Home » , » Τι έγινε στην Πάτρα

Τι έγινε στην Πάτρα

Από mitsos175 , Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 | 4:40 μ.μ.

Ακούω τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Λένε, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ένας στρατός από Αναρχικούς κατέστρεψε την πλατεία Ψηλών Αλωνιών στην Πάτρα διαλύοντας μαγαζιά, αυτοκίνητα κλπ. Άλλα λένε, ότι η παρουσία της αστυνομίας σταμάτησε τα επεισόδια, ενώ άλλα λένε ότι η αστυνομία φοβήθηκε και δεν επενέβη. Αποφασίστε την προπαγάνδα που θα ακολουθήσετε.

Μια ομάδα Αναρχικών συγκρούστηκε με μια ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής. Δεν προκλήθηκαν ζημιές παρά μόνο σε μια ψησταριά, που ανήκει σε μέλος της Χρυσής Αυγής (σπάσανε τζάμια). Δεν τραυματίστηκε κανείς σοβαρά. Οι μπάτσοι δεν επενέβησαν, γιατί θα έπρεπε να πιάσουν και τους ακροδεξιούς, εφόσον αντικείμενα έπεφταν εκατέρωθεν.  

Μετά, πήγαν σε μια κατάληψη εκεί κοντά και στους γύρω δρόμους, κι έπιασαν όποιον βρήκαν μπροστά τους. Καμιά δεκαριά άτομα.
Να μιλήσω γι αυτή την κατάληψη. Το κτήριο αυτό (Μαραγκοπούλειο) πριν, ήταν ένα ερείπιο, τόπος σκουπιδιών και γεμάτο ποντίκια. Το καθάρισαν, το επιδιόρθωσαν κλπ. Όπως καταλαβαίνετε, οι Αναρχικοί δεν καταστρέφουν. Φτιάχνουν. Κάθε λίγο και λιγάκι όμως... τσουπ η αστυνομία να λήξει την κατάληψη σε ένα κτήριο που άφησε το κράτος ερείπιο πάνω από μια εικοσαετία! Και τώρα αυτό θέλουν. Να μην υπάρχει χώρος ελεύθερης έκφρασης. Όσο καιρό είναι η κατάληψη, κανείς δεν παραπονέθηκε για το παραμικρό. Ίσα – ίσα, η γειτονιά και το κτήριο αναβαθμίστηκε.    

Τι έγινε όμως στην Πάτρα αυτές τις μέρες; Η αστυνομία σε ένα όργιο αυθαιρεσίας, έπιασε καμιά 300 φτωχούς μετανάστες. Τους στοίβαξε στα κρατητήρια, τους τρομοκράτησε. Στις συλλήψεις πρωταγωνίστησαν και πολίτες, γνωστοί στην Πάτρα, που ανήκουν. Με ποια αρμοδιότητα; Του παρακρατικού; Επίσης τα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, οι συνεχείς προκλήσεις, οι απειλές, οι δολοφονικές επιθέσεις των ακροδεξιών εις βάρος μελών της Αριστεράς και Μεταναστών, έχουν βαρύνει πολύ το κλίμα. Άσε το σημερινό, με το ρατσιστικό έγγραφο να απογράψουν τα μωρά των αλλοδαπών στους σταθμούς. Που το πάνε; Για ολοκαύτωμα, για παιδομάζωμα;  Ας διαψεύσει όσο θέλει η χρυσή αυγή. Τους έχουν μάθει όλοι.

Είχαμε πει, πως η υπομονή έχει όρια. Πως η βία θα φέρει βία. Πως κάποια στιγμή, τα θύματα θα αντισταθούν. Για τα επεισόδια αυτά, υπεύθυνη είναι η ρατσιστική αντίληψη και η νοοτροπία. Όταν επιτίθενται στους φασίστες, οι άνθρωποι που δεν θέλουν το ναζισμό, είναι «κακό, ακραίο, τρομοκρατικό, δολοφονικό» για τα ΜΜΕ, ενώ όταν παραβιάζεται η αξιοπρέπεια και μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή αθώων από τους ναζί είναι «εφαρμογή του νόμου»;

Για τις φάπες λοιπόν που έφαγαν οι ναζί, είναι υπεύθυνες οι προηγούμενες επιθέσεις που έκαναν. Ας μαζευτούν, ας μην απλώνουν τα ξερά τους, να μην απειλούν, για να μην παθαίνουν νίλες. Οι απρόκλητη επίθεση θυμώνει. Και δεν μένει αναπάντητη.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 14 σχόλια

Ανώνυμος
11 Οκτωβρίου 2012 στις 5:20 μ.μ.

Είναι αντιφασιστικός αγώνας η σύγκρουση αντιφασιστικών ομάδων του αναρχικού χώρου με τους ναζί χρυσαυγίτες, που περισσότερο προσομοιάζουν με συγκρούσεις ανάμεσα σε συνδεσμίτες - χουλιγκάνους από διάφορες ποδοσφαιρικές ομάδες;
Αν ναι, τότε καλό είναι -για καλύτερα αποτελέσματα- να κλείνονται και ραντεβού για τέτοιου είδους συγκρούσεις, όπως γίνεται και με τους συνδεσμίτες χουλιγκάνους.

Ανώνυμος
11 Οκτωβρίου 2012 στις 6:07 μ.μ.

Αληθεύει ότι η κνε μαζί με την δαπ,αρνήθηκε να υπογράψει το ψήφισμα για τους 24 συλληφθέντες της διαδήλωσης στο Σύνταγμα;Αν κάποιος φίλος γνωρίζει περισσότερα ας απαντήσει σχετικά.

Ανώνυμος
11 Οκτωβρίου 2012 στις 6:55 μ.μ.

καποιοι εκτος απο καθως-πρεπει ειναι και ανοητοι


Ανώνυμος
11 Οκτωβρίου 2012 στις 8:58 μ.μ.

...και καθώς η λαίλαπα προχωρούσε κατα πάνω τους και σάρωνε τα πάντα προσπαθούσαν οι άμοιροι να περισώσουν οτι μπορούσαν από την σαθρή κοινωνία τους,μάταια όμως γιατι ο χρόνος τους είχε τελειώσει.Οι ίδιοι τον είχαν τελειώσει ανακηρύσσοντας τους εαυτούς τους σε άρχοντες της φαυλότητας.Κοινωνοί μιας χαμένης κοινωνίας.....

Ανώνυμος
12 Οκτωβρίου 2012 στις 12:31 π.μ.

Η αδυναμία-μου
ήταν
το αίσθημα
ανωτερότητάς-μου

Αυτό
το ξεπέρασα
Τώρα είμαι
Τέλειος

Ανώνυμος
12 Οκτωβρίου 2012 στις 2:40 π.μ.

τον φασισμο καταλαβε τον δν θα πεθανει μονος τσακισε τον!! το πρωτο σχολιο ειναι... ασχολιαστο

αλληλεγγυη στους συλληφθεντες αντιφασιστες

Ανώνυμος
12 Οκτωβρίου 2012 στις 3:52 π.μ.

Ok όσοι κάθεστε και τους κοιτάτε και βγάζετε καμιά ανακοινωσούλα, προφανώς θα σας φαίνεται πόλεμος μεταξύ συμοριών.
Αντίθετα στην Πάτρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.
Είχαμε τους μπάτσους να εκκενώνουν το Μαραγκοπούλειο, το Δήμο να θέτει θέματα για το Παράρτημα (επίσης κατάληψη) και τώρα και τους χρυσαγίτες.
Και από πάνω τα ΜΜΕ με αφορμή τα ντράβαλα που δημιουργούν οι χρυσαγίτες γύρω απ' το Μαραγκοπούλειο, να φτιάχνουν κλίμα ότι "πεδίο μάχης η περιοχή" "κινδυνεύουν οι κάτοικοι" "πόλεμος μεταξύ ακραίων ομάδων" ( κάτι όπως ο 05:20).
Πριν όμως δεν ακούμπαγαν το θέμα Μαραγκοπούλειο μιας που δεν είχαν βρει πατήματα. Στην πρώτη εκκένωση μάλιστα που προσπάθησαν, δεν τους βγήκε γιατί οι περίοικοι έλεγαν πως επιτέλους κάποιοι καθάρισαν το χώρο.
Όσο λοιπόν εμείς θα ασκούμε κριτική από το γραφειάκι μας μέσω πληκτρολογίου, κάποιοι άλλοι καλούνται να αντιμετωπίζουν τα μπάσταρδα του Χίτλερ που περιφέρονται με πτυσσόμενα γκλομπς και αλυσίδες.
Ρωτήστε και λίγο τι γίνεται στην Πάτρα και μετά μιλήστε για συνδεσμίτες και φαυλότητες….
Παρεπιπτώντως για όποιον ενδιαφέρεται, αύριο Παρασκευή στις 12:00 στο Παράρτημα για πορεία ή αλλιώς στις 14:00 στα δικαστήρια για τους 4 συλληφθέντες που πιάστηκαν στο σορό και δήθεν αναγνωρίστηκαν και αντιμετωπίζουν κατηγορίες ακόμα και σε βαθμό κακουργήματος!!!

Ανώνυμος
12 Οκτωβρίου 2012 στις 5:02 μ.μ.

Ρε φίλε 05:20, δες το λίγο πιο ψύχραιμα.
Αν για παράδειγμα έβλεπες έξω απ' την κομματική σου οργάνωση ή το χώρο που ψυχαγωγείσαι ή ακόμα το σπίτι σου ή τη δουλειά σου, καμιά 20αριά και πλέον άτομα με κράνη, πτυσσόμενα, αλυσίδες κλπ που έρχονταν για το χώρο σου, τι ακριβώς θα έκανες;
Θα διάβαζες καμιά ανακοίνωση καταγγελία του φασισμού ή θα έπαιρνες τηλ. κανά φίλο ή γνωστό για υποστήριξη;
Και αν έρχονταν οι φίλοι σου για υποστήριξη, μετά τι θα ίσχυε; ότι ήταν προγραμματισμένο ραντεβού για ξύλο;
Σκέψου το έτσι απλά, γιατί έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα.
Οι ναζίδες θέλουν να περάσουν από πάνω μας και μάντεψε, αν τελικά ξεμπερδέψουν με μας, ο επόμενος στόχος είστε εσείς. Μόνο και μόνο επείδη διαβάζετε ή σχολιάζετε σε τέτοια blogs.

Ανώνυμος
12 Οκτωβρίου 2012 στις 6:36 μ.μ.

Για τη Δευτέρα 15 Οκτώβρη στις 17.00 το απόγευμα αναβλήθηκε η απολογία ενώπιον του ανακριτή των 4 συλληφθέντων συντρόφων στην Πάτρα.
Οι σύντροφοι συνεχίζουν να κρατούνται στην Ασφάλεια της οδού Ερμού.
Έξω από το δικαστικό μέγαρο βρέθηκαν περισσότεροι από 400 αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες που ξεκίνησαν με πορεία από το Παράρτημα.

Ανώνυμος
12 Οκτωβρίου 2012 στις 6:51 μ.μ.

3:52 π.μ.
"Κι ωστόσο τα λάθη-τους
είναι η καλύτερη βοήθεια
στο έργο
των εχθρών του σοσιαλισμού
Τα λάθη αυτά δεν θα πάψουν να φαίνονται
κι αν ακόμα εγώ δεν βγάλω μιλιά
Μάλιστα τότε η σιωπή-μου θα προσφέρει
στους εχθρούς μια πρόσθετη απόδειξη"

5:02 μ.μ.
"Πολλοί εχθροί, πολλή τιμή!

Οι εχθροί
παραείναι μακριά
και συνήθως
παραείναι ασφαλείς

Γι’ αυτό ανακήρυξε φίλους-σου
Σ’ εχθρούς
και σπάσ’ τους
τα μούτρα

Αν έτσι καταφέρεις
να τους κάνεις
αντιπάλους-σου
θα μπορείς να καυχιέσαι:

Ήμουν ο πρώτος
που σηκώθηκε
κι άρχισε τον αγώνα
εναντίον-τους"

Ανώνυμος
12 Οκτωβρίου 2012 στις 7:10 μ.μ.

Α,ρε 5:20...η οχι και τοσο πλακα ειναι οτι οταν θα το βρειτε μπροστα σας,και δυστυχως θα το βρειτε οπως παει το πραμα,θα παριστανετε τους πεφτοσυνεφακηδες,παροτι θα εχουν προηγηθει αλλοι που σας προειδοποιησαν κιολας...αλλα αυτοι θελαν το κακο σας,ηταν εχθροι...δε βαριεσαι,καλη καρδια.

Ανώνυμος
13 Οκτωβρίου 2012 στις 11:07 π.μ.

Επειδή ενημερώνονται απο το συγκεκριμένο blog άνθρωποι από την Πάτρα:

την Δευτέρα περνάνε από τον ανακριτή στις 8:30 το πρωί οι τρεις από τους τέσσερις , ο 16χρονος περνάει στις 5 το απόγευμα

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-10 07:30 στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15-10 08:30 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (ΓΟΥΝΑΡΗ)

είναι σημαντικό όλοι οι αντιφασίστες/στριες να είμαστε εκεί

Ανώνυμος
13 Οκτωβρίου 2012 στις 11:39 π.μ.

Aπ' τον 05:02 μ.μ:

Αν το ύφος μου φάνηκε επιθετικό ζητάω συγγνώμη αλλά προφανώς δεν είχα τέτοια πρόθεση.
Ο καθένας μας έχει αντιληφθεί την κατάσταση και έχει επιλέξει τους δικούς του τρόπους για να απαντήσει. Δεν έχει σημασία τούτη την ώρα να βρούμε το αποτελεσματικότερο ή μη, ας προχωρήσουμε με τον τρόπο του ο καθένας φτάνει να αναχαιτίσουμε το φασισμό.
Όποιοι σηκώθηκαν πρώτοι και άρχισαν τον αγώνα είναι τιμή τους και τους σέβομαι, εγώ εξάλου δε θέλω να διεκδικήσω πρωτιά σε κανέναν αγώνα.
Το μόνο που θέλω να σημειώσω είναι, πως είναι σημαντικό να είμαστε αλληλέγγυοι αυτών που αντιμάχονται τους φασίστες και να μην αφήνουμε τον κάθε χώρο να υπερασπίζεται μόνος του, τους "δικούς" του.
Πιο συγκεκριμένα για την Πάτρα θα πω, πως σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τους τελείωναν οι "μόνιμα στοχοποιημένοι" ή να μην τους είχαν εύκαιρους για σύλληψη. Σ΄αυτή την περίπτωση θα κατευθύνονταν προς το μέρος σας, γιατί δε θα τους άρεσαν τα μούτρα σας και θα σας φόρτωναν όλο τον ποινικό κώδικα.
Κάπως έτσι συνέλαβαν στην Πάτρα άτομα που γύριζαν από διασκέδαση ή από τη δουλειά τους. Γι' αυτό είναι σημαντικό να ζητήσουμε όλοι μαζί την απελευθέρωση των κρατουμένων.
Το κράτος, οι κατασταλτικοί μηχ/μοι και οι ναζίδες λειτουργούν ενιαία και ξέρετε παρά τις όποιες διαφορές μας, δεν μας διαχωρίζουν. Ας μην τους κάνουμε κι εμείς τη χάρη τουλάχιστον σ' αυτό.

Ανώνυμος
17 Οκτωβρίου 2012 στις 7:13 μ.μ.

Όσοι άνθρωποι θέλουν να αρνηθούν έμπρακτα την τυραννία του συστήματος, ας περάσουν απ΄ τα λόγια στην πράξη. Σύντροφοι οργανωθείτε, φτιάξτε ομάδες, συλλογικοποιείστε τις επιθυμίες σας, οπλιστείτε, διαβάστε, επικοινωνήστε, αρνηθείτε τους ρόλους και τις ηγεμονίες, καταργείστε τη δουλειά και περάστε στη στρατηγική του ένοπλου αγώνα.
Οι σημερινοί αντάρτες πόλης οφείλουν να ξεπεράσουν την κοινωνιστική κληρονομιά του προλεταριάτου και να ανακηρύξουν ως επαναστατικό υποκείμενο τους ίδιους τους τους εαυτούς τους, τους συντρόφους τους και όλους όσους αμφισβητούν έμπρακτα το πραξικόπημα της εξουσίας στις ζωές μας, δίνοντας ουσιαστικό προβάδισμα στη ζωή κι όχι στις οικονομικές αναλύσεις. Στις διαδικασίες που προωθούν την ένοπλη πάλη κερδίζουμε στιγμές απελευθερωμένου χρόνου, καθώς μόνο αυτές επιτρέπουν τη ανάκτηση της χαμένης αξιοπρέπειας και ανοίγουν τον δρόμο για μια εσωτερική ελευθερία. Έτσι ο καθένας μπορεί να αναδιατυπώσει την ατομική του ταυτότητα μέσα στην κοινωνική ζωή και να γίνει ένοπλος μαχητής της επανάστασης.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger