Home » , » Συνέντευξη του Γ,Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ στον «Ριζοσπάστη» (Βίντεο)

Συνέντευξη του Γ,Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ στον «Ριζοσπάστη» (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 21 Απριλίου 2013 | 1:35 μ.μ.


Συνέντευξη του Δ. Κουτσούμπα δημοσιεύει ο σημερινός «Ριζοσπάστης». Ο νέος γ.γ. της Κ.Ε του ΚΚΕ τοποθετήθηκε ολοκληρωμένα πάνω στο σημερινό πολιτικό σκηνικό και έκανε απολογισμό του 19ο Συνεδρίου του κόμματος του που  «διατύπωσε την πρόταση εξουσίας προς την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την οριστική έξοδο από το φαύλο κύκλο των καπιταλιστικών κρίσεων, για την ευημερία του λαού και της νεολαίας».

Απεύθυνε κάλεσμα σε εργάτες, υπαλλήλους, φτωχούς αγρότες να συστρατευτούν με το ΚΚΕ, άσχετα αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας όπως είπε, και μπορεί «να είναι σήμερα ψηφοφόροι άλλων κομμάτων, είτε του ΠΑΣΟΚ που πρόσφατα μετακόμισαν στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε της ΝΔ ή άλλων κομμάτων» .
«Αρκεί να είναι κοινωνικά, ταξικά με τους ανθρώπους του μόχθου. Αρκεί να θέλει να παλέψει για να πάψει να τον κλέβει ο εργοδότης του, το αστικό κράτος με τους φόρους, να τον γδέρνει ο μεγαλέμπορος και να μην του πληρώνει τη σοδειά του, να του βάζει τη θηλιά στο λαιμό η τράπεζα, να λιμοκτονεί και να μην μπορεί να ζήσει την οικογένειά του, να σπουδάσει το παιδί του...», συμπλήρωσε.

Εκανε λόγο ότι επιχειρείται αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, τονίζοντας ότι «το δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να δημιουργήσουν, τους βολεύει. Ποντάρουν αρκετά για να περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδιά τους στο ΣΥΡΙΖΑ, και τη γρήγορη μετάλλαξή του από απλό οπορτουνιστικό σε νέο σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό μόρφωμα».
«Οι προτάσεις τόσο των κομμάτων της συγκυβέρνησης, όσο και του διδύμου ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. αποτελούν παραλλαγές της ιδίας πολιτικής, στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της καπιταλιστικής οικονομίας. Συσκοτίζουν τις αιτίες της κρίσης και των μέτρων», εκτίμησε ο γ.γ του ΚΚΕ.

Οσο για το ναζιστικό μόρφωμα του Μιχαλολιάκου, ο Δ. Κουτσούμας υπογράμμισε:  «Η Χρυσή Αυγή είναι στοιχείο της αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος και όχι κάτι έξω από αυτό, όπως θέλει η ίδια να αυτοπαρουσιάζεται ή όπως την παρουσιάζουν άλλα κόμματα. Το αστικό πολιτικό σύστημα αξιοποιεί ποικιλόμορφα τη Χρυσή Αυγή. Και ως ομάδα κρούσης απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα και ως εργαλείο για να καλλιεργεί τη θεωρία των δύο άκρων και να δυναμώνει τον αντικομουνισμό, εξισώνοντας το φασισμό με τον κομμουνισμό.
Η Χρυσή Αυγή και η ναζιστική ιδεολογία αποτελούν την ακραία φωνή του συστήματος, του κεφαλαίου. Αλλωστε και με τη δράση της και με τις θέσεις της υπηρετεί αυτά τα συμφέροντα».

Αύριο ο Δ. Κουτσούμπας θα κάνει την πρώτη του ομιλία σαν γραμματέας του ΚΚΕ στις 7 το απόγευμα στο πάρκο Ελευθερίας.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger