Home » , » 30/4/1975: Η Πτώση της Σαϊγκόν (2 Βίντεο)

30/4/1975: Η Πτώση της Σαϊγκόν (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 30 Απριλίου 2013 | 5:08 μ.μ.

Γράφει ο kokkiniotis 

Σήμερα συμπληρώνονται 38 χρόνια από την 30ή Απρίλη του 1975, τη μέρα που “έπεσε” η Σαϊγκόν, πρωτεύουσα τότε του Νοτίου Βιετνάμ-σημερινή Χο-Τσι-Μινχ.

Το σύνθημα «Γκιάπ-Γκιάπ –Χο-τσι-Μινχ» δονούσε τις δυτικές πρωτεύουσες στις δεκαετίες του 1960 και ’70.

Τότε που οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές καίγανε τον βιετναμέζικο λαό με τις βόμβες ναπάλμ. Τις ναπάλμ που, μην ξεχνάμε, τις εγκαινίασαν και τις πρωτοδοκίμασαν στο δικό μας λαό, στο Γράμμο… 

Οι αμερικάνοι φεύγοντας πήραν μαζί τους και κάποιους από τους συνεργάτες τους. Όμως καθώς δεν χωρούσαν όλοι, κρέμονταν σαν τσαμπιά και σπρωχνόντουσαν ποιος θα πρωτομπεί στα ελικόπτερα.

Επί δεκαετίες ολόκληρες ο λαός του Βιετνάμ πολέμησε με το όπλο στο χέρι ενάντια στο γαλλικό και στη συνέχεια τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Ο ηρωικός αγώνας του βιετναμέζικου λαού έχει γίνει πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο σε μια εποχή μακρινή για αυτούς ίσως σήμερα, αλλά τόσο επίκαιρη…

Πηγή: Η ιστοσελίδα μας
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
30 Απριλίου 2013 στις 10:18 μ.μ.

Εκεί οι Γάλλοι και κυρίως οι γιάνκηδες Αμερικάνοι πήραν το μάθημά τους. Ακόμα τρέχουν με το κάζο που έπαθαν και φτιάχνουν προπαγανδιστικές βλακοταινίες για το αποκοιμισμένο βλακολαό τους για τον "ψήσουν" ότι εάν είχαν μερικούς Ράμπο ακόμα θα κέρδιζαν τον πόλεμο. Εμείς εδώ να δούμε πότε θα τους στείλουμε στον αγύριστο μαζί με τα ντόπια τσιράκια τους.

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2013 στις 12:22 π.μ.

απαπα...
"αμερικάνικος ιμπεριαλισμός". Απαγορευμένη λέξη στη "σύγχρονη" ελληνική αριστερά. Η κατάντια της.

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2013 στις 2:55 π.μ.

30/4/1945 ...αυτοκτονεί ο Αδόλφος Χίτλερ μέσα στο καταφύγιο τους στο Βερολίνο.την ιδια ωρα που κοκκινος στρατος υψωνε το κοκκινο λαβαρο που ειπε και ο παφυλης στη βουλη μεσα στην καρδια της ναζιστικης γερμανιας...γενικα 30 απριλιου ειναι μια καλη ημερομηνια και με ευχαριστες στιγμες για ολους τους λαους

Ανώνυμος
1 Μαΐου 2013 στις 2:45 μ.μ.

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ πολύ φτιάχτηκα ρε συντρόφια (της οποιασδήποτε αριστεράς - μη κολλάμε τώρα σε σχιζοφρενικές λεπτομέρειες).Το θυμάμαι σα να ναι τώρα δα. Στην ηχώ των γεγονότων το μεσημέρι. Κολλημένοι όλοι οι μεγάλοι και το τελευταίο ελικόπτερο να απογειώνεται απ την ταράτσα της πρεσβείας. Κολλάει και με τη μέρα μόλις γύρισα απ την πορεία.

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2013 στις 9:18 π.μ.

ας μας πει κάποιος τι γίνεται τώρα στο Βιετνάμ;

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2013 στις 3:06 μ.μ.

Δεν πρόκειται να σού πεί κανένας.Γιατί ο καπιταλισμός και οι Αμερικάνοι κάνουν επενδύσεις και πάρτυ.
Οι ηττημένοι καπιταλιστές Αμερικάνοι,επανήλθαν και τα σαρώνουν όλα εν μέσω...σοσιαλισμού αλά Κίνα και σοσιαλισμού ''υπαρκτού''.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger