Home » » Άλλος ένας φτωχούλης

Άλλος ένας φτωχούλης

Από mitsos175 , Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 | 7:23 μ.μ.

Άλλο ένα φτωχόπαιδο. Καλά, δεν το λες παιδί 86 χρονών, αλλά μήπως τον λες φτωχό με 42 περίπου δισεκατομμύρια δολάρια περιουσία; Ναι αγάπη μου, καλά διάβασες, δισεκατομμύρια. Ξέρεις 42, και εννιά μηδενικά από πίσω.  41,8 για την ακρίβεια. Να στο γράψω σε αριθμό. 41.800.000.000$.Η δόση που θα πάρουν οι τραπεζίτες μαζεμένη, στη συσκευασία του ενός.
Ο Ingvar Kamprad είναι ο 5ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Το βρέφος από τη Σουηδία, έχει τόσα λεφτά, αλλά φαίνεται, ότι δεν του φτάνουν. Έχει άγχος μάλλον για τα γεράματά του και θέλει να μαζέψει κι άλλα.
Δε θα ασχολιόμουν με λόγου του, αλλά τυχαίνει να είναι ο ιδιοκτήτης των καταστημάτων ΙΚΕΑ παγκοσμίως. Α! την αναγνώρισες τη φίρμα. Η ΙΚΕΑ λοιπόν, μια πολυεθνική, που στο πρόσφατο παρελθόν εξέφρασε τη λύπη της, γιατί τα έπιπλά της τα έφτιαχναν κρατούμενοι, σήμερα στην Ελλάδα, εκβιάζει τους εργαζόμενους, να υπογράψουν συμβάσεις, που θα τους μετατρέψουν όχι σε κρατουμένους απλά, αλλά σε φυλακισμένους στα κάτεργα. Πως ήταν οι δούλοι στις γαλέρες; Ο Σπάρτακος, οι μονομάχοι, τα σκλαβοπάζαρα, ξέρεις, εκείνες οι ωραίες εποχές του πρώιμου καπιταλισμού, που ο άνθρωπος ήταν res δηλαδή πράγμα, αντικείμενο.
Δίκαια λυπόταν η εταιρία για τους κρατουμένους. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι πιο φτηνοί. Δεν τρώνε παρά ληγμένα και τους φυλάνε τα ΜΑΤ.
Έχουμε πει ήδη τι γίνεται σε προηγούμενο άρθρο. http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8620.html
Αναρωτιέμαι τι λένε οι ντόπιοι επιστάτες στους δουλοπάροικους. Ο αφέντης έχει κεσάτια; Δε βγαίνει; Φτωχός άνθρωπος είναι κι αυτός; Πως θα ζήσει με 42 ψωροδισεκατομμύρια  περιουσία;
Επειδή τον θεωρώ έξυπνο άνθρωπο, ας του το μεταφράσει κάποιος στα Σουηδικά:
Κύριε Kamprad είσαι σε μια ηλικία που ότι έφαγες, έφαγες. Οι γιατροί ασφαλώς θα σου απαγορεύουν τα περισσότερα (σεξ, ποτά, πικάντικο φαγητό κλπ). Μπορείς να θησαυρίσεις κι άλλα δολάρια, ευρώ, τα οποία σε λίγα χρόνια θα τα χαρεί κάποιος κληρονόμος. Έτσι πάει, ευτυχώς, δεν τα παίρνει κανείς μαζί του. Κάτι Φαραώ, που δοκίμασαν να πάρουν μαζί τους πράγματα, κατέληξαν οι ίδιοι εκθέματα σε μουσείο. Όσο για το χρυσό;Το χαρήκαν οι τυμβωρύχοι.
Κάνε ένα καλό να δείξεις, ότι είσαι άνθρωπος. Μη μείνεις απλά πλούσιος ως το τέλος. Δώσε μια αύξηση σε όλους τους εργαζόμενους στην εταιρία σου, παντού στον κόσμο. Έχεις μπόλικα, θα σου μείνουν πολλά για τα δισέγγονα των τρισέγγονων σου.
Αυτά για σένα. Φιλικά, άντε... και καλή ψυχή.
Φυσικά δε θα το κάνει κι αν ακόμη το διάβαζε.
Μην περιμένεις φιλανθρωπίες. Τα ίδια κάνουν όλοι οι πλουτοκράτες. Όλοι αυτοί που σου λένε για κρίση, σε δουλεύουν. Την κρίση την έφτιαξαν για σένα, όχι γι αυτούς. Να σε εκβιάσουν. Δες τους πλουσιότερους στον κόσμο. Έγιναν πιο πλούσιοι από πέρσι. Κάθε χρόνο και πλουσιότεροι. Κι εσύ φτωχύνεις ενώ δουλεύεις περισσότερο. ΓΙΑΤΙ;   
Γιατί ο πλούσιος, αγάπη μου, είναι αχόρταγος. Δεν του φτάνουν όχι 40, ούτε 400, όχι δις, τρις και τετράκις να έχει. Θα έρθει να πάρει από σένα, από το υστέρημά σου. Κατάλαβε επιτέλους τον καπιταλιστή. Δε χορταίνει. Το μόνο που έχει ο πλούσιος είναι λεφτά, τίποτα άλλο. Ούτε ντροπή, ούτε συνείδηση, ούτε κορεσμό. Ο πλούτος έρχεται μόνο από την εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον καπιτα-ληστή. Με κανένα άλλο τρόπο. Με την υπεραξία. Δηλαδή βγάζω δουλειά για 1.500 και παίρνω 300. Τα υπόλοιπα τα παίρνει τ’ αφεντικό.
Αυτό είναι το μυστικό του πλούτου: Πόσο αδίστακτος μπορείς να γίνεις...

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger