚ, και το μόνο αποτέλεσμα ήταν η νομιμοποίηση της ΓΣΕΕ που καπηλεύοταν τους αγώνες της, στα μάτια των εργαζομένων.
2)Στην απαξίωση της πουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ, την οποία αν εσείς δεν πλαισιώνατε με τον κόσμο σας, κανείς δεν θα την θεωρούσε υπαρκτή καν.
3)Όπως;
Και γιατί οι άλλες «αριστερές» όπως τις λες πρωτοβουλείες δεν στήριξαν το ΠΑΜΕ σε κορυφαίες στιγμές του ταξικού αγώνα, όπως η κύρηξη απεργιών τις οποίες είχε σπεύσει να τις χαρακτηρίσει παράνομες η ...ίδια η ΓΣΕΕ, πριν τα αστικά δικαστήρια καν;
4) Γιατί το ΠΑΜΕ (και το ΚΚΕ) καμμία όρεξη, ούτε υποχρέωση έχει να παίζει τον αυτόκλητο χωροφύλακα του κινήματος.
Ακόμη εισπράτει εξάλου μίσος, από την εποχή που ατυχώς είχε αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο, πολλά χρόνια πριν, γιατί σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει, άν το ΠΑΜΕ υιοθετήσει έναν τέτοιο ρόλο, δεν προστατέψει το κίνημα μόνο από τους φασίστες αλλά και από τις «αριστερίστικες» εξαλλοσύνες κάποιων άλλων. Και μετά, να τα «ΚΝΑΤ» κλπ, κλπ. Ευχαριστώ, δεν θα πάρω...., ό,ποιος θέλει να κάνει μαγκιές, να αναλαμβάνει και την ευθήνη να τις υποστηρίξει.
Υ.Γ. Στο σύνταγμα οι φασίστες δεν «παρίσφρεισαν». Ηταν από την πρώτη στιγμή εκεί με τις σημαίες και τα σύμβολα τους. Και κανείς δεν είχε πρόβλημα, εκτός από τους μπαχαλιακούς που ούτως ή άλλως στις συνελεύσεις δεν συμμετείχαν. Η διαστροφή της πραγματικότητας, να έχει και ένα όριο.

8 Ιουλίου 2011 στις 6:55 μ.μ.

@Ανώνυμος8 Ιουλίου 2011 3:38 μ.μ. :
Δεν κοίταξα καν στο "Ριζο", το ψαχτήρι του δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά έχει αναφερθεί 902.
Μα καλά τώρα όμως, θέλεις και τα λες;
Εδώ και τόσες μέρες έχει καταγγελθεί ποικιλοτρόπως το όργιο αστυνομικής βίας από τον ριζοσπάστη, το ΠΑΜΕ, το ΚΚΕ, και εσύ θα βγάλεις συμπέρασμα "για τις διαθέσεις τους" από το αν αναφέρεται ή όχι ένα συγκεκριμένο επώνυμο περιστατικό;
Σταματήστε να παίζεται με τις εντυπώσεις και πιάστε την ουσία επιτέλους κάποιοι!

Ανώνυμος
9 Ιουλίου 2011 στις 12:48 π.μ.

Trash, μάλλον εσύ μας δουλεύεις. Το "συγκεκριμένο επώνυμο περιστατικό" είναι ότι ένας άνθρωπος έμεινε ανάπηρος. Οι καταγγελίες σας είχαν να κάνουν βασικά με προβοκάτσιες και κουκουλοφόρους που προβόκαραν την αστυνομική βία. Η ιστορία ενός δημοσιογράφου που στο άσχετο σακατεύουν οι αστυνομικοί σας χαλάει το στόρι; Αντι κάθε μέρα να έχετε 4 άρθρα που τα χώνετε για κάθε πιθανό λόγο σε Σύριζα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ξέρω γω τι, θα μπορούσατε να έχετε ένα τέτοιο θέμα, χώρια που θα έπρεπε να πιέσετε για απεργία. Διάολε, ένας συνάδελφος έχασε την ακοή του εν ώρα δουλειάς, τι άλλο δηλαδή πρέπει να γίνει; Όταν πριν χρόνια κάτι ασφαλίτες είχαν κάνει ένα ψιλοπέσιμο στο δρόμο στον Πέρρο, το κάνατε (και σωστά) μέγα ζήτημα. Τώρα που σύντροφοι (ναι,τους θεωρώ σύντροφους) από το ΝΑΡ στέλνονται στο νοσοκομείο σχεδόν κλινικά νεκροί και άλλοι σακατεύονται, είναι δευτερεύον...

Ανώνυμος
9 Ιουλίου 2011 στις 1:42 π.μ.

Για να ξεφύγεις TRASH απ' τον μικρόκοσμό σου πήγαινε στο blog Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα που αναδημοσιεύετε το κείμενο σου. Εκει υπάρχουν πάνω από 45 σχόλια και ζήτημα είναι αν βρεις 2-3 σχόλια να υπερασπίζονται τις απόψεις σου. Ολα τα υπόλοιπα σε κράζουν και προέρχονται από απλό κόσμο. Σ αυτό το μπλογκ μπαίνουν συνήθως άτομα που προέρχονται απ' την αριστερά που ακόμα και αν διαφωνούν με τις θέσεις και την τακτική του ΚΚΕ αντιμετωπίζουν τα μέλη και τους οπαδούς του σαν συναγωνιστές. Αν θέλεις να σχηματίσεις άποψη για την γνώμη του απλού κόσμου για το κόμμα σου κοίτα τα σχόλια που σου είπα.

Ανώνυμος
9 Ιουλίου 2011 στις 9:40 π.μ.

Επειδη το ζητημα πηγαινει διαρκως(κατι που ειναι λογικο)απο την σταση του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ γενικως αναφορικα με τις υπολοιπες οργανωσεις,συλλογικοτητες κλπ της αριστερας στην σταση του ΚΚΕ ειδικα οσον αφορα τα του διημερου 28-29/6,και ακομη ειδικοτερα οσον αφορα τις συγκρουσεις με τους μπατσους,θα ενα πραμα και μονο εχω να(ξανα)πω:Intracom και σταση του ΠΑΜΕ στα σωματειακα.

Οποιος δεν ξερει ας ρωτησει μη ΠΑΜΕτζη αριστερο στην Ιντρακομ να του πει:Tο ΠΑΜΕ ΑΡΝΗΘΗΚΕ την προταση(προταση λεμε,οι αλλοι πηγαν στο ΠΑΜΕ,ε?)για συνεργασια με τους μη ΠΑΜΕτζηδες αριστερους.

Μιλαω για σωματειακα και οχι για μπαχαλικα και τα ρεστα.Και στον ιδιωτικο τομεα,ε?

Οποτε ΞΕΧΑΣΤΕ ολοι οι μη κουκουεδες οτι υπαρχει η ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ περιπτωσση το ΚΚΕ/ΠΑΜΕ(που ειναι το ιδιο πραμα και ας αφησουνε οι κνιτες τις κουτοπονηριες)να συνδραμει,να συνεργαστει,να αναγνωρισει πρακτικα εστω(δρωντας στον δρομο δηλαδη,γιατι αυτο ειναι πρακτικη αναγνωριση)αλλες οργανωσεις,συλλογικοτητες κλπ.

Με τ ι π ο τ ε.

ΥΓ για τα περι συμμοριτοπολεμου,λεει,ως μη καταλληλης,λεει,απαντησης στις φασιστικες προκλησεις αξιζει γελιο και μονο...Οι φασιστες αυτο καταλαβαινουν και μονο,οποτε και στην γλωσσα τους μιλανε οσοι τους ισοπεδωνουν-γεια στα χερια τους απο μενα.

9 Ιουλίου 2011 στις 2:53 μ.μ.

Αν διαβάσεις προσεκτικά τα σχόλια θα δεις οτι δεν απαντούν στα

περισσότερα σημεία του αρθρου ειναι γενικόλογα και θα μπορούσαν

να ειναι τα ιδια ακομα και αν δεν υπήρχε καν το αρθρο γραφουν αυτα

που ετσι κι αλλιώς πιστεύουν. απλα.δραματοποιοντας τα λιγο παραπάνω

Δεν μένουν στον κόπο να καταλαβουν πως αντιμετωπίζει το ΚΚΕ τα

πράγματα και επιμένουν στο πως εκείνοι θα ήθελαν να ειναι

9 Ιουλίου 2011 στις 6:01 μ.μ.

. @Ανώνυμος 9 Ιουλίου 2011 12:48 π.μ.:

Δημοσιογράφε είσαι εντελώς εκτός θέματος(απορώ τι σας μαθαίνανε στις σχολές που πηγαίνατε), και πολύ κακώς δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να σου απαντήσω και την πρώτη φορά. Για μην θεωρήσεις πάντως, πως φυγομαχώ, αν ο Γιώργης δεν θέλει να το κάνει, εγώ ευχαρίστως θα αναρτήσω (αν μου το στείλεις φυσικά) το θέμα που βάζεις στο δικό μου μπλοκ, που θα το βρεις με ένα κλικ σto Τrash. Γιατί από ότι καταλαβαίνεις δεν είναι δυνατο να απαντάω σε 4-5 μπλοκ ταυτόχρονα, σε «ό, τι του φανεί του λωλοστεφανή». Ας μένουμε στο θέμα κάθε φορά. Εννοείται πως στην συγκεκριμένη ανάρτηση είναι μάταιο να περιμένεις να συνεχίσω την κουβέντα.

@ Ανώνυμος 9 Ιουλίου 2011 1:42 π.μ.
Αντί να με βοηθάς ψυχολογικά στο «να ξεφύγω από τον μικρόκοσμο μου», δεν με βοηθάς και λίγο πολιτικά δείχνοντας μου τις πλάνες μου στις αιτιάσεις της αρχικής ανάρτησης;
Πάντως την ψυχολογική βοήθεια θα σου την ανταποδώσω, λέγοντας σου να ρίξεις μια ματιά γύρω σου στην κοινωνία, στο πόσο κόσμο επηρρεάζει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (συνδικαλισστικά, κοινωνικά, κλπ) το Κ.Κ. και πόσο «οι αριστεροί που διαφωνούν με τις θέσεις και την τακτική του Κ.Κ.»
Για το ότι οι θέσεις του Κ.Κ. είναι μειοψηφικές στο σύνολο της κοινωνίας δεν μου φαίνεται περίεργο, ξέρουμε ήδη από τους κλασσικούς πως «κυρίαρχη ιδεολογία κάθε φορά, είναι η ιδεολογία της κυρίαρχης κάθε φορά τάξης»
@ Ανώνυμος 9 Ιουλίου 2011 9:40 π.μ.
Το ΠΑΜΕ έχει καλέσει σε γενικές απεργίες που «οι άλλοι αριστεροί» δεν συμμετείχαν όταν δεν τις σαμποτάρισαν κιόλας! Στο τέλος τις έκανε μόνο του! Αν θέλεις δικαιολόγησε το, γιατί εάν πιάσουμε την στάση του καθενός ανά κλάδο και επιχείρηση, άκρη δεν θα βγάλουμε. Για το υστερόγραφο σου, φυσικά και συμφωνω στο «να’γιάσουν τα χέρια τους».
Φυσικά, -αυτοί που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να δράσουν με όρους κινηματικούς είναι πολύ ευπρόσδεκτο να κάνουν αυτό από το να μην κάνουν τίποτα.
Παράκληση1η:
Βάζετε ένα όνομα στο τέλος της ανάρτησης, ώστε να είναι δυνατόν να παρακολουθήσει κάποιος την συζήτηση.
Παράκληση 2η:
Στο http://fadomduck2.blogspot.com/ θα ανέβει ξεχωριστό θέμα με τα σχόλια αυτού του μπλοκ πάνω στην συγκεκριμένη ανάρτηση. Αν θέλετε συνεχίστε τον σχολιασμό εκεί γιατί χρειάζομαι πολύ χρόνο να γυρνάω όλα τα μπλοκ που έχει αναδημοσιευθεί και να απαντάω ξεχωριστέ στο καθένα.

9 Ιουλίου 2011 στις 9:52 μ.μ.

O ανωνυμος απο τις 9:40 ειμαι.

Εισαι καλος συνομιλητης trash,αλλα ειλικρινα δεν βλεπω(και καθολου δεν με χαροποιει βεβαιως)ΠΩΣ θα μπορουσαν να ξεπεραστουν οι διαφορες και να υπαρξει εστω και συνεννοηση αναμεσα στις αριστερες οργανωσεις,συλλογικοτητες κλπ.

Απο την μια το μπετον αρμε του κουκουε που βασικα ζηταει ψηφο και απο την αλλη η οτιναναι οπορτουνιλα του συν και οι νεοχιπισμοι του στο συνταγμα,για να μιλησουμε για τους εντος κονοβουλιου.

Αξιζει ομως να δουμε οτι περσι ηταν το κουκουε ο"κακος"οταν κρεμαγε πανω στην ακροπολη,φετος ο Συριζα δεχεται επιθεση και το κουκουε θεωρειται οτι εχει"υπευθυνη σταση"...με γεια μας με χαρα μας παιδες.

ΥΓ Οι σφαλιαρες στους φασιστες μια χαρα κινηματικες και πολιτικη απαντηση ειναι...απαραιτητη κιολας θα ελεγα.

11 Ιουλίου 2011 στις 12:53 π.μ.

Όταν εμείς οι μικρομεσαίοι βλέπουμε πρώην καθεστωτικούς να ζητούν άλλοι μια φορα να τους στηρίξουμε(τώρα σαν αγανακτισμένους) μου έρχεται να πάρο μια βρεγμένη σανίδα....Σε κάθε επαγγελματική συναλλαγή ζήταγαν αποσοστα για τα κοματα τους και σαν ξενοκίνητο παρακράτος, κινούσαν τα νήματα ώστε να μην μπορέσει να στηθεί μια Ελληνική οικονομική οντότητα...
Ο Καπιταλισμός είτε Γερμανικός,είτε Γαλλικός,είτε Αγγλοσαξονικός είναι ένα και το ίδιο...
Μια συμμαχία του ΚΚΕ με αλλα αριστερά/πατριωτικά κινήματα/ρεύματα,πρενι να στηρίζεται στην εθνική ανεξαρτησία(οικονομική και στρατιωτική),κινί και δημοσια διοίκηση: τον τραπεζών,βιομηχανιών,ενεργειακών πόρων,ορυκτού πλούτου,συν συνεταιριστική αγροτικι παραγωγή ώστε οι απόδοσης της αγροτιάς να είναι προς όφελος του πολίτη και όχι ντόπιων και ξένων εμπόρων...,δημοτική/συνεταιριστική δραστηριότητα στην ανοικοδόμηση.
Μονο με ισχυρό συνδικαλιστικό φορέα,στην παραγωγή,στο τομέα του service,τον ιπερεσιον τον τουριστικών παραγόντων, στο στράτευμα,στην αστυνομία,αγροτιά κρατική/δημοτικό τομέα ...,θα μπορέσουμε να αντισταθούμε κάθε ξένοι επέμβαση στα γίγνεσθαι της Ελλάδος !
ολοι γνοριζουμε πως ένα ΚΚΕ και ένα ΠΑΜΕ δεν μπορεί να είναι παντού ώστε να έχει απαντισισστα καθημερινά προβλήματα του καθενός,αλλα είναι βασικό να στηθεί ένα ανατραπτικο κίνημα στον κορμό τους διότι είναι οι μονες δύναμης που κάνουν σοβαρή δουλειά ως προς την επαναφορά της ασκιοπρεπιας και αξιοκρατίας στα εδάφη του Ελληνισμού !
Λέγομαι Παύλος Ξανθόπουλος είμαι κάτοχος κατασκευαστικής εταιρίας,και σας γράφω από την Σουηδία όπου λόγο ηλικίας γνώρισα πόλους από τους τυχοδιώκτες του ΠΑΚ και αλον ανανεωτικών ομάδων ,συν και κάτι υποπτους αριστεριστές.. που αντίς να οργανώνουν την εργαζομενη ταξί, το έπαιζαν επαναστάτες στης ταβέρνες,και φτάνοντας εδώ που μας έφεραν όλοι αυτοί, μην κάνουμε σαν αυτόν που πνίγεται και εφόσον δεν είχε προετοιμασθεί επιδιώκει να σωθεί τραβώντας τα maliatou...Οι κατάστασης απαιτούν σοβαρότητα,ειλικρίνεια,αυτοκριτική και ήθος,εάν μας λείψουν τα στοιχεια αυτά,θα μας περιμένει μεσαίωνας..Δεν είμαστε προστατευμένοι από κανέναν,Ούτε παπάδες ούτε διάκους ούτε αρχιεπισκόπους,ούτε οικονομικούς φορείς ούτε εφοπλιστάς,ούτε πολιτικούς,ούτε ακόμη και από τους στρατιγουσ μας....
ΜΟΝΟΙ ΕΜΕΙΣ!

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2011 στις 2:03 μ.μ.

ΠΑΝ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΕΛΟΣ.

ΦΑΝΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ (15 - 28-29) ΟΠΟΥ ΕΛΑΜΨΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΒΡΙΖΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΊΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΩ

ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΣ ΠΑΝΕ. ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝ(ΕΥΡΩ - ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΓΚΕΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΕ) ΟΣΟ ΠΕΡΝΑ Ο ΧΡΌΝΟ Σ ΤΌΣΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΑΛΛΑ Ο ΣΥΝ ΤΟ ΒΙΟΛΙ - ΒΙΟΛΑΚΙ. ΑΝ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝ, ΤΌΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΕΝΟΨΕΙ ΠΙΘΑΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΔΡΩΝ ΑΠΟ 300 ΣΕ 200, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝ ΠΕΤΑΝΕ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝ - ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΈΝΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ "ΤΣΙΜΠΑΝΕ". ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ "ΤΣΙΜΠΑΝΕ" ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ.

ΟΜΩΣ ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ ΜΕ 2 - 3 ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ 5.000€ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ 800€ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ.ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ;
ΚΑΜΙΑ. ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ.ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΛΟΣ.
ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ-ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ-ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΚΑΡΕΚΛΩΝ ΚΑΙ ΟΦΙΤΣΙΩΝ. ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙ ΠΡΟΝΤΙ(2006-2008) ΟΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΠΑΚΕΤΑ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΟΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΛΙΤΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΕΟΚOΠΗΣΕ


ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ - ΚΑΜΙΑ ΠΑΝ - ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΑΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΛΙΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΚΤΙΣΟΥΜΕ.

ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ανώνυμος
15 Ιουλίου 2011 στις 2:35 μ.μ.

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΥΝΑΜΟΙ» (ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΙΟΥΛΙΑΝΩΦ).

ΠΑΝ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΕΛΟΣ. ΦΑΝΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ (15 - 28-29) ΟΠΟΥ ΕΛΑΜΨΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΕΒΡΙΖΑΝ ΚOΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΊΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ. ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ.
ΣΤΙΣ 15 ΚΑΙ 28-29 ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ

ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΣ ΠΑΝΕ. ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝ(ΕΥΡΩ - ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΓΚΕΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΕ) ΟΣΟ ΠΕΡΝΑ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΌΣΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΑΛΛΑ Ο ΣΥΝ ΤΟ ΒΙΟΛΙ - ΒΙΟΛΑΚΙ. ΑΝ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝ, ΤΌΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΕΝΟΨΕΙ ΠΙΘΑΝΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΔΡΩΝ ΑΠΟ 300 ΣΕ 200, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝ, ΣΚΕΠΤΩΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΠΕΤΑΝΕ ΤΟ «ΔΟΛΩΜΑ»ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΈΝΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΣΙΜΠΑΝΕ. ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ.

ΟΜΩΣ ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ ΜΕ 2 - 3 ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ 5.000€ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ 800€ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ.ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ; ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥΣ(Π.Χ. ΝΟΜΙΚΗ )
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ. ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ.ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΆ ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΕΛΟΣ.
ΤΑΞΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ-ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΩΝ-ΜΙΚΡΟΜΑΓΑΖΩΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΚΑΡΕΚΛΩΝ ΚΑΙ ΟΦΙΤΣΙΩΝ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ. ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙ ΠΡΟΝΤΙ(2006-2008) ΟΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΠΑΚΕΤΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ ΟΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΛΙΤΌΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΤΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΧΡΕΟΚΌΠΗΣΕ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ. ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ;

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ - ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ - ΚΑΜΙΑ ΠΑΝΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΑΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΛΙΘΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΚΤΙΣΟΥΜΕ.

ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝ ΔΩΣΑΤΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ. ΜΑΑΣΤΡΙΧ – ΕΥΡΩ – ΕΕ - ΣΕΓΚΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

ΑΛΛΟ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΒΟΛΕΜΕΝΗΣ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗΣ –ΜΕΣΟΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΤΑΙ,
ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΗΣ.

ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝ, ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΡΕΤΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, ΣΤΙΣ 15 ΚΑΙ 28-29 ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΜΉΝΥΜΆ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΙ. ΤΟΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΠΗΡΑΤΕ.

ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger