Home » , » Τους εκβιάζουν; Τους τάζουν; Ή είναι εντελώς ζώα;

Τους εκβιάζουν; Τους τάζουν; Ή είναι εντελώς ζώα;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 | 11:58 μ.μ.

 «Ζουν στο ίδιο κτήριο. Δύο όροφοι διαφορά έχουνε...».

 Άννα Παναγιωταρέα, δημοσ/φος και καθηγήτρια Πανεπιστημίου.
 _____________

 Η άρχουσα τάξη ανέκαθεν διάλεγε τους «μπροστινούς» της και τους εν γένει εκπροσώπους της-κατά κανόνα- από το...πάνω ράφι. Από την πνευματική, ή καλλιτεχνική, ή επιστημονική, ή οποιαδήποτε ελίτ. Αρκεί να θυμηθούμε το Θανάση Κανελόπουλο, γνωστό κι ως «Θανασάκη», ο οποίος μπορεί μεν να ήταν συντηρητικός κι αδίστακτος αριβίστας κατά την πολιτική του πορεία, πλην όμως διέθετε αξιόλογη πνευματική και επιστημονική συγκρότηση (από τις αυθεντίες στο Αστικό Δίκαιο) και ανάγκαζε τον πολιτικό του αντίπαλο να σπεύσει να...διαβάσει για τον αντιμετωπίσει.

 Σήμερα, είναι κοινός τόπος, ότι τα... πάνω ράφια άδειασαν κι ότι η άρχουσα τάξη διαλέγει πλέον εκπροσώπους από τον (πολιτικό, πνευματικό, καλλιτεχνικό, δημοσ/φικό) κατιμά των...κάτω ραφιών. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, ο τέως συνεργάτης της Ρούλας Κορομηλά στο “BRAVISSIMO” και γνωστός βλαχο-celebrity της πλάκας, Σίμος Κεδίκογλου, ο σχιζοειδής και νευρωτικός βλαξ, Άδωνις Γεωργιάδης κλπ. Θ’αναρωτηθεί, βέβαια, κάποιος από που αντλούν τόση χοντροπετσιά και ξετσιπωσιά, αφού γνωρίζουν κι οι ίδιοι ότι έχουν γίνει αντιπαθείς και λαομίσητοι; Τους εκβιάζουν; Τους τάζουν; Ή είναι εντελώς ζώα; Οι ερμηνείες, δικές σας.

 Στο video που ακολουθεί, παρακολουθείτε έναν έτερο «λαμπρό» εκπρόσωπο της παραπάνω πολιτικής και πνευματικής πλέμπας, σε ρεσιτάλ βλακείας και αναισθησίας! Δείτε το λοιπόν...και ψυχραιμία.

askordoulakos

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2013 στις 9:52 π.μ.

Νομίζω ότι σ'όλους αυτούς το πρόβλημα θα φανεί αργότερα. Ξέρετε δεν χωρούν όλοι στο ελικόπτερο... Ας δούμε ένα απόσπασμα απο τη Wikipedia:"Σημαντικότερα θύματα των γνωστών εκτελέσεων της ΟΠΛΑ φέρονται: ο Νικόλαος Καλύβας, υπουργός Εργασίας στη κυβέρνηση Κ. Λογοθετόπουλου και γνωστός συνδικαλιστής, όντας παράλληλα διορισμένος Γενικός Γραμματέας της "Εθνικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος" (ΕΣΕΕ), στο Κολωνάκι (27-1-1944), ο Μανώλης Μανωλέας, πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και στη συνέχεια συνεργάτης της κατοχικής κυβέρνησης, στις Τζιτζιφιές (Ιανουάριος 1944), ο Νίκος Σκανδάλης, ιδρυτής της εθνικιστικής οργάνωσης "Εθνική Ένωση Ελλάδος" (ΕΕΕ), στη λαχαναγορά του Ρέντη (Αύγουστος 1944), ο Νίκος Παπαγεωργίου, επικεφαλής της Οργάνωσης Χ (Χίτες) στο Παγκράτι (2-9-1944) (εύελπις, σφοδρός αντικομμουνιστής, του οποίου εκτελέστηκε στη συνέχεια και όλη του η οικογένεια στα πλαίσια της εφαρμογής της αρχής της οικογενειακής ευθύνης), ο Σήφης Βαρδινογιάννης, διευθυντής Ασφαλείας Πειραιά, το πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΚΚΕ και μετέπειτα στέλεχος των αρχών ασφαλείας Μιχάλης Τυρίμος τον Ιανουάριο του 1945, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χρήστος Λαδάς το 1948 (από τη Στενή Αυτοάμυνα όπως λεγόταν τότε η οργάνωση), καθώς και η ηθοποιός Ελένη Παπαδάκη κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών[4].[5] Επίσης θύματα της οργάνωσης αναφέρονται και οι τροτσκιστές Δημοσθένης Βουρσούκης, Θύμιος Αδραμυτίδης, Σταύρος Βερούχης [6][7] καθώς και δεκάδες άλλα μέλη της Χωροφυλακής, της Αστυνομίας Πόλεων και των Ταγμάτων Ασφαλείας."

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger