Home » , » Εκτιμήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ για την προανακριτική επιτροπή της λίστας Λαγκάρντ

Εκτιμήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ για την προανακριτική επιτροπή της λίστας Λαγκάρντ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013 | 6:28 μ.μ.

Στην κατεύθυνση όσων είχε δηλώσει χτες ο Πάνος Σκουρλέτης (Ο εκπρόσωπος τύπου του Σύριζα είχε κάνει λόγο για «συγκάλυψη και κουκούλωμα» του πορίσματος της πλειοψηφίας, εκτιμώντας ότι υπάρχει «μια άνευ προηγουμένου στάση αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας προς τον Ε. Βενιζέλο») ήταν η σημερινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ μεθόδευσαν έτσι που πόρισμα που έδωσαν στην δημοσιότητα ώστε να απαλλαγεί απ’ τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες που έχει ο Ε. Βενιζέλος, εκτίμησαν ότι στην προανακριτική επιτροπή προέκυψαν ευθύνες και για τον Γ. Παπανδρέου,  ενώ σύμφωνα με τους ίδιους πρέπει να διερευνηθεί περισσότερη η εμπλοκή στην υπόθεση αυτή των πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Καπελέρη και Ιωάννη Διώτη και για ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων περί την υπηρεσία.

Να σημειώσουμε επίσης ότι χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής κατέθεσε  το πόρισμα του ΚΚΕ για την υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ το οποίο εκτιμάει ότι με όσα προηγήθηκαν στις συνεδριάσεις της προανακριτικής επιτροπής οδήγησαν  «στη συγκάλυψη του βασικού προβλήματος».

«Ότι δηλαδή, η υπόθεση με τη λίστα Λαγκάρντ, όπως και οι άλλες λίστες, δείχνουν τον τεράστιο πλούτο που έχει συγκεντρωθεί στα χέρια της πλουτοκρατίας, σαν αποτέλεσμα της απομύζησης του μόχθου του λαού μας. Ότι το αστικό κράτος διαχρονικά με όλες τις κυβερνήσεις του στήριξε και στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο απλόχερα και με ζεστό χρήμα μέσα από διάφορα κίνητρα, μείωση της φορολογίας του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρήσεων, συνεχείς φοροαπαλλαγές κλπ. Χαρακτηριστικά σημειώνουμε ότι για το εφοπλιστικό κεφάλαιο έχουν θεσμοθετηθεί 57 φοροαπαλλαγές από όλες τις μέχρι σήμερα αστικές κυβερνήσεις.

Την ίδια ώρα που μειώνεται η φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και ενισχύεται η απλόχερη στήριξή του, την ίδια ώρα με πρόσχημα την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, επιβάλλονται συνεχώς νέοι, δυσβάστακτοι φόροι και χαράτσια στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.
Επομένως, το ζήτημα της πρόθεσης για την κάλυψη της φοροδιαφυγής, είναι ενταγμένο στη συνολική στρατηγική για τη στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και την πολιτική φοροαπαλλαγής της πλουτοκρατίας».

Ολο το πόρισμα του ΚΚΕ βρίσκεται στην ιστοσελίδα 902.gr
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger