Home » , , » Ανούσιες αντιπαραθέσεις κυβέρνησης-Σύριζα για το αντιρατσιστικό ν/σ Ρουπακιώτη

Ανούσιες αντιπαραθέσεις κυβέρνησης-Σύριζα για το αντιρατσιστικό ν/σ Ρουπακιώτη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 11 Μαΐου 2013 | 7:20 π.μ.

Κάπου «σκάλωσε» το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που έφτιαξε πρόσφατα ο Ρουμπακιώτης –πρέπει να εξεταστούν ορισμένες διατάξεις που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα, λένε κύκλοι του υπουργείου δικαιοσύνης- και δεν κατατέθηκε στην βουλή για ψήφιση, πράγμα που έδωσε την αφορμή για αντιπαράθεση Σύριζα-κυβέρνησης.
«Οι κυβερνώντες άκουσαν με ευαισθησία την κραυγή αγωνίας της Χρυσής Αυγής και απέσυραν το νομοσχέδιο για την πάταξη της ρατσιστικής βίας», λέει το κόμμα της Κουμουνδούρου. «Θέλουμε να το μελετήσουμε επαρκώς, πριν κατατεθεί για ψήφιση» απαντάει η κυβέρνηση.

Εμείς είχαμε τοποθετηθεί απ’ την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα, και λέγαμε ότι αυτό το νομοσχέδιο για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία που υποτίθεται φτιάχνει η κυβέρνηση με στόχο την συμμορία-κόμμα του Μιχαλολιάκου δεν έχει κανένα αντίκρισμα. Τονίζαμε σε ανάρτησή μας:
«Η Χρυσή Αυγή είναι το μακρύ χέρι του συστήματος και η όποια νομοθετική αντιμετώπισή της είναι προσχηματική και έχει να κάνει με αντιπαραθέσεις συστηματικών κομμάτων. Μόνο το εργατικό –επαναστατικό κίνημα μπορεί να αντιμετωπίσει ουσιαστικά την εγκληματική συμμορία των ναζιστών».

Το ΚΚΕ απ’ την πλευρά του έδινε περισσότερες διαστάσεις σ’ αυτό το νομοσχέδιο.

Από κει και πέρα είναι γελοίο να μας λέει αυτή η κυβέρνηση ότι προσπαθεί να πολεμήσει τον ρατσισμό. 
Υπάρχει μεγαλύτερος ρατσισμός απ’ το να αφήνονται οι απόμαχοι της δουλειάς να φυτοζωούν αφού οι συντάξεις τους κατάντησαν επίδομα φτωχοκομείου; Ή μήπως δεν είναι καραμπινάτος ρατσισμός να οδηγείται το 65% της νέας εργατικής βάρδιας στα τάρταρα της ανεργίας;

Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε δεκάδες παρόμοιες περιπτώσεις. Ο ρατσισμός και ο φασισμός –σε κάποιες μορφές του- είναι αναπόσπαστα στοιχεία του καπιταλιστικού συστήματος.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
11 Μαΐου 2013 στις 10:33 π.μ.

Το πληρες δημοσιονομικο ναυαγιο τεκμηριώενεται με τα στοιχεία της ΤτΕ. Και τα κόμματα της "υπευθυνης" αριστεράς 'συριζα και το ΚΚΕ τα σταθερα δεκανίκια του ευρωμονόδρομου παρά τις φιλολογικές τους αναφορές σε αλλου τύπου αναπτυξη, ασχολούνται με τα συνταγματικά τόξα και άλλες αστικές μπούρδες. Για την μεγάλη χρεωκοπια και τα όσα δρματικά ακολουθήσουν δεν θα προειδοποιησει καμια αριστερα. Την κρατική επιχορήγηση και να είναι σε ευρω αυτο τους νοιάζει μόνο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger