Home » , » Ενδιαφέρουσες εξελίξεις στον χώρο του Τύπου

Ενδιαφέρουσες εξελίξεις στον χώρο του Τύπου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013 | 6:37 μ.μ.


Δεν αποκλείεται να έχουμε πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις στον χώρο του Τύπου –ειδικά αν «ανοίξουν στόματα»- μετά την εξέλιξη που είχε δημοσίευμα της χθεσινής «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας».

Σύμφωνα μ’ αυτό «Εμβασμα μισού εκατομμυρίου ευρώ από λογαριασμό στην Κύπρο έστειλε ο νυν κατηγορούμενος Πέτρος Κυριακίδης στον εκδότη και δημοσιογράφο Αντώνη Δελλατόλα, την περίοδο κατά την οποία οι λογαριασμοί του πρώτου στην Ελλάδα ήταν δεσμευμένοι από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Proton Bank».

Αυτό όμως δεν είναι κάτι καινούργιο. Όντος ο Κυριακίδης είχε στείλει με έμβασμα από λογαριασμό της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο 500.000 ευρώ στον Δελλατόλα στις 20 Γενάρη του 2012. Όταν αυτό το γεγονός είδε το φως της δημοσιότητας ο εκδότης του «Ποντικιού έβγαλε ανακοίνωση τονίζοντας πώς «η σχέση μου με τον Πέτρο Κυριακίδη αφορά τη νόμιμη πώληση μετοχών μειοψηφίας εταιρείας μου».

Από τότε όμως προέκυψαν νέα στοιχεία. Σύμφωνα, λοιπόν με σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας της «Ελευθεροτυπίας» το χθεσινό ρεπορτάζ προκάλεσε την επέμβαση της 2ης ειδικής ανακρίτριας, Ιωάννας Χατζάκη, που καλεί τον εκδότη του «Ποντικιού» και της εφημερίδας «6 μέρες να απολογηθεί για το κακούργημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. 

Ο καταζητούμενος σήμερα Πέτρος Κυριακίδης –που εξακολουθεί να είναι ιδιοκτήτης τεσσάρων μεγάλων ΜΜΕ, εφημερίδων και ραδιοφώνου- και άλλοτε πανίσχυρος συνεργάτης του Λαυρεντιάδη σύμφωνα με δημοσίευμα που υπογράφει η Γιάννα Παπαδάκου, στο χθεσινό «Βήμα» είναι ο άνθρωπος που είχε και το pay-roll των εργαζομένων στα ΜΜΕ την εποχή της παντοδυναμίας του άλλοτε στενού του φίλου (τον αποκαλούσε και πατέρα του) του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό μεγαλοεπιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Ο τύπος γατόνι, πληροφορήθηκε ότι υπάρχει σε βάρος του ένταλμα συλλήψεως και έτσι ντυμένος παπάς την κοπάνησε για την Λατινική Αμερική να «ευλογήσει» τα 80 εκατ που διαθέτει σε ευρώ και μάλιστα μετρητά –σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα. (Για το σκάνδαλο της Proton Ban θυμηθείτε αυτή μας την ανάρτηση)

Η δικαστική εξέλιξη, γ' αυτό το σκάνδαλο –μετά το χθεσινό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας που αναφέραμε- είχε κατάληξη ώστε σήμερα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας να διαβάζουμε:


Η υπόθεση αφορά σε έμβασμα του Π. Κυριακίδη


«Με την ιδιότητα του κατηγορουμένου καλείται, προκειμένου να απολογηθεί ενώπιον της 2ης τακτικής ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση της Proton Bank, ο εκδότης - δημοσιογράφος Αντωνης Δελλατόλας, μετά και την αποκάλυψη της «Κ.Ε». Η κατηγορία που του αποδίδεται σχετικά με το τραπεζικό σκάνδαλο είναι το κακούργημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, για το οποίο ο εκδότης των εφημερίδων "το Ποντίκι" και "6 μέρες", Αντώνης Δελλατόλας αναμένεται να απολογηθεί σχετικά την ερχόμενη εβδομάδα.

Η κλήση του προς απολογία είναι το αποτέλεσμα εμπεριστατομένης έρευνας της 2ης ειδικής ανακρίτριας, Ιωάννας Χατζάκη, και προκαλεί σοβαρά ερωτήματα για τη λειτουργία του Τύπου. Το σκέλος που αφορά στον εκδότη - δημοσιογράφο έχει να κάνει με το έμβασμα 500.000 ευρώ που πρώτη αποκάλυψε η "Κ.Ε." στις 24 Φεβρουαρίου 2013.

Συγκεκριμένα, ο κατηγορούμενος εκδότης φέρεται να έλαβε το ποσό από κυπριακό λογαριασμό του επίσης κατηγορούμενου και νυν φυγόδικου Πέτρου Κυριακίδη τον Ιανουάριο του 2012, την περίοδο δηλαδή κατά την οποία οι λογαριασμοί του δεύτερου στην Ελλάδα ήταν δεσμευμένοι από τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Proton Bank.

Ειδικότερα, το έμβασμα, ύψους 500.000, εστάλη στις 20 Ιανουαρίου του 2012 από λογαριασμό της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο. Ως δικαιούχος του λογαριασμού αποστολής εμφανίζεται ο καταζητούμενος για την υπόθεση της Proton Bank, Πέτρος Κυριακίδης.

Το έμβασμα καταλήγει στην Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα σε λογαριασμό του εκδότη των εφημερίδων "Το Ποντίκι" και "6 ημέρες", Αντώνη Δελλατόλα. Στις "λεπτομέρειες πληρωμής" του εγγράφου αναφέρεται: «διακανονισμός (settlement) του Π. Κυριακίδη/Συμβόλαιο Νο 11.022/20/01/11».

Επειδή η υπόθεση αυτή δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά θα επανέλθουμε

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
11 Μαρτίου 2013 στις 9:17 μ.μ.

ΩΩΠ ΕΠΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ :)

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger