Home » , » Σύγχρονα Νταχάου οι τόποι δουλειάς (Βίντεο)

Σύγχρονα Νταχάου οι τόποι δουλειάς (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 | 9:18 μ.μ.

Δεν χρειαζόταν τα στοιχεία που βλέπουμε στο βίντεο που παραθέτουμε για να διαπιστώσουμε ότι ζούμε έναν εργασιακό μεσαίωνα, όπου η καταπάτηση και των πιο βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων είναι καθεστώς στους περισσότερους εργασιακούς χώρους.

Το ότι η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία κάνει θραύση, οδηγώντας τα ασφαλιστικά ταμεία σε κατάρρευση και τους εργάτες να βιώνουν ένα εργασιακό μεσαίωνα, δεν οφείλετε τόσο στην ανεπάρκεια κρατικών ελεγκτικών μηχανισμών όπως μας λέει το ρεπορτάζ. Είναι μια συνειδητή επιλογή του κράτους για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εργοδοτών.

Τα στοιχεία που βλέπουμε στο βίντεο για τις διαστάσεις που έχει πάρει η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία στην χώρα μας –που κι αυτά υποτιμούν το πρόβλημα- είναι εφιαλτικά και μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες θα περίμενε να τα συναντήσει κανείς.

Στο σημείο που μας έχουν φέρει, -και με δικιά μας ευθύνη αφού τους ανεχόμαστε- στην αγορά εργασίας επικρατεί ο «νόμος των αφεντικών», οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την ανεργία που επικρατεί, λόγω της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, και την ανοχή από το κράτος τους έχουν μετατρέψει τους χώρους δουλειάς σε Νταχάου.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger