Home » , » Ετσι δουλεύει ο καπιταλισμός

Ετσι δουλεύει ο καπιταλισμός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 | 5:14 μ.μ.


Γράφαμε πριν μερικές μέρες για τους τρεισήμισι εκατομμύρια πολίτες που είναι ..υποψήφιοι για φυλακή, διότι αδυνατούν να πληρώσουν στο κράτος –στο καπιταλιστικό κράτος- ποσά πάνω από 5.000 ευρώ που χρωστούν.
Οι ντόπιοι πλουτοκράτες, (εφοπλιστές, τραπεζίτες, πολυεθνικές, ανώνυμες εταιρίες, χρηματιστηριακές εταιρείες, μεγαλο-κατασκευαστές, καναλάρχες, διεθνείς εταιρείες επενδύσεων κλπ) φυσικά, διαφεύγουν «νόμιμα» κάτι που το αστικό προσωπικό φροντίζει πάντα να το «ντύνει» με νόμους, διατάξεις, εγκυκλίους.

Άλλη μια τέτοια περίπτωση είχαμε κατακαλόκαιρα την οποία αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Παρόν». «Με αυγουστιάτικη εγκύκλιο» μας γράφει «ανοίγουν διάπλατα τα παράθυρα αποφυγής φόρων πολλών δις ευρώ από τους ισχυρούς της αγοράς».

Πλεονασμό θεωρούμε να παραθέσουμε ολόκληρο το δημοσίευμα και στεκόμαστε μόνο σε μια παράγραφο του: «Στην χρεωμένη Ελλάδα του Μνημονίου, όπου κι ο τελευταίος ψιλικατζής διώκεται απηνώς για μια χαμένη απόδειξη η κυβέρνηση ανοίγει διάπλατα .. πόρτες και παράθυρα, "νόμιμης" φοροδιαφυγής των μεγάλων καρχαριών της αγοράς "ευλογώντας" απώλειες φόρων πολλών δισεκατομμυρίων και ανεξέλεγκτες υπερτιμολογήσεις αγαθών σε βάρος των καταναλωτών».

Με λίγες λέξεις: Ετσι δουλεύει ο καπιταλισμός.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger