Home » , » Kύκλος προβολής ταινιών για την εργασία, κάθε Πέμπτη στο στέκι της Ανυπότακτης Πετρούπολης

Kύκλος προβολής ταινιών για την εργασία, κάθε Πέμπτη στο στέκι της Ανυπότακτης Πετρούπολης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 | 12:00 μ.μ.

Αύριο στις21 Νοεμβρίου 11:23 π.μ. 8&30 στο στέκι της Ανυπότακτης Πετρούπολης (Κ.Βάρναλη 66)
   
Σε μια γραφική, παραθαλάσσια πόλη της Ισπανίας, που πλήττεται από την μάστιγα της ανεργίας και της ανέχειας, μια παρέα απολυμένων εργατών συγκεντρώνονται κάθε βράδυ στο ίδιο μπαρ, ενώ τις καθημερινές έρχονται αντιμέτωποι με την αναμονή και την αβεβαιότητα στο ταμείο ανεργίας και τα διάφορα γραφεία ευρέσεως εργασίας.

Ο Σάντα (Χαβιέ Μπαρδέμ) , ο οποίος ήταν συνδικαλιστής στα ναυπηγεία και ασκεί δριμεία κριτική στον Αίσωπο που δεν μας λέει γιατί κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται τζίτζικες κι όχι μυρμήγκια. Ο Χοσέ, που δεν αντέχει την κοροϊδία των τραπεζών, που δε δίνουν δάνεια και που η γυναίκα του η Άννα δεν αντέχει τη μίζερη ζωή χωρίς λεφτά, σπίτι, δουλειά, παιδιά
.
Ο Παουλίνο, που δε μπορεί να συμβιβαστεί με την ανεργία και πάει σε συνεντεύξεις που ζητούν νέο, ευπαρουσίαστο με μεταφορικό μέσο και γνώσεις ηλεκτρονικού υπολογιστή χωρίς να πληροί καμία απ’ αυτές τις προϋποθέσεις. Ο Ρέινα και ο κολλητός του ο μπάρμαν, που έχουν πιάσει την καλή, καθώς είναι οι μόνοι που εργάζονται και συνεχώς βάζουν το χέρι στην τσέπη, γκρινιάζοντας φυσικά, για να βοηθήσουν τους άλλους.

Ο Σεργκέι, ο ρώσος, που ήταν σοβιετικός αστροναύτης και που όταν γύρισε στη γη από το τελευταίο του ταξίδι δεν υπήρχε πια η Σοβιετική Ένωση και που δηλώνει ότι στη Σοβιετική Ένωση μπορεί να τους είχαν πει κάποια ψέματα για τα καλά του σοσιαλισμού, αλλά τους είχαν πει όλη την αλήθεια για τα στραβά του καπιταλισμού. Όλοι αυτοί ονειροπολούν, ελπίζουν και αγωνίζονται να καλυτερέψουν τη ζωή τους ο καθένας με τον τρόπο του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger