Home » , , » Ριζοσπάστης: Βρώμικη επίθεση στο ΚΚΕ και τον «902» από τα «Νέα» και την «Αυγή»

Ριζοσπάστης: Βρώμικη επίθεση στο ΚΚΕ και τον «902» από τα «Νέα» και την «Αυγή»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 11 Αυγούστου 2013 | 1:48 μ.μ.

Σε κείμενο –που υπογράφει συντάκτης με το αρχικό «Π»-  ο Κυριακάτικος «Ριζοσπάστης», αναφερόμενος στην πώληση σε Κυπριακή εταιρεία της «Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε», κάνει λόγο για βρώμικη επίθεση στο ΚΚΕ και τον «902» από τα «Νέα» και τον Σύριζα. Το δημοσίευμα αφού ξεκινάει με την ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Δευτέρα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, την οποία έχουμε δημοσιεύσει, συνεχίζει:

Υποκρισία που σπάει τα κοντέρ

Οι λόγοι που κλείνει ο σταθμός του ΚΚΕ είναι καθαρά οικονομικοί. Μέχρι και πριν την κρίση, τα έξοδα λειτουργίας του σταθμού βάραιναν κατά 70% το ΚΚΕ και μόνο ένα 30% προέρχονταν από διαφημίσεις. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα μετά το ξέσπασμα της κρίσης και την πτώση της διαφήμισης κατά 61% σε ό,τι αφορά στον «902». Ως αποτέλεσμα, η συμμετοχή του ΚΚΕ στα έξοδα λειτουργίας του σταθμού εκτοξεύτηκε στο 85%.

Ο «902», όπως και όλες οι άλλες επιχειρήσεις του Κόμματος, δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις, δε λειτουργούν για το κέρδος. Χρηματοδοτούνται από το Κόμμα και υπηρετούν τις ανάγκες της προπαγάνδας και της ενημέρωσης του λαού για τις θέσεις του ΚΚΕ, τα οικονομικά του οποίου εξαρτώνται άμεσα από την οικονομική κατάσταση της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, που είναι ο κύριος αιμοδότης του Κόμματος.

Ολα τα παραπάνω κόστη, σε συνδυασμό με τα συσσωρευμένα χρέη του σταθμού και τα γενικότερα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κόμμα και δεν τα έχει κρύψει από το λαό, καθιστούσαν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας του «902». Γι' αυτό το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ ανακοίνωσε τον Σεπτέμβρη του 2012 την απόφαση της ΚΕ να διακόψει τη λειτουργία του σταθμού. Ο τηλεοπτικός «902» επαναλειτούργησε προσωρινά από το Γενάρη του 2013, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, οι οποίες επίσης αναλύθηκαν από το Κόμμα στο λαό.

Οι οπαδοί και φίλοι του Κόμματος γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις οικονομικές δυσκολίες που περνάει το ΚΚΕ και τις προσπάθειες που κάνει για να τις ξεπεράσει. Σ' αυτούς λογοδοτεί το ΚΚΕ και όχι στις γραφίδες των αστών και των οπορτουνιστών, που, με πρωτεργάτες τα ΝΕΑ του συγκροτήματος Λαμπράκη και την «Αυγή» του ΣΥΡΙΖΑ, προσπάθησαν να λασπώσουν το ΚΚΕ, να του παραδώσουν μαθήματα ηθικής, βάζοντας στο παιχνίδι και την ΕΣΗΕΑ των μεγαλοεκδοτών και της κυβέρνησης, που εξέδωσε μια κατάπτυστη ανακοίνωση ενάντια στο ταξικό κίνημα και στο ΚΚΕ.

Η βρώμικη επίθεση δεν ξενίζει. Προσφέρεται, όμως, για να βγάλει ο λαός συμπεράσματα. Τα επιχειρήματά τους είναι προσχηματικά και κακόβουλα ένα προς ένα. Επιβεβαιώνουν ότι κανένας πόνος δεν τους έπιασε για τον «902» και τους εργαζόμενούς του. Αυτό που τους «καίει», αυτό που τους κάνει να λυσσάνε ενάντια στο ΚΚΕ είναι η στρατηγική του. Το γεγονός ότι τους αποκαλύπτει και τους πολεμά με πολιτικά επιχειρήματα, ξεσκεπάζει στο λαό τα σχέδιά τους για αναμόρφωση του αστικού συστήματος, με τη συμμετοχή παλιών και επίδοξων «σωτήρων».

Αστοί και οπορτουνιστές, που στα Μέσα τους δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο από μισθούς και εργασιακές σχέσεις, με στυλοβάτη την πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ, κατηγορούν το ΚΚΕ ότι απολύει εργαζόμενους. Η απόφαση να κλείσει ο «902» έχει ανακοινωθεί εδώ και μήνες. Τώρα τους έπιασε ο πόνος για τους εργαζόμενους; Η υποκρισία τους σπάει όλα τα κοντέρ. Και μιας και νοιάζονται για τους εργαζόμενους, γιατί δεν αναγνωρίζουν την προσπάθεια του Κόμματος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντί τους και απέναντι στα Ταμεία, επιλέγοντας να πουλήσει το σταθμό, αντί να τον κλείσει;

Λένε ακόμα πως το ΚΚΕ πούλησε το σταθμό σε κάποιον καπιταλιστή. Ας σκεφτεί κάθε καλοπροαίρετος τι θα γινόταν αν, έστω και νομικά, υπήρχε η δυνατότητα η «Ραδιοτηλεοπτική» να πωληθεί στο Δημόσιο και το ΚΚΕ επέλεγε μια τέτοια λύση. Τότε ήταν που θα ξεσάλωναν ότι το ΚΚΕ είναι κρατικοδίαιτο και συστημικό, ότι συναλλάσσεται με το κράτος, έχει την εύνοια της κυβέρνησης και άλλα παρόμοια. Στον καπιταλισμό, μια εταιρεία ΜΜΕ μπορεί να πωληθεί μόνο σε ιδιώτη. Το ξέρουν καλά αυτοί που σκούζουν και το κάνουν μόνο για να συκοφαντήσουν το ΚΚΕ.

Απέναντί τους ο σταθμός του ΚΚΕ

Λένε ακόμα οι οπορτουνιστές ότι «το ΚΚΕ θα έπρεπε να διαθέσει το σταθμό στην υπηρεσία της Αριστεράς, αντί να τον πουλήσει». Καμώνονται τους στενοχωρημένους, επειδή τάχα «ο "902", μετά την πώλησή του, θα μετατραπεί σε μνημονιακό κανάλι, ενώ μέχρι τώρα ήταν αντιμνημονιακός».
Τα έχουν ξαναπεί και ξαναγράψει, με αφορμή την ανακοίνωση για το κλείσιμο του σταθμού και την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Αυγή», μαζί με τις αστικές εφημερίδες και τα κανάλια, σιγόνταραν το ΕΣΡ να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας του «902»! Είναι πολιτικοί τσαρλατάνοι. Πάνε να μπερδέψουν και να κοροϊδέψουν το λαό.

Ο «902» δεν υπήρξε ποτέ «αντιμνημονιακός» όπως θα τον ήθελαν τα κάθε λογής λιβανιστήρια του καπιταλισμού, έστω και με άλλο μείγμα διαχείρισης. Ο «902» ήταν η φωνή του ΚΚΕ στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Πρόβαλλε και εκλαΐκευε τη στρατηγική του. Εδινε βήμα στους αγώνες των εργαζομένων και προπαγάνδιζε υπέρ του ταξικού κινήματος, ξεσκεπάζοντας τους οπορτουνιστές και τις δυνάμεις τους στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, τον εκφυλιστικό και υπονομευτικό τους ρόλο. Είχε καθαρό μέτωπο απέναντι στα αστικά κόμματα, αλλά και στον οπορτουνισμό, στην επιζήμια για το λαό στρατηγική του.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τα όψιμα «καλά» λόγια για τον «902» όλοι εκείνοι που στέκονται απέναντι στο ΚΚΕ και θα εύχονταν όχι μόνο να σιγήσει η φωνή του, αλλά να εξαφανιστεί και από προσώπου γης, για να αλωνίζουν ελεύθερα σε βάρος του λαού. Ποτέ τους δε χώνεψαν ότι το ΚΚΕ είχε δικό του ραδιόφωνο και τηλεόραση, σαν το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει για να σπάσει τον αποκλεισμό και τη διαστρέβλωση από τα κυρίαρχα αστικά ΜΜΕ.

Οσοι μιλάνε για «σταθμό όλης της αριστεράς», άλλο πράγμα έχουν στο μυαλό τους και δεν έχουν τα κότσια να το ομολογήσουν στο λαό. Θέλουν ένα ΚΚΕ του χεριού τους, να επιπλέει μαζί τους στη σούπα της διαχείρισης για το κεφάλαιο. Εκεί πάνω θέλουν να καλλιεργήσουν συγχύσεις στο λαό, αξιοποιώντας υποκριτικά και τον «902».

Αλλωστε, το πόσο «αγαπούν» όλοι αυτοί τον «902», φάνηκε και στην περίπτωση της ΕΡΤ, όταν ο τηλεοπτικός σταθμός του ΚΚΕ αναμετέδιδε το πρόγραμμα των εργαζομένων, μετά το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης. Η πρωτοβουλία αυτή της έμπρακτης στήριξης και αλληλεγγύης, πολεμήθηκε από τα αστικά ΜΜΕ και θάφτηκε από τα ΜΜΕ των οπορτουνιστών, επειδή, όπως και οι άλλες πρωτοβουλίες του ταξικού κινήματος, χαλούσε τη «μανέστρα» που μαγείρευαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πίσω από κλειστές πόρτες, στο Ραδιομέγαρο και αλλού.

Πολιτεύονται με το ψέμα και πολεμούν με λάσπη το ΚΚΕ, όπως έκαναν και με την υπόθεση της εταιρείας «Γερμανός». Η πολιτική και ηθική ανωτερότητα του ΚΚΕ, οι δεσμοί του με τους εργαζόμενους και το λαό, η ενότητα θεωρίας και δράσης, εγγυώνται πως «σε τούτα δω τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει». Με σιγουριά στο δίκιο μας και εμπιστοσύνη στη δύναμη του λαού, θα φέρουμε τούμπα το σάπιο σύστημα και τους σάπιους που έχει στη δούλεψή του.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2013 στις 2:28 μ.μ.

ακομα και οτι το αρθρο υπογραφεται με αρχικο σαs ενοχλει για να το σχολιασετε!
δεν ξερετε οτι ο ριζοσπαστηs ειναι οργανο τηs Κ.Ε του ΚΚΕ και οτι τα αρθρα εκφραζουν το ΚΚΕ?
σε λιγο θα μαs ...αποκαλυψεται και οτι η γη γυριζει!

Ανώνυμος
11 Αυγούστου 2013 στις 3:07 μ.μ.

Ο ιδιοκτήτης κρύβεται,γιατί φοβάται μήπως χαλάσει το ντιλ έστω και την τελευταία στιγμή.
Για τον ίδιο λόγο τον κρύβει και το ΚΚΕ και βγάζει μπροστά την κυπριακή εταιρεία-βιτρίνα.
Για να μη χαλάσει το ντιλ.
Μην ακούτε για τετελεσμένα και ρήτρες.
Αν πάει στον Περισσό ΤΩΡΑ όλος ο κόσμος όπως πήγε και στην ΕΡΤ,πάνε τα τετελεσμένα,πάνε και οι ρήτρες.
Ο Περισσός πρέπει ΤΩΡΑ να γίνει νέα ΕΡΤ,να πάμε όλοι εκεί.Πρώτοι απ'όλους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.Θα είναι μια πράξη αλληλεγγύης στον αγώνα που έδωσε το ΠΑΜΕ στο Ραδιομέγαρο .
Έτσι θα χαλάσει το ντιλ.Αυτό τρέμουν.
Όχι στο χάρισμα του 902.Ο 902 ανήκει στο λαό και δεν πουλιέται σε κανένα Μαρινάκη.
Ο λαός πρέπει να πάει στον Περισσό και να προστατέψει τον σταθμό ΤΟΥ από αυτούς που τον βγάζουν στο σφυρί.
Την ίδια στιγμή που θα βρεθούν 20 χιλιάδες κόσμου στον Περισσό,θα έχει ακυρωθεί το ντιλ.
Και για να το λήγουμε.
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟ με το χάρισμα του 902.Αλλά μόνοι τους δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.Όμως με 20 χιλιάδες έξω απ'το Σπίτι του Λαού,κάτι μπορούν να κάνουν.
Σας νοιάζει να παίζετε ξύλο πάνω απ'το χυμένο γάλα,ή σας νοιάζει να κάνετε τίποτα σοβαρότερο μπας και σωθεί ο σταθμός την τελευταία στιγμή;

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2013 στις 10:22 π.μ.

Προς: ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Διαβάζω εδώ και μέρες, τα γκεμπελίστικα δημοσιεύματα στη ΝΕΑ ΑΥΓΗανή και ολοένα και περισσότερο εδραιώνεται μέσα μου η πεποίθηση, ότι η σύμφυση μεταξύ του οπορτουνιστικού ΣΥΡΙΖΑ και της κλασικής σοσιαλδημοκρατίας έχει ολοκληρωθεί.

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον ένα καραμπινάτο, σύγχρονο, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, που δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να προβεί στη μεγαλύτερη βρομιά, να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε ψέμα για να πετύχει το σκοπό του. Απόλυτα ταγμένος στην εξυπηρέτηση της αστικής τάξης της χώρας.

Για τα βρώμικά του σχέδια συνεργάζεται αγαστά με ΤΑ ΝΕΑ, τον επάξιο συνεχιστή του κατοχικού ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ και αμφότεροι (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΕΑ – ΑΥΓΗ) χρησιμοποιούν τα πλέον τερατώδη ψέματα και διαστρεβλώσεις για να πετύχουν το σκοπό τους.

Οι σκοποί τους ξεκάθαροι, δε χωράει αμφιβολία: πρέπει να πληγεί το ΚΚΕ, ο επαναστατικός του λόγος, το κύρος του στους εργαζόμενους και το δοκιμαζόμενο λαό. Για να τον έχουν αυτόν τον λαό κολλημένο στο τοίχο, χωρίς καμία ελπίδα, χωρίς πίστη ότι τα πράγματα μπορούν ν’ αλλάξουν.

Και νόμισαν οι φουκαράδες, ότι βρήκαν την ευκαιρία!

Γι’ αυτό συνεχίζουν ακόμη και σήμερα (όρα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των ΝΕΩΝ 12/08/2013). Έριξαν τη μεγαλύτερη προβοκάτσια, τα πλέον δηλητηριώδη ψέματά τους για δήθεν σχέσεις του ΚΚΕ με τράπεζες του Βατικανού, για ανομολόγητες επιθυμίες του κόμματος για «εμπόριο όπλων και ναρκωτικών» και πολλά άλλα τέτοια πρόστυχα. Και τώρα διαμαρτύρονται: «…ότι τάχα το ΚΚΕ τους παρεξήγησε, ότι δεν κατάλαβε το ΚΚΕ τι ήθελαν να πουν, ότι ως συνήθως το ΚΚΕ υπερβάλει και ΑΚΟΥΣΩΝ, ΑΚΟΥΣΩΝ – ΤΟ ΚΚΕ λέει ΈΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΤΑ ΝΕΑ!!!»

Αυτά που κάνουν και λεν αστική τάξη της χώρας – ΣΥΡΙΖΑ – ΝΕΑ είναι ξεκάθαρα!

Το πρόβλημα είναι εσείς, του χώρου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ποιον λόγο έχετε να το κάνετε; Τόσο πια ισχυρό ιδεολογικό κόλλημα, τόσο ιδεολογικό μίσος από το blog κατ’ αρχήν, αλλά και από τόσους αρθρογράφους που δημοσιεύσαν αυτές τις μέρες απόψεις και σχόλια, για το ΚΚΕ;

Και τότε που παν οι εξαγγελίες σας για την ανάγκη συνεργασίας των χώρων της αριστεράς;

Κρίμα, πολύ κρίμα και απογοήτευση για μας, που είχαμε έστω κάποιες ψεύτικες ελπίδες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger