Home » , » «Ο Πολύδωρος θυμάται…»

«Ο Πολύδωρος θυμάται…»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013 | 1:45 μ.μ.

Γράφει ο kokkiniotis

Είναι εξαντλημένο το βιβλίο: «Πολύδωρος Δανιηλίδης: …Ο Πολύδωρος θυμάται», που εκδόθηκε το 1990 από τις «Ιστορικές Εκδόσεις».

Περιέχει όμως αποθησαυρισμένη την εξιστόρηση του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας μας μέσα από τις αναμνήσεις ενός αγωνιστή που αφιέρωσε σ’ αυτό οκτώ περίπου δεκαετίες από την πολυτάραχη ζωή του.

Πολιτικός καθοδηγητής της Κ.Ε. του ΕΛΑΣ από την πλευρά του ΚΚΕ, μέλος του Γενικού Αρχηγείου του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας αργότερα.

Έζησε τους αγώνες και το μεγαλείο του κομμουνιστικού κινήματος, την ήττα στο δεύτερο αντάρτικο και την προσφυγιά. Όρθιος όμως και πάντα στις επάλξεις.

Στις επάλξεις του αγώνα μέχρι το τέλος της ζωής του: Η μορφή του, με το μουστάκι και το χαρακτηριστικό μπερέ του, έχει χαραχτεί στη μνήμη όσων έλαβαν μέρος στη σύγκρουση του Πολυτεχνείου του 1980.

Η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία είχε απαγορευτεί από την κυβέρνηση Ράλλη, αλλά το μπλοκ της μειοψηφίας της ΕΦΕΕ, με τη στήριξη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς της εποχής, επιχείρησε να σπάσει την απαγόρευση διεκδικώντας να φτάσει η πορεία μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία. Στην πρώτη γραμμή για άλλη μια φορά ο υπερογδοντάχρονος σύντροφος, έδωσε το σύνθημα της εφόδου στα ΜΑΤ!

Από το ιστορικής αξίας βιβλίο που εξέδωσαν οι σύντροφοί του,  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger