Home » , » Το "πλυντήριο" του Ν. Ευαγγελάτου

Το "πλυντήριο" του Ν. Ευαγγελάτου

Από giorgis , Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 | 5:58 μ.μ.


Του Γ.Γ

Κάνοντας μια περατζάβα απ’ τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες διαπιστώνεις ότι όλες ασχολούνται με τα λεγόμενα του Αντρέα Βγενόπουλου, χτες στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου, παραθέτοντας αυτούσιες τις τοποθετήσεις του καπιταλιστή, χωρίς την παραμικρή ένσταση στα λεγόμενα του.

Εμένα η αίσθηση που μου δημιουργήθηκε είναι ότι η όλη συνέντευξη ήταν στημένη και αποσκοπούσε να περάσει απ’ το «πλυντήριο» -έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν- ο Βγενόπουλος για τις κομπίνες  της επιχειρηματικής παρουσίας του στην Κύπρο την περίοδο που διοικούσε την τράπεζα Marfin Popular Bank.

Πολλά μπορείς να προσάψεις στον Ν. Ευαγγελάτο αλλά αστοιχείωτος δημοσιογράφος δεν είναι. Το γιατί δεν ρώτησε τον Βγενόπουλο τα αυτονόητα –για κάθε μαρκουτσοφόρο που θέλει να σέβεται τον εαυτό του- είναι εύκολα εξηγήσιμο. 

Και για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα. Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία Κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» έχει δημοσιεύσει τις καταθέσεις που έδωσαν, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, της Κυπριακής βουλής, τα στελέχη της Κυπριακής Λαϊκής Τράπεζας, Ανδρέας Φιλίππου, Μάριος Χατζηγιάννης και Νίκος Χατζηνικολάου.
Σύμφωνα με τις καταθέσεις τους  έκαναν λόγο για «τεράστιο σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ, που έφυγαν από την Κύπρο και κατέληξαν στην Ελλάδα» και μάλιστα κατήγγειλαν πως με βάση τα στοιχεία που κατέχουν, «διαπιστώνεται η ανάμειξη στο σκάνδαλο μιας ομάδας ανθρώπων που πέρασε από την διοίκηση της τράπεζας».
Η εφημερίδα της Κύπρου αναφέρει ότι αυτές οι καταθέσεις φωτογραφίζουν τι διοίκηση Βγενόπουλου στην τράπεζα Marfin Popular Bank.

Αν –λέμε τώρα- ο Ευαγγελάτος ήθελε να κρατήσει τα στοιχειώδη προσχήματα στην συνέντευξη που έπαιρνε απ’ τον πλουτοκράτη δεν έπρεπε να επιδιώξει να έχει ο Βγενόπουλος μια λεκτική αντιπαράθεση με τους Κύπριους που τον κατηγορούν σαν αεριτζίδικο λαμόγιο; Αντι γ’ αυτό ο Ευαγγελάτος, άφησε τον Βγενόπουλο να κάνει έναν ατέλειωτο μονόλογο φτιάχνοντας την αυτοαγιογραφία του.

Πάτε στοίχημα ότι σε λίγο καιρό θα υπάρχουν διαφημίσεις των επιχειρήσεων Βγενόπουλου στην όμιλο των ΜΜΕ που ελέγχει ο Αλαφούζος και πιθανόν και στην ιστοσελίδα του Ευαγγελάτου;

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger