Home » , » Ε, όχι να μας κάνει μαθήματα "ορθής πολιτικής συμπεριφοράς" και ο Σίμος ...

Ε, όχι να μας κάνει μαθήματα "ορθής πολιτικής συμπεριφοράς" και ο Σίμος ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 | 7:14 μ.μ.


Δεν έτυχε μέχρι τώρα να ασχοληθούμε αναλυτικά με τον βίο και την πολιτεία του  υπουργού προπαγάνδας Σίμου Κεδίκογλου.
Θα το κάνουμε σήμερα με αφορμή της δηλώσεις του με τις οποίες ζήτησε από τον Α. Τσίπρα να αποπέμψει από την κοινοβουλευτική ομάδα του την Σοφία Σακοράφα και τον Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Σύμφωνα με τον ίδιο φράσεις όπως «καλή αντάμωση στα γουναράδικα» και «κατοχική κυβέρνηση που συνεχίζει το ρόλο των χαφιέδων» παραπέμπουν στις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας και είναι «συνθήματα εμφυλίου πολέμου».

Η απάντηση της Σ. Σακοράφα, όπως μας ήρθε σε μαιηλ απ’ το γραφείο της σημειώνει ανάμεσα στα άλλα: «Ο Σίμος Κεδίκογλου ζήτησε την αποπομπή μου από το ΣΥΡΙΖΑ!!!! Βρίσκεται σε λάθος εποχή ο κ. Κεδίκογλου. Τελείωσαν οι εποχές των προγραφών και των εκτοπίσεων αυτών που σκέφτονται διαφορετικά από την εξουσία».

Δεν θα μπούμε τώρα σε συζήτηση για το ποιος έχει εμφυλιοπολεμικά κατάλοιπα και προσπαθεί να καλλιεργήσει κλίμα εμφυλίου πολέμου.

Απλώς να θυμίσουμε στον Σ. Κεδίκογλου  την ανακοίνωση –που βλέπουμε στην φωτογραφία- όταν ο σημερινός αρχηγός του «τιμούσε» με την παρουσία του το «Μνημόσυνο των σφαγιασθέντων από τους εαμοκομουνιστές στην Πηγάδα Μελιγαλά». Αλλωστε ακόμα και σήμερα ο αρχηγός της Ν.Δ. έχει επιλέξει για το στενό του επιτελείο καραμπινάτους ακροδεξιούς και θαυμαστές της Απριλιανής χούντας.


Πάμε τώρα να δούμε ποιος παραδίδει μαθήματα «ορθής πολιτικής συμπεριφοράς».

Σαν πηγή επικαλούμαστε κείμενο που υπογράφει ο δημοσιογράφος Μάριος Αραβαντινός στο περιοδικό «Hot Doc» που κυκλοφορεί:

Αστέρι από γεννησιμιού του ο Σίμος Κεδικογλου, γόνος πολιτικής οικογένειας γαρ, αναρριχήθηκε από πολύ νωρίς στη δημοσιογραφική και στη συνέχεια στην πολιτική ιεραρχία.
Ένα από τα τρία παιδιά της οικογένειας του πρώην -επί σειρά ετών- βουλευτή και υπουργού του Ανδρέα Παπανδρέου, Βασίλη Κεδικογλου, ξεκίνησε να δημοσιογραφεί το 1989 στην Καθημερινή, ενώ από την επόμενη κιόλας χρονιά βρέθηκε στην ΕΡΤ.
Ο Σίμος Κεδικογλου ήταν τότε μόλις 27 ετών και το μέλλον μπροστά του διαγραφόταν λαμπρό.

Νωρίτερα, όπως ο ίδιος περήφανα δηλώνει στο βιογραφικό του, είχε σπουδάσει Χημικός Μηχανικός στο Πετροχημικό Ινστιτούτο Γκούπκινα της Μόσχας και Διεθνείς Σχέσεις στο Institut des Langues et Civitisations Orientales στο Παρίσι, ενώ μετεκπαιδεύτηκε στο International Profesional Program του CNN στην Ατλάντα.

Τα σεμινάρια που ονομάστηκαν σπουδές

Ο Σίμος Κεδικογλου, ο οποίος σημειωτέον μιλάει, κατά δήλωση του, απταίστως τη ρωσική γλώσσα, φαίνεται να αγνοεί ότι το ινστιτούτο στο οποίο δηλώνει ότι σπούδασε είναι πανεπιστήμιο, όπως σαφώς προκύπτει από την ιστοσελίδα του. Φαίνεται επίσης να αγνοεί ότι οι σπουδές εκεί είναι πενταετούς διάρκειας, ενώ εκείνος βρέθηκε στη Μόσχα μόλις για έναν χρόνο με υποτροφία του ΠΑΣΟΚ, του οποίου ήταν μέλος, για να παρακολουθήσει σεμινάρια, όπως καταγγέλλεται.
Λογικά συμπεραίνεται, επομένως, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μια γεύση πήρε μόνο από χημεία πριν ταξιδέψει προς τη Δύση, για να σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμού.

Εκεί, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του, παρακολούθησε το Departement Russe, δηλαδή το τμήμα ρωσικής γλώσσας και πολιτισμού, το οποίο καμία σχέση δεν φαίνεται να έχει με Διεθνείς Σχέσεις.
Κύκλοι που γνωρίζουν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αναφέρουν ότι κατά την παραμονή του στη γαλλική πρωτεύουσα υπηρέτησε και τη στρατιωτική του θητεία, αποσπασμένος στην εκεί ελληνική πρεσβεία.

Ο Σίμος Κεδικογλου επέστρεψε στην Ελλάδα πριν ταξιδέψει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, εκεί όπου παρέστη στο CNN και μάλιστα με έξοδα της ΕΡΤ, δηλαδή με έξοδα των ελλήνων πολιτών. Εκεί παρακολούθησε σεμινάρια, στα οποία μπορούσε να βρεθεί όποιος δήλωνε συμμετοχή. Μέχρι τότε είχε καταφέρει να γίνει το «πρώτο και καλύτερο ρουσφέτι», όπως καταγγέλλεται.

O Σίμος Κεδικογλου σε μια περίοδο κατά την οποία απαγορευόταν ρητά η πρόσληψη υπαλλήλων αορίστου χρόνου, κατάφερε να διοριστεί στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Αυτό κατήγγειλε ο πρώην διευθυντής ειδήσεων του καναλιού, Γιώργος Κογιάννης, ο οποίος έκανε λόγο για κυβερνητικό δάκτυλο.
Βέβαια, η ΝΔ είχε σπεύσει να διαψεύσει τον δημοσιογράφο, ξεκαθαρίζοντας πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ουδέποτε διορίστηκε στην ΕΡΤ, λογάριαζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, αφού την επόμενη κιόλας ημέρα δόθηκε στη δημοσιότητα το έγγραφο πρόσληψης του με σύμβαση αορίστου χρόνου.

Η επιστροφή του στα πάτρια εδάφη από την Αμερική θα σηματοδοτούσε μια νέα αρχή. Ο άλλοτε δημοσιογράφος-πολιτικός και κοινοβουλευτικός συντάκτης μετακινείται από την ΕΡΤ στο Mega και αναλαμβάνει ρόλο πανελίστα στην εκπομπή Bravissimo της Ρούλας Κορομηλά, όπου, όπως η ίδια δήλωσε πρόσφατα, σπεύδοντας να τον υπερασπιστεί, «είχε αυτόνομη ενότητα, αναδεικνύοντας κοινωνικά και πολιτικά θέματα».

Η πολιτική στη ζωή του και ο Σίμος στη δική μας

Ο Σίμος Κεδικογλου από μικρή ηλικία φλέρταρε με την πολιτική, αφού είχε υπάρξει μέλος της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Το 2004 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τη ΝΔ στην Εύβοια. Είχε απαρνηθεί το κόμμα χάρη στο οποίο είχε καταφέρει να εδραιώσει, σύμφωνα με τις καταγγελίες του πρώην διευθυντή του, μια θέση στην ΕΡΤ και το οποίο επί δυο δεκαετίες υπηρέτησε ο πατέρας του, για να ταχθεί στο πλευρό του Κώστα Καραμανλή.

Για πολλά χρόνια είχε τον ρόλο του άσημου βουλευτή. Μέχρι το 2009, οπότε στη μάχη των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ τάχθηκε υπέρ της Ντόρας Μπακογιάννη στον αγώνα της απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά. Πηγές αναφέρουν ότι ο Σίμος Κεδικογλου τρόμαζε στην ιδέα εκλογής Σαμαρά στην προεδρία του κόμματος. Άλλωστε βασικός του αντίπαλος στην εκλογική του περιφέρεια, την Εύβοια, ήταν ο Κώστας Μαρκόπουλος, καλός φίλος του σημερινού πρωθυπουργού και συνοδοιπόρος του στην Πολιτική Άνοιξη. Ενδεχόμενη εκλογή της Ντόρας στην ηγεσία του κόμματος θα σήμαινε αυτομάτως κι ευνοϊκή μεταχείριση του εκ μέρους της, αφού αποτέλεσε πρωτοπαλίκαρο του αγώνα της.

Η ήττα της στις εκλογές του Μαΐου του 2010 θα επανέφερε τον Σίμο Κεδικογλου στην πολιτική αφάνεια. Η αλλαγή στάσης ήταν επιβεβλημένη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προτιμά την ασφάλεια της ΝΔ από τη συμμετοχή του σε ένα κόμμα με μικρότερη απήχηση, όπως εκείνο που δημιούργησε η Ντόρα περίπου έξι μήνες μετά.
Λέγεται ότι σε μια τυχαία συνάντηση του με την Ντόρα Μπακογιάννη στην είσοδο της Βουλής, εκείνη τον αποκάλεσε γενίτσαρο, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο την απογοήτευση της για την αλλαγή στάσης του. Δίνοντας τα κομματικά του διαπιστευτήρια, καταφέρνει να κερδίσει την εύνοια του Αντώνη Σαμαρά και τελικά να διοριστεί, τον Ιούλιο του 2012, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, θέση την οποία δεν έχασε ούτε στον πρόσφατο ανασχηματισμό, παρά την κατακραυγή για τους χειρισμούς στην υπόθεσης της ΕΡΤ. Εκείνο πάντως που έντονα ακούγεται είναι πως καμία από τις κυβερνητικές ανακοινώνεις που κατά καιρούς διαβάζει δεν έχει γράψει ο ίδιος, αλλά οι Λαζαρίδης και Μουρούτης.

Το ρουσφέτι που έγινε συνήθεια

Η πολιτική διαδρομή του ανθρώπου που συνέδεσε το όνομα του με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι συνυφασμένη με το ρουσφέτι και την κατασπατάληση.
Σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή ειδήσεων της ΕΡΤ Γιώργο Κογιάννη και όσα ο ίδιος έχει γράψει στο twitter του για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Κεδικογλου είναι εκείνος που διόρισε την Ανθή Σαλαγκούδη, τη Ματίνα Ρέτσα και τον Αιμίλιο Λιάτσο, «για να μετατρέψει την ΕΡΤ σε Πετρούλα Τν».
 Η πρώτη είναι κόρη του πρώην υφυπουργού της ΝΔ Γιώργου Σαλαγκούδη και πρώην δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Κώστα Γκιουλέκα. Η δεύτερη, πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υπήρξε υποψήφια με τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές και φέρεται να διατηρεί σχέσεις με τον Σ. Κεδικογλου. Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, έχει διατελέσει ακόμη και πρόεδρος ερασιτεχνικής ποδοσφαιρικής ομάδας, ενώ ήταν παραγωγός σε ραδιοφωνικό σταθμό του Αλιβερίου, μέχρι που το 2009 μεταγγράφηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH του συνεργάτη του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη, ως παραγωγός δελτίου ειδήσεων, και στο Sunny TV του ίδιου επιχειρηματία.

Ο συντοπίτης της Σίμος Κεδικογλου, ο οποίος επανειλημμένα έχει κατηγορηθεί ότι διόρισε το μισό Αλιβέρι, φέρεται να μεσολάβησε ως πολιτικός προϊστάμενος της δημόσιας τηλεόρασης ώστε να προσληφθεί, το 2012, ως ειδικός σύμβουλος με μηνιαίες αποδοχές που άγγιζαν τα 3.000 ευρώ.
Ο Αιμίλιος Λιάτσος τοποθετήθηκε επί υπουργίας Κεδικογλου στο τιμόνι της ΕΡΤ, καθώς κρίθηκε από τον υπουργό άξιος να κυβερνήσει το καράβι της Λεωφόρου Μεσογείων, που λίγο καιρό αργότερα ναυάγησε με θύματα χιλιάδες εργαζόμενους.  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2013 στις 8:26 μ.μ.

Όποιος έχει περάσει από Παν/μιο στην πρώην ΕΣΣΔ ξέρει πως ο Σίμος ο πολλαβαρής τη γλύτωσε χάρις στο βουλευτή μπαμπά του όταν τον έπιασαν να ζμπρώχνει στη Μόσχα και ήθελαν να τον στείλουν Σιβηρία πακέτο...
Carnicero Rojo

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2013 στις 2:07 μ.μ.

τι εννοεις "να ζμπρωχνει"?

Ανώνυμος
18 Ιουλίου 2013 στις 11:42 μ.μ.

Κάτι απ' αυτά, υποθέτω:

http://www.slang.gr/lemma/show/sproxno_1107#lemma_1221

Λεπτομέρειες αγνοώ, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Έτσι δεν είναι;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger