Home » » Γιάννης, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής: «Ο έφηβος που γίνεται χρυσαυγίτης έχει το συναίσθημα ότι οι "έξω" τον υπολογίζουν και τον φοβούνται»

Γιάννης, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής: «Ο έφηβος που γίνεται χρυσαυγίτης έχει το συναίσθημα ότι οι "έξω" τον υπολογίζουν και τον φοβούνται»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013 | 6:26 μ.μ.

Αποσπάσματα από συνέντευξη στην Ντίνα Δασκαλοπούλου - "Εφημερίδα των Συντακτών"

Γνωριζόμαστε χρόνια κι είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ πολύ: για τη δουλειά του, για το ήθος του και το διαολεμένο του χιούμορ.
Είναι ο ορισμός του κοσμοπολίτη: έχει σπουδάσει στο εξωτερικό κι έχει ζήσει σε πολλές και διαφορετικές χώρες, ενώ πολύ συχνά στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης τοποθετείται υπέρ μιας ανοιχτής κοινωνίας στην Ελλάδα, με σεβασμό στο διαφορετικό και τα ίσα δικαιώματα για όλους. Συμμετέχει ενεργά στο αντιρατσιστικό κίνημα και παίρνει επωνύμως θέση κατά των ναζί.

Ετσι, όταν μια νύχτα μου το εξομολογήθηκε, έμεινα άναυδη: ο Γιάννης** ήταν για πολλά χρόνια χρυσαυγίτης! Δεν στάθηκε δύσκολο να τον πείσω να μας μιλήσει. Εκείνη η εποχή (σαν τραύμα και σαν ερινύα) στοιχειώνει τη ζωή του ακόμα και τώρα, κοντά στα 40 του. Νιώθει πως μια δημόσια εξομολόγηση είναι για εκείνον το ελάχιστο που μπορεί να κάνει ενάντια στον ναζισμό που ο ίδιος υπηρέτησε και που χρειάστηκε ακόμα και να μεταναστεύσει για να ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger