Home » , » H Λέσχη Αναιρέσεις – “Τάσος Κοζανιτάς” είναι γεγονός!

H Λέσχη Αναιρέσεις – “Τάσος Κοζανιτάς” είναι γεγονός!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 | 4:00 μ.μ.

Μετά τα καλοκαιρινά ραντεβού με το φεστιβάλ των Αναιρέσεων και το κάμπινγκ στο Χορευτό του Πηλίου, η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση ανοίγει τις πόρτες της Λέσχης των Αναιρέσεων στην Αθήνα.

Με κέντρο βάρους την παρέμβαση στα ζητήματα θεωρίας, πολιτισμού, ιστορίας και πολιτικής, ευελπιστούμε ο χώρος των Αναιρέσεων να αποτελέσει ένα διαρκές σημείο αναφοράς στο κέντρο της πόλης, όπου θα μπορούμε να χτίσουμε τις δικές μας αξίες και να σταθούμε συλλογικά απέναντι στα ζητήματα που γεννά η καπιταλιστική κρίση.

Η Λέσχη των Αναιρέσεων φιλοδοξεί να είναι μια πολύπλευρη διαδικασία, ένας χώρος ανοιχτός στη δημιουργία του δικού μας πολιτισμού και την άρθρωση της δικής μας απάντησης. Ένας χώρος φιλόξενος στην αναζήτηση, την πληροφόρηση, την γνώση, την θέση, την άποψη και τον διάλογο, την καινοτόμα δράση.

Το νεοκλασικό κτίριο της Ιπποκράτους, στον αριθμό 175 (με Λασκάρεως), ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Νοέμβρη. Οι πρώτες μας εκδηλώσεις σε αυτή τη νέα αρχή, επιλέξαμε να παρουσιάζουν τους σκοπούς και τη λειτουργία της Λέσχης αλλά και να ξανα – ανοίγουν τη συζήτηση για τις “δομές αντίστασης, αλληλεγγύης και οργάνωσης” στον καιρό της κρίσης. Φυσικά, είναι πλέον γνωστό ότι “Αναιρέσεις” σημαίνει -εκτός των άλλων- και μουσική, διασκέδαση, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και τα συναφή, τα οποία προφανώς δε θα μπορούσαν να λείπουν και σε αυτή μας την πρώτη μας συνάντηση. Τέλος με χαρά μπορούμε να κοινοποιήσουμε και προς κάθε ενδιαφερόμενο, ότι ήδη βρίσκεται στα σκαριά η δημιουργία των πρώτων ομάδων και σεμιναρίων της Λέσχης για το θέατρο, τη φωτογραφία, τη μαρξιστική θεωρία, την ιστορία και άλλα.

Νέα Αναιρέσεων - Ομάδων


1. Ομάδα θεάτρου
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη προπαρασκευαστική συνάντηση στις 18 Νοέμβρη, της ομάδας θεάτρου και πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες της λειτουργίας της οι εβδομαδιαίες συναντήσεις της κ.α. Θέατρο είναι η αφήγηση μιας ιστορίας και ηθοποιός είναι αυτός που την αφηγείται. Σε μια σειρά κρύβεται όλο το θέατρο και ο ηθόποιος. Ποιά , όμως, είναι αυτή η ιστορία; Πως το πετυχαίνει αυτό; Γιατί αυτήν την ιστορία και όχι την άλλη; Ποιά ιστορία θέλουμε εμείς να πούμε; Έχουμε κοινές ιστορίες; Πως θα την αφηγηθούμε έτσι ώστε να είναι και η ιστορία του άλλου; Στα πλαίσια της Θεατρικής Ομάδας της Λέσχης θα προσπαθήσουμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας, να ανταλλάξουμε απόψεις, γνώσεις και ιδέες ώστε να βρούμε ποιά είναι η τέχνη που εμείς θέλουμε και φανταζόμαστε. Πως έμεις οι ίδιοι μπόρουμε να την παράγουμε και να την εξωτερικεύσουμε.Σκοπός μας είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα ατόμων που θα γράψει την απάντηση στις παραπάνω γραμμές.

Κάλουμε οποιονδήποτε !τηλ. επικοινωνίας:  Παύλος, 6979085710
email – επικοινωνίας: anaireseis@gmail.com με την επισήμανση θεατρκό εργαστήρι

2. Ομάδα φωτογραφίας
Την Τετάρτη, 21 Νοέμβρη,  19:00  στη Λέσχη των Αναιρέσεων, Ιπποκράτους 175 (με Λασκάρεως), θα λάβει χώρα η πρώτη συνάντηση για τη δημιουργία ομάδας φωτογραφίας της Λέσχης Αναιρέσεων.
Στα πλαίσια  της λειτουργίας της λέσχης θεωρίας  και πολιτισμού των αναιρέσεων ξεκινάνε οι συναντήσεις της φωτογραφικής ομάδας. Σκοπός της ομάδας, μέσα από τη δημιουργική έκφραση των μελών της, είναι μια συλλογική προσπάθεια φωτογραφικής καταγραφής της ζωής στην πόλη, της ιστορίας και των ιστοριών της, του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος αλλά και ευρύτερα η γνωριμία με τη τέχνη της φωτογραφίας.

Πρώτο βήμα στη συγκρότηση της ομάδας είναι  ένας σεμιναριακός κύκλος που θα δίνει  τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες  να προσεγγίσουν αλλά και να εμβαθύνουν στην τέχνη της φωτογραφίας από τη σκοπιά της θεωρίας, της τεχνικής και της δημιουργίας. Το σεμινάριο θα οργανωθεί με τη συμμετοχή  των μελών της ομάδας και θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη 7-10 μμ στον χώρο της λέσχης. Το πρώτο μάζεμα στις 21/11 θα έχει τον χαρακτήρα του να παρουσιαστεί, να συζητηθεί και να αποφασιστεί το πρόγραμμα και τα διάφορα χαρακτηριστικά του σεμιναρίου. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου θα είναι ελεύθερη, αλλά καθώς το πρόγραμμα έχει συνεκτικό χαρακτήρα, είναι καλό να παρακολουθείται συστηματικά.

Στις άμεσες δράσεις
της ομάδας θα περιλαμβάνονται φωτογραφικές εξορμήσεις, διοργάνωση εκθέσεων στο χώρο της λέσχης και φωτογραφικοί πειραματισμοί.

Δηλώσεις  συμμετοχής στο anaireseis@gmail.com και στα τηλέφωνα 6973245216 και 6977436708.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger