Home » , » Συνεχίζεται η αιματοχυσία στην Αίγυπτο (2 Βίντεο)

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στην Αίγυπτο (2 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 17 Αυγούστου 2013 | 8:28 μ.μ.

Βάφει συνέχεια τα χέρια του μια αίμα το καθεστώς που μετά από στρατιωτικό πραξικόπημα ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση Μόρσι αναλαμβάνοντας την εξουσία στην Αίγυπτο με την υποστήριξη της Αμερικής του Ισραήλ αλλά και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στα δυο βίντεο που παραθέτουμε –από τις τηλεοράσεις Alha και Mega- βλέπουμε πως παρουσιάζουν τις εξελίξεις σ’ αυτή την χώρα, αυτά τα ΜΜΕ.

Ενδιαφέρον και το παρακάτω απόσπασμα από κείμενο του Πέτρου Παπακωνσταντίνου:

 Ό,τι και να καταλογίσει κανείς στους Αδελφούς Μουσουλμάνους και τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι -οι οποίοι ασφαλώς και διέπραξαν βαρύτατα σφάλματα, με αποτέλεσμα να εισπράξουν την κατακραυγή μεγάλου μέρους του κοινωνικού σώματος- δεν μπορεί να συγκριθεί με το αίσχος των τελευταίων ημερών: Στρατιωτικά ελικόπτερα, τεθωρακισμένα, ελεύθεροι σκοπευτές και ριπές αυτόματων όπλων εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών- μια πραγματική σφαγή εκατοντάδων ή και χιλιάδων αόπλων.

Για πρώτη φορά, ο εθνικός στρατός επιστρατεύεται εναντίον Αιγυπτίων πολιτών, κάτι που δεν έγινε ούτε στις τελευταίες ημέρες του καθεστώτος Μουμπάρακ. Στρατηγοί διορίζονται κυβερνήτες των περισσοτέρων επαρχιών. Ο στρατιωτικός νόμος επιστρέφει, όπως επί των ημερών του παλιού, τυραννικού καθεστώτος. Τι άλλο χρειάζεται κανείς για να συνειδητοποιήσει ότι αυτό που διαδέχθηκε τον Μόρσι είναι μια στρατιωτική χούντα, όπου το πάνω χέρι το έχουν οι άνθρωποι του παλιού καθεστώτος, ενώ οι διάφοροι φιλελεύθεροι ή αριστερίζοντες πολιτικοί περιορίζονται στο ρόλο του μαϊντανού- κάτι που πολύ καθυστερημένα αντελήφθη ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος, Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι.


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
17 Αυγούστου 2013 στις 8:35 μ.μ.

Τελικά είναι "αραβική άνοιξη" ή όχι; Ο Ελ Μπαραντέι που προ διετίας έβαλε "στο γύψο" το Σύνταγμα και τις ελευθερίες του αιγυπτιακού λαού και ο Στρατός που το επέβαλλε στην πράξη ήταν μέρος της "εξέγερσης";

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger