Home » , » Θες κι άλλη δόση;

Θες κι άλλη δόση;

Από mitsos175 , Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 | 11:14 μ.μ.

Το ότι θα μας δώσουν τη δόση είναι πέρα για πέρα σίγουρο. Δεν είναι κορόιδα να μη μας δώσουν 40 και να μην πάρουν από τους τόκους και τα πανωτόκια των τόκων 60. Και μάλιστα το φέρνουν με τέτοιο  τρόπο, ώστε να το πανηγυρίσουν κιόλας. Γιούπι! Πήραμε τη δόση. Ζήτω δηλαδή, που βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στην εξάρτηση του ΔΝΤ και της ΕΕ. Μπράβο που θα δώσουμε κι άλλα στους τοκογλύφους.
Τι σημαίνει όμως αυτό πρακτικά; Όπως σωστά είπε ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, μας δίνουν 150 δις και παίρνουν 200. Δες εδώ

Αυτά τα επιπλέον 50 δις τα πήραν από τους μισθούς και τις συντάξεις, αυτά τα 50 δις λείπουν από εμάς, από την εκμεταλλευόμενη πλειοψηφία. Αν ρίξουμε μια ματιά στο ΑΕΠ, όσα δηλαδή παράγει μια χώρα σε ένα χρόνο (προϊόντα υπηρεσίες κλπ), θα δούμε ότι το 2008 ήταν πάνω από 341 δις ενώ το 2011 κάτω από 299 δις! Συνολικά δε, η ύφεση στοίχησε 21 δις το 2009, 41 το 2010 και 42 δις το 2011. Πάνω από 104 δις έχουν χαθεί αυτά τα τρία χρόνια από την πολιτική καταστροφής που ακολουθείται!  Από τη φτωχοποίηση και το στασιμοπληθωρισμό (ανεργία και ακρίβεια μαζί).  

Μας λένε ότι πήραν και 150 δις όλα αυτά τα χρόνια. Εμείς όμως δώσαμε 200! Μια μόνο ερώτηση μπορεί να γεννηθεί: Που πάνε αυτά τα χρήματα. Γιατί από τους εργαζόμενους φεύγουν.
Είναι επίσης φανερό ότι, αν δεν μπαίναμε στο διεθνές νομισματικό σφαγείο, δεν θα είχαμε την απίστευτη ανεργία του 53% στους νέους, επομένως θα είχαμε παράγει πολύ περισσότερα. Το ΑΕΠ σήμερα θα ήταν ακόμα και με μηδενική ανάπτυξη τουλάχιστον κατά 14% περισσότερο, με αποτέλεσμα το χρέος στο ποσοστό να είναι λιγότερο.

Ακόμα, αν δεν παίρναμε τα 150 και κρατούσαμε τα 200, θα είχαμε σήμερα Ανάπτυξη της τάξης 5% ετησίως, που σημαίνει ότι το χρέος θα ήταν βιώσιμο ακόμα και με τους καπιταλιστικούς νόμους της αγοράς και υπολογισμούς!

Λένε ότι τους τα χρωστάμε. Ψέματα! Πήρες εσύ ποτέ λεφτά από τη Γερμανία; Υπέγραψες χαρτιά; Πως λεν, ότι τα χρωστάς εσύ; Αν πήραν οι πολιτικοί και τα φάγανε, να τα πάρουν οι τοκογλύφοι από αυτούς, που παίρνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο και ρημάζουν τη χώρα. Όχι από μας.  
Ξύπνα και κοίτα το συμφέρον σου. Σκέψου λογικά. Πόσα σου πήρανε αυτά τα χρόνια; Μέτρα τα. Γράψε τα σε ένα χαρτί. Ρώτα τους, που πήγανε. Πήγανε στις Τράπεζες, στους λογαριασμούς ημέτερων και συγγενών των βουλευτών στο εξωτερικό, στα κέρδη πολυεθνικών, στα κανάλια, στους διεθνείς τοκογλύφους, στα μεγάλα κράτη.

Παρατήρησε και κάτι άλλο. Στην ίδια πηγή, το ΑΕΠ της Γερμανίας πήγε από 3,3 τρις το 2009 στα 3,5 τρις το 2011. Τα 200 δις που λέγαμε... τυχαίο; Το ποιος δίνει λοιπόν σε ποιόν, φαίνεται. Το 2007 - 2008 η Ελλάδα είχε ανάπτυξη (μικρή έστω) ενώ η Γερμανία μείωση. Μετά το 2009 αντιστράφηκαν τα πράγματα, πως; Με το να δανείσουν με επαχθής όρους υποτέλειας την Ελλάδα.   

Η δόση επομένως δίνεται, για να πάρουν περισσότερα. Για να μην μπορέσει ποτέ η Ελλάδα να ορθοποδήσει. Για να βάλουν χέρι στη διαχείριση του φυσικού πλούτου. Μια ακόμη δόση, σημαίνει μείωση σε μεγαλύτερο βαθμό των μισθών και συντάξεων. Νέες απολύσεις, διάλυση του κοινωνικού κράτους (Υγεία – Παιδεία).  Σημαίνει υποταγή και εξαφάνιση. Πείνα, ανεργία, αστέγους, απελπισμένους...

Λοιπόν, θες κι άλλη δόση;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger