Home » , » Ένα από τα πλέον αποτρόπαια περιστατικά αστυνομικής βίας και ταυτόχρονης συγκάλυψής της "δικαιώθηκε" ξανά χθες στις δικαστικές αίθουσες

Ένα από τα πλέον αποτρόπαια περιστατικά αστυνομικής βίας και ταυτόχρονης συγκάλυψής της "δικαιώθηκε" ξανά χθες στις δικαστικές αίθουσες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 30 Ιουλίου 2013 | 6:52 μ.μ.

«Οδός Αναξαγόρα, 11 Μαΐου 2008, ένας νεαρός 24 ετών "ακινητοποιείται" στα χέρια 4 ειδικών φρουρών.
Δεμένος με χειροπέδες πισθάγκωνα, πεσμένος στα γόνατα κι ενώ ο ένας του έχει κάνει κεφαλοκλείδωμα οι άλλοι δύο τον χτυπούν στο κεφάλι. Μαζί τους και μια γυναίκα αστυνομικός, λέει ο αυτόπτης μάρτυρας. Ο Νίκος Σακελλίων πέφτει σε κώμα στα χέρια των αστυνομικών, ενώ το βίντεο του μάρτυρα δείχνει τους αστυνομικούς να τον εγκαταλείπουν αφού βγάζουν τελικά τις χειροπέδες» αναφέρει μεταξύ άλλων ένα συγκλονιστικό δημοσίευμα που υπέγραφε η Αντας Ψαρρά στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και το τιτλοφορούσε: «Την πιο νοσηρή φαντασία ξεπερνά η κτηνωδία τεσσάρων ειδικών φρουρών. Χτύπησαν 24χρονο μέχρι θανάτου και σύλησαν τη σορό του».

Την αντιμετώπιση που είχαν απ' την δικαιοσύνη του οι μπάτσοι θύτες την μαθαίνουμε από την εφημερίδα «Αυγή»:

«Ένα από τα πλέον αποτρόπαια περιστατικά αστυνομικής βίας και ταυτόχρονης συγκάλυψής της "δικαιώθηκε" ξανά χθες στις δικαστικές αίθουσες. Τέσσερις αστυνομικοί, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, ξυλοφόρτωσαν άγρια, στην οδό Αναξαγόρα, νεαρό ομογενή, ο οποίος κατέρρευσε στα χέρια τους και πέθανε. Η σκηνή, μάλιστα, στην τελευταία φάση της καταγράφηκε από κινητό τηλέφωνο αυτόπτη μάρτυρα, το οποίο ουδέποτε προβλήθηκε στο δικαστήριο. Στη συνέχεια, το πτώμα εξαφανίστηκε για δώδεκα ώρες πριν βρεθεί φριχτά κακοποιημένο στην ιατροδικαστική υπηρεσία με συμπτώματα σήψης. Χρειάστηκαν μόλις έξι συνεδριάσεις και οι ολιγόλεπτες αγορεύσεις του εισαγγελέα και των δικηγόρων υπεράσπισης για να κριθούν οι αστυνομικοί ομόφωνα αθώοι..."

Δεν θα έπρεπε να μας εντυπωσιάζει αυτή η δικαστική κατάληξη. "Το κράτος είστε σεις" δεν είχε πει κάποτε ο Μητσοτάκης απευθυνόμενους στα ένστολα "όργανα" προστασίας του συστήματος; Κάτι αντίστοιχο είπε τώρα και η αστική δικαιοσύνη τους.

Γ. Κούρτοβικ: Καθεστώς ατιμωρησίας για τους αστυνομικούς

Με αφορμή την υπόθεση, η δικηγόρος Γιάννα Κούρτοβικ που τη χειρίστηκε δήλωσε στην "Αυγή": «Το πλήθος των στοιχείων, οι αυτόπτες μάρτυρες (ακόμη και αστυνομικοί), το βίντεο που εισκομίστηκε, η επιβεβαίωση από όλες τις πλευρές ότι στον νεκρό είχε γίνει ανεμπόδιστα ενδοτραχειακή διασωλήνωση, με την οποία ήταν απολύτως ασύμβατη η ύπαρξη σφηνωμένου στον λάρυγγα ξένου σώματος -σαν αυτό που βρέθηκε κατά την ιατροδικαστική-, η περίεργη εξαφάνιση του πτώματος και περιέλευσή του σε κατάσταση σήψης, η βία που προέκυπτε από πλειάδα στοιχείων και επιβεβαίωνε εμμέσως και η ίδια η κατηγορούμενη, δεν πτόησαν το δικαστήριο. Για μία φορά ακόμη η ελληνική Δικαιοσύνη επιβεβαίωσε το καθεστώς ατιμωρησίας που θριαμβευτικά απολαμβάνουν οι αστυνομικοί στην Ελλάδα, αποδίδοντας εύσημα στους δράστες και λύνοντάς τους τα χέρια για άλλα ανδραγαθήματα. Μια ακόμη περίπτωση για τις λίστες των αδικαίωτων νεκρών, βασανισμένων, κακοποιημένων, που γεμίζουν τις διεθνείς εκθέσεις και μακραίνουν τον κατάλογο των υποθέσεων κατά Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
31 Ιουλίου 2013 στις 11:39 π.μ.

Δωστε τα ονοματα των μπατσων(εννοειται και της γυναικας)και μετα θα κυκλοφορουν μασκαρεμενοι μεχρι να τους καλεσει ο Κυριος κοντα του.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger