Home » , » Εχουν ξεσαλώσει εντελώς οι εκπρόσωποι των καπιταλιστών

Εχουν ξεσαλώσει εντελώς οι εκπρόσωποι των καπιταλιστών

Από giorgis , Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 | 4:19 μ.μ.

Του Γ. Γ. 

Πέτρα πάνω στην πέτρα από εργασιακά δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις δεν πρόκειται να αφήσουν τα πολιτικά καθάρματα που παριστάνουν την κυβέρνηση και δεν είναι τίποτα άλλο από απλοί εντολοδόχοι ντόπιων και ξένων κεφαλαιοκρατών. 

Από το φθινόπωρο έρχονται κι άλλες δραματικές μειώσεις στους μισθούς μισού εκατομμυρίου περίπου εμποροϋπαλλήλου.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Κορκίδης, εξάγγειλε σήμερα τη μείωση μέχρι και 13% των μισθών για τους εργαζόμενους στο λιανικό εμπόριο, (να μειωθεί δηλαδή  ο εισαγωγικός μισθός από τα 863 ευρώ στα 751 ευρώ), εκβιάζοντας ότι διαφορετικά, αν δεν υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, οι εργοδότες θα προχωρήσουν στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων και στο εμπόριο.

Η πρόταση του εκπρόσωπου του εμπορικού κεφαλαίου –που σίγουρα θα γίνει δεκτή απ’ την κυβέρνηση- δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει. Εχουν ξεσαλώσει εντελώς οι εκπρόσωποι των καπιταλιστών –με τις ευλογίες της μνημονικής κυβέρνησης φυσικά.

Και ο κάθε Κορκίδης την δουλειά του κάνει. Ανήκει σε εκείνους  που οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό είναι διπλάσιες του δημόσιου «εξωτερικού χρέους», είναι απ’ αυτούς που καταλήστεψαν και καταληστεύουν τον ιδρώτα του εργαζόμενου λαού με τις κρατικές επιχορηγήσεις και τα κάθε είδους προνόμια που τους παρέχει το αστικό κράτος. Ανήκει σ’ αυτούς που εκμεταλλεύονται στο έπακρο την εργατική δύναμη για να παραφουσκώσουν τα ήδη γεμάτα θησαυροφυλάκια τους.

Το ζήτημα είναι η τάξη μας τι κάνει. Πόσο ακόμα θα τους παρακολουθούμε μοιρολατρικά να μας εξαθλιώνουν να μας οδηγούν στην μιζέρια και στην απόλυτη φτώχεια;
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger