Home » , » Συμβαίνουν και στις καλύτερες λυκοσυμμαχίες (Βίντεο)

Συμβαίνουν και στις καλύτερες λυκοσυμμαχίες (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013 | 2:06 μ.μ.

«Θυμίζει συμπεριφορά εχθρών την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Ξεπερνά κάθε όριο το ότι οι φίλοι μας στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τους Ευρωπαίους σαν εχθρούς».

Σαμπινέ Σναρενμπέργκερ Υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας
___________

Σταματημό δεν έχουν οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση ευρωπαίων πολιτών και κρατικών αξιωματούχων, από τις ΗΠΑ, που ξεκίνησε από την στιγμή που ένας 29χρονος πράκτορας της CIA, ο Εντουαρντ Σνόουντεν έδωσε στην δημοσιότητα, στις 6 Ιούνη, μέσω του Guardian ένα 20λεπτο βίντεο.

Ο πράκτορας αυτός που ήταν αποσπασμένος από την CIA στην NSA, την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας της Αμερικής (National Security Agency) δεν αρκέστηκε να αποκαλύψει την επιχείρηση PRISM και να μάθουμε ότι αυτή την στιγμή παρακολουθούνται από τις αρχές των ΗΠΑ 261 εκατομμύρια πολίτες, της χώρας, αλλά γνωστοποίησε ότι οι Αμερικάνοι παρακολουθούν και τους ξένους «φίλους» τους (ανάμεσα σ’ αυτούς και τους Ελληνες).
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ουάσιγκτον παρακολουθούσε στην Γερμανία τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο (!!!), τηλεφωνικές συνδέσεις, ηλεκτρονικά μηνύματα και γραπτά μηνύματα κινητής τηλεφωνίας κάθε μήνα πολλά εκ των οποίων ανήκουν και στην ίδια την Α. Μέρκελ.

Δεν έχει νόημα να ψάξουμε να βρούμε τα κίνητρα που οδήγησαν τον αμερικανό πράκτορα, να κάνει αυτή την αποκάλυψη. Ο ίδιος λέει ότι ένιωσε τύψεις συνείδησης και δεν «θέλει να ζει σε μια κοινωνία που κάνει τέτοιου είδους πράγματα» και τώρα κινδυνεύει αν εκδοθεί στις ΗΠΑ να δικαστεί σε πολυετή φυλάκιση αφού έχει κατηγορηθεί για κατασκοπία.

Το βασικό είναι ότι για μια ακόμα φορά αποδείχτηκε ο «όμορφος κόσμος αγγελικός» που επικρατεί μέσα στις λυκοσυμμαχίες των καπιταλιστικών χωρών, με χαρακτηριστική την δήλωση της Γερμανίδας υπουργού δικαιοσύνης που δημοσιεύουμε αρχικά.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
2 Ιουλίου 2013 στις 7:56 π.μ.

Οι Αμερικανοί κατέταξαν την Γερμανία στην τρίτη ζώνη παρακολούθησης. Μαζί με Βόρεια Κορέα, Ιράν κ.α.
Αυτό τί σημαίνει; Ότι αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως οι Γερμανοί συγκροτούν σιγά σιγά την πολεμική τους μηχανή. Και φυσικά ο Αμερικανικός παράγοντας δεν θα αφήσει μία ενεργειακά αυτόνομη Γερμανία, να σηκώσει κεφάλι και σε στρατιωτικό επίπεδο. Ο Αμερικανικός στρατός δύο φορές τον περασμένο αιώνα (το 1916 και το 1943) ήρθε αντιμέτωπος με τον Γερμανικό Μιλιταρισμό.
Να μην εκπλήσσεται κανείς. Η ίδια η NSA αποκάλυψε τον ΄Εντουαρντ Σνόουντεν και τώρα υποδύεται την έκπληκτη και την αμήχανη. Το κέρδος είναι, να δουν οι πάντες ότι ο "Θείος Σαμ" επαγρυπνεί.
Προσωπικά το θεωρώ μεγάλη επιτυχία των Αμερικανών.
Εκ παραλλήλου εξάγονται και κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για την λεγόμενη "Ευρωπαϊκή Ένωση".
Συμπέρασμα πρώτο:
Η Ε.Ε. δεν είναι σοβαρή ιμπεριαλιστική δύναμη.
Συμπέρασμα δεύτερο:
Οι ΗΠΑ δεν φαίνεται να αναγνωρίζουν καμία Ε.Ε.. Στο βάθος βλέπουν μόνο τον Γερμανικό κίνδυνο και την Ενδοευρωπαϊκή Γερμανική Κυριαρχία.
Συμπέρασμα τρίτο:
Οι αποκαλύψεις περί παρακολουθήσεων, είναι απλά το προανάκρουσμα μίας ενδεχόμενης κλιμάκωσης ενεργειών,εκ μέρους των ΗΠΑ.
Συμπέρασμα τέταρτο:
Η Γερμανία δεν πείθει με τις αντιδράσεις της. Η χώρα με τις 200 Νατοϊκές Βάσεις στο έδαφός της δεν μπορεί να μιλά για ψυχρό πόλεμο την ίδια στιγμή που ήταν η ίδια το ισχυρότερο ψυχροπολεμικό προπύργιο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger