Home » » Ειδήσεις αλά Ελληνικά.

Ειδήσεις αλά Ελληνικά.

Από mitsos175 , Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 | 11:19 μ.μ.

«Από το αστυνομικό μας δελτίο μας έρχεται η επόμενη είδηση:
Στυγερό έγκλημα διέπραξαν αλλοδαποί εγκληματίες εις βάρος μιας ηλικιωμένης. Πιο συγκεκριμένα πτώμα, που ανήκει σε γυναίκα προχωρημένης ηλικίας,  βρέθηκε με εγκαύματα σ’ όλο της σώμα, τα οποία προκάλεσαν, όπως ομολόγησαν, δυο αδέλφια, ένας άνδρας και μια γυναίκα που απασχολούσε στην επιχείρησή της.  Η αποτρόπαια αυτή πράξη κρύβει μια συγκλονιστική ιστορία αχαριστίας.

Οι κατηγορούμενοι είχαν διαρρήξει παλαιότερα το εργαστήρι αρτοποιίας  – ζαχαροπλαστικής, που άνηκε στην ηλικιωμένη. Έγιναν όμως αντιληπτοί από την ιδιοκτήτρια και σε μια προσπάθεια να την πείσουν, να μην τους παραδώσει στις αρχές, της είπαν, ότι έφυγαν από το σπίτι τους εξ αιτίας της φτώχειας και ότι έφτασαν μέχρι εκεί λαθραία.  Το θύμα, επειδή λυπήθηκε την κατάσταση τους, όχι μόνο δεν έκανε μήνυση, αλλά πρόσφερε σ’ αυτούς φιλοξενία κι εργασία. Η γυναίκα θα εργάζονταν ως οικιακή βοηθός, ενώ ο αδελφός της θα εργάζονταν στο φούρνο...

Η απληστία όμως των δραστών ήταν τέτοια, που δεν δίστασαν να κακοποιήσουν και στο τέλος να κάψουν την άτυχη γυναίκα, (η οποία μεταξύ άλλων έπασχε από ζάχαρο), για να τις πάρουν τις λίγες οικονομίες που φύλαγε στο μαγαζί της!

Σοκ προκαλεί επίσης, ότι οι στυγεροί εγκληματίες δήλωσαν ανήλικοι στο δικαστήριο...»

Αποκλειστικές δηλώσεις των δραστών :


Φυσικά είναι φτιαχτή η είδηση, την παρουσίασα με αυτό τον τρόπο επίτηδες, για να δείξω, πως η προπαγάνδα διαστρέφει τα πάντα. Πρόκειται  για μια εκδοχή παρουσίασης ενός παιδικού παραμυθιού, από τα κανάλια, (αν υπήρχαν τότε, το 1812) και αν τα δυο αδέρφια δεν ήταν Γερμανοί, αλλά Ασιάτες, ή Αφρικανοί...

Έβλεπα το τρέιλερ της ταινίας, που βασίζονταν στο πασίγνωστο παραμύθι των αδερφών Γκριμ  «Χάνσελ και Γκρέτελ». Το παραμύθι, κάνει φυσικά τα δυο παιδιά συμπαθή, καθώς διώχνονται, εξ αιτίας της ανέχειας, από τη μητριά τους, καταλήγουν φυλακισμένα από την μάγισσα και κινδυνεύουν να φαγωθούν από αυτή. Στο τέλος αισθανόμαστε ανακούφιση για τη δίκαιη τιμωρία της ανθρωποφάγου.

Το Χόλιγουντ πάλι, δείχνοντας την δική του σύγχρονη οπτική, μετατρέπει το παραμύθι για παιδιά σε περιπέτεια για μεγάλους, δίνοντας συνέχεια στην υπόθεση, ευελπιστώντας φυσικά στην αύξηση των εσόδων. Το παραμύθι πάντα πουλάει, και τις περισσότερες φορές αποφέρει κέρδος στον παραμυθά.   
Το συγκεκριμένο, είναι επίσης πολύ διδακτικό: Λέει, ότι όταν κινδυνεύεις άμεσα από διαφόρων μορφών κακούς, ενεργείς αστραπιαία και δυναμικά. Δεν κάνεις διάλογο, δεν σκύβεις μοιρολατρικά το κεφάλι, αλλά αντιστέκεσαι με κάθε τρόπο...

Τελικά δεν έχει σημασία στην Ελλάδα της Χρεοκοπίας η πράξη, ούτε καν τι θα πεις. Σημασία έχει το πώς θα το παρουσιάσεις, το marketing, η διαφήμιση.

Σαν την κακιά μάγισσα, οι πολιτικοί μας γλύκαναν τόσα χρόνια με διάφορα ρουσφέτια και στην κατάλληλη στιγμή μας έβαλαν στο φούρνο του ΔΝΤ. Δυστυχώς δεν υπήρχε κανείς από μηχανής θεός, για να μας σώσει στην πραγματικότητα και καταλήξαμε να τσουρουφλιζόμαστε απ όλες τις μεριές. Αφού δεν ρίξαμε πρώτοι τους κανίβαλους στη φωτιά, βράζουμε τώρα στο ζουμί μας.
Ευτυχώς μπορούμε πάντα ν' ανοίξουμε το πορτάκι του φούρνου και να βάλουμε μέσα, αντί για εμάς, τους ενόχους της πείνας και της δυστυχίας.   

Αφιερωμένο σε όσους δημοσιογράφους, πολιτικούς κ.α., μας λένε σαχλαμάρες κσι ψέματα. Τουλάχιστον παλιά υπήρχε περισσότερη φαντασία.

Σκεφτείτε επίσης, πως σε κάθε τι που μας λένε τα κανάλια απουσιάζει πάντα η αντίθετη άποψη, ή συκοφαντείται κατά κόρον. Μη βιάζεστε λοιπόν και μην πιστεύετε όσα σας λένε. 
Προπαντός μη χάνετε το κέφι σας και μην ξεχνάτε τι η σάτιρα είναι αθάνατη και πανταχού παρούσα και στα σοβαρά και στα γελοία. 

ΥΓ: Αφηγήθηκα το α' μέρος σε εναπομείναντα γαλάζια γίδια και που να δείτε πως το σχολίασαν. Απαίτησαν, μεταξύ άλλων ρατσιστικών παραληρημάτων, να καταδικάσουμε τη βία, τους ξένους κλπ

Α ναι! και τους Αριστερούς...

Μετά τους είπα για τι πρόκειται κι έπρεπε να δείτε τη φάτσα τους...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger