Home » , » «Ο Πολύδωρος θυμάται…»: Στο Βόλο με το Νίκο Ζαχαριάδη

«Ο Πολύδωρος θυμάται…»: Στο Βόλο με το Νίκο Ζαχαριάδη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 27 Αυγούστου 2013 | 2:47 π.μ.

Γράφει ο kokkiniotis

Είχαμε παρουσιάσει αποσπάσματα από την εισαγωγή του βιβλίου: «Πολύδωρος Δανιηλίδης: …Ο Πολύδωρος θυμάται», που εκδόθηκε το 1990 από τις «Ιστορικές Εκδόσεις», σε προηγούμενη ανάρτησή μας («Ο Πολύδωρος θυμάται…»).

Σε άλλη πρόσφατη ανάρτησή μας (Ταξίδι μνήμης στα νησιά της εξορίας: Φολέγανδρος) είχαμε επίσης παρουσιάσει απόσπασμα από το ίδιο ιστορικό ντοκουμέντο.

Συνεχίζουμε σήμερα με ένα απόσπασμα όπου ο αγωνιστής του κομμουνιστικού κινήματος περιγράφει τη γνωριμία του με τον Νίκο Ζαχαριάδη αλλά και τη γνώμη του για την προσωπικότητα του μετέπειτα ηγέτη του ΚΚΕ.

Θα συνεχίσουμε σε επόμενες αναρτήσεις με αποσπάσματα του βιβλίου στα οποία ο Πολύδωρος Δανιηλίδης  περιγράφει την άφιξη του Νίκου Ζαχαριάδη στην Αθήνα το 1945 -μετά την απελευθέρωσή του από το Νταχάου- και την ξαφνική εμφάνισή του στα γραφεία του κόμματος, αναφέρεται στην προσωπικότητα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη και αναλύει με τη δική του ματιά μια σειρά από γεγονότα που σφράγισαν την πορεία του ελληνικού κομμουνιστικού ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

27 Αυγούστου 2013 στις 8:30 π.μ.

Ολόκληρο το βιβλίο, και άλλα δύο κείμενα του Πολύδωρου, εδώ:
Πολύδωρος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger