Home » , » Ο Δ. Κολλάτος πάλι στο προσκήνιο

Ο Δ. Κολλάτος πάλι στο προσκήνιο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 21 Απριλίου 2013 | 5:53 μ.μ.


 «Αποψη για την καλλιτεχνική δουλειά του σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτου δεν έχουμε. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι είναι ένας τύπος που αναζητά με κάθε τρόπο την δημοσιότητα», γράφαμε πριν ένα περίπου μήνα τότε που ασκούσε δίωξη σε βάρος του ο εισαγγελέας, κατόπιν επιθυμίας της γερμανικής πρεσβείας, με την κατηγορία «προσβολής εθνικού συμβόλου», όταν είχε αναρτήσει στο μπαλκόνι του σπιτιού του μια αιματοβαμμένη ελληνική σημαία, με την γερμανική μπότα.

Σήμερα συγκεντρώνει πάλι τα φώτα της δημοσιότητας με την ενέργεια του να αναρτήσει δύο αφίσες στο μπαλκόνι του σπιτιού του, και να συλληφθεί απ' την αστυνομία.
Στη μία αφίσα υπάρχει το μήνυμα: «27 Απριλίου 1941, οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα, Αντισταθήκαμε», ενώ η δεύτερη αφίσα γράφει:  «2013 οι Γερμανοί είναι στην Αθήνα, Κοιμόμαστε».

Θα λέγαμε ότι έχει δίκιο αν δεν υπήρχε μια ουσιώδης διαφορά. Την πρώτη φορά οι Γερμανοί εισέβαλαν σαν κατακτητές, τώρα ήρθαν σαν «καλεσμένοι» της ντόπια αστικής τάξης που εκτιμάει ότι με την συνεργασία τους θα εξυπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα της. (Αυτό φυσικά δεν δικαιολογεί σε καμιά περίπτωση το ότι αφήνουμε μόνη της την αστική τάξη και τους ξένους συμμάχους της να διεξάγει ταξικό πόλεμο, να τον κερδίζει σε όλα τα μέτωπα και να μας εξαθλιώνει).

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger