Home » » Η σελίδα μας στο facebook

Η σελίδα μας στο facebook

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012 | 6:31 μ.μ.

Στα πλαίσια της προσπάθειας μας να αναβαθμίσουμε την διαδικτυακή μας παρουσία ήδη φτιάξαμε σελίδα στο facebook η οποία θα αναφέρεται στην ιστοσελίδα μας που θα βγει στον «αέρα» σε λίγες μέρες με καινούργιο σχεδιασμό και πρόσθετες λειτουργείς.

Σύντομα επίσης θα καθορίσουμε και θα αναγγείλουμε το πρόγραμμα του διαδικτυακού μας σταθμού, το οποίο θα περιλαμβάνει και «ζωντανές» εκπομπές –ήδη έχουν ακουστεί κάποιες- ενώ πειραματιζόμαστε στο τι μορφή θα έχουν τα δελτία ειδήσεων.

Σε λίγες μέρες θα μιλήσουμε αναλυτικά γ’ αυτά όπως και για την παρουσία μας στο twitter. Τώρα σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook και πείτε μας αν σας αρέσει.



Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
4 Σεπτεμβρίου 2012 στις 10:13 μ.μ.

Θα σας παρακαλούσα να σκεφτείτε λιγότερο επιχειρηματικά-κρατικά ελεγχόμενα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκφρασης ,πχ diaspora και identica που προσφέρουν μεγαλύτερο έλεγχο στα δεδομένα σας , δυνατότητα μελέτης του κώδικα και στήσιμο και δικού σας εξυπηρετητή σε συνεργασία με σχετικές κοινότητες.

Επιγραμματικά η 'σύμβαση σας' με το fb συνοψίζεται ως εξής̈́: ' Χρήση εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης που σας παρέχει η ενλόγω επιχειρηματικό χρηματική οντότητα και σε αντάλλαγμα παρέχεται στην οντότητα αυτή το δικαίωμα να δημιουργεί - διαχειρίζεται - μεταπωλεί το προφίλ και ιστορικό της χρήσης σας καθώς και όλων των πνευματικών σας πονημάτων που καταθέσατε σ'αυτό καθώς και των σχέσεων σας σε τρίτους ενδιαφερόμενους.

Στη ''σύμβαση σας'' με τη diaspora έχετε επιλογές: 1)παρόμοια σύμβαση με το fb αλλά με μια οντότητα λιγότερο ογκωδης, και πολύ πιθανών λιγότερο συνδεδεμένη με πολυεθνικές και κρατικές υπηρεσίες
2) παρόμσια σύμβαση με το fb στο ήμιση αν η διαχειριση το εξυπηρετητή είναι μη-κερδοσκοπική οργανωση
3) σύμβαση-σχέσε με κοινότητα ελεύθερου λογισμικού ή εγχωριων προγραμματιστών που θα σας βοηθήσουν να στήσετε το δικό σας εξυπηρετητή diaspora με δικό σας έλεγχο των δεδομένων σας

Σε όλες τις παραπάνω επιλογές έχετε τη δυνατότητα να μελετήσετε μονοι σας ή σε συνεργασία με εγχώριους προγραμματιστές των κώδικα για να έχετε καλύτερη γνώση και χρήση της υπηρεσίας και να μήν είστε παθητικοί δέκτες του πλαισίου της κ.δ όπως διαμορφώνεται μονο από την εταιρεία.

Για αρχική μελέτη :
http://www.youtube.com/watch?v=QOEMv0S8AcA

Program or Be Programmed: Ten Commands for a Digital Age
Douglas Rushkoff

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2012 στις 7:51 π.μ.

Έχει ένα δίκιο ο από πάνω. Βέβαια η παραπάνω πρόταση νομίζω ότι ακυρώνει το μοναδικό "καλό" του facebook: Ότι το παρακολουθεί πολύς κόσμος.

Όμως αν υπήρχε ένα site που λεγόταν "Welcome to the world of CIA" και είχε 1 δις χρήστες (αληθινούς και ψεύτικους) θα γραφόμασταν μόνο και μόνο επειδή υπάρχει πολύς κόσμος που το παρακολουθεί....πιθανά;

Γιατί προσωπικά δεν βλέπω και μεγάλη διαφορά στο facebook. Πρόκειται για το μεγαλύτερο "εθελοντικό" φακέλωμα που έχει γίνει ποτέ. Από το "βρες τους παλιούς συμμαθητές σου" (για όποιον το θυμάται), πολύ σύντομα περάσαμε στο "χωρίς facebook δουλειά δεν βρίσκεις"...

Ανώνυμος
5 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:03 μ.μ.

Οσο κι αν συμφωνω οτι το φεισμπουκ ειναι ελεεινο, αναγκαστικα το εχουμε βαλει ολοι στη ζωη μας... και ενταξει, σιγα τα σκοτεινα μυστικα που θα αποκαλυφθουν στη σελιδα του βαθυκοκκινου στο φβ. Και το μπλογκσποτ το ιδιο, και χειροτερο ειναι. Καλη η κινηση, γιατι υπαρχουν πολλοι εκει εξω που περα απο facebook δεν επισκεπτονται και πολλα αλλα site... ακομα και ενας παραπανω να ξυπνησει διαβαζοντας κανα αρθρο της προκοπης, κερδος θα ναι.

Ανώνυμος
6 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:17 π.μ.

Καλά και στο site της CIA να γραφόμασταν δεν θα αποκαλύπτονταν σκοτεινά μυστικά, απλά θα βάζαμε την υπογραφή μας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger