Home » , » Ομιλία Τσίπρα στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ (Βίντεο) - Κριτική της Σ. Σακοράφα στον πρόεδρο του Σύριζα

Ομιλία Τσίπρα στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ (Βίντεο) - Κριτική της Σ. Σακοράφα στον πρόεδρο του Σύριζα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 | 9:09 μ.μ.

Ολομέτωπη επίθεση στην συγκυβέρνηση εξαπέλυσε ο Α. Τσίπρας σε εκδήλωση του κόμματος του σήμερα στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ. Ένα απόσπασμα της ομιλίας του ηγέτη ρου Σύριζα παρακολουθούμε στο βίντεο που παραθέτουμε από Mega και Σκάι.


Ανάμεσα στα άλλο ο Α. Τσίπρας είπε: "Νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά συγκατοικούν στον τύπο της κυβερνητικής εξουσίας σήμερα στην Ελλάδα. Νεοφιλελευθερισμός και ακροδεξιά βαδίζουν χέρι-χέρι σε όλο το καθεστωτικό πολιτικό, κρατικό και μηντιακό φάσμα. Είναι οι δύο όψεις του μνημονιακού νομίσματος.

Οι καθεστωτικές δυνάμεις ένα δρόμο είχαν και έχουν: την καταπάτηση της δημοκρατικής νομιμότητας και των συνταγματικών εγγυήσεων του κράτους δικαίου, τη δημιουργία ενός οιονεί καθεστώτος «έκτακτης ανάγκης».
Ο κυνισμός του κράτους και του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος δεν οριοθετείται από ιδεοληψίες περί νομιμότητας. Γι' αυτούς η Δημοκρατία είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να επιλυθεί.

Όλοι οι «εκτός τόξου» επιβάλλεται να συκοφαντηθούν ως «κύκλοι ανομίας» και πυροδότες της βίας.  Παλιά πολιτική, που παραπέμπει στην ιστορικά δοκιμασμένη συνταγή του ακροδεξιού εξτρεμισμού, την στρατηγική της έντασης".


Ενδιαφέρον, επίσης παρουσιάζει η ομιλία της Σ. Σακοράφα που έγινε στην Κ.Ε του Σύριζα στις 5-2. Το ότι σήμερα αναφέρθηκε στα δελτία ειδήσεων οφείλεται στο γεγονός ότι τώρα την ανέβασε στην ιστοσελίδα της η βουλευτίνα του Σύριζα.

 Απ’ αυτή την ομιλία παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

"Στη συνάντηση με το ΔΝΤ το στίγμα υπήρξε μάλλον στρεβλό, αφού αντί να βγει προς τα έξω η υπαναχώρηση του ΔΝΤ ως προς το μνημόνιο, βγήκε προς τα έξω μια θρησκευτικού τύπου λατρεία προς τον Ομπάμα και τις αξίες του αμερικανικού έθνους. Μια αγιοποίηση δηλαδή του αμερικάνικου καπιταλισμού…. 

 Την πολιτική υπεραξία τη μετατρέπουμε προς τα έξω σε εύσημα κυβερνησιμότητας, προς τα μέσα σε δηλώσεις νομιμότητας.
Και εξηγώ. Το προς τα έξω κομμάτι. Όλες οι συναντήσεις πήραν το χαρακτήρα, ενώ πραγματικά πιστεύω ότι δεν τον είχαν, του καλού πολιτικού χώρου, που δίνει τις εξετάσεις του … σε ποιους ; στους δανειστές του, στους τοκογλύφους τους, ώστε να προαχθεί σε εν δυνάμει κυβέρνηση.

Το προς τα μέσα κομμάτι. Ξεκινώντας από το βίλα αμαλία και μετά στο Mall βρεθήκαμε απολογούμενοι προς τους άνομους να δηλώνουμε τη νομιμότητά μας. Βρεθήκαμε απολογούμενοι προς τους πραγματικούς τρομοκράτες να δηλώνουμε φιλειρηνικοί. Βρεθήκαμε απολογούμενοι προς τους τραμπούκους που έδωσαν απλόχερη ασυλία στον Καλαμπόκα, να δηλώνουμε ότι σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή. Βρεθήκαμε απολογούμενοι σε αυτούς που έκαναν κουρελόχαρτο το σύνταγμα, σε αυτούς που με συνοπτικές διαδικασίες κατέλυσαν δημοκρατικούς θεσμούς και δημοκρατικά κεκτημένα να δηλώνουμε πίστη στη δημοκρατία". 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

Ανώνυμος
11 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:17 μ.μ.

Η ανάρτησή της Σ. Σακοράφα έγινε στις 5/2/2013 και υπάρχει αναδημοσίευση την επόμενη μέρα εδώ: http://vathiprasino.blogspot.gr/2013/02/blog-post_8729.html

Το σπουδαιότερο είναι, η επιλογή της χρονικής στιγμής από τα ΜΜΕ για να αναδείξουν το θέμα. Όποτε θέλουν, παίζουν ό,τι θέλουν, πλασσάρουν αυτό που θέλουν, όπως θέλουν.
Η σημερινή συγκυρία, με την ομιλία στο ΑΚΡΟΠΟΛ, ήταν "κατάλληλη" για να αποδομήσουν τον Τσίπρα, χωρίς καν να το πράξουν οι ίδιοι.

Αν και ΔΕΝ υποστηρίζω τον ΣΥΡΙΖΑ - άσχετα με το εν λόγω ρεπορτάζ - δεν σημαίνει πως δεν καταλαβαίνω την "εξημέρωση" που μας παρέχουν τα ΜΜΕ.

ΥΓ. Εάν δεν κάνω λάθος έπαιζε πρωτοσέλιδο στην σημερινή εφημερίδα "Δημοκρατία", απ' όπου οι τεμπέληδες της έφορης τηλεοπτικής κοιλάδας το ανέσυραν.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2013 στις 3:16 μ.μ.

Τόσα χρόνια που ήταν στο ΠΑΣΟΚ η Σακοράφα γιατί δεν μίλαγε για τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και καπιταλισμό?
Όταν ειπώθηκε το μεγαλειώδες ''ευχαριστούμε τις ΗΠΑ'' του Σημίτη,γιατί δεν είπε τίποτα η Σακοράφα?
Όψιμοι μαρξιστές τύπου Σακοράφα και Κανέλλη,που θήτευσαν η μεν στην σοσιαλδημοκρατία η δε στον Λαμπράκη για χρόνια δεν πείθουν παρά μόνο ανεγκέφαλους.

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:44 μ.μ.

12 Φεβρουαρίου 2013 - 3:16 μ.μ.

Αυτά έχεις να πείς για το προσκύνημα του Τσίπρα στον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και στον εξωραισμό και στην τάυτηση της πολιτκής Ομπάμα.
-----


Τσίπρας"...και δεν έχουν εκατομμύρια στους δρόμους να πεινάν"

"Εκεί [στις ΗΠΑ], την κρίση του χρέους την αντιμετώπισαν με Κεϋνσιανές πολιτικές. Δηλαδή, με πολιτικές τόνωσης της ζήτησης, αυτά τα απλά πράματα που λέμε εδώ εμείς, ότι θα δώσουμε τα ελάχιστα που πρέπει να δώσουμε στους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, κι εδώ μας λένε ότι είμαστε λαϊκιστές. Έτσι αντιμετώπισαν την κρίση εκεί [στις ΗΠΑ] και δεν έχουν εκατομμύρια στους δρόμους να πεινάν. Έτσι αντιμετώπισαν την κρίση εκεί."


Φτώχεια στις ΗΠΑ: Η απογραφή βρίσκει 46.2 εκατομμύρια στη φτώχεια καθώς πέφτει το μέσο εισόδημα
9/12/2012

WASHINGTON (AP) — Οι τάξεις των φτωχών της Αμερικής παρέμειναν σε επίπεδα ρεκόρ [...]

Με την ανεργία να επιμένει σε υψηλά επίπεδα, το χάσμα ανάμεσα στους φτωχούς και του πλούσιος μεγάλωσε φέτος, σύμφωνα με τα πορίσματα δύο μεγάλων απογραφών. Επίσης, το μέσο οικογενειακό εισόδειμα ήταν $50,054, 1.5% χαμηλότερο από το 2010, με μια δεύτερη χρονιά ευθείας πτώσης.

[...]

Το γενικό ποσοστό φτώχειας παρέμεινε στο 15%, μη έχοντας αλλάξει στατιστικά από το 15.1% πέρυσι.


[...] Για την περασμένη χρονιά, το επίσημο όριο της φτώχειας ήταν εισόδημα $23.021 (17.226 ευρώ) ετησίως για μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων. Συνολικά, περίπου 46.2 εκατομμύρια παραμένουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αριθμός που παραμένει ίδιος με το 2010. Ο αριθμός αυτός είναι ο ψηλότερος στα περισσότερα από 50 χρόνια κατά τα οποία κρατούνται στοιχεία. Το ποσοστό φτώχειας 15% έχει βασικά μείνει απαράλλαχτο από το 1993 και είναι το ψηλότερο από το 1983.

Huffington Post

Αριθμός αστέγων 2011: 636.017. Μείωση ποσοστού αστέγων από το 2009 λόγω πολιτικών Ομπάμα: 1%.

Πηγή

Ανώνυμος
12 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:31 μ.μ.

Να ήταν και το μόνο πασοκόμουτρο που έχει βρεί στέγαση στο ΣΥΡΙΖΑ καλά θα ήταν.
Εχουυ υπηρετήσει απο θέσεις εξουσίας αυτήν την βαρβαρότητα και την έχουν εφαρμόσει απο υπούργικά πόστα και άλλοι πασοκοφρουροί του νεοΠΑΣΟΚ τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger