Home » » 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλα τα ΜΜΕ - Δείτε την εκπομπή της ΕΡΤ

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε όλα τα ΜΜΕ - Δείτε την εκπομπή της ΕΡΤ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 | 6:10 π.μ.


Εξώδικη δήλωση απεργίας προς «κάθε αρμόδιο δικαστήριο», και κάθε αρμόδιο φορέα έκαναν η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας-Τηλεόρασης (Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ) και της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ» (Π.Ο.Ε.Π.ΤΥ.Μ).

Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

Μετά την αιφνιδιαστική αντισυνταγματική, αντιδημοκρατική και ρατσιστική απόφαση της κυβέρνησης που με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και με ΚΥΛ των υπουργών Στουρνάρα και Κεδίκογλου θέλουν να βάλουν λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Τα διοικητικά Συμβούλια των ενώσεων μας όπως νομίμως εκπροσωπούνται κηρύσσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 06.00 πμ της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2013 όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών και των τεχνικών τύπου ραδιοφώνου και τηλεόρασης του δημόσιου κι ιδιωτικού τομέα,

Ζητώντας 

να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η ΚΥΑ των προαναφερόμενων Υπουργών και να λειτουργήσει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας όπως λειτουργούσε μέχρι σήμερα και προβλέπεται από το Σύνταγμα και τον ιδρυτικό νόμο της ΕΡΤ.


Και από την ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ

24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
 
Μετά την πραξικοπηματική, σκοταδιστική και βάρβαρη παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν διαρκή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Η απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, σήμερα, Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013.

Η απεργία σε όλα τα έντυπα μέσα, εφημερίδες και περιοδικά, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, της Πέμπτης, 13 Ιουνίου 2013.

Από την απεργία θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Οι απεργίες των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης θα λήξουν μόνο όταν η κυβέρνηση πάρει πίσω τις πραξικοπηματικές αποφάσεις της, που φιμώνουν την ενημέρωση.

Τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ περιφρουρούν οι εργαζόμενοι της ενημέρωσης και οι απεργιακές επιτροπές.

Σήμερα, Τετάρτη, στις δώδεκα το μεσημέρι, καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό στην κορύφωση της απεργιακής συγκέντρωσης, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ



Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger